Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Jul i Krakow

Bilde i bildekarusell

Jul i Krakow

Bilde i bildekarusell

Jul i Krakow

Bilde i bildekarusell

Jul i Krakow

Juletur til Krakow

Finn julestemningen i hjertet av Europa

8. - 11. desember 2018

Med lidenskap griper Krakow fatt i deg - den er Polens kulturelle hjerte og har rykte på seg for å være landets vakreste by. Her kan du oppleve kongelig storhet, Øst-Europas eldste universitet, den forrige pavens fødested og det største middelaldertorg i Europa. Hver desember forvandles sentrum til et stort og flott julemarked med god mat og drikke, ost, treleker, flott julepynt og suvenirer. Det arrangeres også konserter som garanterer julestemningen. Krakow er en by det er lett å bli avhengig av, og hit kommer du gjerne tilbake.

Dagsprogram

Dag 1: Stavanger – Krakow

http://norsktur.no/globalassets/europa/krakow/krakow-programbilder/market_square_st_marys.jpg

Om morgenen flyr vi med Norwegian direkte fra Stavanger til Krakow. Byen var den eneste store polske byen hvor arkitekturen forble uberørt under krigen. Det kan vi nyte til fulle slik den fremstår i dag! Mariakirken regnes som en av verdens vakreste kirker, og i 1978 ble gamlebyen Stare Miastro oppført på UNESCOs verdensarvliste. Kleshallen regnes som verdens eldste kjøpesenter. Byens palasser, kirker og herregårder viser stor rikdom innen farger, arkitektoniske detaljer, kulørt glass, malerier, skulpturer og innredning. Den jødiske bydelen Kazimierz fremstår i dag som ny, og er en plass med mye liv og røre. Det blir felles lunsj i løpet av dagen. Innsjekk på hotell Andel's og kvelden på egenhånd.

Dag 2: Krakow i juleskrud

http://norsktur.no/globalassets/europa/krakow/krakow-julebilder-store/krakowchristmas1.jpg

Julemarkedet i Krakow varer i hele seks uker, og byen kan skryte av å ha det mest kjente og største julemarkedet i hele Polen. Det ligger sentralt plassert midt i gamlebyen, og er like populært hos lokale innbyggere som det er hos turister. Juledekorasjonene er tradisjonelle i utforming og motiv, som blant annet de flotte håndlagte glasskuler, keramikk, broderte duker, treskulpturer med mer. Som seg hør og bør vil også noen av bodene inneholder søtsaker som flerfargede drops, sukkerstenger til krydrede nøtter og  lokale pepperkaker. Middag på egenhånd om kvelden.

Dag 3: Saltgruvene i Wieliczka (frivillig utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/europa/krakow/krakow-julebilder-program/wieliczka-salt-mine.jpg

For de som vil ha en variasjon til shopping og julemarked, kan vi tilby en ekstra utflukt til saltgruvene i Wieliczka. Her finner man et utrolig underjordisk anlegg, og Europas eldste saltminegruve. Salt var engang mer verdt enn gull, og det har vært søkt etter salt her i over 700 år. UNESCOS første kulturarvliste sammenlignet saltgruven med store monumenter som Pyramidene, Versailles og Taj Mahal. Den samlede lengden av gruven er 300 km, men bare 4,5 km er åpent for turister. Turistruten går gjennom de eldste delene av gruven, hvor arbeiderne har hugget kapeller, kunstige sjøer og statuer ut i saltblokkene. Saltgruvene har en helsemessig unik effekt på astmatikere og allergikere. Det finnes ikke allergener nede i disse minene, og saltinnholdet i luften kan ha en rensende effekt. Felles middag om kvelden.

Dag 4: Hjemreise

http://norsktur.no/globalassets/diverse/julebilder-diverse/julebilder-sma/chrismas_2.jpg

Fulle av inntrykk, opplevelser og god mat, og med en koffert fylt av spennende julegaver, kjører vi til flyplassen. Direkteflyet vårt til Stavanger har avgang fra Krakow på formiddagen, og vårt stemningsfulle besøk i Krakow er over for denne gang.

Prisinformasjon

Turpris kr 7600,- pr. pers.
(turpris Ikke-abonnenter 8360,- pr. pers.)

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger– Krakow t/r med Norwegian
Flyavgifter (kr. 320,- pr person)
Transfer flyplass – hotell t/r
3 netter i dobbeltrom på Hotel Andel's
3 frokoster
1 lunsj (dag 1)
1 middag (dag 3) 
Lokal guide ankomstdagen
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1600,-
Drikke til måltidene
Utflukt til Wieliczka Saltgruve kr 550,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, flytider og programmet og eventuelle trykkfeil.

6.6°