Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Panama

Bli med fra Panamakanalen til Edens hage

2. - 13. mars 2019

Fra turkisblå strender til frodig regnskog, fra kaffeplantasjer til vulkaner, fra historiske byer og til bortgjemte indianerlandsbyer: alt dette får du oppleve på denne turen. Panama har mye å by på i tillegg til Panama-kanalen som feiret sitt 100-års jubileum i 2014. Landet er fremdeles bevart fra den store turiststrømmen, til sammenlikning med nabolandet Costa Rica. Her finner du overraskende høye fjell og store naturopplevelser. Du har den unike muligheten av å svømme både i Karibien og Stillehavet på en og samme tur. Bli med til eksotiske palmeøyer i Bocas del Toro, og sett i gang dine smakssanser i kaffeplantasjenes hjemby Boquete. Fotomotivene står i kø, med alt fra tropiske fugler og dyr til koraller og arkitektoniske skatter fra kolonitiden. Turen avrundes på et all-inclusive strandresort ved Stillehavet; det kan umulig bli bedre?

Dagsprogram

Dag 1: Norge - Panama

http://norsktur.no/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-store-bilder/panama_by.jpg

Det blir utreise fra Stavanger, og flybytte i Amsterdam. Vi ankommer Panama City om ettermiddag samme dag. Bussen bringer oss til hotellet, og noen vil sikkert og kjenne på den varme tropekvelden før vi treffes til en tidlig middag.

Dag 2: Embera-indianerne

http://norsktur.no/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-store-bilder/panama-embera-child.jpg

Med tidsforskjellen enda i kroppen, er det behagelig å starte reisen med en tur ut i naturen og inn til en indianerstamme. Et spennende møte med urbefolkningen venter ! Første etappe går med buss inn til Chagres-nasjonalparken. Vi fortsetter så i små båter oppover elven og inn til Embera landsbyen. Her blir vi vennlig tatt imot av voksne og barn, som gjerne vil vise oss sin kultur og tradisjon. Lunsj serveres i hyttene med palmetak og åpne vegger. Så tar medisinmannen oss med på en spasertur i jungelen og forklarer hvordan de innfødte bruker planter til medisin og mat. Det blir også en danseoppvisning for oss, før vi drar ilbake til byen tidlig ettermiddag. Ettermiddagen og kvelden er på egenhånd. Noen vil kanskje bli med reiseleder til utkanten av Casco Viejo, den vakre gamlebyen i Panama City. Her spaserer vi langs bymuren og benytter anledningen til å nyte byens silhuett i solnedgangen. Kveldens middag kan for eksempel inntas på en av de hyggelige restaurantene ved Plaza de Francia.

Dag 3: Panama City – bysafari med besøk ved Panamakanalen

http://norsktur.no/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-store-bilder/panama-canal-most-unforgettable-cruise-destination-in-the-world.jpg

I dag blir vi mer kjent med denne fascinerende byen med sin brokete historie. Den omfatter alt fra spanske erobrere, skumle pirater som Henry Morgan og til horder med « rallare » som strømmet til byen for å bygge kanalen for mer enn 100 år siden. Etter en stopp ved de eldste ruinene fra byens opprinnelse, tar vi en stopp i Casco Viejo med sin spennende arkitektur og vakre historiske bygg fra den spanske kolonitiden. Mange av bygningene fra 1700-tallet er bevart og godt vedlikeholdt. Vi får litt tid på egenhånd her til å utforske bydelen med sine hyggelige kafeer, samt en håndfull gallerier og nisjeforretninger. Deretter går vi sammen gjennom fiskemarkedet i byen, med sitt eksotiske utvalg av havets delikatesser direkte fra Stillehavet. Så fortsetter vi med buss langs den vakre promenadeveien som fører oss rett ut i Panamabukten utenfor munningen av Panamakanalen der vi inntar lunsj på en lokal restaurant. Etter lunsj besøker vi Miraflores-slusene i Panama-kanalen. Her kan vi observerte slusedriften på nært hold, og dimensjonene er imponerende. Spennende er også et besøk i det interaktive museet om kanalen, som blant annet inneholder et akvarium og en artig skipssimulator i tillegg historiske fakta om de utrolig krevende byggearbeidene av kanalen. Middag på egenhånd om kvelden.

Dag 4: Fra storbyen til Karibien

http://norsktur.no/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-store-bilder/1-_pool_and_sun_bathing_area.jpg

Vi sjekker ut av vårt hotell og kjører mot flyplassen for en kort flytur til Isla Colon, del av øygruppen Bocas del Toro som ligger på karibisk side og mot grensen til Costa Rica, nabolandet i nord.  Etter ankomst er det noen få minutter med buss til Hotel Playa Tortuga, som blir vårt tilholdssted i de neste 3 nettene. Middag på hotellet.

Dag 5: I nytelsens tegn!

http://norsktur.no/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-store-bilder/rowan-heuvel-110602-unsplash.jpg

I dag kan du nyte den herlige utsikten over det karibiske hav, og bassenget på hotellet med liggestoler og tilgang til havet og en parkhage. Det er også mulig å ta båt inn til sjarmerende Bocas town og utforske den spesielle karibiske stemningen i denne gamle handelsbyen i pastellfarger som ble kjent for etableringen av United Fruits Company, forgjengeren til det som idag er kjent under Chiquita-konsernet og som produserer bananer til store deler av verdensmarkedet. Lunsj og middag på egenhånd.

Dag 6: Dolphin Bay, Crawl Cay og Cayo Zapatilla (ekstra utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-store-bilder/jen-milius-564956-unsplash.jpg

I dag kan du velge å bli med på en frivillig utflukt med båt. Vi begynner med en kort båttur til Dolphin Bay (Laguna Bocatorito) hvor man nesten er garantert å få se delfinene som har dette som sitt tilholdssted. De trives veldig godt her, mye på grunn av store mengder fisk, kreps og akkar i vannet. Turen går så videre til Crawl Cay, en av de mest populære stedene for snorkling. Øya er omgitt av korallrev og en overflod av tropiske fisker og fargerike svamper. Sist, men ikke minst, går turen til Cayo Zapatilla, en liten øy helt ytterst langs korallrevet til Bocas øygruppen. Øya er ubeskrivelig vakker, med et krystallklart, turkist vann og nydelige sandstrender. Det blir servert lunsj på en lokal restaurant i løpet av dagen. Retur til hotellet om ettermiddagen. Middag på egenhånd.

Dag 7: Fra Karibien til Boquete og nasjonalparken Volcan

http://norsktur.no/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-store-bilder/img_0001.jpg

Det blir båttransport fra hotellet til fastlandet. Buss videre opp i fjellet, over et pass der temperaturen kan være nede i 8 grader og utsikten helt fantastisk. Man ser hele Bocas øygruppen, samt mangroveområder og kaffeplantasjer fra oven. Så går det litt nedover igjen til den vakre byen Boquete. Hit drar man for å oppleve den ekte, ville naturen, med flotte jungelopplevelser og vandrestier inn til fossefall med et rikt dyre- og fugleliv. Men fremfor alt er dette området hjemmet til Panamas største kaffeplantasjer. Ankomst Valle Escondido Resort, Golf & Spa midt på dagen. Velkommen til eldorado for livsnyteren som tilbyr noe nytt til deg som har reist verden rundt og sett og opplevd det meste! Her kan du nyte komforten ved bassenget, spille golf eller bestille en spa-behandling. Naturen omgir hotellet og venter på å bli utforsket av deg som har tatt med vandreskoene og kamera. Etter innsjekk er resten av dagen til fri disposisjon på resorten. Felles middag om kvelden.

Dag 8: I kaffens rike (ekstra utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-store-bilder/catacion-coffee-tour.jpg

Idag skal vi ta en morgenutflukt til Finca Lerida kaffeplantasje og gå i sporene til nordmannen Tollef Bache Mönniche. Han etablerte seg i Boquete i 1911 for å utnytte det friske klimaet her i høyden til å produsere kvalitetskaffe. Gården han bygde bærer tydelig preg av en norsk « touch » og vi blir med på en vandring gjennom trinnene i kaffeproduksjonen. Fra kaffefrukten høstes og til bønnene ristes og tilsettes smak. Du vil lære om hvordan man skiller mellom de ulike kaffevariantene, og de forskjellige måtene som kaffe vanligvis tilberedes på. Vi avslutter runden med kaffe og noe å bite i på fincaen, med nydelig utsikt over den frodige dalen. Det er ikke vanskelig å forstå at Tollef trivdes her! Resten av dagen og kvelden blir på egenhånd.

Dag 9: Fra Boquete til Stillehavet

http://norsktur.no/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-store-bilder/she3693ex.115514_xx.jpg

Vi forlater høylandet etter frokost og setter kursen sydover med buss. Underveis stopper vi i den lille byen San Franscisco de la Montaña, grunnlagt på 1600-tallet i en region kjent for sine gullforekomster. Den lokale kirken vitner om denne fordums rikdommen med sine spesielle altere i tre, noen dekket med bladgull. Vi spaserer gjennom landsbyen og får med oss litt av det lokale livet som går i et behagelig tempo ! Lunsj på egenhånd. Utpå ettermiddagen ankommer vi Sheraton Bijao Beach Resort ved Santa Clara. Dette flotte hotellkomplekset har 6 bassenger, store uteområder, spa og flere restauranter å velge mellom. Her kjøres all-inclusive konseptet helt ut, der selv Mojito-drinken i bassengbaren er inkludert. Resorten har egen strand langs Stillehavet, så her har man alt man trenger i umiddelbar nærhet.

Dag 10: Ron Abuelo og romsmaking (ekstra utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-store-bilder/bodega2.jpg

I dag kan du velge om du vil slappe av ved et av bassengene på hotellet eller bli med på en utflukt til provinsen Herrera, kjent for sine håndverkstradisjoner og lokale produkter. Vi skal besøke Hacienda San Isidro som er landets ledende firma innenfor brennevinsproduksjon, med hovedvekt på rom og gin. edriftens flaggskip er Ron Abuelo, en rom av høy kvalitet som ikke bare selges i Panama, men eksporteres til mer enn 20 land over hele verden. Etter en liten historieinnføring, blir dere kjørt i vogner dratt av okses gjennom  sukkerrørplantasjen, til destilleriet. Her blir produksjonen forklart, og det blir også smaksprøver på fabrikkens mange produkter, inkludert Ron Abuelo Centuria, en 30 år gammel rom. Turen avsluttes med lunsj med tradisjonelle retter, og en åpen bar. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 11: Hjemreise

http://norsktur.no/globalassets/amerika/panama-og-costa-rica/panama-costa-rica-store-bilder/sheratonbijaobeach.jpg

Formiddagen er til fri disposisjon, vi nyter det siste av det dette flotte hotellet har å by på. Etter påfyll av god mat og drikke under lunsjen, tar vi plass i bussen som skal frakte oss til flyplassen. Flyet har avgang sen ettermiddag fra Panama City.

Dag 12: Ankomst Norge

Vi lander i Amsterdam om formiddagen, og etter hvert drar vi videre til Stavanger.

Total turpris kr 29 900,- per person

Turprisen inkluderer følgende:
Fly Stavanger – Panama City t/r med KLM
Flyskatt 2780,- (med forbehold om endring)
Busstranport i henhold til program
10 netter i dobbeltrom på 4* hotell
10 frokoster
3 lunsjer
5 middager
Utflukter ifølge program
Reiseleder fra Unik Travel AS

Tillegg:
Enkeltrom kr 5 300,-
Drikke til måltidene (bortsett fra på Sheraton Bijao Beach Resort)
Frivillig utflukt til Dolphin Bay, Crawl Cay and Zapatilla Cay kr 890,- per person inkludert lunsj
Besøk kaffeplantasje kr 1190,- per person
Utflukt til rom-plantasje kr 1900,- per person inkludert romsmaking og lunsj med åpen bar

Hoteller :
Best Western Zen Panama City
Playa Tortuga Hotel & Beach Resort
Villa Escondido Resort, Golf & Spa
Sheraton Bijao Beach Resort

24.6°