Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Bilde i bildekarusell

Lago di Garda

Lago di Garda med opera i Verona

– og smakebiter av Verona og Venezia

28. juni - 4. juli 2017

Bli med på en vidunderlig tur til “landet der sitronene blomstrer”, Nord-Italia og Gardasjøen. Området med sitt milde klima og sine sjarmerende landsbyer foran alpenes snødekte fjelltopper har i århundrer fascinert nordboerne som kommer for å oppleve sydlandsk landskap og kultur sammen med god mat og det lune folkelynnet. I Verona er det spesielt operafremføringer i arenaen og Romeo og Julie-huset vi har hørt om. Men det finnes også mindre kjente områder som fortjener et besøk, som den vakre innsjøen Lago d’Iseo med den fjellrike øya Montisola og det frodige vindistriktet Franciacorta.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Venezia

Vi flyr fra Norge til Venezia. På flyplassen venter bussen som skal bringe oss til Venezia der vi går om bord i en båt som tar oss med inn til hjertet av byen. Vi kan beskue de mange vakre palassene og byens dagligliv fra sjøsiden ved kanalene før vi går av ved Markusplassen. Vi tar en felles spasertur med lokalguide inn gjennom de labyrintaktige gatene. Så blir det tid på egenhånd til å spise lunsj, handle eller ta en tur inn i San Marco katedralen for de som skulle ønske det. Mot kvelden fortsetter vi til vår base ved Lago di Garda. Hotellet vårt ligger i gamlebyen i Sirmione, en halvøy på den sydlige delen av innsjøen. Hotellet har smakfullt innredede rom, nydelig mat og en flott terrasse med liggestoler og direkte tilgang til Lago di Garda.

Dag 2: Rundtur rundt Gardasjøen

I dag skal vi gjøre oss kjent i området rundt selve innsjøen, som med sine 370 km² - omtrent det samme som Mjøsa – er Italias største innsjø. Noen steder er det bratte klippevegger og landsbyer med særegne teglsteinstak og ranke sypresser. Små koselige landsbyer smyger seg inn i sidedalene til Alto Gardafjellene, omgitt av frukttrær. Vi kjører til Limone, der veien flere steder er sprengt inn i klippeskråningen. På små terrasser finner vi sitronplantasjene som i middelalderen ga stedet sitt navn. Her blir det lunsj før vi går om bord i ferja over til Malcesine. Vi unner oss litt tid på egenhånd i denne sjarmerende lille byen før vi utpå ettermiddagen fortsetter tilbake til hotellet.

Dag 3: Sjarmerende Sirmione

Vi nyter fordelen av å bo innenfor de gamle bymurene i Sirmione, og spaserer sammen med reiseleder fra hotellet og rundt i den gamle bykjernen. Her får du et overblikk over hva som er hvor, og det er en helt spesiell stemning her ute på tuppen av halvøya. Du velger om du deretter vil utforske området på egenhånd, eller bli med reiselederen til grottene som ble kjent gjennom den romerske dikteren Catull og til den vakre gamle kirken med freskomaleriene. Du har anledning til å besøke Scaligerborgen og høre historien om de mange som erobret øya, eller har bosatt seg her i århundrenes løp. Ikke forunderlig, når man ser den vakre naturen og legger til de varme kildenes helbredende kraft! Lunsj i dag på egenhånd. Det er ikke vanskelig å finne en hyggelig restaurant i gamlebyen, og veien tilbake til hotellet er heller ikke lang.

Dag 4: I fotsporene til romerene og Romeo og Julie

Formiddagen er til fri disposisjon. Nyt en lunsj på en fortausrestaurant eller benytt deg av hotellets fasiliteter.

Vakre Verona
I dag kan du bli med på en frivillig utflukt til Verona. Den romantiske byen er vel mest kjent fra Shakespeares tragiske historie om Romeo og Julie, men også for de gigantiske operafremføringene i romernes gamle Arena. Her er det plass til over 20 000 tilskuere. Vi skal kikke på noen av de flotte plassene, bl.a. den elegante Piazza dei Signori som er omkranset av staselige palasser og kirker, og den gamle markedsplassen Piazza delle Erbe, der det alltid er liv og røre. Selvfølgelig skal vi også ta en titt på de to husene der de fiendtlige familiene til Romeo og Julie skal ha bodd på 1200-tallet.

Opera i Arena
Etter spaserturen blir det anledning til å gå litt på egenhånd. Noen har kanskje lyst til å se den vakre romanske San Zeno-kirken med sine flotte malerier. Andre vil besøke den fremragende malerisamlingen i middelalderborgen Castelvecchio. Vi møtes i hjertet av Verona for å oppleve opera på den verdenskjente amfiscenen. Etter forestillingen kjører bussen oss tilbake til hotellet.

Dag 5: Agriturismo La Filanda og frivillig utflukt til Valpolicella

Agriturismo La Filanda
Gården La Filanda ligger idyllisk og landlig til i Manerba del Garda på vestsiden av Gardasjøen. Her begynner vi besøket med en vandretur rundt i naturparken La Rocca like ved, før vi samles til en omvisning på gården. De som ønsker å droppe vandreturen kan bli ved bassenget på gården. Eierne av gården inviterer oss til en typisk italiensk lunsj med spekemat, ost og oliven samt en lokal pasta, vin og kaffe. Så får vi en innføring i innhøsting, pressing og lagring av olivenolje. Både oliven og olivenolje har en naturlig plass i det italienske kjøkken og dagligliv, og vi får en forståelse av hvordan de forskjellige oljer smaker og skal brukes. Vi får smake på gårdens oljer, og til slutt får vi mulighet til å kjøpe med oss noen flasker til vårt eget kjøkken.

Besøk på vingård
Om kvelden kan de som vil bli med på en utflukt til en tradisjonsrik vingård i vindistriktet Valpolicella, øst for Sirmione-halvøya. Her blir det servert nydelig mat og vi får et lite innblikk i vinene denne gården har å by på. Blant annet ser vi frem til å smake på Amarone-vin, en av de mest ettertraktede vintypene fra denne regionen.

Dag 6: Frivillig utflukt til Franciacorta

I dag kan du bli med på utflukt til Lago d’Iseo med øya Montisola. I byen Iseo går vi om bord i båten som tar oss med på en rundtur på denne innsjøen, vakkert beliggende mellom bratte fjellsider med sypresser og klipper, og med Pre-Alpenes snødekte topper i bakgrunnen. Den største øya i noen italiensk innsjø er Montisola, med pittoreske fiskerlandsbyer der garnproduksjon har en lang tradisjon. Noen av de minste øyene i Lago d’Iseo er i privat eie, slik som den med Berettafamiliens slott. Våpenproduksjon er en annen av regionens tradisjonsrike industrier. Så er det tid til å tenke på lunsjen som vi inntar på en gård i D.O.C.-regionen Franciacorta. Vi får en omvisning og innføring i regionens spesielle viner før vi kan nyte både vin og deilige lombardiske retter! Her i nord er det ris, polenta og herlig ravioli som hører til spesialitetene. Om kvelden spiser vi middag sammen på hotellet.

Dag 7: Hjemreise

Arrivederci Lago di Garda! Vi forlater vårt hyggelige hotell etter frokost. Bussen kjører oss til flyplassen i Venezia. Herfra går turen hjem igjen til Norge.

Prisinformasjon

Turpris kr 15 900,- pr. pers.*

Turprisen inkluderer:
Fly Norge – Venezia tur/retur
Flyskatter
Busstransport i følge program
Båttur og lokalguide i Venezia bagasjeservice t/r buss-hotell
6 netter i dobbeltrom på Hotel Flaminia 4*
6 frokoster
2 lunsjer
4 middager
1/2 fl. vin + mineralvann og kaffe til inkl. måltider
1 olivenoljesmaking
Utflukter og lokaltransport ifølge program
Reiseleder fra Unik Travel

 

Tillegg:
Enkeltrom kr 2400,-
Verona med opera ca kr 1490,- pr. pers.
Middag med vinsmaking i Valpolicella
ca kr 850,- pr. pers.
Franciacorta, inkl. båttur og lunsj med vinsmaking
ca kr 1100,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

*Det vil i tillegg påløpe en administrasjonskostnad på
kr 50,- på hovedfaktura.

EUR 1 EUR = 9,53 NOK
23.7°