Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Salou

Bli med Stavanger Aftenblad til Spanias gullkyst!

8. – 15. oktober 2020

Salou har i de siste årene etablert seg som en gjenganger for solhungrige fra hele Nord-Europa, noe som gjør at den lille kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til flere severdigheter som Tarragona og vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og fjellklosteret Montserrat. Salou nyter mer enn 300 soldager i året og har flotte strender for soltilbedelse. Byen har også et solid restauranttilbud, beregnet på lokalbefolkningen.  Det er lite trolig at du finner norske flagg eller svenske “smørgossar” her, men derimot kan du få smake på alt det gode middelhavskosten har å by på.

Flyruten

Vi flyr med direktefly fra Stavanger til Barcelona. Avgang Sola på formiddagen 8. oktober og retur fra Barcelona 15. oktober om morgenen.

Hotel Blaumar 4*

/globalassets/europa/spania/salou/salou-hotell/hotel-blaumar/piscinas_blaumar_hotel_salou.jpg

Hotellet vårt ligger i sentrum, men likevel i et rolig område, rett på strandpromenaden i Salou. Hotellet har utendørs basseng, og rommene er moderne og fine med balkong, TV, safe, WiFi og mulighet for å leie vannkoker. Hotellet tilbyr frokost buffet med et godt utvalg av ferske produkter, og et SPA og fitness område med tyrkisk bad, jacuzzi og sauna.

Utflukter og aktiviteter

/globalassets/diverse/diverse-bilder/strender/bok-og-solkrem-pa-tur-shutterstock_web.jpg

Du bestemmer hvilke utflukter du ønsker å være med på. Noen trives med å oppleve mest mulig når de er på ferie, mens andre koser seg ved bassengkanten, går på shopping, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. I løpet av denne uka vil  vi tilby forskjellige utflukter som du kan melde deg på.

Frivillig utflukt til Sitges med vingårdbesøk

/globalassets/europa/spania/sitges1.jpg

Vi tilbyr en tur til den sjarmerende fiskerbyen Sitges med et stopp på en kjent vingård med lang historie. Turen dit tar cirka en halvtime. Vingården ligger på området som en gang var «Via Augusta», eller «Romas handelsvei», veien som knyttet Roma til de viktigste middelhavsbyene.  Siden begynnelsen av 80-tallet har vingården produsert  vin og vineddik av ypperste kvalitet, godt kjent blant  verdens mesterkokker.

Turen forsetter til Sitges hvor det blir lunsj på en hyggelig argentinsk restaurant ved havet.  Den smykker seg med årlige filmfestivaler og karneval. Med sine smale gater og hvitkalkede bebyggelse, er dette en av de vakreste byen langs Costa Dorada. Restauranter og kafeer, shopping av ypperste klasse,  kunstgallerier og folkeliv – her vil du trives med litt tid på egenhånd.

Frivillig utflukt til Barcelona

/globalassets/europa/spania/barcelona/barcelona-store-bilder/barcelona_utsikt.jpg

Barcelona er Catalonias øyensten og en by man ikkje kan gå glipp av – her står severdighetene i kø.   Plaza Espanya, konstruert for  verdensutstillingen i 1929, høyden Montjuic, hvor mange av anleggene fra olympiaden 1992 finnes og Mirador del Alcalde hvor  utsikten over hele Barcelona er  storslått. Sightseeingturen vår fortsetter mot byens sentrum med Plaza Catalunya og den kjente spasergaten Las Ramblas.  Gled deg til Passeig de Gracia med noen av byens vakreste byggverk -  Casa Amatller av Puig i Cadafalch, Casa Lleó Morera av Domenech i Muntaner og selvfølgelig Gaudí´s Casa Batlló og La Pedrera. Siste stopp før lunsj er på Sagrada Familia, Gaudís  uferdige kirke og Barcelonas mest kjente landemerke. Rundturen ender opp i sentrum av Barcelona, hvor vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant. Deretter blir det litt tid på egenhånd før vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen.

Frivillig utflukt til Montserrat

/globalassets/europa/spania/barcelona/sitges-og-diverse-byer/montserrat.jpg

“Montserrat” ordrett betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av bergformasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og er meget populær blant klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til  å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede Madonnaen befinner seg. Er vi riktig heldige får vi høre guttekoret som opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returnerer til hotellet vårt i Salou.

Turinformasjon

Totalt kr 9 950,- pr person


Prisen inkluderer:

Direktefly Stavanger – Barcelona t/r med Norwegian
Flyavgifter
1 stk innsjekket bagasje
Buss mellom flyplass og hotell t/r
7 netter i dobbeltrom på Hotel Blaumar 
6 frokoster på hotellet
7 middager på hotellet inkl.1 glass vin og vann
Turistskatt
Reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom kr 2 600,- pr person
Tips

Frivillige utflukter (forhåndspåmelding):
Barcelona, inkl. lunsj kr 990,- pr pers.
Montserrat, inkl. lunsj kr 890,- pr pers.
Sitges og vingård, inkl. vinsmaking og lunsj kr 990,- pr pers.

Forbehold om nok påmeldte på utfluktene. Prisene er basert på min.20 deltakere.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, hotell, turprogram og eventuelle trykkfeil.

 

25.9°