Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bilde i bildekarusell

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bilde i bildekarusell

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bilde i bildekarusell

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bilde i bildekarusell

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bli med til sjarmerende Toscana og se en spektakulær forestilling med Andrea Bocelli på hjemmebane

25. - 30. juli 2018

Toscana er kjent for vakkert landskap, enestående kulturminner, god mat og vin. I tillegg er regionen hjemsted til sangeren Andrea Bocelli som hvert år holder en enkelt utendørskonsert som vi skal få oppleve. Vår base blir Montecatini Terme, i den nordvestlige delen av Toscana, det mest kjente og populære kurbadet i Italia. Kort avstand til berømte byer som Firenze og Lucca gjør byen til et ypperlig utgangspunkt for å utforske Toscana. Du får også muligheten til å oppleve den vakre liguriske rivieraen med Cinque Terre der du kan ta et forfriskende bad i Middelhavet og nyte regionens kjøkken.

Dagsprogram

Dag 1: Stavanger – Montecatini

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/toscana_landliv.jpg

Vi flyr med rutefly til Toscana. Vel fremme blir vi møtt av buss som bringer oss til vårt hotell i Montecatini Terme, der vi skal bo fem netter. De helsebringende varme kildene her har vært kjent siden middelalderen, og bassenganleggene er omgitt av nydelige parker og uterestauranter. Du vil i løpet av de nærmeste dagene også oppdage at denne lille byen byr på gode handlemuligheter og fine vandrestier som går opp i åsene til neste landsby.  

Dag 2: Cinque Terre

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/cinque_terre2.jpg

I dag skal vi bevege oss litt utenfor selve Toscana. På den liguriske kysten finner vi et område som i mange århundrer bare var tilgjengelig med båt. Og det er slik vi også skal oppleve det. Vi følger romernes gamle vei Via Aurelia nordover til La Spezia og tar en båttur tvers over bukten til Portovenere, en malerisk fiskerlandsby. Engelske diktere som Shelley, Browning og Lord Byron slo seg ned her rundt “Poetenes Bukt”. Vi skjønner godt deres begeistring når båten bringer oss rundt Tramonti og videre langs de stupbratte klippene. Her ligger de fem små landsbyene Cinque Terre, “fem land”, som klynger seg til den bratte fjellsiden. De pittoreske landsbyene er omgitt av skog, terrasser med vingårder og olivenlunder. Vi passerer Riomaggiore, Manarola og Vernazza med sine pastellfargede hus og bratte smug. Så går vi i land i Monterosso. Under oppholdet her kan vi anbefale en spasertur i byen, et besøk i de små forretningene eller kanskje noen ønsker å ta et bad på den lille sandstranden. Utpå ettermiddagen returnerer vi til basen vår i Montecatini Terme. I kveld spiser vi middag på hotellet.

Dag 3: Konsert med Andrea Bocelli

/globalassets/europa/toscana/toscana-store-bilder/andrea-bocelli/pausini.jpg

Denne formiddagen kan du slappe av og bestille en kurbehandling dersom du ønsker å skjemme deg bort. De som har lyst, kan bli med reiselederen på en handlerunde i Montecatini med fokus på lokale delikatesser. Her får du oppleve butikker i bakgatene der byens borgere pleier å kjøpe sine gode matvarer. Om ettermiddagen går ferden med buss til åsene utenfor den lille byen Lajatico, hjembyen til Andrea Bocelli. Her ligger konsertarenaen ute i det vakre landskapet, der det er duket for en magisk musikkopplevelse. Arenaen blir spesialtilpasset denne ene kvelden hvert år, med spennende scenedetaljer i stort format. Det blir en spektakulær forestilling hvor Bocelli får følge av symfoniorkester, kor og dansere. Man kler seg i et behagelig aftenantrekk med gode sko, gjerne også en genser eller jakke siden dette er en utendørs kveldsforestilling. Bussen kjører tilbake til Montecatini etter konserten. Det blir sen retur til hotellet (ankomst ca kl 02.30).

Dag 4: Lucca og Montecatini Alto (frivillige utflukter)

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/lucca_torvet_sett_ovenfra.jpg

Denne dagen byr på spennende ingredienser for den som har lyst. Etter en rolig morgen, pga. den sene returen etter konserten i natt, har du mulighet til å bli med på et besøk i Lucca, som av mange betraktes som den vakreste byen i Toscana. Det var handelen med silke, vin og olivenolje som brakte velstanden hit. Misunnelsen førte til krig med andre italienske bystater og den massive 12 meter høye ringmuren rundt byens historiske sentrum, vitner om et  århundre med mye krig. Vi tar en spasertur gjennom smale gater til den imponerende Martinsdomen og den ovale markedsplassen som står på fundamentene til et romersk amfiteater. Vi spiser felles lunsj her før vi får litt tid på egenhånd for å ta en titt i butikkene eller nyte en forfriskning på fortauskanten. Så bærer det tilbake til Montecatini.  Mot kvelden kan de som ønsker det, bli med opp til Montecatini Alto, gamlebyen med tilfluktsborgen fra middelalderen oppe på fjelltoppen som ruver over dalen. Her venter en middag med god mat på en tradisjonsrik lokal restaurant.

Dag 5: Firenze, renessansens vugge

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/firenze_oversikt.jpg

Etter frokost gjør vi som lokalbefolkningen når de skal til Firenze: vi tar toget.  Vel fremme midt i hjertet av gamlebyen i Firenze tar vi beina fatt. Guiden vår viser oss noen av de mest imponerende bygningene, som katedralen med den karakteristiske kuppelen, Dåpskapellet med «Paradisportene» og Giottos klokketårn. Vi besøker også Palazzo Vecchio med Neptunbrønnen og broen Ponte Vecchio, «Den gamle broen». Det er ikke vanskelig å finne en restaurant ved lunsjtid og du får også anledning til å ta en titt på bodene på markedet «Mercato Nuovo» - skinnvesker, silke, bøker og spesielle trykk er noe av det som tilbys her. Utpå dagen møtes vi igjen for å ta toget tilbake til Montecatini.  Felles middag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 6: Hjemreise

/globalassets/europa/toscana/toscana-programbilder/firence_ponte_vecchio.jpg

Etter frokost tar vi avskjed med Montecatini og hotellet vårt. Bussen kjører oss til flyplassen og vi flyr tilbake til Norge etter inspirerende dager i Italia.

Prisinformasjon

Turpris kr 15 500,- pr. pers. 

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Bologna t/r
Flyavgifter
All nødvendig busstransport
5 netter i dbl. rom på Hotel Croce di Malta 4*
5 frokoster
2 lunsjer (inkl en lunsjboks til konsertdagen)
3 middager, derav to på restaurant
Konsertbillett til Andrea Bocelli (kategori poltroncina,
nummerert billett)
Utfl ukt til Firenze med lokalguide og tog
Utfl ukt til Cinque Terre med buss, båt og lokalguide
Tips
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg
Enkeltrom kr 1800,- (på forespørsel)
Oppgradering til superior rom kr 950,- pr.pers
Lucca, inkl transport og lunsj kr 750,- pr.pers.
Montecantini Alto, inkl. transport og middag kr 750,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til
valutakursen, endringer i fl yavgifter, turprogram og
eventuelle trykkfeil.

20.3°