Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Cuba

- Forførende og fargerikt!

12.- 21. februar 2019

Cuba er fylt med kontraster og det er kanskje litt av grunnen til at vi finner det så tiltrekkende? Karibiske strender med palmer og turkis hav - hjertelige mennesker formet av Castro gjennom et helt liv - musikkglede, sensuelle og eggende rytmer - arkitektoniske skjønnheter i forfall - søt rom og vakre mennesker som har en kreative tilnærming til problemløsninger.

Bli med og la sansene dine utfordres! Hjertet åpnes og sinnet sløves når man er på Cuba. Vi tar deg med bak fasadene, opplev hardtarbeidende dansere som terper og terper for å bli best. Kom hjem til familier som åpner hjemmene sine og deler historiene sine. Opplev en vanlig arbeidsdag for en cubaner på sigarfabrikk - et håndverk som er verdenskjent. Det oppleves som en slags trolldom å komme til dette landet som har vært lukket i så mange år. Finn ut for deg selv hva det er som gjør dette reisemålet til noe helt spesielt.

PROGRAM

Dag 1: Reisedag Stavanger - Havanna

/globalassets/amerika/cuba/cuba-programbilder/mojito.jpg

Flyreisen går via Amsterdam om morgenen med ankomst Havanna utpå ettermiddagen lokal tid. Under den korte turen fra flyplassen til hotellet, får vi inntrykk av å være midt oppi et veteranbiltreff da mange av bilene er fra før revolusjonen.
Vi sjekker inn på vårt 5* hotell i Miramar området, like ved sjøen. Hotellet ble renovert i 2006 og har flere restauranter. Her er det en fin hage med basseng og swim-up bar samt
flere butikker.

Dag 2: ”Karibiens Krone”

/globalassets/amerika/cuba/cuba-programbilder/havanna_lokalmusikk.jpg

Denne dagen skal vi gjøre oss litt kjent i Havanna, en gang Spanias viktigste koloniby og handelssentrum. Mye av glansen forsvant med revolusjonen, og mange bygninger kunne nok trenge maling. Men Gamle Havanna er et imponerende syn, og oppussingen av de flotte bygningene er i full gang. Prektige fasader, museer, kirker og storslåtte plasser minner om tidligere koloniherrer, diktatorer og kommunistiske ledere.

Vi starter spaserturen vår ved den enorme Capitolio-bygningen og den statuesmykkede Parque Central. Videre besøker vi en sigarfabrikk. Herfra skal vi bevege oss innover i de spennende gatene i gamlebyen. Man kan nesten se for seg Hemingway sittende med sin drink på Hotel Ambos Mundos der han var stamgjest, og hvor han skrev mange av sine bøker. Etter en spennende kjøretur i stil spiser vi lunsj på restaurant.

Utpå ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og kan nyte en Mojito eller Cuba Libre i baren ved bassenget. I kveld er det middag på egenhånd. I tillegg til de 5 restaurantene på hotellet er det flere “paladarer” i gåavstand fra hotellet - dette er privatdrevet restauranter som nå har blitt tillatt.

Dag 3: Dagen på egenhånd og kveldsbesøk til danseskole

/globalassets/amerika/cuba/cuba-programbilder/danseskole_prodanza.jpg

Bruk dagen som du vil, en rusletur i gamlebyen, en spasertur langs Malecón, eller late timer ved bassenget. La Havannas stemning senke seg over deg. Dans er for mange kubanere veien ut av fattigdom – og mange har en drøm om en internasjonal karriere. 

I ettermiddag skal vi møte de som drømmer om dans. Vi skal besøke en danseskole for barn og ungdom mellom 5 og 15 år. Lokalitetene er dårlige, men innsatsen iherdig. Drømmen kan kanskje gi næring til det lille ekstra? Etter felles middag på restaurant anbefaler vi besøk på et av Cubas store danseshow – mange av danserne her har gått på den skolen vi nettopp besøkte. Reiseleder er selvfølgelig behjelpelig med booking av billetter o.l.

Dag 4: Havanna - Grisebukta - Trinidad

/globalassets/amerika/cuba/cuba-programbilder/trinidad.jpg

Tidlig avreise fra Havanna. Dagens første mål ligger på sørkysten av Cuba. Det blir en artig tur på veier nesten uten trafikk, og de kjøretøyene vi møter, er uvanlige for våre øyne på en motorvei. Vi passerer en av verdens største sitrusplantasjer men også mye land som ligger brakk. På vei ned til kysten ser vi Fidel Castros hovedkvarter under Cubakrisen.

Det var her i Grisebukta eksilcubanere med amerikansk støtte prøvde å invadere landet. Underveis stopper vi for et behagelig bad i det karibiske hav og felles lunsj.
Så står Trinidad for tur, byen som ble bygd opp og fikk sin rikdom under sukkerboomen for 200 år siden. Vi spaserer på brosteinsbelagte gater mellom fargerike, lave hus hvor vinduene ikke er av glass, men kun består av gitter med
smijern og treverk. I dag oppleves byen som et slags levende museum, og møtet med de tallrike hestevognene gir følelsen av å befinne seg i en annen tid. Her blir det anledning til å handle flotte håndarbeider, malerier og andre minner fra Cuba.
Trinidad.
I natt skal vi bo i “casa particulares” som er noe så eksotisk som privat innkvartering. Mange cubanere sper på inntekten ved å åpne hjemmene sine for gjester, og dette systemet har vært kjent i årevis. Det fantastiske er at vi på denne måten
får et intimt innblikk i dagligdagse rutiner og utfordringer. Middagen i kveld er i fellesskap på restaurant.

Dag 5: Trinidad – Cienfuegos – Varadero

/globalassets/amerika/cuba/cuba-programbilder/trinidad_museo_romantico.jpg

Vi tar avskjed med fargerike Trinidad som siden 1988 har vært på Unescos verdensarvsliste, og starter turen mot nordkysten. På vår vei tar vi et stopp i den vakre havnebyen Cienfuegos. Vi kjører gjennom sentrum og fortsetter utover promenaden Paseo del Prado. Blikket går mot de ville Escambray-fjellene på den ene siden og utover Jaguabukten på den andre. Her blir det tid til å rusle rundt, finne et sted du vil spise dagens lunsj og slappe litt av før vi setter kursen mot et monumentalt mausoleum til ære for Che Guevara. Etter et lite besøk fortsetter vi ut mot kysten og til vårt 5-stjerners resort hvor vi har “all inclusive”, det vil si alle måltider med drikke er inkludert.

Dag 6, 7 og 8: Kritthvite strender og det søte liv

/globalassets/amerika/cuba/cuba-programbilder/strand.jpg

Her skal vi nyte livet! Etter de siste dagene med mange og sterke inntrykk, blir det nå anledning til å ta det med ro og nyte det mest luksuriøse strandliv Cuba kan by på. Vårt hotell ligger rett ved en av Cubas vakreste strender, med bassenger og palmehager. Nærmeste nabo er en golfbane og det største varehuset i Varadero.

Dag 9: Avreise

Det er tid til å ta avskjed med vår vakre øy. Vi spiser lunsj på hotellet før avreise til flyplassen og flyavgang utpå kvelden.

Dag 10: Tilbake i Europa

Etter flybytte i Amsterdam på morgenen, lander vi i Norge utpå formiddagen. En opplevelsesrik ferie er over for denne gang, og de mange inntrykkene vil nok bli sittende lenge.

Prisinformasjon

Turpris kr 27 990,- pr. pers.
(turpris ikke-abonnter 30 789,- pr. pers.)

Turprisen inkluderer:
Flyreisen Stavanger - Havanna t/r
Flyskatter kr 2516,- (med forbehold om endring)
7 netter på 5* hotell i dobbeltrom
1 natt på “Casa particulares”
8 frokoster
6 lunsjer
7 middager
Drikke på Varadero
Utflukter i følge program
Visum til Cuba
Erfaren reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom kr 4990,-
Tips

Hotell:
Hotel Meliá Habana 5*, Habana
Hotel Melia Varadero 5*, Varadero

22.0°