Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Colombia

Feria de las Flores. Medellin. Colombia

Colombia

Isla Mucura. Cartagena. Colombia

Colombia

Bilde i bildekarusell

Colombia

Valle del Cocora. Colombia

Colombia

Colombia

Kaffe og magisk mangfold mellom Andesfjellene og Karibien

15. - 26. november 2018

Bli med til eventyrlige Colombia, dette mangfoldige riket med de mektige Andesfjellene som tak. Et varmhjertet folkeslag, et levende demokrati, kultur og forskning er veggene som nå bærer den stolte nasjonen.

Fra Stillehavskyst og karibiske strender til snøkledde fjelltopper som rager mer enn 5000 meter inn i himmelen, finnes nesten alle klima- og landskapstyper, hver med sin helt egen rikdom av planter og dyr. Denne unike sammensetning av landskap og klima gjør Colombia til en av verdens viktigste eksportører av kaffe, smaragder, kull og blomster.

Visste du at en «tinto» i Colombia ikke har noe med rødvin å gjøre, men er en liten kopp svart kaffe med sukker? Vel, etter denne turen vil du aldri være i tvil. Alt dette og enda mer får du oppleve på vår spennende reise til Colombia. 

Program

Dag 1: Stavanger – Colombia

Valle del Cocora. Salento. Colombia

Fra første sekund får vi nærkontakt med ekte colombiansk gjestfrihet og vi lar oss overraske over den vakre naturen og Andesfjellene, som vi får et glimt av under flyturen fra Bogota til Medellin.
Denne kvelden ønsker byen Medellin oss velkommen (uttales med j: medejin). Fra å være preget av fattigdom, kriminalitet og narkokartellenes herjinger med Pablo Escobar i spissen, er Medellin i dag en blomstrende og moderne metropol og kulturby. Mens vi er her vil vi lære mer om denne delen av Colombias historie og spennende utvikling.

Dag 2: Guatapé og Piedra del Peñol

Guatapé. Colombia

I dag inviterer vi til en tur opp i høyden til Guatapé, Colombias eget Cinque Terre. Den lille landsbyen ligger ved en stor oppdemmet innsjø og her er husene bygget i tradisjonsrik paisa-stil, malt i alle regnbuens farger. Ha kamera ladet og klart: her bugner det av Instagram-motiver.
En enorm fjellformasjon stiger 285 meter rett til værs over landsbyen, og hvis du har fysikken i orden må du gjerne prøve deg på de 654 trappetrinnene opp til topps. Belønningen er et enestående panorama over fjellandskapet og innsjøen.

Dag 3: Fra Medellín, blomstenes hovedstad, til kaffetriangelet

Medellin, Botero, Cortesía ProColombia

Denne dynamiske byen byr på en fargerik blanding av moderne arkitektur og historiske bygninger fra kolonitiden og har de siste årene blitt kåret til verdens mest innovative by. Medellin har fokus på å utvikle seg selv som en eksepsjonelt god by å bo i, med mange grønne oaser. Gallerier, moteskapere og spennende restauranter preger det moderne bybildet sammen med de frodige skulpturene til Medellins store sønn, Botero.
Medellin ligger på rundt 1500 meters høyde og er velsignet med det man kan kalle et nærmest ideelt klima, med «vår hele året». Det finnes parker og blomster overalt og den store orkidesamlingen i den botaniske hagen er verdenskjent. Derfor er det ikke så rart at Medellin regnes som Colombias blomsterby nummer én!
Denne ettermiddagen setter vi kurs med fly mot det såkalte kaffetriangelet. Vi skal ikveld bo på et vakkert herregårdshotell i tradisjonell haciendastil, midt i «kaffetriangelet», Zona Cafetera. Dette er et av verdens mest berømte kaffedistrikter ved foten av Andesfjellene, og har fått sin fortjente plass på UNESCOs verdensarvliste. Synes du ikke at du allerede kan kjenne duften av rykende varm arabica? På med ponchoen, for nå starter eventyret!

Dag 4: Besøk på kaffeplantasje - en opplevelse for alle sanser!

http://norsktur.no/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/armenia-kaffebonner_shutterstock_615209273.jpg

Denne dagen står i kaffebønnens tegn. Med sine bratte åser og sitt spesielle klima er denne regionen perfekt for dyrking av kaffe.
Vi får virkelig kjenne at kvalitet blir satt foran kvantitet når vi besøker velrenommerte Hacienda San Alberto. Familien som eier gården er stolt av de mange utmerkelser deres kaffe har fått og driver i dag et kaffehus som nyter godt rykte langt utover Colombias landegrenser. På vår rundtur gjennom plantasjen, produksjonslokalet og brenneriet får vi et innblikk i den bærekraftige filosofien bak kaffemerket og hvorfor kvaliteten på kaffe fra dette området er så god. 
Etter all den gode kaffen venter basseng og solstoler på oss på hotellet. Senere på kvelden møtes vi til felles middag.

Dag 5: Cocoradalen, der palmetrær vokser på fjelltoppene

http://norsktur.no/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/valle-del-cocora-cortesia-procolombia_2000x1333.jpg

Colombia har en fantastisk, uberørt natur som gir landet en plass blant de med størst artsmangfold. Regionen Salento er et eldorado for den som er glad i naturopplevelser, og i dag skal vi til regnskogen i Cocoradalen, skogen i skyene. Med irrgrønne åser og eksotiske blomster som kulisser, vil du nok få se både papegøyer og kolibri.
Gjør deg klar for en vandretur blant verdens høyeste palmer, vokspalmene i nasjonalparken Nevados. Med sine opptil 60 meter høye tynne stammer rager palmene her høyt over all annen vegetasjon. Treet ble lenge brukt som byggemateriale og palmesøndags-palmer og ble på denne måten nesten utryddet. I dag er det fredet som Colombias nasjonaltre.
Regionens berømte spesialitet, lokalfisket ørret, står på lunsjmenyen i dag. Med ekstra skjerpet appetitt etter vandreturen i regnskogen skal det nok smake godt med litt mat.

Dag 6: Fra Kafferegionen til Det karibiske hav

http://norsktur.no/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/santa-marta_quinta-de-san-pedro-alejandrino.-cortesia-procolombia.jpg

Vi flyr mot Det karibiske hav, til Santa Marta, helt nord i Colombia. Grunnlagt av de spanske erobrerne i 1525 er Santa Marta den eldste byen i landet, og her syder det av den gode, umiskjennelig karibiske stemningen! Det var i denne byen Simon Bolivar døde, frihetshelten du kanskje husker fra uavhengighetskrigene.

Etter en innholdsrik tur rundt i gamlebyen, kan du la konkvistadorene og historiebøkene seile sin egen sjø og heller innta noe nytt: middag etter eget valg og ønske. Kvelden er nemlig din!

Dag 7: Tayronaka (Frivillig utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/playa-escondida.jpg

Denne dagen tilbyr vi en spennende utflukt til Taironaka. Kjøreturen fra Santa Marta går langs kanten av Sierra Nevada og følger kysten til Taironafolkets reservat. Vel fremme blir det en halvtimes spasertur gjennom tropisk skog til et lite museum for dette urfolket. Vi får kjennskap til deres kultur, tradisjoner og får se forskjellige gjenstander som har vært i bruk. 

Neste spennende attraksjon denne dagen blir en «seiltur» på elva Don Diego. Etter en spasertur oppover langs elva, får vi utdelt store «bilringer» for å flyte behagelig nedover elva igjen. En artig opplevelse.

De som ikke ønsker seg en tur i elva, blir kjørt til et hotell for bading og avslapping på stranda og etter hvert lunsj sammen med «raftinggjengen». Vi håper du har lyst til å bli med på en både spennende og avslappende utflukt.

 

Dag 8: Langs kysten til Cartagena

http://norsktur.no/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/parque-nacional-natural-tayrona-cortesia-procolombia_02.jpg

Innen dagen er omme har vi ankommet «Karibiens perle», Cartagena de Indias. På veien dit krysser vi en landtunge som knytter sammen forskjellige øyer, et slags kunstig nes som skiller en enorm lagune fra det åpne hav som en demning. Det er et ganske spektakulært skue.

Det er mye å se og underveis får vi et lite innblikk i hvordan lokalbefolkningen bor og lever. Det blir tid til et par stopp der vi får smaksprøver på lokale snacks, og da kan det godt hende du får testet spansken din. Colombianere er nysgjerrige og liker å slå av en prat! ¿Hablas Español?

Dag 9: Cartagena de Indias – Colombias vakreste?

http://norsktur.no/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/cartagena-de-indias-cortesia-procolombia_01.jpg

I dag skal vi på oppdagelsesferd i eventyrlige Cartagena de Indias. Det blir nok langt mindre heseblesende for oss enn for Michael Douglas og Kathleen Turner i «Kampen om den grønne diamant» - actionkomedien fra 80-tallet der handlingen er lagt til denne karibiske perlen.

Cartagena er fargerik og vakker, med festningsmurer, palasser, kirker i spansk kolonistil og klostergårder. Byen har tatt godt vare på sin mer enn 500 år lange historie og som et levende minne over den spanske erobringen av Amerika har byen fått en plass på UNESCOs verdensarvliste.

På kvelden går vi ut for å spise og kose oss. Kombinasjonen av den karibiske varmen, det vibrerende folkelivet og de mange fristende godsakene gjør nok sitt til at magen blir raskere mett enn øyet.

Dag 10: Rosario-øyene – et karibisk strandparadis (frivillig utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/islas-del-rosario-cartagena-de-indias-cortesia-procolombia.jpg

Det er på tide å jobbe litt ekstra med brunfargen, slik at de der hjemme blir komplett misunnelige på alt du har opplevd. Du kan velge mellom å gjøre det på strandhotellet vi bor på, eller du kan bli med ut i båt til Rosario-øyene i Cartagena-bukten.

Går du for dør nummer to får du oppleve San Bernardo Nasjonalpark, et område som i sin tid ble opprettet for å bevare det rike dyrelivet og de enestående korallrevene. I de idylliske omgivelsene bruker vi dagen til å lage fotspor på kritthvite sandstrender og svømme i krystallklart vann, med utmerkede forhold til både snorkling og dykking.

En uforglemmelig reise i dette fascinerende landet fortjener en skikkelig avslutning. I kveld blir det servert en fargesprakende avslutningsmiddag med raffinert og kortreist mat, og med energiske salsadansere som står for underholdningen.

Dag 11: Adiós Cartagena! Adiós Colombia!

http://norsktur.no/globalassets/amerika/colombia/colombia-programbilder/shutterstock_92362540.jpg

Du kan fortsatt rekke å utforske Cartagenas sjarmerende smug, gjøre et par siste innkjøp eller ta noen ekstra svømmetak i Det karibiske hav. Men så er det dessverre over for denne gang og vi setter kursen mot Europa.

Dag 12: Hjemme igjen

Vi lander i Norge med koffertene fulle av kaffe og gode ferieminner fra et magisk land.

Prisinformasjon

Turpris kr 25 990,- pr person
(Turpris ikke-abonnenter kr 28 589,-)

Turprisen inkluderer:

Fly Stavanger – Bogota / Cartagena – Stavanger 
Innenriksfly Bogota – Medellin – Kafferegionen - Santa Marta
Flyavgifter (2856,- med forb. om endringer)
10 netter i delt dobbeltrom på 4* hotell
10 frokoster
3 lunsjer
6 middager, derav en med underholdning i Cartagena
Lokalguide på utflukter
Utflukter som beskrevet i program
Buss til alle inkluderte utflukter
Tips til leverandører
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 4 500,-
Tayrona nasjonalpark, ink. buss, guide, inngang og lunsj kr 450,- pr. pers.
Båttur til Rosario-yene, ink. lunsj kr 950,- pr. pers.

 Hoteller:
Hotel Poblado Alejandría, Medellín
Hotel Allure Cafe Mocawa, Zona Cafeteria
Hotel Boutique Casa Carolina, Santa Marta
Hotel Caribe, Cartagena

 

15.2°