Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Sørlandets perler i førjulsdrakt

- med musikalforestilling på Kilden

30. november - 02. desember 2020

Lokal gjestfrihet og musikalske talenter er stikkord for denne adventsturen til Sørlandets hovedstad. Sammen med vår samarbeidspartner Kilden Konserthus ønsker vi deg velkommen til forestillingen Musical Stories.
Kristiansand er pyntet i førjulsdrakt med julemarked og stemningsfull belysning. Heimebesøk i Setesdal og en kulturhistorisk gjestegard står på programmet. Sanger og låtskriver Inger Lise Stulien inviterer deg til intimkonsert.
Gled deg til et stopp ved Restaurant Under og Lindesnes Fyr, en eksotisk opplevelse i det spesielle vinterlyset. Eksklusive kulturelle godbiter som du kun får mulighet til å oppleve her!

Program

Dag 1: Stavanger – Kristiansand med intimkonsert i Setesdal

/globalassets/diverse/julebilder-diverse/inger-lise-stulien---heim-til-jol.jpg

Vi starter fra Stavanger om morgenen sammen med vår lokalguide og buss og setter kursen mot Sørlandet. Turen går innover i landet, på Heddan Gård blir vi ønsket velkommen til bords for en tradisjonsrik julelunsj i historiske omgivelser. Vertskapet forteller med stolthet om ætters gang på denne gamle gjestegarden. Inger Lise Stulien – kjent og allsidig artist, bor på Syrtveit i Setesdal. Hun inviterer deg hjem på gården sin. Her er det duket for intimkonsert i «Nystova». Rundt bålpannen serverer Inger Lise jolebakst fra Stabburet, de syv slag småkaker. Nå siger julestemningen inn hos oss!

Her kan du høre hennes mest kjente julesang, Heim te jol.

Ankomst Kristiansand utpå ettermiddagen, der vi sjekker inn på nyrenoverte Hotel Norge. Moderne kunst av internasjonalt kaliber og komfort i alle ledd, kombinert med byens beste hotellfrokost er et godt utgangspunkt for et herlig opphold her.

Dag 2: Rundtur i Kristiansand og forestillingen Musical Stories på Kilden

/globalassets/europa/norge/kristiansand/vinter-og-jul/julebyen-kristiansand4---foto-martin-granum-kvadraturen.jpg

Akkompagnert av måkeskrik og kanskje et og annet snøfnugg i luften, skal vi utforske Kristiansand i løpet av denne formiddagen. Deretter har du rikelig med tid til å utforske Posebyen, torvet og de sjarmerende restaurantene rundt gågata Markens på egenhånd. Fiskebrygga er pyntet i juleskrud med belysning på sine broer og langs Gravane-kanalen. Det er fristende fotomotiver både her og ved julemarkedet på Torvet, der duften av gløgg fyller luften mellom utsalgsbodene.
Mot kvelden spaserer vi ned til Kilden Konserthus, som med sin imponerende utforming lyser majestetisk i vannkanten. Her får vi en omvisning av dette spennende bygget ved en representant fra ledelsen på Konserthuset. Gled deg til kveldens middag og fremfor alt forestillingen Musical Stories med Espen Grjotheim og Jannike Kruse i hovedrollene. Her får du oppleve høydepunkter og sangene vi elsker fra de mest kjente musikalene så som Mamma Mia, Chess og Les Misérables på løpende bånd.

Foto: Martin Granum/Kvadraturforeningen

Dag 3: Via Lindesnes tilbake til Stavanger

/globalassets/europa/norge/lindesnes-fyr---kan-brukes-2000px.jpg

Etter en god frokost og litt tid på egenhånd denne formiddagen, sier vi farvel til Kristiansand og setter kurs mot Lindesnes Fyr. Norges sydligste punkt er fantastisk i all slags vær, og her er det mye historie i veggene. Fyret var Norges første da det ble tent i 1656, og fyrstasjonen er fremdeles i dag et landemerke med stor nasjonal symbolverdi. Så er det tid for en fotostopp ved Restaurant Under, som har blitt en verdenssensasjon med sitt undervannsrom. Den skrånende betongkonstruksjonen er imponerende også fra utsiden, der vi står. Vi rusler videre til Havhotellet hvor vi får servert en velsmakende lunsj.  
Det er tid for å ta fatt på den siste etappen av turen. Vel fremme må vi ta farvel for denne gang med nye venner, reiseleder og sjåfør som har vært med oss på denne rundturen fylt med kulturelle og kulinariske smakebiter fra Sørlandet.

 

Turinformasjon

Turpris: kr 6 990,- per person i delt dbl rom


Prisen inkluderer:

Turbuss av høy standard under hele turen
2 netter på Hotel Norge i delt dobbeltrom
2 frokoster
2 lunsjer
2 middager
Kaffe etter middagene
Omvisning på Heddan Gård og Kilden Konserthus
Intimkonsert hos Inger Lise Stulien med servering av julekaker
Guidet rusletur gjennom Posebyen og Kristiansand sentrum
Billett til forestillingen Musical Stories
Reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom: Kr 990,- per person

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til avgifter, turprogram, reiserestiksjoner, eventuelle trykkfeil og antall deltakere.
Av smittevernhensyn fyller vi kun bussen med 25 personer.

(Foto i galleriet: Martin Granum/Kvadraturforeningen og Hufton Crow)