Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Japan

Bilde i bildekarusell

Japan

Bilde i bildekarusell

Japan

Bilde i bildekarusell

Japan

Bilde i bildekarusell

Japan

Bilde i bildekarusell

Japan

Japan

Eventyr i soloppgangens land

20. - 29. mai 2019

Bli med oss til Japan, et gåtefullt land med store kontraster. Vi kjenner alle dette landet i øst, kjent for effektivitet og fremgang, og en av verdens største bil- og teknologiprodusenter. Landets historie og kultur er krydret med keisere og samuraier, storslått natur, geishaer i kimono, sushi og origami. På menyen står både millionbyen Tokyo og sykkeltur gjennom Kyoto, bading i varme kilder, og selvfølgelig nærkontakt med gjestfriheten japanerne er verdenskjente for.

Gå i nordmenns fotspor i Kobe og bli kjent med den vennlige byen Hiroshima - et stykke japansk historie.

Reiseleder på turen blir Solveig Kivle som har vokst opp i Japan og snakker japansk. Hun elsker sitt andre hjemland og gleder seg stort til å ta med seg gjester på denne spennende reisen.

Alle fortjener en ekte, japansk dannelsesreise minst én gang i livet. Wakarimasuka? 

Program

Dag 1 og 2: Vi reiser til Japan

Tokyo. Shinjuku.

Dag 1: Fra Stavanger til Østen
Vi reiser fra Stavanger med nattfly til Tokyo.

Dag 2: Soloppgang i øst!
Vi ankommer Narita Internasjonale Flyplass om morgenen. Nysgjerrige og litt døgnville er vi klare for en første rundtur i Tokyo, verdensmetropolen som tar pusten fra de fleste! Arkitekturen, trafikken og menneskemengden har dimensjoner vi ikke er vant med. Med sine ca. 12 millioner mennesker er Tokyo en av verdens største byer. Det er fascinerende å se gatene myldre av moderne forretningsfolk, hypermoderne ungdommer og tradisjonelle husmødre i kimono.

Vi besøker Tokyos spennende nye «Aker Brygge», et utmerket sted for å kjøpe seg turens første lunsj. Vi får med oss keiserpalass og skyskrapere, og får en storslagen utsikt fra Tokyos tak. Times Square blir et veikryss i forhold til shoppingdistriktet Shibuya med sine enorme neonskilt. Dette er byens bankende hjerte og viden kjent for å ha verdens travleste fotgjengerovergang. Vi bor sentralt i Tokyo de neste to nettene.

Dag 3: Shopping og båttur i Tokyo

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/tokyo-asakusa-sensoji-temple-1.jpg

Tokyo har vokst i millionfart siden andre verdenskrig. På vår rundtur i sentrum vil vi få oppleve kontrastene og spennvidden i denne metropolen. Vi skal besøke Meiji Jingu, tempelet bygget til ære for keiseren som åpnet Japan for Vesten. Parken her er et yndet sted for japanske bryllupseremonier. Kanskje får vi oppleve et brudefølge i sine nydelige kimonoer.

Deretter kan du slå deg løs i motemekkaet Harajuku og spise lunsj på japansk vis i en av områdets mange ramen-restuaranter. Vi skal se storslagne Hamarikyu Garden, på båttur gjennom Tokyos grønne lunger og se den forgylte, lykkebringende gudinnen ved Asakusa-tempelet. Panoramaet langs elvebredden byr på mange fotomotiver.

Om ettermiddagen anbefaler vi en tur i de tradisjonelle gamle butikkene i Nakamise Street.

Kvelden avsluttes på en sukiyaki-restaurant, der maten tilberedes direkte på bordet.

Dag 4: Hakone – vandretur, spa og natur

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/hakone-fuji-shutterstock_527795143.jpg

Hakone er kjent for sine varme kilder og en naturskjønn beliggenhet. Underveis hit stopper vi i Kamakura, der en enorm Buddha-figur troner i parken. Her spiser vi også lunsj.

Vel fremme i Hakone kan du bli med på spasertur i historiske omgivelser langs majestetiske sedertrær og bambusskoger. Her får du et glimt av hvordan livet var under tidligere keiserdømmer. Underveis gjør vi et stopp ved et gammelt tehus der vi får smake på lokal ris-drikk.

Denne kvelden tar vi inn på et familiedrevet ryokan-hotell. Du vil føle deg hensatt til en scene i «Shogun», og vi ligger på behagelige madrasser på gulvet i japansk stil. Hvert rom har sitt eget utendørs badekar, et klassisk japansk spa kjent for mange som «onsen». Du føler deg som ny idet du setter deg til bords for kveldens høydepunkt: Et tradisjonelt shabu-shabu måltid slik man ville fått det servert hjemme hos en japansk familie.

 

Dag 5: Kyoto – storbyen kaller

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/shinkansen_s500.jpg

Er du tidlig oppe denne morgenen kan du rekke å prøve ut de varme kildene i hotellets utebasseng før frokost. Denne formiddagen skal vi ta gondolbanen opp til 1 000 m.o.h. etterfulgt av en båttur på Ashinoko-sjøen der du kan se Mt Fuji på en klarværsdag.

Etter lunsjtid er det duket for en lynrask opplevelse: Vi reiser nemlig med høyhastighetstog til Kyoto, og turen tar mindre enn 3 timer. Man blir imponert, ikke bare over fart og sikkerhet, men også over den perfekte service man opplever på Shinkansen!

Mot kvelden ankommer vi Kyoto, landets tidligere hovedstad. Den futuristiske arkitekturen på jernbanestasjonen danner en spennende kontrast til byens tradisjonelle bygninger. Hotellet vårt ligger i sentrum av Kyoto, og snart er vi innlosjert på turens siste hotell.

 

Dag 6: Handlegater og geishaer

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/kyoto_geisha.jpg

Vi starter dagen med et besøk i Kinkakuji-parken med Den gylne paviljongen. Bygningen har en nærmest magisk beliggenhet like ved en innsjø der bladgullet speiles i vannet, og er selve symbolet på Kyoto. Vi tar en spasertur gjennom hagen med vakre stenskulpturer.

Vi inntar så den gamle Nijo-borgen, bygget av en mektig shogun i 1603. Den likner ikke så mye en festning, men heller et lite palass med mange bygninger og vakkert innredede rom. Det kjente «nattergalgulvet» i en av salene ble utstyrt med innbygde knirk i plankene, slik at ingen fiende kunne snike seg inn til shogunen uten å bli avslørt!

Så tar vi en titt på noen av Kyotos smug og handlegater. Det fargerike Nishiki-markedet, også kalt for «Kyotos kjøkken», er et selvsagt stoppested. Her får man både smaksprøver og mulighet til å kjøpe rimelige retter. En annerledes lunsj på egenhånd.

Om kvelden kan de som vil la seg lokke av Kyotos berømte Geisha-kvartal Gion med sine smale gater, gamle trehus og tehus, med røtter tilbake til 1600-tallet. Sterkt sminkede geishaer i sine vakre kimonoer ses ofte på vei til et tehus, og vi føler oss hensatt til en svunnen tid.

 

Dag 7: Hiroshima – ettertanke og fremtidshåp

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/hiroshima-miyajima_41.jpg

Dagens utflukt går til Hiroshima. Denne flotte og travle byen har en historie som for alltid har gitt den en plass i vår bevissthet. De fleste av byens turistattraksjoner har sammenheng med den fryktelige dagen, 6. august 1945, da den ene av de amerikanske atombombene ble sluppet over byen og drepte hundretusener av mennesker.

I sentrum står fredsmonumentet i Hiroshimas Peace Memorial Park og A-Bomb Dome – begge på UNESCOs liste over verdensarven. Men Hiroshima er ikke en trist by, menneskene her ser fremover og byen er full av liv og besøkende i alle aldre.

Etter besøket i fredsparken tar vi turen ut av selve byen, en av byfolkets favorittutflukter. Vi skal ta ferje over til øya Miyajima til en av landets mest fotograferte severdigheter, et tempel som tilsynelatende svever på vann. Ville hjorteflokker gresser langs de vakre stiene mellom de forskjellige bygningene og templene. Det blir lunsj med en lokal spesialitet i landsbyen på øya, før vi drar tilbake til Kyoto mot kvelden.

 

Dag 8: De tusen røde porters helligdom - en pilegrimsvandring opp i høyden

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-programbilder/kyoto_1.jpg

Kyoto er et kulturelt skattkammer med hundrevis av templer, borger, palasser, museer og hager. Hele 17 bygninger i Kyoto står på UNESCO-listen over verdens fremste kulturarv!

Denne morgenen skal vi besøke Fushimi Inari helligdommen med tusenvis av røde portaler. Vår guide loser oss effektivt gjennom den mest besøkte delen av disse verdensberømte portene. Vi skal nå følge denne eldgamle pilegrimsstien og trappetrinnene helt til topps av Inari-fjellet, som med sine 233 moh. byr på en fantastisk utsikt over Kyoto og omegn.

Resten av dagen er på egenhånd. Hvis du ønsker å oppleve noe meget japansk, kan du slå følge med reiselederen til et av de vakre tehusene i parken som reiser seg bak gamlebyen Gion. Her får man en liten smak av zen og ro i sjelen av en tekopp, servert i tradisjonsrike omgivelser.

 

Dag 9: Kobe - moderne og mer enn bare biff!

http://norsktur.no/globalassets/asia/japan/japan-store-bilder/kobe.jpg

Vi begynner virkelig å få dreisen på de imponerende Shinkansen-togene, og i dag skal vi ta turen til Kobe. På under en halvtime befinner vi oss i fotsporene til mange nordmenn som har bodd og jobbet i denne byen med vakker beliggenhet ved havet og omkranset av høye fjell. Menyen for denne dagen er rikholdig: Vi skal innom et sakebryggeri og smake på denne kjente drikken, ta en tur med taubane opp til spektakulære Mount Rokko og utforske havneområdet med sin nye hightech arkitektur og det interessante jordskjelvmuseet. Centergai er et av byens moderne shopping-distrikter vi passerer underveis. Vi tilbyr en felles lunsj for de som ønsker det, med ekte kobe-biff på menyen (forhåndspåmelding).

Mot kvelden returnerer vi til Kyoto og undrer oss nok en gang over hvor lett det er å forflytte seg med tog over store distanser her i Japan. Turens siste middag serveres på en sushi-restaurant med spennende smaksopplevelser.

Dag 10: Hjemreise - SAYONARA

Tidlig transport fra Kyoto til Kansai-flyplassen og fly hjem til Stavanger med ankomst samme kveld.

Prisinformasjon

Turpris kr 36 490,- pr. pers.
(Turpris ikke-abonnenter 40 140,-)

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Tokyo/ Osaka – Stavanger
Flyavgifter (kr 2531,- med forb. om endringer)
Transport flyplass – hotell t/r
8 netter i dbl.rom på hotell
8 frokoster
2 lunsjer
4 middager
Busstransport iflg. program
Utflukter og inngangspenger iflg. program
Tips
Reiseleder fra Unik Travel
Lokalguide på alle utflukter

Tillegg:
Enkeltrom kr 5 200,-
Drikke til måltidene
Frivillige utflukter:
Dagstur med shinkansen til Kobe ink. lunsj med kobe-biff, tur med taubane og inngang til jordskjelvmuseet kr 1490,- per. pers.
(m/forbehold om nok påmeldte til utfluktene)

Hotellene våre:
Sunshine City Prince, Tokyo
Susukinohara Ichinoyu, Hakone
Resol Kyoto Shijo Muromachi Hotel, Kyoto

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

7.2°