Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Bilbao & San Sebastian

Bilde i bildekarusell

Bilbao & San Sebastian

Bilde i bildekarusell

Bilbao & San Sebastian

Bilde i bildekarusell

Bilbao & San Sebastian

Bilde i bildekarusell

Bilbao & San Sebastian

San Sebastian & Bilbao

Kunst, arkitektur, vin og mat

24. – 28. april 2018

Velkommen til Baskerland! Ikke bare er dette en av Spanias aller mest spennende regioner når det kommer til kunst og kultur – det er også landets kulinariske paradis!
Bilbao har gjennomgått en radikal forandring de siste årene. Fra å være en sliten industriby framstår den nå som en by med utsøkt arkitektur, moderne kunstmuseer, masse spennende kunst i det offentlige rom og selve juvelen i kronen: Guggenheimmuseet!
San Sebastian er en av Spanias mest elegante kystbyer! Lange gyldne strender, stemningsfulle tapasbarer, er aristokratisk historie, en internasjonal filmfestival og et dryss av Michelinstjerner preger denne byen.
Det imponerende Rioja-distriktet må vi også få med oss når vi er i denne av Spania. Gjør deg klar for dager med flotte utflukter og deilige mat og vinopplevelser.

Dagsprogram

Dag 1: Stavanger – San Sebastian

/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/san-sebastian-programbilder/22_san_seb_kystlinje.jpg

Vi reiser med KLM fra Sola, via Amsterdam til Bilbao. Allerede på flyplassen ser vi arkitektur i verdensklasse, signert den berømte spanske arkitekten Santiago Calatrava. Bussen kjører oss mot Biscayas vakre perle, San Sebastian. Underveis stopper vi ved ett av de berømte ciderhusene hvor dagens lunsj blir servert. Vel fremme i San Sebastian tar vi først turen opp til fjellet Monte Igueldo som byr på en fantastisk utsikt over hele byen, havet, strendene og fjellene som omkranser sentrum. San Sebastian har en historie som går tusen år tilbake i tiden, og byen ble stadig angrepet og til dels ødelagt av kriger. Men da dronning Isabel II i 1845 fant ut at klimaet og saltvannet ga en helsemessig gevinst, tok hun med seg hele sitt hoff på sommerbesøk her og byen blomstret opp. Hjertet i gamlebyen er den vakre Plaza de la Constitucion med bueganger og blå og oransje skodder. Kirken Santa Maria del Coro i nærheten skal vi også ta en titt på med sine rikt utsmykkede barokkportaler. Om ettermiddagen sjekker vi inn på hotellet vårt som skal være basen de nesten to nettene. Felles middag om kvelden på hotellet. 

Dag 2: Frivillig Rioja

/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/rioja-vineyard.jpg

De som ønsker det, kan i dag bli med til et område med idylliske landsbyer og gamle vingårder, noe som for alltid vil bli forbundet med de prestisjetunge Riojavinene. Regionen er kjent for sitt nettverk av underjordiske ganger brukt til å lagre vin. Første stopp blir den sjarmerende middelalderbyen Laguardia med sine brosteinsbelagte gater. Stedet kan skilte med en upåklagelig utsikt fra bymuren, som holder landsbyen sammen som et belte. Her spaserer vi rundt med reiseleder, og de som ønsker det kan besøke en av de få vingårdene som i dag holder til inne i selve Laguardia. Turen går så videre til den moderne vingården Baigorri hvor vi får omvisning og spiser en deilig 4-retters lunsj. Besøket i Rioja avsluttes med kjente Marques de Riscal som har produsert vin siden 1858. I tillegg til sin gode vin, er de i dag kjent for den flotte hovedbygningen, tegnet av Frank O. Gehry, som også har tegnet Guggenheim. Vi skal få en omvisning i produksjonslokalene, og en smaksprøve av stedets edle dråper hører selvsagt med.

De som ikke ønsker å bli med på utflukten kan nyte dagen på egenhånd i San Sebastian. Kanskje lokker stranda, eller en liten spasertur tilbake til gamlebyen og matmarkedet hvor du kan handle med deg hjem noen godsaker fra det baskiske kjøkken. Butikker florerer det av, samt at man finner koselige cafeér og små barer over alt. Om man har vært med på utflukt eller ikke, så er middagen om kvelden på egenhånd. 

Dag 3: Fra San Sebastian til Bilbao

/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/bilbao_guggenheim_fasade_dag.jpg

Etter frokost sjekker vi ut, setter bagasjen i bussen og setter kursen mot Bilbao, regionens største by. Vi får se mange av de kjente severdighetene, byen er et eldorado for dristige kjente arkitekter. Her finner vi slanke fotgjengerbroer over elven, frekke grønne trikker som ligner mer på romskip enn på rutegående kommunikasjonsmidler, og med en ny undergrunnsbane i glass, stål og betong. Vi passerer også det ultramoderne kongressenteret som har klart å symbolisere byens tilknytning til havet med formen av et enormt skip i ren jern. Vårt første stopp blir selve smykket i Bilbaos kulturelle krone, nemlig Museo Guggenheim. Eventyrlig og gigantisk, som et sølvskimrende besøk fra verdensrommet, ligger bygningen ved elven som renner gjennom Bilbao. Det ble innviet i 1997 og har blitt en formidabel suksess. Guggenheims samling representerer et spennende bredt utvalg av moderne kunst og samtidskunst. Turen går så videre til fots til den sjarmerende gamle bydelen Casco Viejo med sine kronglete gater og smug. Den ligger like ved elven og ble bygd på 1300-tallet. Underveis blir det stopp på flere typiske PIntxos-barer hvor man får servert mange smakebiter av denne baskisk-inspirerte tapasen som hovedsakelig serveres på tykke brød. Det er appetittvennlige fargekombinasjoner og smaker! Til slutt sjekker vi inn på vårt hotell som ligger i sentrum av byen. Middag på egenhånd om kvelden. 

Dag 4: Bilbao på egenhånd

/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/torg-bilbao.jpg

Denne dagen kan nytes i ro og mak. Bilbao har noe for enhver smak. Noen vil kanskje dra tilbake til Guggenheim for å ta et nærmere titt på utstillingene der. Andre vil kanskje ta livet med ro på en av gamlebyens mange kafeer. I byen finner man mange handlemuligheter, både i form av shoppingsentre og mer familiedrevne butikker. For de som ønsker å besøke et matmarked, kan vi anbefale Mercado de la Ribera som ligger nær elven. Zubiarte er et shoppingsenter med 750 butikker som ligger ved elvebredden i Abandiobarra-distriktet. I bydelen Getxo finner vi den gamle broen «puente de Vizcaya» som er verdens eldste transporterbro. Felles middag om kvelden. 

Dag 5: Hjemreise

/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/bilbao_flyplass_shutterstock.jpg

 Dessverre må vi etter hvert konkludere med at alt har en ende, sier “hasta la vista” til Nord-Spania for denne gang, og kjører mot Bilbao og flyplassen. Her kan vi beundre imponerende former og buer som skal minne om hvite duer, mens vi venter på å gå ombord i flyet. Vi kan heldigvis leve lenge på gode minner, enten de er lagret fotografisk eller mentalt. Nå bærer det hjem til Norge igjen etter dager med spennende utflukter, god mat og vin og mange hyggelige medreisende.

Prisinformasjon

Totalt kr 11 990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Bilbao t/r med KLM
Flyavgifter kr 500,- (med forbehold om endringer)
Busstransport i henhold til program
2 netter på dobbeltrom i San Sebastian
2 netter i dobbeltrom i Bilbao
3 frokoster
2 lunsjer
2 middager
Sightseeing i San Sebastian med lokal guide
Sightseeing i Bilbao og besøk i Guggenheim
Reiseleder fra Unik Travel
Tips


Tillegg:
Enkeltrom kr 2 250,-
Drikke til inkluderte måltider
Utflukt til Rioja med vinsmakinger og 4-retters lunsj kr 990,- (bindende forhåndspåmelding)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

8.7°