Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Cruise Kroatia

Øyhopping i Adriaterhavet!

2.-9. mai 2020

Bli med på en fantastisk uke i Adriaterhavets skjærgård!

Kroatias vakre kyst med over tusen øyer, historiske landsbyer og en natur som minner om vår egen. Ikke rart dette har blitt et yndet feriemål for nordmenn. Ruten er fra Split og nordover til de mer ukjente havnene – like vakre som de mer kjente øyene sørover, men med mindre trengsel fra med-turister.

Skipet vårt MS Majestic har 18 lugarer og romslige fellesarealer. Ombord kan du slappe av mens kapteinen loser skipet fra havn til havn.  Utsikten endrer seg hele tiden og i løpet av dagen kan du sole deg, bade, snorkle og utforske Adriaterhavet – eller bare nyte den nydelige naturen vi seiler forbi. Tenk deg den første koppen med kaffe eller te om morgenen på dekk før resten av «verden» begynner å våkne til liv. Vår erfaren reiseleder sørger for at du får med deg de kjente og ukjente perlene underveis.

Highlights underveis:

 • Daglige badestopp i små lune bukter
 • Unik nærhet til havner og byer pga skipets størrelse
 • Utflukt til Krka nasjonalpark for å se de vakre fossefallene
 • Besøk i den livlige byen Vodice
 • Inngang til nasjonalparken Kornati som består av mellom 90 og 100 øyer
 • Overnatting i fiskerbyen Sali som kun har 650 innbyggere
 • Se verdens første sjøorgel og installasjon «Salute to the Sun» i Zadar
 • Besøk på den bilfrie øyen Zlarin
 • Captains Dinner om bord på vårt flytende hotell
 • Middelalderbyen Trogir som er på UNESCO’s liste over verdens kulturarv
 • Gamlebyen i Split som er fylt med romerske spor
 • Og ikke minst den herlige mannskapsgjengen om bord som er opptatt av at DU får en god tur

Program

MS Majestic

/globalassets/cruisebater/ms-majestic/ms-majestic-store-bilder/majestic-pano_1024x768.jpg

MS Majestic er i Premium Superior kategorien til rederiet Katarina Line. Skipet ble sjøsatt i 2014. Alle 18 lugarene er utvendige, med egne bad og air condition. Fellesområdene inkluderer soldekk og restaurant.

Dag 1: All aboard! Vi mønstrer på skipet

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-store-bilder/split-kroatia.jpg

Vi flyr til Split, den historiske byen som er beskyttet av UNESCO. I dag seiler skipet videre til neste landsby, men vi kommer tilbake hit for å bli bedre kjent.

Kokkene om bord er i gang med lunsjen allerede når vi kommer, og mens mannskapet tryller bort kofferter og bagger, kan du sette deg til en tre-retters lunsj i skipets flotte restaurant. Så blir det et stopp i en lun og stille bukt, ettermiddagsbad i Adriaterhavet – det må til!

I kveldingen er vi fremme i Rogoznica. Her overnatter vi og blir kjent med denne koselige landsbyen som har flere gode restauranter og små kafeer.

Dag 2: En full dag spekket med opplevelser!

/globalassets/europa/kroatia/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/krka-national-park_1024x768.jpg

Etter frokost fortsetter vi videre til fossefallene i Krka. Oppdag denne vakre nasjonalparken, dens flotte natur og vakre fossefall, samt den lille havnebyen Skradin ved inngangen til nasjonalparken. Ferden går langs Krka dalen opp mot Šibenik. Ettermiddagen er fri til å utforske denne historiske byen. Her kan du besøke et slott ovenfor sentrum og flere andre, vakre historiske bygninger, som Foscolo palasset eller St. Laurent kirken. Når kvelden nærmer seg går dagens siste etappe til den livlige byen Vodice, hvor vi skal tilbringe natten. Her er det mange hyggelige restauranter og kafeer å velge mellom. Eller hva med å bare ta en spasertur langs de flotte strendene eller besøke et av de spennende galleriene i denne byen?

Dag 3: Fra romerske ruiner til «off the grid»

/globalassets/europa/kroatia/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-store-bilder/darko-pribeg-537164-unsplash-fishermen-kroatia.jpg

Dagens høydepunkt er nasjonalparken Kornati som faktisk består av mellom 90 og 100 øyer og skjær. Vi kjører slalåm gjennom dette nautiske paradiset som er rikt på fiskeliv i tillegg til kulturelle og historiske ruiner fra romerne og middelalderen. Stedet er et eldorado for de som ønsker seg litt bort fra de mest populære turistøyene.

Vi overnatter i fiskerbyen Sali som er på «Long Island», eller Dugi Otek som det heter på kroatisk. Dette er den største (og lengste) og østligste av øyene utenfor byen Zadar. Her er det kun 650 innbyggere og tempoet er tilpasset det! Middag om bord i kveld.

Dag 4: Feriefølelsen har satt seg – klar for nye opplevelser?

/globalassets/europa/kroatia/kroatia-programbilder/zadar_kunstverk-edit_shutterstock_482369410.jpg

Feriefølelsen har fått festet seg og denne formiddagen er forbeholdt et rolig tempo, bading i buktene og det enkle liv. Etter lunsj – mens du fortsatt nyter slaraffenlivet – setter kapteinen kursen mot Zadar, en havneby som har vært viktig i århundrer. Her er den monumentale og den kulturelle arven ivaretatt. En kuriositet du må få med deg når du er her, er verdens første sjøorgel og installasjon «Salute to the Sun». Et gigantisk instrument bygget inn i et av bryggeområdene, der musikken blir skapt av bølger fra havets strømninger.

Og om kvelden er det mange utesteder, barer og lounger som lokker med sine rytmer.

Dag 5: En herlig «eksosfri» dag og festmiddag om kvelden

/globalassets/diverse/diverse-bilder/fun-swimming-swimming-pool-leisure-person.jpg

Dagene glir over i hverandre, og uten at du merker så mye til det, så vender vi i dag sørover igjen. Den dalmatiske kysten byr på utallige muligheter, og hver dag vil kapteinen overraske deg med nye stopp. Den bilfrie øyen Zlarin er målet for dagen og fortsatt befinner vi oss i den delen av Kroatia som ikke er overbefolket på denne årstiden. I kveld blir det Captains dinner om bord!

Dag 6: Bli med til et levende museum!

/globalassets/europa/kroatia/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-store-bilder/trogir.jpg

Brunfargen har festet seg og saltvannet gjør underverker. På vei tilbake til den kroatiske riviera stopper vi i en av buktene på Ciovo Island. Så om ettermiddagen fortsetter vi mot den vakre middelalderbyen Trogir, som ligger på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byen ligger på en liten øy og består av labyrinter av trange gater med koselige butikker og restauranter. Trogir ble grunnlagt av grekere 380 f.Kr. og er en av Kroatias best bevarte byer, med en rekke praktfulle monumenter. St. Lauretius-katedralen som ligger midt inne i byen er blant de viktigste monumentene i Kroatia. I dag er Trogir et levende museum med en rekke hyggelige restauranter, små caféer og butikker innenfor murene.

Dag 7: En havneby som inviterer til oppdagelsesferd

/globalassets/diverse/mat-bilder/market-in-split-21.jpg

Etter nok en god frokost nyter vi siste etappe på sjøen tilbake til Split. Det er deilig å være på tur! Badestopp i flere av de nydelige buktene og ut på ettermiddagen ankommer vi Split. Gamlebyen må bare oppleves!

Det er mange romerske spor i Split, og vi skal gjøre oss litt kjent i gamlebyen. Havnepromenaden er midtpunktet i byen, og mange nordmenn elsker de steinbelagte områdene hvor man opplever sjø, solskinn, båtliv og møter lokalbefolkningen. Her er det deilig å rusle!

På markedet kan du la deg begeistre av de ferske og fristende råvarene. Prøv gjerne en kumquat. Den ser ut som en bitteliten appelsin, men husk den spises med skallet på, det er der sødmen er.

Dag 8: Gav det mersmak?

Vi nyter vår siste frokost for denne gang og vinker farvel til mannskapet som vi har blitt godt kjent med. På flyturen hjemover tror vi du vil tenke at dette var en behagelig måte å feriere på, samtidig som du har opplevd mange av Kroatias litt mer skjulte skatter. Kroatia er et land mange drar tilbake til gang på gang!

Prisinformasjon

Turpris kr 14 200,- per person

Inkludert i prisen:
Flyreise Stavanger – Split t/r
Flyskatter kr 1470,- (med forbehold om endringer)
Busstransport ifølge program
7 netter i utvendig dbl lugar
Havneavgifter

Om bord:
7 frokoster
7 lunsjer (3-retters)
2 middager hvorav 1 Captains Dinner
Tips til sjåfører
1 ltr vann daglig
2 håndklær per person
Wi-fi om bord
Norsktalende reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltlugar på forespørsel
Tillegg for utvendig dbl lugar mellomdekk kr 3000,- pr. lugar
Tips til betjening om bord beregnet til minimum kr 500,- p.p.

19.2°