Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Bilde i bildekarusell

Sri Lanka

Sri Lanka

Livets drømmereise!

25. oktober - 7. november 2018

Marco Polo mente Sri Lanka var den fineste øya i verden. Det tror vi du også vil synes hvis du blir med oss og utforsker landets sagnomsuste skjønnhet. 

Dette er virkelig perlen i Det indiske hav. Sri Lanka er en liten øy, men har en utrolig variasjon i landskap og naturopplevelser – tropiske skoger med elver og imponerende fossefall, fjell høyere enn våre, endeløse strender, krystallklart vann og palmesus.

En vennlig befolkning, overflod av arkitektoniske minnesmerker, god standard på hoteller og mat – en reise til Sri Lanka er en opplevelse for livet. Etter rundturen blir det late dager på stranden!

Turprogram

Dag 1: Stavanger – Colombo, Sri Lanka

Vi flyr fra Stavanger, via Oslo og Doha før vi ankommer Colombo.

Dag 2: Ankomst Colombo, Sri Lankas hovedstad

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/elefantbading.jpg

Sri Lanka ligger 4 ½ time foran oss, og vi lander over midnatt, lokal tid. Vi kjører inn til sentrum og sjekker inn på vårt hotell.

Litt utpå dagen er vi klare for en sightseeingtur i hovedstaden. Colombo er øyas største by, litt kaotisk men en by som “lever”. Denne byen utvikler seg hele tiden, her finnes mange steder med fortidens sjarm, praktfulle bygninger i britisk kolonistil, fargerike hindutempler og buddhastatuer, grønne parker og travle markeder. Byen har et yrende liv med fargerike mennesker og mengder av øyas mest populære framkomstmiddel – tuk-tuk’en. Denne blir du garantert mer kjent med i løpet av turen. Middag på hotellet

Dag 3: Colombo - Sigiriya

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/06_kvinne_fletting.jpg

Dagens kjøretur gir oss mange inntrykk og opplevelser. Fra bussvinduet ser vi dagliglivet i de mange små landsbyene vi passerer. De dyrker cashewnøtter og ananas, selger kokosnøtter, fletter korger og driver med landbruk. Mellom landsbyene imponeres vi av den utrolig frodige naturen, krydret med rismarker og grønnsaksdyrking. Vi stopper og smaker på noe av det landsbyene har å tilby av nøtter og frukt. Elefanten er Sri Lankas mest berømte dyr og lever både vill og i fangenskap. Vi har en lengre pause ved Pinnawala Elephant Orphanage, et barnehjem hvor forlatte elefantunger blir tatt vare på. Den er den eneste i sitt slag i verden. Vi får nærkontakt med disse majestetiske dyrene og får se at de tar sitt ettermiddagsbad i elva. Vi spiser lunsj her før vi reiser videre for å oppleve mer av hva Sri Lanka har å by på.

Veving er et tradisjonsrikt håndverk på Sri Lanka, og vi besøker et lite sted hvor de vever flotte duker i alle størrelser og farger. Kanskje fristes du til å kjøpe med en suvenir? På ettermiddagen ankommer vi Sigiriya hvor vi skal bo i to døgn. Utsikten fra bassenget er helt spesiell, vi ser rett på Sigiriya-klippen. Et bad i poolen frister nok mange før vi samles til kveldens middagsbuffet – en fargerik fryd for øyet og ganen. Kanskje blir en lokal arrac eller en drink i baren utendørs i sommervarmen en fin avrunding på en innholdsrik dag.

Dag 4: Frivillig utflukt - Sigiriya-klippen

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/12_sigiriya.jpg

I dag tilbyr vi en frivillige utflukt om formiddagen. Bestem selv om du ønsker å bli med eller om du vil nyte dagen godt ned i en solstol ved bassenget, ta spabehandling, massasje eller utforske nærområdet på egenhånd.
Sigiriya-klippen: Bli med og opplev landets største og mest spektakulære severdighet – palasset og festningen Sigiriya, beliggende på toppen av en 200 meter høy klippe, bygget i det 5. århundre. Denne enorme «steinen» ligger midt i en tropisk skog. Omgitt av vollgrav og imponerende hageanlegg, fornemmer vi litt av storhetstiden til kong Kasyapa som bygde sitt rike her. Turen til toppen er spennende, og underveis passerer vi fargerike fresker malt direkte på fjellveggene og en utsikt som blir mer og mer storslagen jo høyere opp vi kommer. På toppen møter vi ruiner av bygninger og bassenger og belønnes med en storslått panoramautsikt! Etter formiddagens fysiske utfordring, kan vi med god samvittighet lene oss tilbake i en solstol ved bassenget.

Etter lunsj på hotellet er det deilig å synke ned i feriemodus. Utpå ettermiddagen inviteres du med på en kjøretur utenom det Fargerike templer Elefantene – Sri Lankas kjemper Populært framkomstmiddel vanlige. Landets mest populære fremkomstmiddel, tuk-tuken, skal ta oss med på en artig tur. Vi skal oppleve hvordan srilankeserne bor og lever på landsbygda. På små idylliske veier omkranset av en frodig vegetasjon, med 2 personer i hver tuk-tuk, får vi unike opplevelser. Vi besøker lokale templer, stopper ved en innsjø hvor vi beskuer Sigiriyaklippen i det fjerne og får komme hjem til en gjestfri familie for å se hvordan de bor og lever - et tankevekkende møte med lokalbefolkningen.

Dag 5: Fra Sigiriya til Kandy

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/16_kandy.jpg

En ny dag full av inntrykk venter! Dagens kjøretur er bare på 120 km, men på turen til Kandy står opplevelser i kø. Dagen starter med en kort vandring opp til de berømte buddhistiske huletemplene i Dambulla, hogd inn i fjellet 150 meter over landsbyen. Det er et overdådig syn som møter oss når vi barbeint vandrer rundt inne i noen av de 80 hellige og fint dekorerte hulene. Vi garanterer at  du får med deg over 150 buddhastatuer i forskjellige posisjoner, størrelser og farger!
Sri Lanka er kjent for sitt mangfold av tresorter og sin treskjærerkunst. Vi besøker et lokalt treskjærerverksted, får  innføring i tresortenes magi og ser hvordan de omskapes til nydelige kunstverk. Her kan du kjøpe små suvenirer eller en hel salong som skipes hjem til Norge. Har du noen gang tenkt på hva et palmetre fullt av kokosnøtter kan brukes til? Det skal du i dag få demonstrert når vi besøker den lille familien som har gjort akkurat dette til sitt levebrød. Vi vet du  kommer til å bli imponert! Grekerne og romerne var storforbrukere av krydder, og mye av dette fikk de skipet fra Sri Lanka. Vårt besøk på en krydderplantasje dufter av kanel, kardemomme, muskatnøtt, nellik og kummin. Hvis du lar deg friste, finnes det et hav av helsebringende drikker, vitamin- og mineralbomber og gode kremer å fylle kofferten med. Dagens lunsj serveres oss i landlige omgivelser, med rismaker som nærmeste nabo.
Sri Lanka er kjent for sin vakre batikk og vi ønskes velkommen av flittige srilankesere som viser oss den tidkrevende prosessen med å trylle frem de flotteste motiver og farger på duker, bilder og klær. Du vil garantert bli fristet til å eie et slikt kunstverk. Utpå sen ettermiddagen kommer vi til Kandy, buddhismens kraftsentrum, beliggende midt inne på øya og 500 m.o.h. Det er en by med historiske sus etter sin gamle storhetstid som landets hovedstad. Vårt hotell har all den komfort vi kan ønske for et behagelig  opphold.

Dag 6: Edelstener, botanisk hage, tefabrikk og møte med Det indiske hav

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/21_botanisk-have-peradeniya.jpg

På Sri Lanka finnes 40 forskjellige edelstener, så et besøk på en edelstensbedrift kan vi ikke gå glipp av. Her slipes safirer, rubiner, månesteiner og andre edelstener, som kan settes inn i flotte smykker. Fristende minner å ta med seg hjem. Så skal vi på en botanisk vandring. Royal Botanical Garden er berømt og den flotteste i Asia med over en million besøkende hvert år. Vi imponeres av eksotiske trær fra hele kloden, noen av dem
over 100 år gamle. Vår spasertur tar oss gjennom palmeavenyer ledsaget av blomstrende trær og busker, forbi verdens høyeste bambus som rager 40 meter mot himmelen. Noen trær har store frukter mens andre er bosted for hengende flaggermus kalt flygende hunder. Hagen er i tillegg omkranset av trimmede plener, dammer og blomsterbed. Vi koser oss med en rikholdig lunsjbuffet før turen går vider til kysten.

Dag 7-12: Dagene er dine

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/18_strand_paradis.jpg

Sol og varme, bading og ro, enten ved bassenget eller på stranden. Hotellet vårt er flott med en stor hage, strand og spa-senter. Du spiser frokost og middag når det passer deg.
Den norske reiselederen forlater gruppen her på Eden, og den lokale guiden som dere er blitt godt kjent med de siste dagene vil være kontaktperson for resten av oppholdet.
I løpet av disse dagene arrangeres det noen interessante frivillige utflukter som du kan velge å bli med på;
Elvesafari på Madhu-innsjøen: I små motorbåter kjører vi inn i mangrovejungelen hvor det er et yrende fugle- og dyreliv. Innsjøen har mange små og store øyer, og i løpet av turen skal vi besøke en familie som lever av å dyrke kanel. Vi legger også til på en liten øy hvor det er et lite munkekloster. Så blir det skilpadder i alle størrelser når vi entrer en skilpaddefarm og lærer hvordan entusiastiske singalesere redder og tar vare på denne truede dyrearten. Vi er tilbake på hotellet ved lunsjtider.
Galle: Byen er øyas fjerde største, og er litt Nederland, litt England og masse Sri Lanka, med en storslått festning og bymur samt fargerike gågater med butikker. Vi spiser en deilig seafood-platter og vi er tilbake utpå ettermiddagen.

Dag 13: Tilbake til hverdagen

http://norsktur.no/globalassets/asia/sri-lanka/sri-lanka-programbilder/tuktuk-fargerik.jpg

En stor opplevelsesreise er nesten slutt. Det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket har nok gjort inntrykk. Lunsj og middag på hotellet er også inkludert idag, og rommet har du helt til vi sjekker ut. Flyet har avgang om natten, så du kan hvile deg før bussen drar rundt midnattstider.

Dag 14: Ankomst Norge

Ankomst Norge om morgenen. En stor opplevelsesreise er slutt, men du vil utvilsomt reise hjem med et ekstra hjertelig minne om Sri Lanka, det deilige sommerklimaet og det gjestfrie folket. 

Prisinformasjon

Turpris kr 26 600,- pr. pers.
(Turpris ikke-abonnenter 29 260,-)

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Colombo t/r
Flyskatt kr 3400,- (med forb. om endringer)
13 netter i dbl.rom på gode hoteller
12 frokoster
12 lunsjer
12 middager
Utflukter ink. inngangspenger
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 6900,-
Drikke til måltidene
Visum
Tips

Visum:
Visum må søkes på nettet av den enkelte (USD 20) før avreise: www.eta.gov.lk/slvisa

Hotell: 
Galadari Hotel, Colombo  
Hotel Sigiriya, Sigiriya 
Amaya Hills, Kandy  
The Eden Resort & Spa, Beruwela 

27.3°