Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Vandring langs Amalfi-kysten

Vandring i storslått landskap ved Middelhavet

23. mai – 29. mai 2020

Syd for Napoli og Sorrento-halvøya ligger det et lite paradis: Amalfi-kysten. Med utallige muligheter for panoramautsikt over det smaragdgrønne Middelhavet, er dette området et sted mange ønsker å oppleve en gang i livet. Fargerike landsbyer klamrer seg til bratte skråninger, som avløses av grønne olivenlunder og terrasser med sitrontrær. Denne turen byr på en kombinasjon av håndplukkede vandrestrekninger som kan tilpasses ulike vanskelighetsgrader, og familiedrevne restauranter som serverer kortreist mat.

Høydepunker:
- Amalfi utenfor allfarvei
- Vandringer i fantastisk landskap
- Intimt hotel med særpreg
- Capri, Positano, Furore, Praiano og Ravello
- Kortreist, organisk mat

Hvem passer turen for?
Turen kan karakteriseres som middels krevende. Den er for deg som liker fotturer, er i normalt god fysisk form og som også kan gå i noe bratt terreng. Flere vandrepartier vil inneholde en del trappetrinn, og vandrestiene er preget av grus, stein og gress. Vi tilpasser selvsagt tempo og program best mulig. Vil du slappe av en dag, er det selvfølgelig fullt mulig. Programmet er foreløpig og kan endres etter værforholdene.

Program

Dag 1: Ankomst

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/hotel-fico-dindia.jpg

Vi flyr fra Stavanger og ankommer flyplassen i Roma utpå dagen. Her venter bussen på å kjøre oss til kysten og hotellet vårt. Vi bor under hele oppholdet på et intimt og hyggelig hotell med en fantastisk utsikt over Amalfi-kysten og det krystallklare Middelhavet. Hotellet ligger relativt høyt oppe i fjellet, i rolige og landlige omgivelser. Likevel er det kun 20 minutters kjøring ned til byen Amalfi og Middelhavet. Hotellet byr på en intim terrassehage med jacuzzi, sitrontrær og blomster. Her kan man kan slappe av etter en dag med vandring og bare nyte utsikten og det gode liv i Italia. Vi ønskes velkommen av husverten vår med et glass limoncello før vi går til sengs.

Hotel Fico d’India er et lite familiedrevet hotell med sjel, beliggende i høyden over landsbyen Furore, i naturskjønne omgivelser. Hotellet er ikke noe særlig kjent, men det høster meget høye tilbakemeldinger fra de som har bodd der. Restauranten på hotellet leverer meget god mat med en hjemmelaget touch. Hotellet byr på flott utsikt over havet og Amalfi-kysten, og i hagen kan du kose deg i et utendørs boblebad og sitte blant sitrontrær og olivenbusker. Nærmeste strand er i Furore, ca 800 meter avstand fra hotellet (mange høydemeter i forskjell)

Dag 2: Gudenes sti og besøk Positano

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-programbilder/utsikt-solnedgang-gudenes-sti-2000px.jpg

Vi starter med et av turens høydepunkter, bokstavlig talt. Med små busser blir vi kjørt opp i høyden på Agerola-platået. Her starter den berømte vandrestrekningen Gudenes sti. Mange starter med å gå stien fra Positano, der man nærmest klatrer oppover fra 0 til 600 meter over havet. Vi velger derimot å holde oss i høyden, både for å unngå folkemengden og for å disponere kreftene våre litt mer langsiktig. Vår lokalkjente vandreguide forklarer om eksotiske planter og urter som vi ser underveis. Stien har en fin bredde og er avskjermet kun hvor det er nødvendig. Ved klart vær kan vi se Capri i det fjerne. Når det nærmer seg lunsjtid, dukker det opp en fjellhytte der vi skal få hjemmelaget grillmat med kortreiste organiske produkter. Her i området legger man vekt på å fremheve smaken ved å bruke urter og olivenolje, og vi lar oss imponere over en slik raffinert lunsj her høyt oppe i fjellet. Utpå ettermiddagen ankommer vi Positano, en av perlene langs Amalfi-kysten hvor husene henger sammen med hverandre oppetter årsiden. Vi får tid på egenhånd langs strandpromenaden og i de bilfrie smugene som er fulle av spennende forretninger, før vi kjører tilbake til hotellet, hvor det blir felles middag.

Vandrestrekning totalt 12 km

Forskjell i høydemeter: opp 220 meter, ned 800 meter

Dag 3: Furore-fjorden og vandring langs havet fra Praiano til Marina di Praia

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-programbilder/furore.jpg

Visste du at Italias eneste naturlige fjord ligger langs Amalfikysten? Vi utforsker den vakre smale fjordarmen og vandrer delvis langs «boardwalk»-plankestier og i umiddelbar nærhet til vannet. Dette danner en fin kontrast til gårsdagens vandring i høyden. Etter morgenens vandreetappe skal vi nyte ettermiddagen i den sjarmerende lille kystlandsbyen Praiano. Slapp av på stranden eller prøv deg på en tur med kajakk (koster ekstra) der du får komme tett inntil de ruvende klippene som nærmest henger utover kysten her. Felles middag om kvelden.

Vandrestrekning totalt 9 km

Forskjell i høydemeter: opp 75 meter, ned 600 meter.

Dag 4: Med båt til Capri (ekstra utflukt)

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/capri.jpg

Idag kan du ta det med ro og strekke ut bena på hotellet, ta en tur ned til sjøen for å bade eller bli med på en vandretur på den sagnomsuste øya Capri, som ble en favoritt allerede blant de romerske keiserne. Vi ankommer om morgenen i den lille båthavnen på øya. Vi skal ta en vandretur på noen av klippestiene i området rundt Monte Solaro, og det blir lunsj underveis. Nyt en italiensk fruktis eller en lokal bellini-cocktail mens du beundrer omgivelser som er brukt i utallige kinofilmer. Det er et vakkert syn å vende tilbake til fastlandet og se den ruglete Amalfi-kysten fra sjøsiden. Vi er tilbake på hotellet mot kvelden. Felles middag på hotellet.

Dag 5: Vandring i Møllenes dal, med besøk i Ravello og Amalfi

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/ravello.jpg

Etter frokost besøker vi den vakre byen Ravello, med en bykjerne fra middelalderen der tiden synes å ha stått stille. Her får du tid til å utforske byens majestetiske villaer og kirker, og du får følelsen av å være i en eksotisk hage høyt hevet over den travle kystlinjen.  Så starter vi vandreturen ned til Amalfi, og det er en god del trappetrinn og skrånende stier på dagens etappe. Belønningen for strevet er en kontinuerlig slående vakker utsikt. Vi vandrer gjennom Møllenes dal, langs et elveleie og deretter noen trappetrinn opp til naturreservatet Valle delle Ferriere med sin ensartede natur. (dersom det ønskes en lengre vandreetappe denne dagen, er det mulighet for å tilpasse programmet deretter)

Vandrestrekning totalt 4 km

Forskjell i høydemeter: opp 50 meter, ned 370 meter

Dag 6: Vandring fra Furore med kokkekurs på en bondegård

/globalassets/europa/italia/amalfikysten-store-bilder/pizza-i-steinovn.jpg

Dagens utflukt har fokus på lokale spesialiteter. Vi starter med en vandretur fra landsbyen Furore, der vi nyter synet av de utrolige klippeformasjonene som formelig henger utover kysten. Fargespillet er intenst, og eldgamle vinranker avløses av planter som er spesielle for dette området.  Dagens vandring ender opp ved en bondegård, der familien i huset nviterer oss med på et kokkekurs i hvordan man lager ekte italiensk pizza. Vi er med og tilbereder pizzaen, før den blir servert som dagens lunsj. Denne siste kvelden inviterer vi til en typisk italiensk «aperitivo» der vi får en innføring i et par lokale viner samt at vi får smake på noen gode oster fra denne regionen. Avslutningsmiddag på en lokal restaurant.

Vandrestrekning totalt 9 km
Forskjell i høydemeter: opp 550 meter, ned 200 meter.Dag 7: Hjemreise

Turens siste frokost nytes på vårt hotell, med fersk frukt og lokale råvarer. Så går turen tilbake til flyplassen og fly hjem til Stavanger.

Prisinformasjon

Turpris kr 17 500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger - Roma t/r
Flyavgifter kl 776,- (med forbehold om endringer)
Transport flyplass – hotell t/r
6 netter i dobbeltrom på Hotel Fico d’India
6 frokoster
2 lunsjer
4 middager
1 flaske vann til hver vandretur
4 dager med vandring og program
Prøvesmaking av vin, ost og limoncello
Transport til alle nevnte utflukter
Autorisert vandreguide på alle utflukter
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 3200,- per person
Drikke til måltidene
Utflukt til Capri med vandring, lunsj og båt inkl kr 1490,- pr. pers. (forbehold om nok deltakere)

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

16.3°