Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Peru

– med magiske Machu Picchu, Cusco og Titicacasjøen!

2. – 12. November 2020

Av alle land i Sør-Amerika er Peru kanskje det mest fascinerende. Vi har alle sett Sør-Amerikas største ikon på bilde, men å oppleve inkaenes glemte by i virkeligheten er noe helt annet. De verdensberømte ruinene i Machu Picchu innfrir alle forventninger! Ved ankomst skal vi bo et par netter i den spennende hovedstaden Lima før vi drar videre til Den Hellige Dal og til vakre Cusco, inkaenes gamle hovedstad. Vi skal besøke urfolket som lever på de flytende øyene i Titicaca-sjøen og vi skal la oss begeistre over inkaenes byggekunst, spanske plazaer og katedraler og la oss friste til shopping på de mange fargerike markedene. Dette er et reisemål de fleste har på sin bucket-list; nå har du sjansen til å bli med på denne fantastiske opplevelsen i høsten 2020. Vamos a Perú!

 

Dagsprogram

Dag 1: Eventyret er i gang! Peru venter på deg!

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/pisco_sour_1-2000px.jpg

Vi flyr via Amsterdam, og videre til Lima. Vi lander om kvelden og kjører til vårt hotell som ligger i den flotte bydelen Miraflores ved stillehavskysten. Dette området er i dag sentrum for byens sosiale liv med gode restauranter, nattklubber og teatre. Det blir servert et lett måltid på hotellet like etter ankomst. Kanskje du får smake på din første Pisco Sour i kveld – det er nærmest som en nasjonaldrikk å regne

Dag 2: Lima – en by med store kontraster

/globalassets/amerika/peru/peru-store-bilder/dk_photo_plaza_mayor_lima_peru_copy1.jpg

Godt uthvilte og etter en god frokost gjør vi oss klare til å bli kjent med Perus spennende hovedstad. Limas gamleby fra kolonitiden er konsentrert rundt den store sentrale Plaza de Armas, slik det var da de spanske erobrerne grunnla ”Kongenes By”. Her finner vi katedralen, presidentpalasset og flere staselige bygninger med karakteristiske balkonger. Et par kvartaler unna ligger San Francisco-kirken med sine spesielle katakomber. Dagens lunsj inntar vi på en koselig restaurant underveis. I utkanten av byen møter vi flere av Limas ”shantytowns”, der mange innflyttere fra provinsen bor i mer eller mindre provisoriske boliger. Kontrastene er store mellom de finere bydeler på den ene siden og byens fattigstrøk på den andre. I kveld er det middag på egenhånd, og det er mange restauranter å velge mellom.

Dag 3: Fra Lima til Cusco og videre til Inkaenes hellige dal

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/aranwa-hotel-and-wellness-3.jpg

Fra Lima (ved kysten) flyr vi i dag til landets tidligere hovedstad Cusco, som ligger i den sørøstlige delen av Andes-fjellene, 3300 meter over havet. Høydeforskjellen er stor, og vi kjenner det på kroppen og litt i hodet... Derfor fortsetter vi til Urubambadalen, som ligger en del hundre meter lavere. Underveis på denne bussturen stopper vi innom et kooperativ i Chinchero. Her får vi en innføring i hvordan indianerne har farget garnet sitt i århundrer og hvilke prosesser ull fra alpakka- og lamaer må gjennom før de ender opp som fargerike tepper og myke deilige strikkeplagg. Vi spiser en lett lunsj før vi kjører videre.

I Urumambadalen skal vi bo to netter på et deilig spa-hotell med flotte fasiliteter. Her går alpakkaer og gresser og holder området rundt hotellet i orden og bassenget ligger der til vår disposisjon. Resten av dagen tar vi det med ro og venner oss til høyden. Middag i hotellets flotte restaurant om kvelden.

Dag 4: Den hellige dal og lunsj på elegante Hacienda Huayoccari (ekstra utflukt)

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/ollantaytambo-peru.jpg

I dag tilbyr vi en ekstra utflukt gjennom Valle Sagrado som viser oss hvordan inkaenes etterkommere har levd i århundrer. Det er ufattelig hva de kunne dyrke i de frodige dalene, rundt 3000 meter over havet i Andesfjellene. På ryggen bar de steinblokker og bygget templer på de høyeste toppene. Terrasser og vanningssystemer går tilbake til inkatiden, men gir også i dag livsgrunnlag for dalens tallrike bønder. Et godt eksempel er inkabyen Ollantaytambo. Vi bestiger inkatemplet her for å få et fullt perspektiv over stedet. Dagens lunsj som vi spiser på en vakker herregård i dalen, blir nok et av dagens høydepunkt. Tilbake på hotellet er det likevel rikelig med tid til å nyte fasilitetene i vår lille oase. Hvorfor ikke utforske nærområdet eller hva med en velgjørende spabehandling? Felles middag på hotellet.

Dag 5: Mytiske og magiske Machu Picchu - Har du også drømt om å besøke inkagudenes hjemsted?

/globalassets/amerika/peru/peru-store-bilder/lama-and-machu-picchu-in-peru-in-south-america.jpg

Høydepunktet på turen vil nok for mange være knyttet til Machu Picchu, den hemmelighetsfulle ”glemte” inkabyen som ble gjenoppdaget i 1911, da den amerikanske forskeren Hiram Bingham nærmest snublet over ruinene. Siden den tid har mange besøkende beundret denne utrolige byen, enten de har vandret i flere dager langs Inkastien, eller

kommer med tog – slik vi gjør. Vær forberedt på en dag med uforglemmelige opplevelser og inntrykk, og ikke glem å lade opp fotoapparat og mobiltelefonen før denne dagen. Togreisen til Aguas Calientes i spesielle utsiktsvogner, er en stor opplevelse og byr på en fantastisk utsikt. Machu Picchu ligger mellom to fjelltopper i den østlige Andeskjeden, som dukker ned i Amazonasskogen. Fra toget går vi over i busser og kjører en halvtime oppover mot Machu Picchu. Endelig kan vi spasere opp trappetrinnene og rundt templer og hus som inkaene trolig forlot på sin flukt fra de spanske erobrerne. Vi spiser lunsj underveis på utflukten. Utpå ettermiddagen drar vi med toget tilbake til Urubambadalen og derfra med buss til Cusco. Her sjekker vi inn på vårt flotte hotell oppe i sentrum av byen.

Middag på egenhånd i denne kvelden. Det finnes mange hyggelige restauranter like rundt hotellet, og Peru er kjent for sitt spennende kjøkken som ofte kombinerer japansk og peruansk mat. Ellers kommer både poteten og quinoa fra Perú, samt den populære måten å tilberede fisken til Ceviche som nærmest er blitt Perus nasjonalrett

Dag 6: Cusco – inkaenes hovedstad - byggekunst og folklore

/globalassets/amerika/peru/peru-store-bilder/cusco_sma.jpg

Denne formiddagen tar vi en liten runde i inkaenes gamle hovedstad Cusco. Da de spanske erobrerne kom hit, var dette landets største by. Dagens arkitektur bærer preg av historien som spansk koloni, men også av inkaenes fantastiske byggekunst. Vi besøker Soltempelet og katedralen før vi tar turen opp til inkafestningen Sacsayhuaman, et enestående monument og en av inkaenes siste bastioner.  Lunsj serveres underveis. Massive steinblokker er føyd sammen med imponerende presisjon. Utsikten over byen er utrolig flott. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 7: Fra Cusco til Titicacasjøen

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/jose-antonio-puno-hotel.jpg

I dag skal vi forflytte oss fra Cusco til Puno ved Titicacasjøen. Det blir busstransport til flyplassen og en times flytur til Juliaca, der ny buss venter. Utpå ettermiddagen ankommer vi Puno ved Titicacasjøen, der vi skal bo de neste to netter. I en høyde på nesten 4000 meter tar vi det rolig resten av dagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 8: Øyene i Titicacasjøen – i Thor Heyerdahls fotspor

/globalassets/amerika/peru/titicacasjoen-store-bilder-og-blokker/uros-floating-islands.jpg

Titicacasjøen ligger på 3800-4000 meters høyde og er dermed den høyest beliggende seilbare innsjøen i verden. Med sine mer enn 8000 km² flate og en dybde på opptil 450 meter, er det den største innsjøen i Sør-Amerika, og den deles mellom Peru og Bolivia. Blant innsjøens 36 øyer er Uros-indianernes flytende øyer og Aymara-indianernes øy Taquile mest berømt. Nordmenn tenker nok mest på Thor Heyerdahl som her fant inspirasjon og hjelp til sine sivflåter. Vi skal besøke en av de flytende sivøyene som må fornyes hvert år for ikke å synke. Kun 300 mennesker bor der fortsatt. De lever av fiske og selger sine håndlagde produkter, og de inviterer oss mer enn gjerne inn i de små stråhyttene sine hvor de stolt viser fram det lille de har for å klare seg i hverdagen.

Vi fortsetter til Taquile, en bratt fjelløy noe lenger ut i Titicacasjøen. Her bor Aymarastammen, med et annet språk og egne tradisjoner, forskjellig fra Quechuaene i regionen. Vakre håndarbeider og fargerike drakter sjarmerer turistene, som også får oppleve andinernes folkedanser. Vi spiser lunsj her ute på øya og er tilbake til hotellet utpå ettermiddagen. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 9: Inkagull og keramiske skatter

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/moseo-larco-adorno-frontal-de-oro-mochica-cc-museo-larco.jpg

Idag flyr vi tilbake til Lima der vi har lagt inn en natt før vi flyr tilbake til Norge. I Lima skal vi spise en deilig lunsj sammen før vi besøker Museo Larco, et av Limas mest spennende museer med inkagull og mange imponerende funn fra tiden før den spanske erobringen. Denne siste ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon til å gjøre unna den siste shoppingen og vandre gatelangs i den koselige bydelen Miraflores.

Dag 10: Kos deg de siste timene i Perus vakre hovedstad

/globalassets/amerika/peru/peru-programbilder/larcomar-3.jpg

Etter en rolig morgen med lang frokost pakker vi kofferter og gjør oss klare for hjemreisen. Flyet vårt går om kvelden, så du kan sette bagasjen til oppbevaring og bruke de siste timene til å nyte Perus hovedstad! Så med bagasjen full av minnerike opplevelser sier vi farvel og takk for oss til magiske Peru - og setter kursen mot Europa og Amsterdam.

Dag 11: Amsterdam – Norge

Etter en forhåpentligvis god natts søvn på flyet lander vi i Amsterdam og forflytter oss videre til flyet som skal ta oss til Norge.

Turinformasjon

Turpris kr 38 500,- pr person


Turprisen inkluderer:

Fly Stavanger – Lima t/r
Flyavgift kr 3 030,- (med forb om endringer)
Innenlandsfly Lima-Cusco / Cusco – Puno / Puno-Lima
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Togreise Machu Picchu
All busstransport og utflukter ifølge program
9 netter i dbl. rom på hotell
9 frokoster
6 lunsjer
5 middager
Kaffe, te og vann til inkluderte måltider
Tips
Norsktalende reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom kr 4 650,- per pers.
Utflukt til Den hellige dal kr 990,- pr. pers.

Hoteller:
Innside Lima Miraflores Hotel, Lima
Aranwa Resort & Spa, Den Hellige Dal
Hotel Costa del Sol, Cusco
Hotel Jose Antonio, Puno

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, hotell, turprogram og eventuelle trykkfeil.

12.8°