Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Bilde i bildekarusell

COSTA Dorada

Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Bilde i bildekarusell

Catalonia

Salou og Barcelona

- sol, kultur og det gode liv ved Middelhavet

11. - 25. oktober 2018

Salou har i de siste årene etablert seg som en gjenganger for solhungrige fra hele Nord-Europa, noe som gjør at den lille kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, og innen kort avstand til flere severdigheter, som Tarragona og vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og fjellklosteret Montserrat. Salou nyter mer enn 300 soldager i året og har flotte strender for soltilbedelse. Byen har også et solid restauranttilbud, beregnet på lokalbefolkningen. Det er lite trolig at du finner norske flagg eller svenske “smørgossar” her, men derimot kan du få smake på alt det gode middelhavskosten har å by på.

Program

Dag 1: Stavanger – Barcelona - Salou

/globalassets/europa/barcelona/sitges-og-diverse-byer/salou-lite.jpg

Vi flyr med direktefly fra Stavanger til Barcelona. Avgang Sola den 11.10 kl. 11.55 med landing i Barcelona kl. 14.55. Hjemreisen 25.10 flyr vi fra Barcelona kl. 08.00 og lander på Sola kl. 11.10

 

Hotel Sol Costa Daurada
Hotellet vårt er et 4 stjerners hotell i Salou, som har de  fasiliteter som gir oss et behagelig opphold. Rommene er godt utstyrt og har balkong, og hotellet har restauranter, utendørs svømmebasseng og et velværesenter med  innendørs basseng. Gratis Wi-Fi på hele hotellet. En lang sandstrand ut mot Middelhavet ligger kun 15 min spasertur fra hotellet.

Måltider
Turprisen inkluderer frokost- og middagbuffet på hotellet. Det er også inkludert vann og 1 glass vin til middagen.

Frivillige utflukter
Vår erfaring med tidligere turer er at du selv bestemmer hvilke utflukter du ønsker å være med på. Noen ønsker å  oppleve mest mulig når de er på ferie, mens andre koser  seg ved bassengkanten, går i butikker, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. I løpet av oppholdet vil  vi tilby flere forskjellige utflukter som du kan melde deg på.

Frivillig utflukt til Poblet og Tarragona

/globalassets/europa/barcelona/sitges-og-diverse-byer/tarragona.jpg

Poblet
Poblet ligger en 45 minutters kjøretur innover i landet, mens Tarragona ligger ved kysten. Vel framme i Poblet besøker vi det minneverdige klosteret som for tiden er boligen til 28 munker under Sant Benito- ordenen. Her får vi et innblikk i en verden full av tradisjoner og symboler, og vi får høre litt om historien bak dette historiske og artistiske mesterverket som også er en del av UNESCO’s verdensarv. Vi følger opp den åndelige freden man føler på dette stedet, med en lunsj rett ved siden av klosteret. Ekte, hjemmelaget mat med grønnsaker rett fra grønnsakshagen, autentisk og landlig, langt borte fra moderne stress og bylarm. Det er bare å lene seg tilbake og nyte.

Tarragona
Etter lunsj besøker vi Tarragona, Costa Doradas hovedstad. Det romerske amfiteater tiltrekker turister fra inn- og utland, og er selvfølgelig ogsåpå UNESCO’s verdensarvliste. Fra utsiktspunktet «Middelhavets balkong» kan man virkelig kjenne essensen i det å bo ved Middelhavet.

Frivillig utflukt til Barcelona

/globalassets/europa/barcelona/barcelona-programbilder/la-sagrada-familia_lite.jpg

Etter ca. 40 minutters kjøretur er vi fremme Catalonias øyensten, Barcelona. Det vil bli gjennomført flere stopp på de mest kjente severdighetene; La Sagrada Familia, Den olympiske havnen, Plaza Catalunya og Paseo de Gracia. Turen avsluttes i havnen, hvor det blir lunsj. Etter lunsj vil det være mulig å utforske byen litt på egenhånd, før vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen.

Frivillig utflukt til Montserrat

/globalassets/europa/barcelona/sitges-og-diverse-byer/montserrat.jpg

“Montserrat” ordrett betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av berg-formasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og er meget populær blant klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede Madonnaen befinner seg. Er vi riktig heldige får vi høre guttekoret som opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returenerer til hotellet vårt i Salou.

Frivillig utflukt til Sitges, med vingårdbesøk

/globalassets/europa/spania/sitges1.jpg

Vi tilbyr en tur til den sjarmerende fiskerbyen Sitges med et stopp på en kjent vingård med lang historie. Turen dit fra  Salou tar cirka en halvtime. Vingården ligger på området som en gang var «Via Augusta», eller «Romas handelsvei», veien som knyttet Roma til de viktigste middelhavsbyene. Derav navnet Avgvstvs.  Siden begynnelsen av 80-tallet har vingården produsert  vin og vineddik av ypperste kvalitet, godt kjent blant  verdens mesterkokker. Turen forsetter til Sitges hvor det blir lunsj på en hyggelig argentinsk restaurant ved havet. Sitges er en liten, men  veldig populær by. Ikke minst på grunn av sine mange strender og lange strandpromenader. Byen kan smykke seg med årlige filmfestivaler og karneval. Med sine smale gater og hvitkalkede bebyggelse, er dette den vakreste byen langs Costa Dorada. Her finner vi shopping av ypperste klasse,  en rekke kunstgallerier og dessuten et vell av restauranter  og kaféer.

Dag 14: Hjemreise

/globalassets/europa/barcelona/barcelona-programbilder/magic_fontene.jpg

Buss kjører oss til Barcelona og flyplassen. Fra flyvinduet ser vi Spanskekysten forsvinne under oss. Nå bærer det hjem til Norge igjen etter 12 dager med opplevelser, gode minner og hyggelige medreisende.

Prisinformasjon

Turpris kr 12 900,- pr. pers.
(Turpris ikke-abonnenter 13 900,-)

Turprisen inkluderer:
Direktefly Stavanger – Barcelona t/r med Norwegian
Flyavgifter kr 388,- (m/forb. om endringer)
Buss mellom flyplass og hotell t/r
14 netter i dbl.rom på Hotel Sol Costa Daurada 
13 frokoster på hotellet
14 middager på hotellet
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 3900,- 
Barcelona, inkl. buss, guide og lunsj kr 990,- pr. pers.
Poblet og Tarragona, inkl. buss guide og lunsj 990,- pr. pers.
Montserrat, inkl. buss, guide og lunsj kr 990,- pr. pers.
Sitges, ink. buss, guide og lunsj kr 1200,- pr. pers.
Øvrige måltider

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

27.8°