Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

Albir & costa Blanca

Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Nyttårstur til Albir & Costa Blanca

- med spennende utflukter

28. desember 2019 – 08. januar 2020

På solrike Costa Blanca er det godt å være turist. Her er det kort vei mellom sjø og fjell og alt imellom. Her kan man nyte stillheten og tilbringe late dager på stranden, eller oppleve vibrerende storby med vakre, majestetiske bygninger av både ny og gammel dato. Hotell ved sjøen med alle fasiliteter, velsmakende spansk mat og god drikke i kombinasjon med hyggelige medreisende og et godt klima – hva mer kan man egentlig ønske seg?

Bienvenido a España!

Program

Avreise: Stavanger – Albir

Vi flyr med direktefly fra Stavanger til Alicante.

Albir

/globalassets/europa/spania/albir-og-costa-blanca/albir-programbilder/albir_istock_000026001122.jpg

Albir er et av de vakreste stedene på Costa Blanca. Den 600m lange stranden har blått-flagg status og langs strandpromenaden ligger det en rekke koselige restauranter som er åpne hele året.

Albir-stranden ligger ved foten av Sierra Helada, og fra Faro del Albir (fyret) kan du nyte spektakulær utsikt over Peñon de Ifach-klippen i Calpe. Hver søndag er det marked i Albir, hvor du blant annet finner frisk frukt og grønnsaker fra området, samt et stort utvalg av alt fra klær, sko, smykker og mye mer. Albir har en perfekt beliggenhet på Costa Blanca, og det er enkelt å ta seg rundt på egenhånd med buss og tog til nabobyene Altea, Benidorm, Calpe og Alicante.

Albir Playa Hotel & Spa

/globalassets/europa/spania/albir-og-costa-blanca/albir-playa-hotel--spa/fachada-piscina-mod.jpg

Albir Playa Hotel & Spa er et moderne hotell i sentrum av Albir. Stranden Albir Playa ligger i gåavstand og naturparken Sierra Gelada er perfekt for spaserturer. De moderne rommene er utstyrt med balkong, klimaanlegg, gratis Wi-Fi, minibar og satellitt-TV. Hotellet har basseng, treningsstudio og et innbydende spa-senter. Frokost- og middagsbuffet serveres i Restaurant Albatros.

Utflukter

I løpet av oppholdet i Spania tilbyr vi deg flere spennende utflukter. Costa Blanca bugner av skjulte perler og velkjente steder vi varmt kan anbefale.

Bodega Mendoza m/vinsmaking og besøk i Altea

/globalassets/diverse/diverse-bilder/vinrelatert/vinsmaking_shutterstock_145599721_nett.jpg

Et vingårdsbesøk er et «must» når man er på reise i Spania. Vingården vi skal besøke så dagens lys for nesten 50 år siden, da Enrique Mendoza bestemte seg for å lage vin til familieforbruk. Snart ble hans vin viden kjent i området rundt, og i dag selges vinene både på det nasjonale og internasjonale markedet. Vi skal smake på 7 ulike viner, og får servert litt snacks til.

Turen fortsetter til den hyggelige kystbyen Altea hvor det blir tid på egenhånd. Den pittoreske gamlebyen her, som ligger på en høyde, tiltrekker seg mange besøkende. Det gjør også byens flotte strandpromenade og elegante marina. På 60-tallet bodde kunstnere fra Europa i Altea, noe som fremdeles gjenspeiler seg i byens mange små butikker som har salg av kunst og kunsthåndverk. Det sies at gamlebyen i Altea er en av de vakreste og best bevarte i hele Valencia.

Guadalest

/globalassets/europa/spania/albir-og-costa-blanca/albir-programbilder/guadalest-el-castillio.jpg

Dagens busstur tar oss gjennom grønnkledde fjellområder og daler, og vi stopper underveis for å beundre den fantastiske utsikten over Guadalest og fjellene omkring. Guadalest ligger 595 m.o.h og her bor det kun 200 innbyggere. Dette er en ekte spansk pueblo hvor innbyggerne tar det med ro og nyter livet. Byen ble i sin tid bygget av maurene som hadde kommet hit fra Afrika og var kjent som flinke håndverkere.  De fleste spanske landsbyer har sine spesialiteter og i denne lille landsbyen er de stolte av sin deilige Moscatelvin og den berømte lokale nisperoshonningen. Vi vandrer rundt på steinbelagte gater, innom et eller annet smug, fristes av små lokale kafeer og imponeres av at de til og med har museer i denne lille byen. Landsbyens kvinner lager håndarbeider som selges i små håndverksbutikker og alle puebloer med respekt for seg selv har et utvalg av spansk keramikk. En rolig og avslappende utflukt hvor vi på turen også vil bli bedre kjent med landskapet i denne delen av Spania.

Valencia

/globalassets/europa/spania/valencia/valencia-programbilder/08_valencia_sykkeltur.jpg

Valencia er Spanias 3. største byer og er omkranset av landets mest produktive jordbruksområder, hvor det dyrkes appelsiner, ris, oliven og druer. Byen kalles ofte «den bortgjemt perle». Her finnes kunst, arkitektur og gastronomi i verdensklasse. Den kompakte og sjarmerende gamlebyen byr på bugnende mathaller med produkter i alle regnbuens farger og et yrende folkeliv. Dette skal du få oppleve! I utkanten av byen ligger kanskje Spanias mest imponerende byggverk av nyere dato – den berømte Vitenskapsparken. Skapt av den spanske arkitekt Santiago Calatrava fremstår dette området som noe helt unikt. Her stopper vi slik at du kan forevige de spesielle bygningene på mobilkameraet ditt. Bilder vil du nok også ta når vi besøker gamlebyen med sin storslagne katedral, rådhuset og «Lonja de la Seda», den gamle silkebørsen hvor silke ble solgt her fra 1400-tallet. Viste du at paellaen så dagens lys her i Valencia? Kanskje er dette retten du har lyst til å prøve når du i løpet av dagen skal bestille lunsjen din. Utpå ettermiddagen kjører bussen oss tilbake til Albir.

Hjemreise: Albir – Stavanger

Vi flyr med direktefly fra Alicante til Stavanger

Prisinformasjon

Turpris kr 14 900,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Stavanger – Alicante t/r
Flyavgifter kr 290,- (med forbehold om endringer)
Transfer flyplass – hotell t/r
11 netter i standard dbl.rom på Albir Playa Hotel & Spa
11 frokoster
10 middager, inkl.1 glass vin
1 nyttårs gallamiddag, inkl.vin og velkomst coctail
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2700,-
Tips

Frivillige utflukter:
Bodega Mendoza m/vinsmaking kr 550,- pr. per.
Valencia kr 490,- pr. pers.
Guadalest kr 350,- pr pers.

Prisene er basert på minimum 20 deltakere.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

15.5°