Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Vietnam

Østens kultur og tropisk strandparadis

05. - 20. februar 2020

Vietnam tar oss imot med smil og glimt i øyet. Dette vakre og langstrakte landet byr på utilgjengelige fjellområder, endeløse rismarker og vakre palmestrender. Her kan du smake deg gjennom de fargerike markedene i Saigon, og kjenne på det travle dagliglivet langs Mekongfloden. Etter noen opplevelsesrike dager skal det bli godt å kjenne roen senke seg og bare nyte dagene på den tropiske paradisøya Phu Quoc. Her er det vakre strender med hvit sand, turkisblått vann og palmer som gir deilig skygge når sola står som høyest.
Gled deg til å oppleve et fantastisk og fascinerende land!

Program

Dag 1: Avreise fra Norge

Vi flyr fra Stavanger via Oslo til Bangkok, og etter et flybytte her lander vi i Ho Chi Minh City neste morgen lokal tid. Mat og drikke og skjermbasert underholdning får timene til å gå raskt.

Dag 2: Ankomst Vietnam

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-store-bilder/vietnam_trafikk.jpg

Vel fremme i Ho Chi Minh City blir det buss til hotellet og anledning til å hvile litt før vår reiseleder tar oss med på en bytur og vi spiser felles lunsj. Vi får et inntrykk av denne pulserende metropolen, med en trafikk som kan ta pusten fra de fleste. Her er det mopedene som regjerer! Vi kan anbefale besøk på et av markedene som ligger i nærheten av hotellet. På ettermiddagen blir det anledning til å prøve hotellets spa-avdeling eller et besøk i bassenget på taket. Det blir felles middag om kvelden.

Dag 3: Ho Chi Minh City eller Saigon?

/globalassets/asia/vietnam-langtidsferie/viet-langtid-store-bilder/saigon-street-vietnam-asia-vietnamese-traditional_nett.jpg

Denne dagen skal vi tilbringe i Ho Chi Minh, og vi starter dagen med å nyte en god frokost på hotellet før vi blir hentet av buss og lokalguide. Byen, som tidligere het Saigon, byttet navn i 1975 til ære for den avdøde presidenten Ho Chi Minh. Navnet ”Saigon” brukes i dag for den gamle vestlige bykjernen, preget av den franske kolonimakten – med Notre Dame katedralen, rådhuset, operaen og ”Gjenforeningspalasset” i typisk gulhvit byggestil. Lenger mot øst finner vi kinesernes gamle handelsby, Cholon eller Chinatown, med et mangfold av templer og pagoder, livlige markeder og gatekjøkkener på hvert fortau, der det stekes, kokes og spises til langt på natt! Det blir servert lunsj underveis, mens kveldens middag er på egenhånd.

Dag 4: Cao Dai og Cu Chi

/globalassets/asia/vietnam-langtidsferie/viet-langtid-store-bilder/viet-nam-temple-caodai-religion-buddha-monument_nett.jpg

Caodaisme er en trosretning i Vietnam med over 2 mill. tilhørere. Tempelet Cao Dai ligger i byen Tay Ninh og i dag skal vi få besøke dette flotte tempelet som fylles av tilhørere kledd i fargerike kapper under formiddagsmessen. Etter tempelbesøket skal vi så bli kjent med noe av Vietnams nære historie. Vi skal besøke Cu Chi, et område kjent fra Vietnamkrigen med et nettverk av underjordiske tunneler. Denne landsbyen er bygd flere etasjer nedover i jorda og den spilte en avgjørende rolle i frihetsbevegelsens kamp mot franskmenn og amerikanere. Bare en liten del av det opprinnelige nettverket er bevart, men det vi får se, formidler inntrykk og bilder av denne krigens redsler som ikke lett glemmes.  Vi spiser lunsj underveis, og på kvelden møtes vi til middag på lokal restaurant.

Dag 5: Mekongdeltaet

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-store-bilder/mekong-river-delta-vietnam.jpg

Etter frokost drar vi mot Cai Be og Vinh Long, ca 130 km sør for Ho Chi Minh. Her er vi midt i det vidstrakte deltaet som den majestetiske Mekong danner ved sitt utløp i havet. Ni elveløp ga floden sitt kallenavn ”den nihodede dragen”. Ved Cai Be går vi om bord i en båt som bringer oss til det berømte flytende markedet. Hver morgen tilbys frukt og dagligvarer fra båtene som ligger tett på floden og kjemper om kjøpernes oppmerksomhet. Etter å ha spist lunsj drar vi ut i båt igjen og får oppleve den flotte naturen og det rolige livet til landsbyboerne ved Mekong deltaet. Vi går etter hvert i land ved Vinh Long Market og får litt tid til å kikke her før turen går tilbake til hotellet. Vi spiser felles middag på lokal restaurant på kvelden.

Dag 6: Ho Chi Minh City – Phu Quoc

/globalassets/diverse/diverse-bilder/strender/shutterstock_95587573_nett.jpg

Etter frokost og utsjekk fra hotellet kjører vi til flyplassen for avreise til Phu Quoc. Etter en kort flytur lander vi på øya Phu Quoc, og buss står klar for å kjøre oss til hotellet hvor vi skal bo de neste 9 nettene.

Dag 7 - 14 : Phu Quoc - strandhotell

/globalassets/asia/vietnam-langtidsferie/the-shells-resort--spa--phu-quoc/the-shells.-landscape-137-1.jpg

Phu Quoc

Vietnams største øy Phu Quoc er en tropisk paradisøy like utenfor kysten av Vietnam og Kambodsja. Størstedelen av Phu Quoc er naturreservat med frodig natur, høye fjell og kritthvite strender langs kysten. Her er alt lagt til rette for late dager på stranda eller flotte naturopplevelser rundt på øya. Den største byen er Duong Dong, og matmarkedet her er vel verdt et besøk. Phu Quoc er kjent for sine mange pepperplantasjer, samt produksjon av en av verdens beste fiskesauser – Nuoc mam – en av de viktigste ingrediensene i vietnamesisk matlagning.
I løpet av oppholdet her vil det bli mulighet for å være melde seg på frivillige utflukter.

The Shells Resort and Spa

The Shells Resort and Spa er et flott 4-stjerners hotell ved stranden på øya Phu Quoc. Hotellet har 2 bassengområder hvorav det ene ligger helt nede ved stranda og har en flott bassengbar. Hotellet har også restaurant, treningsrom og et flott spa.

Innkvartering i Luxury villa Poolside som er flotte villaer med terrasse som vender mot hagen og bassenget. Alle rom har TV, air-condition, minibar og gratis Wi-Fi.

Hotellet ligger ca 15 min med bil fra Duong Dong.

Det blir både velkomst- og avskjedsmiddag på hotellet.

Dag 15: Avskjed og hjemreise

/globalassets/asia/vietnam-og-kambodsja/vietnam-og-kambodsja-programbilder/non-nuoc-beach.jpg

Våre deilige dager i Vietnam går mot slutten, og på formiddagen forlater vi paradisøya for denne gang. Etter en kort flytur til Ho Chi Minh settes kursen mot Norge med et flybytte i Bangkok.

Dag 16: Hjemme i Norge

Tidlig morgen ankommer vi Norge med mange flotte minner og bilder fra et av verdens vakreste og mest fascinerende reisemål.

Turinformasjon

Turpris Kr 28.490,- per person

Turprisen inkluderer:
Flyreise Stavanger – Ho Chi Minh t/r
Flyreise Ho Chi Minh – Phu Quoc t/r
Fyavgift (1 765,- med forb. om endringer)
4 netter i dbl rom på 5 stj. hotell i Ho Chi Minh
9 netter i dbl rom på 4 stj. hotell i Phu Quoc
13 frokoster
4 lunsjer
5 middager
Busstransport og utflukter ifølge program
Inngangspenger ifølge program
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom Kr 8.600 ,-
Drikke til inkluderte måltider
Øvrige måltider
Frivillige utflukter

Hotell:
Hotel Rex – Ho Chi Minh

The Shells Resort & Spa – Phu Quoc      

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program ogflytider, samt eventuelle trykkfeil.

26.4°