Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Catalonia

Bilde i bildekarusell

Catalonia

Bilde i bildekarusell

Catalonia

Bilde i bildekarusell

Catalonia

Bilde i bildekarusell

Catalonia

Salou og Barcelona

- sol, kultur og det gode liv ved Middelhavet

17. - 28. september 2017

Salou har i de siste årene etablert seg som en gjenganger for solhungrige fra hele Nord-Europa, noe som gjør at den lille kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, og innen kort avstand til flere severdigheter, som Tarragona og vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og fjellklosteret Montserrat. Salou nyter mer enn 300 soldager i året og har flotte strender for soltilbedelse. Byen har også et solid restauranttilbud, beregnet på lokalbefolkningen. Det er lite trolig at du finner norske flagg eller svenske “smørgossar” her, men derimot kan du få smake på alt det gode middelhavskosten har å by på.

Program

Dag 1: Stavanger – Barcelona - Salou

Fly fra Stavanger til Barcelona og en kjøretur fra flyplassen bringer oss til hotellet vårt som ligger perfekt til i sentrum av kystbyen Salou.

Hotel Blaumar 4*
Hotel Blaumar ligger i sentrum, men likevel i et rolig område, rett på strandpromenaden i Salou. Hotellet har basseng på 440 kvm og i alt 226 rom som alle er utstyrt med kichenette, men varierer litt i størrelse i henhold til kategori. Suitene ligger på toppen med stor terrasse, og de største leilighetene med plass opptil 5 personer, ligger i bygningen ved siden av. Rommene er innredet i enkel middelhavsstil og badet er nyoppusset. Hotellet tilbyr frokostbuffet med et utvalg av ferske produkter, og et SPA- og fitness område med tyrkisk bad, jacuzzi og sauna.

Frivillig utflukt til Poblet og Tarragona

Poblet
Poblet ligger en 45 minutters kjøretur innover i landet, mens Tarragona ligger ved kysten. Vel framme i Poblet besøker vi det minneverdige klosteret som for tiden er boligen til 28 munker under Sant Benito- ordenen. Her får vi et innblikk i en verden full av tradisjoner og symboler, og vi får høre litt om historien bak dette historiske og artistiske mesterverket som også er en del av UNESCO’s verdensarv. Vi følger opp den åndelige freden man føler på dette stedet, med en lunsj rett ved siden av klosteret. Ekte, hjemmelaget mat med grønnsaker rett fra grønnsakshagen, autentisk og landlig, langt borte fra moderne stress og bylarm. Det er bare å lene seg tilbake og nyte.

Tarragona
Etter lunsj besøker vi Tarragona, Costa Doradas hovedstad. Det romerske amfiteater tiltrekker turister fra inn- og utland, og er selvfølgelig ogsåpå UNESCO’s verdensarvliste. Fra utsiktspunktet «Middelhavets balkong» kan man virkelig kjenne essensen i det å bo ved Middelhavet.

Frivillig utflukt til Barcelona

Etter ca. 40 minutters kjøretur er vi fremme Catalonias øyensten, Barcelona. Det vil bli gjennomført flere stopp på de mest kjente severdighetene; La Sagrada Familia, Den olympiske havnen, Plaza Catalunya og Paseo de Gracia. Turen avsluttes i havnen, hvor det blir lunsj. Etter lunsj vil det være mulig å utforske byen litt på egenhånd, før vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen.

Frivillig utflukt til Montserrat

“Montserrat” ordrett betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av berg-formasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og er meget populær blant klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede Madonnaen befinner seg. Er vi riktig heldige får vi høre guttekoret som opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returenerer til hotellet vårt i Salou.

Dag 12: Hjemreise

Buss kjører oss til Barcelona og flyplassen. Fra flyvinduet ser vi Spanskekysten forsvinne under oss. Nå bærer det hjem til Norge igjen etter 12 dager med opplevelser, gode minner og hyggelige medreisende.

Prisinformasjon

Turpris kr 12 990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Stavanger – Barcelona t/r med Norwegian
Flyavgifter kr 374,- (m/forb. om endringer)
Buss mellom flyplass og hotell t/r
11 netter i dbl.rom på Hotel Blaumar 4*
11 frokoster på hotellet
11 middager på hotellet
Turistskatt
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 4700,-
Barcelona, inkl. buss, guide og lunsj kr 990,- pr. pers
Poblet og Tarragona, inkl. buss, guide og lunsj kr 990,- pr. pers
Montserrat, inkl. buss, guide og lunsj kr 990,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,32 NOK
25.1°