Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Cambrils – Spanias gullkyst

10.- 17. oktober 2019

Den sjarmerende kystbyen Cambrils ligger midt i hjertet av Costa Dorada, på østkysten av Spania.

Med dette utgangspunktet er det kort avstand til severdigheter og aktiviteter som Salou, Tarragona, vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og Gaudis fødeby Raus.

Cambrils nyter et behagelig klima og har flotte strender og en hyggelig marina. Byen er en typisk middelhavsby med lange fisketradisjoner, og det er en populær feriedestinasjon for spanjoler. Her finner du et solid restauranttilbud, butikker og en gamleby med hyggelige trange gater og smug.

Program

Flyruten

/globalassets/diverse/diverse-bilder/fly/fly-over-skyene_nett.jpg

Vi flyr med direktefly fra Stavanger til Barcelona.

Estival Eldorado Resort, Sport & Spa

/globalassets/europa/cambrils/hotell-estival-el-dorado/hotell_1.jpg

Hotel Estival Eldorado Resort, Sport & Spa vårt er et flott 4 stjerners resort beliggende langs stranden i utkanten av Cambrils, og i gåavstand til sentrum og marinaen. Hotellet har store og flotte fellesområder og flere basseng, blant annet et eget bassengområde kun for voksne. Her finnes også bassengområde for barn og et treningsbasseng. I tillegg har hotellet et flott trening- og spa senter og flere restauranter. Rommene er godt utstyrt og har balkong eller terrasse.  

Måltider

/globalassets/diverse/mat-bilder/tapas_albondigas_shutterstock_147474689_nett.jpg

Turprisen inkluderer frokost- og middagsbuffet på hotellet. Det er også inkludert vann og 1 glass vin til middagene.

Frivillige utflukter

/globalassets/diverse/diverse-bilder/photo-of-senior-couple-enjoying-meal-outdoors-while-toasting_nett.jpg

Vår erfaring med tidligere turer er at du selv bestemmer hvilke utflukter du ønsker å være med på. Noen ønsker å  oppleve mest mulig når de er på ferie, mens andre koser  seg ved bassengkanten, går på shopping, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. I løpet av oppholdet vil vi tilby flere forskjellige utflukter som du kan melde deg på.

Frivillig utflukt til Barcelona

/globalassets/europa/spania/barcelona/barcelona-programbilder/la-sagrada-familia_lite.jpg

Barcelona er Catalonias øyensten og ligger ca 1,5 times kjøring unna Cambrils. Vi besøker blant annet høyden Montjuic, og Mirador del Alcalde hvor utsikten over hele Barcelona er helt enestående. Deretter går turen videre mot Via Laietana, den store gaten som deler gamle Barcelona. Nå er vi i byens sentrum, med Plaza Catalunya og Las Ramblas begynnelse.  Bussen fortsetter opp Passeig de Gracia. Her ser vi noen av byens vakreste byggverk; Casa Amatller av Puig i Cadafalch, Casa Lleó Morera av Domenech i Muntaner og selvfølgelig Gaudí´s Casa Batlló og La Pedrera. V får også se utsiden av Sagrada Familia, Gaudís mest kjente bygg og uferdige kirke og Barcelonas mest kjente landemerke. Etter lunsj blir det mulig å utforske byen litt på egenhånd før vi returnerer til Cambrils utpå ettermiddagen.

Frivillig utflukt til Sitges, med vingårdbesøk

/globalassets/diverse/diverse-bilder/vinrelatert/vinkjeller_shutterstock_3170922_nett.jpg

Vi tilbyr en tur til den sjarmerende fiskerbyen Sitges med et stopp på en kjent vingård med lang historie. Turen dit fra  Cambrils tar cirka 45 minutter. Vingården ligger på området som en gang var «Via Augusta», eller «Romas handelsvei», veien som knyttet Roma til de viktigste middelhavsbyene. Derav navnet Avgvstvs. Siden begynnelsen av 80-tallet har vingården produsert  vin og vineddik av ypperste kvalitet, godt kjent blant  verdens mesterkokker. Turen forsetter til Sitges hvor det blir lunsj på en hyggelig argentinsk restaurant ved havet. Sitges er en liten, men  veldig populær by. Ikke minst på grunn av sine mange strender og lange strandpromenader. Byen kan smykke seg med årlige filmfestivaler og karneval. Med sine smale gater og hvitkalkede bebyggelse, er dette den vakreste byen langs Costa Dorada. Her finner vi shopping av ypperste klasse,  en rekke kunstgallerier og dessuten et vell av restauranter  og kaféer.

Frivillig utflukt til Montserrat

/globalassets/europa/spania/barcelona/sitges-og-diverse-byer/montserrat_ovenfra.jpg

“Montserrat” ordrett betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av bergformasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og er meget populær blant klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent 1,5 time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede  Madonnaen befinner seg. Er vi riktig heldige får vi høre  guttekoret som opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returnerer til hotellet vårt i Cambrils.

Prisinformasjon

Turpris Kr 8 900,- pr person

Prisen inkluderer:
Direktefly Stavanger – Barcelona t/r
Flyavgifter
7 netter i dobbeltrom på Estival Eldorado Resort, Sport & Spa
6 frokoster på hotellet
7 middager på hotellet inkl. 1 glass vin og vann
Busstransfer flyplass og hotell t/r
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2 000,- pr person
Tips

Frivillige utflukter:
Utflukt til Barcelona inkl.lunsj Kr. 790,- pr person
Utflukt til Montserrat inkl.lunsj Kr. 790,- pr person
Utflukt til Sitges og vingård, inkl.vinsmaking og lunsj Kr.990,- pr person

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

23.0°