Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Svalbard

– en eksotisk opplevelse!

13. – 17. november 2017

Under polarhimmelen, midt mellom Nordpolen og fastlands-Norge, ligger øyriket Svalbard. For mange som har opplevd Svalbard, er det arktiske lyset og den klare polarnatten med tindrende stjerner og flammende nordlys uforglemmelig. De 63 000 km² med arktisk ørken, villmark, fjorder og isbreer er et eksotisk, vilt og vakkert reisemål. Her får du naturopplevelser av de sjeldne, og det vil være mulighet for å se Svalbard både fra beltevogn og fra hundesleden. De som ønsker kan også se et frossent eventyr under Svalbards breer. Vi håper du har lyst og anledning til å bli med til denne eksotiske øya i nord!

Program

Dag 1: Vi drar til Norges nordligste øy

Vi flyr fra Stavanger til Longyearbyen på Svalbard. Med ca 5 mil vei totalt, er det kort kjøretur til hotellet hvor vi skal bo de neste 4 nettene, Hotel Spitsbergen. Her går alle på sokkelesten; det er en god, gammel skikk fra den tiden beboerne som regel hadde skoene dekket av kullstøl og søle. Skikken følges fremdeles de fleste steder i den arktiske byen, bortsett fra i butikkene.

Etter at vi har satt bagasjen fra oss på hotellet, serveres en lett lunsj i hotellets restaurant. Etterpå vil en lokalguide ta oss med gjennom Longyearbyen og gir oss innblikk i øyas historie, geologi, flora, fauna og dagens samfunn. Vi besøker Svalbard Museum hvor historien presenteres gjennom utstoppede dyr, gamle fangsthytter, redskap og plansjer. Vi lærer blant annet at Longyearbyen har fått sitt navn etter en amerikansk forretningsmann, John M. Longyear, som kjøpte rettigheter og startet gruvedrift her i 1906. Vi besøker Galleri Svalbard som har en unik kart- og boksamling, malerier med motiv fra Svalbard og et kunst- og håndverksenter. Det meste av turen vil skje i buss. Om kvelden møtes vi til middag på hotellet.

Dag 2: Isgrottetur med truger (frivillig utflukt)

Under Svalbards breer finner vi om vinteren et frossent eventyr. Vi starter fra Nybyen og går med truger opp Larsbreen. Etter ca. en og en halv times gange på truger, er vi fremme på toppen av breen. Der kler vi oss opp med hjelm og hodelykt og går ned i grotten. Her inne bruker vi tid, slik at du får oppleve en underjordisk verden med haller, trange passasjer, og tykke lag med mektige iskrystaller. Utflukten varer i ca 5 timer. Felles middag på Coal Miners’ Grill om kvelden.

Dag 3: Nordlyssafari med beltevogn

I dag skal vi ut på en spennende kjøretur i polarmørket, på jakt etter nordlyset! Det er umulig å ikke legge merke til den store beltevognen som kommer for å plukke dere opp. Guiden tar dere med ut av byen, bort fra Longyearbyens belysning, inn i den magiske polarnatten over den frosne Adventdalen. Det blir flere stopp underveis for å se etter nordlyset. I Adventdalen stopper vi og guiden serverer varm drikke og forteller om nordlyset. Vi nyter utsikten mot Longyearbyen og speider etter nordlys. Dette er en flott ekspedisjon for deg som ønsker å komme ut av byen på en trygg og komfortabel måte. Vel tilbake i Longyearbyen blir det lunsj på egenhånd og ettermiddagen fri. Om kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

Dag 4: Hundesledetur til Bolterdalen (frivillig utflukt) og Villmarksaften om kvelden

I dag kan de som vil, få oppleve hvordan det er å kjøre sitt eget hundespann! Hundekjøring er en fantastisk og autentisk måte å oppleve Arktis på, og denne turen vil gi deg en utmerket introduksjon til hundekjøring og gleden av å jobbe med polarhunder.

Etter å ha hjulpet til med å gjøre klar hundene, vil guidene lede dere inn i Bolterdalen. Guiden vil kjøre først sammen med to gjester, og dere kjører deretter 2 og 2 på hvert hundespann, og deler på å kjøre sleden og sitte på. Hundene bjeffer og hyler av utålmodighet, men så snart vi kommer i gang synker en god stillhet inn over oss. De ivrige hundene legger i vei i et høyt tempo, men etter et par kilometer legger de seg i et behagelig jevnt tempo. Ute i polarnatten slår vi av hodelyktene, og på en skyfri dag vil konturene av de vakre Svalbard-fjellene vises. Kikker vi sørover, vil vi se at det er litt lysere mot horisonten. Det snødekte landskapet reflekterer lys fra måne, stjerner - og hvis vi er heldige - nordlys. Det er utrolig hvor mye man faktisk ser av landskapet når man har lagt byens lys bak seg. Turen tar ca 4 timer, og man bør være i gjennomsnittlig god fysisk form for å være med på turen. Når vi er tilbake, blir det varm drikke og kjeks i en god og varm hytte.

Om kvelden tar vi turen inn i Adventsdalen hvor Camp Barentz ligger. Her får vi følelsen av å være i villmarken, med naturen rett på. Barentz hus har ikke innlagt strøm eller vann, og er en kopi av hytta som Svalbards oppdater Willem Barentz overvintret i på Novaja Semlja i 1596. Her blir det servert akevitt, deilig hjemmelaget reinsdyrsodd, bålkaffe og dessert; et måltid helt i Svalbards ånd. Underveis vil verten avsløre nordlysets hemmeligheter og ligger forhold til rette kan dere avslutte oppholdet på Svalbard med å få se atter en gang det magiske himmelfenomenet med egne øyne på utsiden.

Dag 5: Hjemreise

Etter en god frokost og noen rolige formiddagstimer er det dessverre tid for å forlate dette storslåtte landskapet, og bussen kjører oss mot flyplassen. Etter en kort mellomlanding i Oslo, er vi tilbake i Stavanger.

Prisinformasjon

Turpris kr 12 500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Longyearbyen t/r
Flyavgifter kr 544,- (m/forbh. om endring)
Transfer flyplass – hotell t/r
4 netter i dbl.rom på hotell
4 frokoster
1 lunsj
3 middager
Villmarksaften ink. øl, vin eller mineralvann 
Kaffe til inkl. måltider
Kulturhistorisk møte med lokal guide og museumsbesøk
Nordlyssafari med beltevogn
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1300,-
Grottetur med truger kr 900,- pr.pers. (2 pers. pr. scooter)
Hundesledetur kr 1500,- pr.pers. (2 pers. pr. slede) Inkluderer varmedress og støvler

(bindende påmelding til frivillige utflukter, med fakturering etter hjemkomst)           

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

NOK 100 NOK = 100 NOK
-1.3°