Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Portugal

Bilde i bildekarusell

Portugal

Bilde i bildekarusell

Portugal

Bilde i bildekarusell

Portugal

Bilde i bildekarusell

Portugal

Portugal

Sjøfarernes og oppdagernes land

21. – 27. april 2018

“Med ryggen mot Europa og ansiktet mot havet”, har Portugal mer enn andre sydeuropeiske land bevart sin ekte og naturlige sjarm og vennlige gjestfrihet. Her finner vi byer med minner fra en stormfull fortid med både maurere som invaderte landet og oppdagerne som seilte ut i verden. Vi skal bli bedre kjent med Portugals eksotiske blanding av livskraftig folklore, pittoreske landsbyer, staselige vingårder og sterke eventyrlyst.

Dagsprogram

Dag 1: Stavanger - Portugal

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/cascais_jose_manuel.jpg

Vi flyr via Oslo til Lisboa. Fra flyplassen er det kun en halvtimes kjøretur til vårt hotell. Det ligger i den lille koselige byen Cascais, og det er kun en liten spasertur til sentrum av byen. Etter innsjekking samles vi til felles middag på hotellet

DAG 2: LISBOAS MANGE ANSIKTER

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/lisboa.jpg

Lisboa er bygget på syv høyder ved munningen av elven Tejo, og denne formiddagen får vi et inntrykk av byens mange ansikter. På vei inn mot sentrum følger vi den vakre kysten, og stopper ved Belemtårnet som er byens stolte landemerke og Portugals vakreste festning. Vakttårnet fra 1521 er oppført i maurisk stil og er prydet med tauverk hogd i stein, og brystvern formet som skjold dekorert med Kristusordenens kors. Deretter besøker vi Oppdager-monumentet som er viet de store erobrerne som dro ut herfra – Henrik Sjøfareren, Vasco da Gama og Magellan. Mosteiro dos Jerónimos i Belém ble påbegynt kort etter at Vasco da Gama kom tilbake fra sin første reise til India. En spennende verden finner vi også i maleriske Alfama som er Lisboas eldste bydel. Her snor de kronglete gatene seg oppover høyden under borgen São Jorge. Vi spiser lunsj i sentrum, og får litt tid på egenhånd før retur til hotellet. Om kvelden er det felles middag på hotellet.

DAG 3: FRIVILLIG UTFLUKT TIL OBIDOS

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/obidos_borg_blomster.jpg

I dag kan de som ønsker det bli med på en tur til eventyr-byen Óbidos. Byen ser ut som den har sovet sin Tornerose-søvn siden middelalderen, og ikke uten grunn hører denne lille byen til en av de mest besøkte severdighetene i Portugal. Når man kommer inn bak de høye bymurene, føler man seg hensatt til en annen og meget sjarmerende verden. Denne gamle byen ble grunnlagt av maurerne og er i dag fredet av UNESCO. I 1282 fikk den åtteårige Isabel stedet i bryllupsgave av sin mann, kong Dinis. Og helt fram til 1833 gikk byen og dens innbyggere i arv til portugisiske dronninger! Vi starter spaserturen ved byporten og følger den smale hovedgaten inn til torget. Så blir det litt tid til å rusle rundt i byen på egenhånd før vi fortsetter turen til en vingård i landsbyen Bombarral. Her skal vi smake på flere viner produsert på gården, og deretter spise lunsj. Vinen som produseres her, blir eksportert til Norge. Middag på hotellet om kvelden.

DAG 4: DEN SØTE LEDIGGANG!

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/estoril_strandpromenade.jpg

I dag kan du utforske Cascais og Estoril. Cascais lever et dobbeltliv – på en og samme tid er byen både en fiskelandsby og en kosmopolitisk badeby. I dens små gater ligger butikker og restauranter side om side. Og midt i turistvrimmelen holder fiskerne auksjon over dagens fangst, som kan være alt fra sardiner til kjemperokker. Nabobyen Estoril er kanskje litt mer blasert. Den er et populært oppholdssted for kongelige i eksil og det moderne jetset. Toget går stadig inn til Lisboa, så det er absolutt anledning til å avlegge hovedstaden et nytt besøk. Vil du bare ta det med ro og ha en avslappende dag, kan sikkert strendene i nærheten eller hotellets svømmebasseng friste mange.

DAG 5: SINTRA OG CABO DA ROCA

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/cabo_da_roca_jose_manuel.jpg

Vi begynner dagen med en spennende kjøretur mot Sintra, som i hundrevis av år var arabiske fyrsters og spanske kongers favorittlandsted. Omgitt av tett, grønn skog ligger den lille byen med sine slott og palasser på en bratt ås. På en av høydene rundt Sintra ser vi et eventyrslott med mange tårn og karnapper, Palácio da Pena. Vi forlater vår buss og går over i spesialbusser som tar oss opp til slottet. Etterpå drar vi til en koselig restaurant ute på landet og spiser en god lunsj. På vei tilbake mot Cascais stopper vi på Cabo da Roca, Europas ytterste punkt mot vest hvor Atlanterhavets bølger slår høyt og kraftig mot klippene. En særegen vegetasjon dekker bakken rundt fyrtårnet. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 6: Frivillig utflukt til Sesimbra og Arrábidahalvøya

/globalassets/europa/portugal/portugal-programbilder/lisboa_fado_alfama.jpg

På dagens utflukt får vi oppleve en uforfalsket og malerisk fiskerby på Costa Bela i et fascinerende fjellandskap på Arrábidahalvøya, sør for Lisboa. Vi krysser elva over den berømte 18 km lange Vasco da Gamabroen, en av Europas lengste hengebroer. Vi passerer Setúbal som for hundre år siden var en bortgjemt fiskerby. Den er nå en travel industriby og sentrum for produksjon og salg av muskatvin, marmelade og ikke minst sardiner. Veien til Sesimbra går opp til Serra da Arrábida, en liten fjellkjede med særpregede kalkformasjoner, eviggrønn skog og egenartet flora. Her lever også ørn, bever og villkatt. Høyt over Sesimbra og den dramatiske kyststrekningen ligger restene etter en borg fra arabertiden. Og så kommer vi ned i den travle lille landsbyen med sin herlige sandstrand og gunstige klima. Her kan man enda se fiskere komme inn med sine fangster av sardiner, sverdfisk og kjempeblekksprut. Etter lunsj blir det litt tid til å utforske Sesimbra, før vi utpå ettermiddagen drar tilbake til hotellet. Denne kvelden skal vi spise middag på en restaurant der vi får oppleve fadosang. Det er den tradisjonelle musikken der sangerne dikter mens de synger. Innhold formidles med innlevelse og lidenskap og akkompagneres av gitar.

DAG 7: HJEMREISE

Vi tar en tidlig utsjekk fra hotellet, og tar med oss portvin, kermaikk og skinnvarer og sier «adeus» til Portugal. Bussen bringer oss til flyplassen, og vi flyr hjem til Stavanger. 

Prisinformasjon

Turpris kr 14 490,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Lisboa t/r
Flyavgifter kr 1123,- (med forbehold om endringer)
6 netter i dobbeltrom med sjøutsikt på 4 stj hotell
6 frokoster
1 lunsj
3 middager
Drikke til inkluderte måltider (1/2 fl aske vin, øl eller mineralvann per person)
Utfl ukter i henhold til program
Tips
Reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom kr 2500,-
Utfl ukt til Óbidos inkl. lunsj kr 990,- pr. pers.
Utfl ukt til Sesimbra og Arrabidahalvøya inkl lunsj kr 950,- pr. pers.
Middag med fadosang kr 890,- pr. pers

12.0°