Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Langtidsferie i Malaysia

6 dagers rundtur og 24 dagers strandopphold på øya Penang

20. februar - 22. mars 2018

Vi har gleden av å invitere deg på langtidsferie i Østen. Malaysia er et av verdens beste ferieland. Noen av dere har kanskje allerede vært i Malaysia og kan glede seg til et gjensyn med dette flotte landet, men også til å oppleve nye steder.

Få land i verden kan tilby et større mangfold av landskap og kulturer – fra regnskog og teplantasjer i Cameron Highlands til palmeskoger og hvite sandstrender på øyene. Malayere, kinesere og indere har satt sitt preg på landet og ikke minst hovedstaden. Kuala Lumpur er en av Asias mest fremadstormende metropoler med moderne skyskrapere og enorme handelssentre som avløses av smugene i Chinatown. Briter og kinesere har satt sitt preg på Georgetown på Penang. Vi starter reisen med et par dager i landets spennende hovedstad, fortsetter så til Cameron Highlands og ender med lange deilige dager på vår strandresort på Penang.

«Selamat datang ke Malaysia» - velkommen til Malaysia!

Program

Dag 1 og 2: Norge - Kuala Lumpur

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/malaysia_sunset.jpg

Dag 1: Reisedag: Norge – Malaysia
Det blir utreise fra Stavanger med KLM utpå ettermiddagen.

Dag 2: Kuala Lumpur
Vi lander utpå ettermiddagen. På vei til hotellet i Kuala Lumpur gjør vi et lite stopp i Putrajaya som er Malaysias administrative hovedstad og hele landets storhet. Byen ble planlagt og bygget fra bunnen av, med høytflyvende planer og kjente arkitekter. Byen kan vise til flotte bygninger rundt en kunstig innsjø – elegante broer, presidentpalasset, departementer, nasjonalmoskeen og hoteller. Etter innsjekk på hotellet vårt drar vi til restauranten der middagen blir servert.

Dag 3: Kuala Lumpur – mellom tradisjon og fremskritt

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/kl_skyline_shutterstock.jpg

Vi tar deg med på en bytur som følger de historiske linjene, fra spede begynnelser ved et elvemøte til monumenter fra britisk kolonitid og endelig dagens skyskrapere rundt Petronas Twin Towers med noen av verdens høyeste tårn. Vi ser kinesiske templer side om side med indiske, moskeer og fargerike markeder tett opp til moderne handlesentre. Vi nyter lunsj på en lokal restaurant. På ettermiddagen har du kanskje lyst til å utforske metropolens utmerkede handlemuligheter eller bodene i Chinatown.

Dag 4: Kuala Lumpur på egen hånd og frivillig utflukt

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/malaysia_tuktuk_bike.jpg

Nyt en lang frokost før du legger ut på en bytur i eget tempo. Reiseleder og lokalguide viser vei til noen av de flotte moderne handlesentrene eller gater med mer lokalt preg. Ta turen opp i TV-tårnet med flott utsikt over byen og til Twin Towers eller nyt dagen ved hotellets basseng.

Sent på ettermiddagen kan du bli med på en ganske spesiell frivillig utflukt: «firefly-tur». Når lysene tennes ved elvebredden i landsbyen Kampung Kuantan er det nemlig ikke elektriske lys, men tusenvis av sankthansormer, «fireflies», som daglig starter et lysshow! Vi drar med båt ut i mangroveskogen for å oppleve dette naturfenomenet før vi vender tilbake til landsbyen og en deilig middag med fisk og havets frukter ved elvebredden i Fort Melawati.

Dag 5: Fra hovedstaden til Cameron Highlands

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/batu-caves.jpg

I dag legger vi hovedstadens himmelhøye bygninger og byens trafikk bak oss. Første stopp blir rett nord for bykjernen ved Batu Caves med tempelet inne i grotten og tinnfabrikken Selangor Pewter. Landeveien fører oss videre nordover mot åsene og fjellregionen Cameron Highlands. Her er det mil etter mil med gummi- og palmeoljeplantasjer før vegetasjonen forandrer seg og veien slynger seg oppover til nærmere 2000 moh i et frodig landskap, som helt siden kolonitiden har vært ferieparadis for storbyens befolkning. Klima og landskap her oppe kan minne om det skotske høylandet, noe også navnet antyder. Feriehus og hoteller er ofte tydelig inspirert av europeisk og nostalgisk byggestil, men den frodige jungelvegetasjonen hører til i tropiske strøk. Det blir stopp underveis ved Lata Iskandar-fossefallet i den frodige jungeldalen. Etter at vi har sjekket inn på hotellet, møtes vi til en ekte britisk «afternoon tea». Vår base de neste to nettene er Strawberry Park Resort i Cameron Highlands. Dagens middag er på egenhånd.

Dag 6: Cameron Highlands

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/malaysia_tea_plantation.jpg

Her oppe i høylandet kan vi få oppleve noe av regionens utrolig varierte vegetasjon. Vi passerer både grønnsaksfarm, jordbæråkre, rosehage og kaktusfarm. Så drar vi til en av de mest kjente tefabrikkene, omgitt av teplantasjer som dekker de vakre åsene som et irrgrønt teppe. Vi får se hele prosessen i teproduksjonen og besøket avsluttes selvfølgelig med en god kopp te! Siste besøk i dag går til hyttene der Orang Asli, regionens urbefolkning, har bevart sin primitive levemåte, bl.a. kunsten å jage med blåserør. Middagen i dag er en spesiell malaysisk ”fondue”, kjent som ”Steamboat Dinner”.

Dag 7: Fra høylandet til kysten og Penang

/globalassets/asia/malaysia/flamingo-hotel-penang/flamingo-hotel-basseng-strand.jpg

Sceneskifte! Vi forlater høylandet med sitt behagelige kjølige klima og drar ned til kysten igjen, denne gang til øya Penang, ved den nordlige delen av den malaysiske halvøya. Det blir beinstrekk underveis, i byen Kuala Kangsar, med det storslåtte kongelige Iskandariah-Palasset og moskéen med sine forgylte kupler.

Ved lunsjtid er vi fremme i Penang og spiser på en lokal restaurant før vi sjekker inn på hotellet vårt. Endelig kan vi slå oss til ro på vår behagelige strandresort, der vi skal bo hele 23 netter.

Dag 7 – 30: Penang strandhotell

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/penang/high_court.jpg

Dag 8: Orienteringstur på Penang
Sammen med vår lokalguide drar vi på en 4-timers orienteringstur som viser oss høydepunkter og gir ideer for utflukter på denne øya som har en så rik britisk og kinesisk arv.

Penang
Penang har fått sin plass på UNESCOs verdensarvliste, med sin enestående miks av asiatisk og europeisk kultur og arkitektur. Hovedstaden Georgetown kan stolt vise frem sin helhetlig bevarte gamleby og er i tillegg stolt av sitt rykte som Malaysias «gourmethovedstad»! Vi ser noen av bygningene, som tatt ut av britisk kolonihistorie, mens kinesiske templer og «shophouses» vitner om flere innvandrerbølger nordfra. Handel har i mange århundre vært byens hovednæring og brakte velstand og kulturer fra nabolandene hit. På mange måter er Penang en Malaysia i miniatyr, med sitt pulserende byliv, de fargerike markedene og strendene.

Hotellet vårt: Flamingo Hotel by the Beach

/globalassets/asia/malaysia/flamingo-hotel-penang/flamingo-hotel-basseng.jpg

Flamingo Hotel by the Beach er et 4-stjerners hotell ved stranden i Tanjung Bungah, omtrent halvveis mellom sentrum av Georgetown og Batu Ferringhi-stranden. Hotellet har svømmebasseng og direkte tilgang til stranden. Restaurant, pool bar og mulighet til å spise ute eller inne. I tillegg finnes restauranter og salgsboder med god mat i gangavstand fra hotellet. Rommene er stilfullt innredet, med stor flatskjerm-TV og gratis Wi-Fi. Alle våre rom har balkong og havutsikt.

Hotellet tilbyr gratis shuttlebuss til sentrum av Georgetown. Det er lett å ta seg til byen på egen hånd. Det blir både velkomst- og avskjedsmiddag (inkludert i turprisen), og i tillegg tilbyr hotellet sine langtidsgjester 20 % rabatt på mat og drikke, samt tøyvask.

Frivillige utflukter

/globalassets/asia/malaysia/penang-store-bilder/penang-hill.jpg

Under opphold vil det bli tilbudt flere frivillige utflukter, vi nevner bare noen av mulighetene:
Inne i selve byen Georgetown kan man oppdage mer av britenes eller kinesernes kulturarv, dra med Penangs egen «fløibane» opp til Penang Hill som dominerer mye av øya. Her finner vi det store og fargerike buddhistiske Kek Lok Si tempelet og pagoden med den 30 meter høye statuen av Kuan Yin, den kinesiske barmhjertighetsgudinnen. Åsen med sine 833 meter er ellers berømt for sitt behagelige klima og varierte flora og fauna. Her kan en dra på jungeltur eller sveve over tretoppene med «zipline» eller nyte en drink i det elegante Bellevue hotellet på toppen. Ikke rart at de britiske koloniherrene likte seg godt her oppe! Vi føler oss nesten satt tilbake til britisk kolonitid når vi blir skysset gjennom gamlebyen i sykkeldrosje! Det flotte Eastern & Oriental Hotel og de kinesiske boligene på piren ved Weld Quay, kan stå som ytterpunkter på vår tur i byen. Georgetown har gode shoppingmuligheter, fantastisk mat og matlagingskurs, botanisk hage og mulighet til å se gamle kinesiske håndverkere demonstrere nesten utdødde håndverk og ferdigheter. På øya finnes også en nasjonalpark, Teman Negara, der man kan dra på båttur i mangroveskogen og bade på en vakker liten strand i Monkey Beach.

Kort sagt – alt ligger til rette for en aktiv eller avslappet ferie. Det er opp til deg hvor aktiv du vil være, enten du reiser alene eller sammen med venn eller ektefelle. Vi lover at du kommer til å bli godt tatt vare på!

Dag 30 og 31: Hjemreise

/globalassets/asia/singapore-og-malaysia/sin-mal-programbilder/penang/kek_lok_si.jpg

Våre deilige uker i Malaysia går mot slutten. Det blir transport til flyplassen på Penang og fly til Kuala Lumpur der KLMs fly til Amsterdam har avgang sent på kvelden. Vi er hjemme i Norge igjen på ettermiddagen dagen etter.

Prisinformasjon

Turpris kr 23 900,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Flyreise Stavanger – Kuala Lumpur t/r
Flyreise Penang – Kuala Lumpur
Flyavgifter (kr 2449,- m/forb. om endring)
Transport flyplasser-hoteller t/r
Rundtur 6 dager som inkluderer: 5 netter i dbl.rom på hotell, 5 frokoster, 2 lunsjer, 1 afternoon tea, 2 middager og engelsktalende lokalguide
Penang 24 dager som inkluderer: 23 netter i dbl.rom m/havutsikt på Penang på Flamingo Hotel by the Beach, frokost alle dager, velkomst– og avskjedsmiddag og orienteringstur i Penang
Reiseleder fra Unik Travel under hele oppholdet

 

Tillegg:
Enkeltrom kr 7900,-
Drikke til maten
Tips Frivillige utflukter

Hotellene:
Swiss Garden Hotel, Kuala Lumpur
Strawberry Park Resort, Cameron Highlands
Flamingo Hotel by the Beach, Penang

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

23.7°