Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

På cruise i Kroatias vakre skjærgård

Opplev det ekte Kroatia med MS Majestic

9. – 16. september 2017

Bli med på et fantastisk ukescruise i Adriaterhavets skjærgård som er spekket med highlights. Fra romerske Split via Kroatias riviera Makarska, seiler vi via noen av Kroatias aller vakreste øyer, besøker selvfølgelig vidunderlige Dubrovnik og avslutter når vi er tilbake i Split. Skipet legger til i havner i hjertet av både små landsbyer og større byer. Slapp helt av og la kapteinen, mannskapet og reiselederen ta vare på deg. Om morgenen kan du nyte kaffen og utsikten på den romslige baugen. Underveis venter spennende utflukter, mulighet for sykkeltur, vinsmaking, kroatisk landsbyfest og utallige flotte opplevelser.

Utfluktene er inkludert i prisen og vår norske reiseleder skaper godt miljø og hygge underveis. Skipet vårt, som vi har for oss selv, har flotte lugarer, alle utvendige. Her er det bare å hive seg rundt og være første mann til mølla!

Dagsprogram

Dag 1: Stavanger – Split - Makarska

Vi flyr fra Stavanger via København til Split og ankommer om formiddagen.

Elvetur på Cetinje
Så går turen med buss til den idylliske havnebyen Omis. Nå en svært fredelig havn, men dette har tidligere vært hjemsted for mange grådige pirater. Elven Cetinje munner ut her, og dette er utgangspunkt for turens første utflukt. Den nedre delen av elva er stille og rolig, og det er her vi drar med bat fra munningen ved Omis og seks kilometer oppover til Radmanove Mlinice og en artig restaurant. Her venter en velkomstdrink og en god lunsj akkompagnert av muntre musikanter. Hovedretten er en kroatisk spesialitet der kjott eller fisk blir stekt «under the bell», en glovarm jernklokke. En slik bondelunsj tar nok litt tid, og hvem vet, kanskje er det noen som vil ta en svingom?

Etter tid på egenhånd i gamlebyen av Omis, setter vi kursen for Makarska der vi går om bord på skipet som skal være vårt hjem de neste 7 nettene. MS Majestic er kjent for sin hyggelige og imøtekommende besetning som vil være med på å gjøre den neste uken til en flott opplevelse. Middag om bord.

Dag 2: Korcula

Mens vi spiser turens første frokost, gjør mannskapet seg klar for å lette anker. Endelig er vi på vei, cruise i Kroatias skjærgård er en behagelig måte å oppleve landskapet, klimaet og reisefølget du er sammen med.

Korcula
I dag ønsker Korcula oss velkommen. Øya er mest kjent som fødested for Marco Polo og for sine historiske legender. Kjært barn har mange navn og Korcula går under navnet «den grønne øy» fordi den er den frodigste av alle øyene i Kroatia.

Etter sightseeing med guide blir det tid og middag på egenhånd. Det er mange nydelige restauranter å velge mellom, de fleste med en flott utsikt utover havet.

Dag 3: Mljet - Dubrovnik

Øya Mljet er den sørligste og østligste av de store øyene i Adriaterhavet, og den har vulkansk opphav. Dette har gitt øya dramatiske kløfter og juv. Navnet «Mljet» stammer fra «Melita», eller honning, som antikke grekere kalte øya.

Sykkeltur i nasjonalparken
Allerede i 1960 ble det anlagt en nasjonalpark her, og tur hit er inkludert. Det er mulig å leie kajakk og sykkel i parken. Om ettermiddagen drar vi videre til Dubrovnik, og i kveld blir det “Captain’s dinner” ombord.

Dag 4: Dubrovnik

Vakre Dubrovnik! I formiddag går det buss fra havna til sentrum. De pittoreske gatene, smugene og ikke minst muren skal beundres. Reiseleder viser vei og forteller, og til slutt er det kabelbane opp til nærmeste klippe slik at vi kan se det hele i fugleperspektiv. Her får du kanskje knipset turens vakreste bilde med de oransje hustakene, den 1940 meter lange muren og Elaphiti øyene i bakgrunnen.

Dubrovnik er lett å finne fram i - du havner uansett på hovedgata Placa til slutt. Mange hyggelige restauranter og butikker ligger og frister, og reiseleder vil kunne peke ut flere restauranter som kan anbefales både til lunsj og middag. Skipet legger til kai ca. 15 min. fra Dubrovnik by, og retur om kvelden blir på egenhånd.

Dag 5: Trstenik

Underveis mot neste havn finner kapteinen frem til en lun og hyggelig bukt der de som vil kan bade. Det er så avslappende å ha både lugar, restaurant, bademuligheter og soldekk så nærme. Med en god bok og noe kaldt i glasset, vil tiden om bord gå altfor fort. Etter en behagelig formiddag til sjøs ankommer vi Trstenik.

Kveldens middag er en typisk landsbyfest med kroatiske spesialiteter, en «all inclusive» middag med lokale retter – kortreist mat selvfølgelig.

Dag 6: Hvar

Denne ettermiddagen ankommer vi naturperlen Hvar, tidligere kåret til en av verdens vakreste øyer. Her finner du vinranker, palmer, enger med lavendel og rosmarin og ikke minst koselige, små landsbyer. Øya kan også smykke seg med å være en av de mest solrike øyene i Adriaterhavet.

Det er mange historiske landemerker her og katedralen fra renessansen med de originale tårnene, er særlig kjent. Vi får en guidet sightseeing før litt tid på egenhånd. Hvar tilbyr et bredt utvalg av restauranter, barer og underholdning som har åpent utover kvelden, så det blir lett å finne en hyggelig middagsrestaurant i kveld.

Dag 7: Trstenik

Etter frokost letter vi anker og setter kursen mot Brac. Underveis blir det servert lunsj.

Brac
Vel fremme på øya Brac kan du bade i det krystallklare vannet. Det er noe magisk ved stranden Zlatni Rat – få strender er så billedskjønne og denne brukes i markedsføringen av hele Kroatia.

Split
Vi nyter siste etappe på sjøen tilbake til historiske Split som er beskyttet av UNESCO. Det er deilig å være på tur! Det er mange romerske spor i Split, og med lokalguide skal vi gjøre oss litt kjent i gamlebyen. Havnepromenaden er midtpunktet i byen, og mange nordmenn elsker de steinbelagte områdene hvor man opplever sjø, solskinn, båtliv og møter lokalbefolkningen. Her er det deilig å rusle! På markedet kan du la deg begeistre av de ferskeste fruktene, prøv gjerne en kumquat. Den ser ut som en bitteliten appelsin, men husk den spises med skallet på – det er der sødmen er. Du får også tid til å utforske og oppdage byen før vi møtes til middag om bord på skipet.

Dag 8: Hjemreise fra Split

Vi nyter vår siste frokost ombord før bussen kommer for å bringe oss til flyplassen for retur til Stavanger.

Prisinformasjon

Turpris kr 16 990,- pr. pers.

Inkludert i prisen:
Fly Stavanger – Split t/r
Flyavgifter kr 1312,- (med forbehold om endring)
Busstransport flyplass - skip t/r
7 netter i utvendig dbl. lugar på nederste dekk
7 frokoster (English breakfast)
6 tre-retters lunsjer
4 middager hvorav 1 «Captain’s dinner» og 1 landsbyfest
1 glass vin/øl/mineralvann til inkluderte lunsjer
1 liter vann hver dag
Utflukter ihht programmet
Havneavgifter
Tips til guider og sjåfører
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkellugar på forespørsel
Tillegg for utv. dbl. lugar mellomdekk kr 1500,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

HRK 100 HRK = 126,52 NOK
23.5°