Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Ecuador - Amazonas og Galapagos

SAGNOMSUST NATURPARADIS

10. - 23. oktober 2019

Ecuador er et av Sør-Amerikas minste land, men med utrolig variasjon og med spennende tilbud for aktive globetrottere. Her finnes alle landskapstyper og klimasoner på kontinentet, fra tropisk regnskog til evig is, fra øyer og strender med hvit sand til aktive vulkaner og majestetiske fjelltopper på 6000 meter. Bli målløs av forundring under vandreturer i Andesfjellene, langs ”Vulkanenes Aveny” og innsjøer med turkist fjellvann. I Amazonas’ regnskog med sitt eksotiske dyre- og fugleliv opplever vi naturen med alle sanser 24 timer i døgnet, med base på en villmarks-lodge. Vakre byer fra den spanske kolonitiden og fargesprakende markeder venter. Vi topper opplevelsen med Galapagos - verdens mest fascinerende naturparadis både over og under vannflaten! Her kan du prøve ut kajakk, svømme i krystallklart vann og gå i David Attenboroughs fotspor og gjøre næropptak av dyr du til nå bare har hørt om.

Hvem passer turen for?
Turen passer for deg som vil oppleve den autentiske delen av Ecuador og Galapagos, og som søker spennende naturopplevelser. Den er for deg som liker fotturer, er i normalt god fysisk form og som takler høydeforskjeller. Vi kommer i løpet av denne rundreisen innom flere klimasoner, og på noen utflukter vil vi befinne oss i en høyde på rundt 3000 meter over havet. Vi tilpasser selvsagt programmet best mulig og tar det med ro når høyden tilsier det.

Dag 1: Reisedag

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/basilica-del-voto-nacional-and-downtown-quito.jpg

Det blir utreise med morgenflyet til Amsterdam og videre til Quito. Vi lander i Ecuadors hovedstad, mer enn 2800 meter over havet, på ettermiddagen lokal tid. Denne ettermiddagen tar vi det med ro for å venne oss til høyden. Vårt hotell ligger midt i sentrum og beliggenhet er slående vakker. Der finner små og koselig gater som viser arkitektoniske og kunstneriske verdi.

Dag 2: Quito – verdensarv ved ekvator

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/scenic-quito-streets-in-the-old-historic-city-center.jpg

Med sin sjarmerende arkitektur fra tiden som spansk koloni og omgitt av snøkledde fjelltopper og vulkaner, regnes Quito som en av de vakreste hovedsteder i Sør-Amerika. Vi starter turen vår med panoramautsikt over byen, Cumbayadalen og fjellkjeden. Er vi heldige og himmelen er skyfri, vil flere imponerende vulkaner og snødekkede fjell åpenbare seg. På spaserturen i Quitos gamleby får vi se mange stasjoner i landets historie, fra inkaene, gjennom kolonitiden og videre til landets uavhengighet. Tallrike kirker og palasser med overdådig gulldekorasjon og uvurderlige kunstskatter er blant byens severdigheter. Etter lunsj drar vi til ”Verdens Midte” i utkanten av byen – ekvatorlinjen der du kan stå med et bein på den sørlige og et på den nordlige halvkulen!

Dag 3: Otavalo og Cotacachi – marked, lagune og lærarbeider!

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/plaza-ponhos-otavalo.jpg

I dag forflytter vi oss nordover til byen Otavalo, kjent for vakre tekstiler i Andenes typiske farger og mønstre. Også selve kjøreturen byr på fantastiske inntrykk og utsikt over den snøkledde Cayambe-vulkanen. Den enorme isbreen krysses av ekvatorlinjen, som her når sitt aller høyeste punkt på jorden!  Markedet i Otavalo er en av landets store attraksjoner. Her kan vi se dyktige vevere skape flotte tekstiler – tepper og ponchoer. Her blir det mange spennende fotomotiver og tid til å handle, før vi drar videre til innsjøen Cuicocha.  Denne innsjøen 3000 meter over havet ligger i krateret til en sovende vulkan. Vi tar en vandretur langs deler av innsjøen før vi fortsetter til landsbyen Cotacachi kjent for sine vakre og rimelige lærarbeider. Her i gatene ligger skinnbutikkene ligger tett! Vi tilbringer natten i en lokal hacienda med tradisjonelt preg. Overnattingsmulighetene i Ecuador er en opplevelse i seg selv!

Dag 4: Varme kilder og fossefall i Papallacta

/globalassets/diverse/diverse-bilder/fun-swimming-swimming-pool-leisure-person.jpg

I løpet av formiddagen forflytter vi oss til Papallacta, en liten landsby i Andesfjellene. Stedet ligger på ca. 3000 meters høyde og er et velværeparadis for alle sanser. I tillegg til frisk fjelluft kan Papallacta skilte med naturlige varme kilder med helsebringende egenskaper. Du kan i løpet av ettermiddagen nyte et bad i kildevannet på hotellet og bestille spa-behandlinger.  Vi befinner oss nå ved Cayambe-Coca Nasjonalpark, kjent for sine ville orkideer og et sjeldent fugleliv. Folk kommer fra alle verdens hjørner til denne parken for å vandre på turstiene som gir en fantastisk panoramautsikt over Andesfjellene og de grønne åssidene. Vi tilbyr en frivillig vandretur inn til et fossefall i nasjonalparken, et eldorado for friluftsentusiaster.

Dag 5: Jungeleventyr i Amazonas

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/bildergalerie_pool_strand_14.jpg

Idet vi nærmer oss regnskogen denne formiddagen, går det etter hvert opp for oss at vi nå er i ferd med å legge moderne sivilisasjon bak oss for etpar døgn. Amazonas byr på innsjøer og elver, uberørt av den siste istid og bevoktet av jaguar, puma og tapir. Vi skal overnatte på en øko-lodge med komfortable bungalower bygget med stråtak i indianerstil. Lodgen har basseng samt en terrasse med flott utsikt over regnskogen. Etter lunsj vil lokale naturguider lose oss med på en oppdagelsesferd inn i regnskogen, der vi får et innblikk i hvordan planter benyttes til mat og medisinsk bruk. Fugle- og dyrelivet i denne delen av Amazonas er overveldende, og luften er fylt av en kontinuerlig summing skapt av fugler og insekter. Om ettermiddagen kan du bli med på en grotte ikke langt fra våre bungalower. Det blir også mulighet for å melde seg på en tur i kajakk på elven.

Dag 6: Båttur inn i regnskogens dyp og besøk hos indianere

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/amazon-rainforest-transport-ecuador.jpg

Frokosten inntas til eksotisk fuglesang og vi blir muligens iakttatt av en toucan-fugl eller etpar ekornaper. Vi skal få hilse på lokalbefolkningen i dag, både av det tobente og firbente slag. En båttur på Napo-elven bringer oss dypere inn i Amazonas til et av stammefolkene som har bodd her i hundrevis av år. Vi får smake på en lokal drikk og lære om deres skikker og levemåte. Den ecuadorianske delen av Amazonas er kjent for verdens største biologiske mangfold. I AmaZOOnico senter for dyrebeskyttelse får vi se dyr fra jungelen som blir reintrodusert til regnskogen, etter å ha blitt reddet ut fra ulovlig handel på det svarte markedet.  Det er spennende å komme så nært innpå disse vakre, eksotiske dyrene som heldigvis er på vei tilbake til sitt naturlige habitat.

Dag 7: Fossefall og storslått natur i Baños

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/pailon-del-diablo-devils-cauldron-waterfall-in-ecuador.jpg

Denne morgenen følger vi en veistrekning som kalles for «Waterfall Trail». Vi gjør flere stopp og avstikkere inn til de mest severdige av disse fossefallene, som er imponerende selv for en nordmann! Du har mulighet til å ta en taubane som går over elven, en av mange aktiviteter som tilbys her i spa-byen Baños med sin himmelske beliggenhet. Høydepunktet for mange vil være Pailon del Diablo, et enormt fossefall der du beveger deg på trapper og broer ned i en kløft. Stedet er ofte ranket på topp-10 listen for spesielle fotomotiver fra Ecuador. Ordet Baños betyr bad, og kommer fra de tallrike varme kildene i dette området.

Dag 8: Vi utforsker sjarmerende Baños

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/banos-ecuador-7.jpg

Området der Baños ligger kan betegnes som Ecuadors svar på Voss. De som elsker ekstremsport kan velge mellom alt fra rafting til fjellklatring.  Vi velger en lettere vri ved å kjøre opp til Luna Runtun Point, der vi tar en fottur til utsiktspunkter som tar pusten fra den mest kresne naturelsker. «Tree House» er utvilsomt det mest spektakulære stedet for å observere den berømte Tunguruhua vulkanen i Andesfjellene. Vi stopper på et sted der du kan ta en helt spesiell selfie. Har vi hellet med oss, får vi observere et vulkanutbrudd fra trygg avstand!  Ettermiddagen er fri til å senke kroppen i de varme kildene eller kanskje du har lyst til å melde deg på et minikurs i salsa-dans.

Dag 9: Gjennom ”Vulkanenes Aveny” til Cotopaxi Nasjonalpark

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/cotopaxi_vulkan.jpg

Vi forlater Baños og følger den berømte veien Panamericana nordover gjennom Ecuadors sentrale dal. Veien er kjent som ”Avenue of the Volcanoes” eller Vulkanenes Aveny av gode grunner – ikke mindre enn 50 vulkaner ligger på begge sider av denne frodige dalen, de fleste mellom 4000 og 6000 meter høye.  Dagens tur er spekket med uforglemmelige synsinntrykk. Vulkantopper dekket av evig snø og 1000 år gamle isbreer, men også tropisk fjellskog med fossefall og den typiske páramo-vegetasjonen, en slags tropisk høyfjellstundra. Mye av dalen hører i dag til Cotopaxi Nasjonalpark. Selvfølgelig blir det fotostopp med uslåelig kulisser som bakgrunn! Vi ankommer Quito i løpet av kvelden.

Dag 10: Fra Quito til Galapagos – Santa Cruz

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/img_4890.jpg

Etter frokost blir det transport til flyplassen og etter en times flytur lander vi på øya Santa Cruz som har en av øygruppens to flyplasser. Galapagos vil for mange utvilsomt være høydepunktet på Ecuadorreisen. På grunn av sin unike natur og beliggenhet, mer enn 1000 km fra Sør-Amerikas kyst, har livet på øygruppen hatt en egen og særpreget utvikling. Derfor vil naturopplevelsen, møte med øyenes dyreliv, stå i sentrum. Galapagos-arkipelet består av 14 større og et utall mindre øyer. I løpet av tre dager vil vi besøke flere av øyene, hver med sin egne karakter. 97% av øyene er fredet som nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste. På vei til hotellet stopper vi i et naturreservat der man kan se kjempeskilpadder i sitt naturlige element. På øya Santa Cruz med sitt fuktige klima, er skilpaddene usedvanlig store. Vi tar også en tur inn i lavatunnelene i reservatet, som er millioner av år gamle. Så besøker vi forskningssenteret til Charles Darwin-Stiftelsen for å høre om øyenes særpreg og arbeidet som blir gjort for å bevare dette spesielle paradiset med sitt mangfold. Ingen steder kan vi lære så mye om livets og artenes utvikling på jorda og samtidig om farene og truslene. Hotellet vårt de neste 3 nettene ligger i Puerto Ayola, det største tettstedet på øya.

Dag 11: Fra sjøløver og late øgler til Darwin-finker

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/galapagos-sea-lions-ecuador1.jpg

Vi drar til havnen der en båt venter på å ta oss med til håndplukkede highlights både til lands og til vanns i buktene sør på Santa Cruz. Vi har med oss en kunnskapsrik naturekspert som gir oss et bredere innblikk i det vi ser underveis på turen. På den lille øya La Loberia ligger sjøløvene i flokker på stranden, helt uanfektet av vårt besøk. De danner utrolige fotomotiver med sanden og den sorte lavasteinen som perfekt bakgrunn. Med snorkleutstyr får du et glimt av det unike livet under vann, med fisk i alle regnbuens farger som leker seg mellom sjøløvene. Båten tar oss videre til en smal kanal som leder inn til en spesiell lagune. I Las Grietas danner store vulkanklipper vannhull, der ferskvann blandes med havet og det er mulig å observere fisk. Her i dette området trives de berømte lavaøglene godt, og de morsomme og sjeldne Darwin-finkene lander gjerne i nærheten av deg.

Om ettermiddagen kan du ta det med ro ved bassengkanten på hotellet. De som ønsker det, kan bli med naturguiden på en spasertur til Tortuga Bay, kjent for sin kritthvite sandstrand og gode surfebølger. Her treffer du gjerne på marine iguanaer eller den blåfotede boobie-måken. Dyrelivet her på Galapagos gir deg stadig nye wow-opplevelser, og mange av artene vi får se her, fins ingen andre steder på kloden.

Dag 12: Vulkanøya Bartolomé med pingviner og havskilpadder (ekstra utflukt)

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/pc310170.jpg

Denne dagen kan du oppleve Galapagos på egenhånd eller bli med på en båttur nordover til øya Bartolomé, sentralt plassert midt i øygruppen. Fra utsiktspunktet som kan bestiges via en sti med gangbroer og trapper, har du 360 graders utsikt til hele 10 av Galapagos-øyene. Bartolomé er fremfor alt kjent for sine spisse vulkanklipper og bukter der pingviner trives godt. Her kan du snorkle i det klare vannet og muligens se en pingvin dykke etter mat. Et undervannskamera kommer godt med her! Store kolonier av de gule og røde landiguanaene dovner i skyggen av fikenkaktus. En spesiell plante dekker bakken flere steder, sesuvium (portulakk), som farger bakken grønngul i regntiden og skifter til rødt i tørketiden. Fra stien kan vi observere de store flokkene av havsuler, fregattfugler, pelikaner og sjøløver.

Dag 13: Avskjed og hjemreise

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/galapagos1.jpg

Det er dessverre tid til å si adjø til Galapagos og vi kjører med buss til flyplassen. Det blir først en times flytur tilbake til fastlandet og Guayaquil.  Her bytter vi til flyet som bringer oss tilbake til Europa. Flyet har avgang mot kvelden.

Dag 14: Hjemme igjen

/globalassets/amerika/ecuador-og-galapagos/store-bilder/img_9989.jpg

Vi lander i Europa (Amsterdam) om morgenen. Så gjenstår bare siste etappe tilbake til Norge, etter uforglemmelige dager i et av verdens mest spennende land.

Prisinformasjon

Turpris kr 44 900,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Flyreise Stavanger – Quito / Guayaquil - Stavanger
Flyavgifter Kr. 2 768,- (med forbehold om endringer)
12 netter i dbl rom på 3- og 4-stjerner hotell
12 frokoster
6 lunsjer
6 middager
Busstransport ifølge program
Utflukter ifølge program
Inngangspenger ifølge program
Tips
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 5.300,-
Utflukt til Øya Bartolomé, inkl. båt, lunsj kr 2 500,-
Utflukt i Baños, inkl. buss, lunsj kr 450,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

18.7°