Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Sri Lanka

Bli med på tidenes drømmereise!

10. – 18. november 2020

Marco Polo mente Sri Lanka var den fineste øya i verden. Det tror vi du også vil synes hvis du blir med oss og utforsker landets sagnomsuste skjønnhet. Dette er virkelig perlen i Det indiske hav. Sri Lanka er en liten øy, men har en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser – tropiske skoger med elver og imponerende fossefall, fjell høyere enn våre, endeløse strender, krystallklart vann og palmesus. En vennlig befolkning, overflod av arkitektoniske minnesmerker, god standard på hoteller og mat – en reise til Sri Lanka er en opplevelse for livet. Her er det godt å være turist!

Turprogram

Dag 1: Norge – Colombo, Sri Lanka

/globalassets/asia/maldivene/fly-over-skyene.jpg

Eventyret er i gang, og i morgen tidlig våkner du i Sri Lanka!

Dag 2: Ankomst Colombo, Sri Lankas hovedstad

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/00_colombo_by.jpg

Velkommen til Colombo! Denne byen utvikler seg hele tiden, her finnes mange steder med fortidens sjarm, praktfulle bygninger i britisk kolonistil, fargerike hindutempler og buddhastatuer, grønne parker og travle markeder. Byen har et yrende liv med fargerike mennesker og mengder av øyas mest populære framkomstmiddel – tuk-tuk’en. Fremmede lyder, lukter og synsinntrykk – nå har vår spennende reise begynt!

Lunsjbordet er dekket når vi kommer til hotellet, og deretter blir det sightseeing i hovedstaden etterfulgt av fritid om ettermiddagen.  Kanskje du vil tilbringe et par timer ved bassenget? Timene går fort før vi samles til kveldens middag.

Dag 3: Fra storbylivet til landsbygda

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/elefanter-i-gata-i-sri-lanka.jpg

Dagens kjøretur gir oss mange inntrykk og opplevelser. Fra bussvinduet ser vi dagliglivet i de mange små landsbyene vi passerer. De dyrker cashewnøtter og ananas, selger kokosnøtter, fletter korger og driver med landbruk. Mellom landsbyene imponeres vi av den utrolig frodige naturen, krydret med rismarker og grønnsaksdyrking. Vi stopper og smaker på noe av det landsbyene har å tilby av nøtter og frukt.

Elefanten er Sri Lankas mest berømte dyr og lever både vill og i fangenskap. Vi har en lengre pause ved Pinnawala Elephant Orphanage, et barnehjem hvor forlatte elefantunger blir tatt vare på. Den er den eneste i sitt slag i verden. Vi får nærkontakt med disse majestetiske dyrene og får se at de tar sitt ettermiddagsbad i elva. Vi spiser lunsj her før vi reiser videre for å oppleve mer av hva Sri Lanka har å by på.

Veving er et tradisjonsrikt håndverk på Sri Lanka, og vi besøker et lite sted hvor de vever flotte duker i alle størrelser og farger. Kanskje fristes du til å kjøpe med en suvenir?

På ettermiddagen ankommer vi Sigiriya hvor vi skal bo i to døgn. Utsikten fra bassenget er helt spesiell, vi ser rett på Sigiriya-klippen. Et bad i poolen frister nok mange før vi samles til kveldens middagsbuffet – en fargerik fryd for øyet og ganen. Kanskje blir en lokal arrac eller en drink i baren utendørs i sommervarmen en fin avrunding på en innholdsrik dag.

Dag 4: Sigiriya-klippen og tuk-tuk tur (ekstra utflukt)

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/sigiriya-lions-rock-sri-lanka1.jpg

I dag tilbyr vi en ekstra utflukt om formiddagen. Bestem selv om du ønsker å bli med eller om du vil nyte dagen godt plassert i en solstol ved bassenget, ta spabehandling, massasje eller utforske nærområdet på egenhånd.

Sigiriya-klippen: Bli med og opplev landets største og mest spektakulære severdighet – palasset og festningen Sigiriya, beliggende på toppen av en 200 meter høy klippe, bygget i det 5. århundre. Denne enorme «steinen» ligger midt i en tropisk skog. Omgitt av vollgrav og imponerende hageanlegg, fornemmer vi litt av storhets-tiden til kong Kasyapa som bygde sitt rike her. Turen til toppen er spennende, og underveis passerer vi fargerike fresker malt direkte på fjellveggene og en utsikt som blir mer og mer storslagen jo høyere opp vi kommer. På toppen møter vi ruiner av bygninger og bassenger og belønnes med en storslått panoramautsikt!
Etter formiddagens fysiske utfordring, kan vi med god samvittighet lene oss tilbake i en solstol ved bassenget.

Etter lunsj på hotellet er det deilig å synke ned i feriemodus. Utpå ettermiddagen inviteres du med på en kjøretur utenom det vanlige. Landets mest populære fremkomstmiddel, tuk-tuken, skal ta oss med på en artig tur. Vi skal oppleve hvordan singalesere bor og lever på landsbygda. På små idylliske veier omkranset av en frodig vegetasjon, med 2 personer i hver tuk-tuk, får vi unike opplevelser. Vi besøker lokale templer, stopper ved en innsjø hvor vi beskuer Sigiriyaklippen i det fjerne og får komme hjem til en gjestfri familie for å se hvordan de bor og lever - et tankevekkende møte med lokalbefolkningen.

Dag 5: Turens mest opplevelsesrike dag!

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/dambulla-ancient-cave-temple-in-sri-lanka.jpg

En ny dag full av inntrykk venter og på dagens kjøretur til Kandy står opplevelsene i kø! Dagen starter med en kort vandring opp til de berømte buddhistiske huletemplene i Dambulla, hogd inn i fjellet 150 meter over landsbyen. Det er et overdådig syn som møter oss når vi barbeint vandrer rundt inne i noen av de 80 hellige og fint dekorerte hulene. Vi garanterer at du får med deg over 150 buddhastatuer i forskjellige posisjoner, størrelser og farger!

Sri Lanka er kjent for sitt mangfold av tresorter og sin treskjærerkunst. Vi besøker et lokalt treskjærerverksted, får innføring i tresortenes magi og ser hvordan de omskapes til nydelige kunstverk. Her kan du kjøpe små suvenirer eller en hel salong som skipes hjem til Norge. Har du noen gang tenkt på hva et palmetre fullt av kokosnøtter kan brukes til? Det skal du i dag få demonstrert når vi besøker den lille familien som har gjort akkurat dette til sitt levebrød. Vi vet du kommer til å bli imponert!

Grekerne og romerne var storforbrukere av krydder, og mye av dette fikk de skipet fra Sri Lanka. Vårt besøk på en krydderplantasje dufter av kanel, kardemomme, muskatnøtt, nellik og kummin. Hvis du lar deg friste, finnes det et hav av helsebringende drikker, vitamin- og mineralbomber og gode kremer å fylle kofferten med. Dagens lunsj - kanskje turens mest eksotiske - serveres i landlige omgivelser, med rismarker som nærmeste nabo.

Sri Lanka er kjent for sin vakre batikk og vi ønskes velkommen av flittige srilankesere som viser oss den tidkrevende prosessen med å trylle frem de flotteste motiver og farger på duker, bilder og klær. Du vil garantert bli fristet til å eie et slikt kunstverk. Utpå sen ettermiddag kommer vi til Kandy, buddhismens kraftsentrum, beliggende midt inne på øya og 500 m.o.h. Det er en by med historisk sus etter sin gamle storhetstid som landets hovedstad. Hotellet vårt har all den komfort vi kan ønske for et behagelig opphold.

Dag 6: Edelstener, botanisk hage, tefabrikk og Det indiske hav

/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-store-bilder/tea3.jpg

På Sri Lanka finnes 40 forskjellige edelstener, så et besøk på en edelstensbedrift kan vi ikke gå glipp av. Her slipes safirer, rubiner, månesteiner og andre edelstener, som kan settes inn i flotte smykker. Fristende minner å ta med seg hjem.

Så skal vi på en botanisk vandring. Royal Botanical Garden er berømt og den flotteste i Asia med over en million besøkende hvert år. Vi imponeres av eksotiske trær fra hele kloden, noen av dem over 100 år gamle. Spaserturen vår tar oss gjennom palmeavenyer ledsaget av blomstrende trær og busker og forbi verdens høyeste bambus som rager 40 meter opp mot himmelen. Noen trær har store frukter, mens andre er bosted for hengende flaggermus kalt flygende hunder. Hagen er i tillegg omkranset av trimmede plener, dammer og blomsterbed.
Før turen fortsetter mot kysten, spiser vi en rikholdig lunsjbuffet.

Vi kan ikke besøke denne vakre øya uten å stikke innom en te fabrikk. Tebusker ble plantet under den engelske kolonitiden og Ceylonteen er viden kjent. Vi får oppleve hele prosessen, fra ferske teblader som tørkes, til den ferdige teen er klar til å nytes.

Utpå ettermiddagen møter Det indiske hav oss med innbydende strender og asurblå bølger. På Eden Resort og Spa i Beruwala skal vi nyte livet og riktig skjemme oss selv bort.

Dag 7: Sol og sommer

/globalassets/asia/maldivene/maldivene-strandstoler-pa-strand.jpg

Sol og varme, bading og ro, enten ved bassenget eller på stranden. Hotellet vårt er flott med en stor hage, strand og spa-senter. Du spiser frokost når det passer deg og legger opp dagene i eget tempo.

Dag 8 og 9: Tilbake til hverdagen

En stor opplevelsesreise er nesten slutt. Det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket har nok gjort inntrykk. Vi beholder rommene frem til avreise utpå ettermiddagen, før det blir buss tilbake til flyplassen og nattflyet tilbake til Norge.

Turinformasjon

Turpris kr 22 900,- per person


Turprisen inkluderer:

Flyreise Stavanger – Colombo - Stavanger
Flyavgift kr 1 156,-
Buss ifølge program på Sri Lanka
6 netter i dbl.rom på hotell i Sri Lanka
6 frokoster
7 lunsjer
6 middager
Utflukter inkl. inngangspenger
Tips til guider og sjåfører
Lokalguide på Sri Lanka
Reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom kr 4 000,-
Visum til Sri Lanka
Tips til betjening
Frivillig utflukt til Sigiriya kr 350,- (påmelding gjøres ved ankomst)

Visum
Visum til Sri Lanka må søkes på nettet av den enkelte (USD 35) før avreise. Dette kan gjøres her. 

Hoteller:
Galadari Hotel, Colombo
Hotel Sigiriya, Sigiriya
Hotel Thilanka, Kandy
Eden Resort & Spa, Beruwala

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

27.1°