Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Transatlantisk Cruise

Bilde i bildekarusell

Transatlantisk Cruise

Bilde i bildekarusell

Transatlantisk Cruise

Bilde i bildekarusell

Transatlantisk Cruise

Transatlantisk cruise fra Rio de Janeiro til Venezia

Et eventyr av en sjøreise

1. - 25. mars 2018

Vi er klare for et nytt eventyr og er glade for å invitere dere med på denne spesielle reisen som starter i Brasil og ender i Italia. Cruiset byr på eventyrlige opplevelser i verdensmetropolen Rio de Janeiro og i flere historiske byer.

Det er noe ved et havseilas som vekker minner om en svunnen tid da selve reisen var like viktig som reisemålet. En transatlantisk reise innebærer å reise på en komfortabel og stilfull måte i et saktere, mer sivilisert tempo; den elegante reisingens kunst. På et cruise får du mye for pengene.

Sammenlignet med andre ferieformer inngår det meste i prisen. Ombord finner du det du trenger for en deilig og avslappende ferie, og ved havneanløp kan du bli med på spennende utflukter.

Program

Dag 1: Stavanger – Rio de Janeiro, Brasil

Vi flyr fra Sola med KLM via Amsterdam til Rio de Janeiro hvor vi lander på kvelden. I denne spennende verdensmetropolen skal vi bo de første 3 nettene.

Dag 2: Rio de Janeiro, Brasil

/globalassets/amerika/argentina-og-brasil/argentinabrasil-programbilder/riodejaneiro-.jpg

Tenk på Rio de Janeiro, tenk på karneval. Tenk på sambarytmer, solskinn, gjestfrihet, farger og ekte feriestemning. Rio, som også kalles Cidade Maravilhosa (“Den vidunderlige byen”), er Brasils nest største by, med så mye å se og gjøre at det er viktig å få mest mulig ut av tiden. Etter frokost står buss og lokalguide klar for å ta oss med på en tur til toppen av Corcovadofjellet og den enorme Jesus-statuen (Christo Redentor). Vi spiser lunsj på en lokal restaurant og etterpå får vi se noen av de fantastiske strendene Rio har å by på.

Dag 3: Rio de Janeiro, Brasil

/globalassets/amerika/argentina-og-brasil/argentinabrasil-programbilder/rio---sukkertoppen.jpg

I dag kan du velge å ha dagen på egenhånd eller du kan bli med på en frivillig utflukt. I løpet av denne utflukten besøker vi sentrum av Rio, og etterhvert tar vi taubanen til sukkertoppen og nyter en fantastisk utsikt over byen. I kveld blir det felles middag på en barbecue restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 4: Rio de Janeiro, Brasil og innsjekk på MSC Musica

/globalassets/cruisebater/msc-musica/msc_musica.jpg

Etter en god frokost på hotellet og utsjekk på formiddagen skal vi nå sjekke inn på MSC Musica som skal være vårt hjem de neste 22 dagene. Vi tror du vil trives godt om bord. Skipet, som er beriket med kreativitet og fine naturmaterialer, har fokus på detaljer og eleganse, og holder en førsteklasses service. Her er restauranter, spa-avdeling, svømmebassenger, butikker og hyggelige kafeer. Om kveldene er det variert underholdning. Livet om bord skal nytes i tillegg til at det blir anledning til å bli med på utflukter i byene som anløpes. Vi ønsker velkommen og håper du vil trives og la deg skjemme bort på vårt flotte cruise.

Dag 5: Santos, Brasil

/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/armenia-kaffebonner_shutterstock_615209273.jpg

Havnebyen Santos har den travleste havnen i Sør-Amerika, og varer som kaffe, bomull, bananer og appelsiner blir eksportert ut til resten av verden. Byen er også kjent for fotballaget Santos F.C hvor legenden Pelé spilte stort sett hele sin karriere, og det er også laget et lite museum til ære for byens stolthet. En av grunnene til at Santos er en populær turistdestinasjon er den lange flotte stranden og promenaden, absolutt verdt et besøk. Og hva med en tur på kaffemuseet hvor du får lære mer om kaffeproduksjonen i Brasil?

Dag 6: Cabo Frio, Brasil

/globalassets/amerika/argentina-og-brasil/argentinabrasil-programbilder/cabofrio-brasil-playafortesaomateo3-wikimedia.jpg

Gjør deg klar til en avslappende dag på stranda da vi nå skal besøke Cabo Frio – kjent for å ha 9 av Brasils beste strender. Dette er et mekka for soltilbedere, og trenger du nytt badetøy kan du besøke en av de fasjonable butikkene på Gamboa Street, også kjent som «beachwear nirvana». Når sulten melder seg anbefales et besøk på en av de fargerike strandrestaurantene hvor du kan få prøve den lokale spesialiteten pasta med reker.

Dag 7: I sjøen

Livet om bord på et cruiseskip kan være deilig avslappende eller fylt med tett program – valget er ditt. Noen starter dagen med å se soloppgangen og nyte en tidlig kopp kaffe på dekk, mens andre spiser en senere frokost i spisesalen. Alle dager har forskjellige tilbud og aktiviteter. Butikker og taxfreeutsalg frister med et variert utvalg varer. Kanskje det frister med litt spa? Tilbudene er mange.

Dag 8: Salvador, Brasil

/globalassets/amerika/argentina-og-brasil/argentinabrasil-programbilder/salvador-brazil1.jpg

Hvis du slår opp Salvador da Bahia på Wikipedia, vil du finne ut at byen er kjent som “gledens hovedstad” i Brasil på grunn av de sorgløse innbyggerne og utallige utendørsfestene, ikke minst gatekarnevalet. Dette er en fantastisk by og et flott feriemål. Salvador ligger på nordøstkysten av Brasil og er den tredje mest folkerike byen i landet etter São Paulo. Byen er også blant de eldste, og var faktisk den første kolonihovedstaden i Brasil. Mange av innbyggerne i Salvador da Bahia er av svart afrikansk herkomst. Byen har beholdt sine afrikansk-brasilianske røtter og er derfor et viktig sentrum for kunst og kultur. Byen i seg selv er slående vakker med bygninger fra 1600- og 1700-tallet ispedd gullprydede kirker.

Dag 9 - 14: I sjøen

Dag 15: Santa Cruz/Tenerife, Spania

/globalassets/europa/cruise-i-middelhavet/cruise-i-middelhavet-programbilder/teidenasjonalpark.jpg

Like utenfor kysten av Afrika ligger Tenerife, den største av Kanariøyene. Tenerife har mye å by på, fra varmt vær og strender til kunstgallerier og museer, som gjenspeiler den spanske kulturen som har preget øye siden slutten av 1400-årene. Skipet legger til kai i havnen Santa Cruz, og herfra kan du utforske øya. Tenerife har noe for enhver smak, både naturelskere og deg som elsker å shoppe. Tilbring dagen i Puerto de la Cruz med en blanding av shopping og sightseeing eller ta deg tid til å besøke de botaniske hagene som stortrives i øyas tropiske middelhavsklima.

Dag 16: Funchal/Madeira, Portugal

/globalassets/europa/madeira/madeira-programbilder/funchal_botanisk_hage.jpg

Den berømte portugisiske lyrikeren, dramatikeren og forfatteren Júlio Dinis beskrev Funchal på følgende måte: “Havet på den ene siden, fjellene på den andre, og midt imellom disse majestetiske herlighetene smiler byen lik et sovende barn som ligger trygt og varmt mellom foreldrene sine”. Det finnes ikke en mer passende og innbydende måte å presentere dette paradiset ved Middelhavet på. Funchal, som er hovedstad på den portugisiske øya Madeira, er selve essensen av Portugal. I den storslagne Funchal-bukten med funklende, blått hav, ligger havnen bare et kvarters gange fra sentrum av byen. På grunn av den strategiske beliggenheten midt i Atlanterhavet, har Madeira vært et viktig stoppested for havgående linjeskip i en årrekke og en viktig havn for cruiseskip som går mellom Europa, Afrika og Amerika.

Dag 17: I sjøen

Etter mange dager ombord er du blitt godt kjent med dette luksusskipet og du har funnet ut hvor du trives best. En solstol på dekk med en god bok kan gi deg deilige formiddagstimer, før du entrer skipets bugnende lunsjbuffet som ligger vegg i vegg med soldekket. En ettermiddagslur på lugaren som hver dag er ryddet og innbydende kan kanskje friste, før du kanskje møter medreisende i en av skipets hyggelige barer for en drink før kveldens middag. Du har også blitt godt kjent med kelnerne i spisesalen som gir deg innføring i gode og spennende menyer hver kveld.

Dag 18: Malaga, Spania

/globalassets/europa/andalucia/andalucia-programbilder/malaga_shutterstock_38899480.jpg

Malaga er hovedstaden i regionen Costa del Sol og er viden kjent for sine fantastiske strender, men det er også en av verdens eldste byer og fødestedet til Pablo Picasso. I sentrum av Malaga anbefales det å besøke byens katedral som er flott utsmykket etter spansk renessansearkitektur og Gibralfaro festningen som ligger på toppen av byen og er et flott utsiktspunkt! Men Malaga er først og fremst en nytelsesby, her kan du vandre rundt på egenhånd og bare suge inn inntrykk, nyte livet på en fortauskafe, bli fascinert av spennende forretninger og føle på den spanske atmosfæren. Hvis du ønsker å nyte strandlivet er nabobyene Marbella og Puerto Banus kun en kort kjøretur unna – her ligger strandbarene på rekke og rad og det er også gode shoppingmuligheter i området!

Dag 19: I sjøen - ankomst Palma de Mallorca, Spania

Dag 20: Palma de Mallorca, Spania

/globalassets/europa/mallorca/mallorca-programbilder/00_katedral_shutterstock_70004080.jpg

Palma er en sjarmerende hovedstad, på en øy med røtter som går tusenvis av år tilbake i tiden, en øy som lenge var et eget kongerike. Byen overrasker mange med sine avenyer, kunstmuseer og gallerier, et fristende restauranttilbud og lekre butikker som har det nyeste av det nye. Gamlebyen, eller Casco Antiguo, ligger midt i Palma og har havet som nærmeste nabo. Du kan vandre i timesvis i de trange smugene, og den fantastiske katedralen La Seu er et naturlig midtpunkt. Har man ikke vært i Palma, kan man ikke si at man virkelig har vært på Mallorca.

Dag 21: Palermo, Italia

/globalassets/europa/cruise-i-middelhavet/cruise-i-middelhavet-programbilder/palermo.jpg

Palermo er hovedstaden på den italienske øya Sicilia. Fordi den er så vakker og av viktig historisk betydning, er øya viden kjent som et flott feriemål. En gang i tiden var Palermo et viktig sentrum i Middelhavet, og rester fra denne storhetstiden er fortsatt synlige i byen. Byen er stor, vidstrakt og fargerik og ligger på sletten Conca d’Oro (Gyllent skjell) mellom to praktfulle odder. På grunn sin eklektiske fortid, kan Palermo skilte med en spennende blanding av kulturer. Mange gamle monumenter eksisterer den dag i dag og bidrar til byens unike utseende. Palermo byr også på gode shoppingmuligheter. Hvis du vil ha en hyggelig suvenir med deg hjem, bør du ta turen til gatemarkedet “Capo”.

Dag 22: Valletta, Malta

/globalassets/europa/malta/malta-programbilder/valletta_seaside.jpg

Valletta er hovedstaden på Malta, beliggende strategisk mellom Europa og det afrikanske kontinentet og har igjennom tidende tiltrukket seg forskjellige folkeslag. Personligheter som Odyssevs, apostelen Paulus, Napoleon og Lord Nelson er blant dem som har satt sin farge på øyas omskiftende historie. Du kan fornemme et helt millennium gjennom alle de overraskende tingene som venter på å bli oppdaget på denne øya. Og uansett hvor du går, gir natur og arkitektur deg en herlig opplevelse. Fargene er slående: De honninggule steinene står i fin kontrast til Middelhavets dypeste blåfarge. I tillegg til hovedstaden Valletta, kan de små sjarmerende byene Rabat, Mosta og Mdina så absolutt anbefales å besøkes. Jeeptur rundt på øya er også mulig, samt et havnecruise med vinsmaking.

Dag 23: I sjøen

Dag 24: Split, Kroatia

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/split.jpg

Split er den nest største byen i Kroatia og ligger flott til ved Adriaterhavet. Byen er blant annet kjent for sitt utvalg av imponerende arkeologiske levninger og er en by med rik historie. Det diokletianske palasset er en av de best bevarte kongelige residensene etter Romerrike og er absolutt verdt et besøk. Ønsker du å spise lunsj utenfor skipet er sjømat et must!

Dag 25: Veneizia og hjemreise

Mange dager med opplevelser og inntrykk nærmer seg slutten. Vi har bodd godt, spist velsmakende måltider, blitt underholdt om bord og vært på nye steder. På kaien står bussen klar til å ta oss til flyplassen og vi drar via Amsterdam, tilbake til Norge.

Prisinformasjon

Turpris kr 29 900,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Rio de Janeiro/Venezia - Stavanger med KLM
Flyavgifter (kr 1555,-  m/forb.)
Busstransport ifølge program
3 netter i dbl rom på 4* hotell i Rio de Janeiro
21 netter i innv.dbl lugar Bella ombord på MSC Musica
Halvdagssightseeing i Rio de Janeiro
1 lunsj og 3 middager i Rio de Janeiro
Reiseleder fra Unik Travel

Cruiset inkluderer:
Lugar i valgt kategori, helpensjon om bord (frokost, lunsj, ettermiddagste, middag og midnattsbuffet), mange aktiviteter om bord og variert underholdning hver kveld.

Tillegg:
Innvendig dbl lugar Fantastica* kr 1050,- pr. pers.
Utvendig dbl lugar Bella kr 2800,- pr. pers.
Utvendig dbl lugar Fantastica* kr 3900,- pr. pers.
Balkong dbl lugar Bella kr 6400,- pr. pers.
Balkong dbl lugar Fantastica* kr 7600,- pr. pers.
Enkellugar på forespørsel
Øvrige måltider
Drikke til inkluderte måltider
Utflukter i regi av skipet
Rio de Janeiro & Sukkertoppen kr 550,- pr. pers.
Serviceavgift om bord, p.t. 12,5 USD pr. pers. pr. dag

*En lugar i kategorien FANTASTICA gir fordeler som gratis frokost på lugaren, 24 timers roomservice, 50% rabatt på fitness-klasser (yoga e.l.) samt generelt en litt bedre lugar med høyere komfort, m.m. Alle ekstrafordeler forbundet med FANTASTICA bestilles ombord på skipet.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

24.7°