Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Bodensjøen

Bilde i bildekarusell

Bodensjøen

Bilde i bildekarusell

Bodensjøen

Bilde i bildekarusell

Bodensjøen

Bodensjøen

Smakebiter fra fire land i Europas subtropiske hjerte!

25. – 30. august 2019

Bli med på en spennende tur til Bodensjøen. Her møtes fire land mellom snødekte tinder og subtropiske blomsterøyer; Sveits, Liechtenstein, Østerrike og Tyskland. Høydepunktene spenner fra appelsintrær og tropisk vegetasjon på Grev Bernadottes øyparadis, Mainau, til romantiske slott i de sveitsiske og østerrikske alper. Det blir vinsmaking, besøk i sjarmerende fjellandsbyer, storslåtte naturopplevelser, eksklusive innblikk i et vell av skjulte europeiske perler, vertshusbesøk og rikelig med tid til å bli godt kjent med egen hvilepuls.

Program

Dag 1: Stavanger – Bregenz

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/03_896_bregenz-bodensee-schifffahrt.jpg

Fra Stavanger går turen til Zürich i Sveits. Her starter eventyret når vi senere på dagen ankommer med behagelig busstransport til Bregenz, delstatshovedstaden i Vorarlberg i Østerrike. Bregenz ligger ved østenden av Bodensjøen og er i dag en liten by på 27000 innbyggere, men den har et par tusen år gammel historie. Det var romerne som bygget den første havnen her i denne keltiske bosetningen, og byen fikk forum, basilika, tempel og bad. Bregenz er i dag kjent for sin årlige festival med opera og musikk på en tribune i Bodensjøen. Byen er et ypperlig utgangspunkt for turer til Tyskland, Sveits og Liechtenstein. Du blir innlosjert på Hotel Mercure Bregenz City, et hyggelig hotell rett ved strandpromenaden. Dette blir vår base under oppholdet.

Dag 2: Sveits og Liechtenstein

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/08_liechtenstein-slott.jpg

Bregenz ligger der «Alpe-Rhinen» munner ut i Bodensjøen. Denne delen av Rhinen er ganske forskjellig fra sitt mer kjente løp i de tyske «vinlandene». Her danner elva grensen mellom Østerrike og Sveits. Veien snor seg oppover åssidene i den grønne og frodige Appenzellregionen, et av de vakreste områdene i Sveits. Det blir anledning til å se hvordan Appenzellosten blir laget i et modellysteri i landsbyen Stein. Koselige og velstelte landsbyer ligger langs veien som fører oss høyere opp, til vi nærmer oss tregrensen ved Schwägalp. Her går vi om bord i en av verdens mest moderne gondolheiser som i løpet av få minutter bringer oss til toppen av Säntis. Det er med sine 2500 meter det høyeste fjellet i Alpsteinregionen. En endeløs rekke av snødekte fjell åpenbarer seg, og i klarvær går blikket over Bodensjøen og langt inn i Tyskland. En ekte sveitsisk lunsj med røkt skinke og ost venter i panoramarestauranten. Gjennom en trang dal med jettegryter og dype juv går det raskt mot ettermiddagens mål. Det lille fyrstedømmet Liechtenstein er kjent som skatteparadis og for sin fremragende frimerkeproduksjon. Øverst i hovedstaden Vaduz ligger fyrstens vakre slott med utsikt over hele landet! Frimerkemuseet så vel som byens postkontor, hører med til statens turistattraksjoner. Vi blir med på en vinsmaking i fyrstens vinkjeller Hofkellerei i Vaduz. Deretter er det bare en liten time tilbake til Bregenz.

Dag 3: Lindau og Bregenz

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/wolfurter-3.jpg

Østerrikske Bregenz og den tyske byen Lindau blir ofte betegnet som “to gode naboer”. Det er bare noen få kilometer mellom de to, og etter at grensemarkeringene er borte, er man i nabolandet nesten før man er klar over det. Tydeligere blir avstanden når man nærmer seg vannveien, slik vi skal gjøre i dag. Det tar nemlig bare en liten halvtime med ferge over Bodensjøen, og havnebyen Lindau viser seg fra sin vakreste side. Den eldste delen av byen ligger på en øy som i dag er knyttet til fastlandet med en vei- og jernbanebro. På vår rusletur beundrer vi fargerike hus med vakre malte fasader, imponerende kirker, koselige torg og uterestauranter under gamle arkader – ikke rart at hele byen er fredet! Her kan du handle eller bare slappe av og se på menneskestrømmen i gågata. Båt tilbake til Bregenz.

Har du lyst kan du bli med på en felles spasertur gjennom byporten og oppover til den eldste delen av Bregenz med bykjernen fra middelalderen. De smale gatene har bevart mye av fortidens sjarm. Byen ligger lunt til ved foten av fjellene med de nyere bydelene nærmest Bodensjøen, og er kjent for sin staselige arkitektur. Middagen i kveld blir en spesiell opplevelse, med opptreden av en lokal folkedansgruppe.

Dag 4: Bodensjøen rundt

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/12_mainau.jpg

På vei langs Bodensjøen får du blant annet med deg Zeppelinbyen Friedrichshafen idet vi glir gjennom et rikt og frodig jordbruksdistrikt, der humleåkre veksler med enorme fruktplantasjer. Eple- og pæretrærne står og bugner utpå sommeren. De viker plassen for vingårder når vi nærmer oss middelalderbyen Meersburg, med Tysklands eldste borg. Her blir det tid til å spasere gjennom maleriske gamle smug, se i butikkene eller kikke på den gamle borgen eller rokokkoslottet.

Deretter tar vi bilfergen over til Konstanz og fortsetter til øya Mainau. Den svenske greven Lennart Bernadotte har forvandlet denne klimatisk gunstige øya til et subtropisk blomsterparadis. Her kan du gå deg lykkelig vill i en park med palmer og eksotiske trær, fontener og overdådige blomsterbed, enten det er tid for tulipaner, roser eller georginer. Arboretet med store gamle mammuttrær, orkidéhus, urtehage og sommerfuglhus hører også med til øyas mange attraksjoner. Lunsjen nytes på egenhånd på en av øyas flotte restauranter. Utpå ettermiddagen tar vi hjemveien gjennom Sveits, langs sydbredden av sjøen, tilbake til Bregenz.

Dag 5: De østerrikske alper

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/austrian-national-tourist-office_bregenz_alpehus.jpg

Dagens utflukt bringer deg igjen opp til anselige høyder, denne gangen i de østerrikske alpene. Du får oppleve Rhindalen og den maleriske sidedalen Grosses Walsertal, der de utrolig bratte åsene strekker seg opp mot nakne fjellsider og spisse topper. Turen går over Faschina-passet på 1500 meter over havet, og du blir servert en velsmakende lunsj på en vakker fjellgård nær vintersportsstedet Damüls. Vi følger veien nedover langs den livlige elven Bregenzerach mot Bregenzerwald. I dette fjellområdet holder menneskene fast ved gamle tradisjoner, bunadskikker og folkemusikk. Mange av de eldre gårdene vitner om den særegne byggestilen som Walserne brakte med seg fra sine opprinnelige bosteder i Wallis lenger syd da de ble tvangsflyttet hit av egenrådige fyrster på 1400-tallet. Med mange bilder i minnet, tar vi veien ned mot Bregenz.

I kveld er det middag på Burgrestaurant Gebhardsberg. Restauranten ligger i et slott med fantastisk utsikt over Bregenz og Bodensjøen.

Dag 6: St. Gallen og hjemreise

/globalassets/europa/bodensjoen/bodensjoen-programbilder/stgallen.jpg

Vi må dessverre si farvel til Bodensjøen for denne gangen, men vi forlater ikke Sveits før vi har besøkt vakre St. Gallen. Byen er kjent på grunn av sin høyskole for økonomi og administrasjon, og den imponerende barokke klosterkirken. Hele gamlebyen kom i 1983 på UNESCOs liste over verdens kulturarv. På spaserturen gjennom gamlebyens koselige smug, kan vi se de særpregede karnappene som er typisk for denne delen av Sveits. Vi setter så kurs nordover mot Norge, med mange nye opplevelser og gode minner i bagasjen.

Prisinformasjon

Turpris  kr 14 490,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger-Zurich t/r
Flyavgift 709,- (med forb. om endringer)
5 netter i dbl rom på Hotel Mercure Bregenz City 4*
5 frokostbuffeter
2 lunsjer
5 middager
Utflukter ifølge program
Folkloreaften med Wolfurter Trachtengruppe
Vinsmaking i Hofkellerei Liechtenstein
Tips
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2600,-
Drikke til måltidene

22.7°