Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Jule-kinderegg i Nederland

Verdensmetropol – brosteinsbelagte gater – historiske vindmøller og tresko

6.-8. desember 2019

Å oppdage små bortgjemte perler er noe av det gøyeste når man er på reise. De stedene som kun de lokale kjenner godt til og som av en eller annen grunn «resten av verden» enda ikke har begynt å valfarte til. Haarlem er en av disse litt bortgjemte reiseperlene! Kun 30 minutter fra Schiphol flyplass, og likevel ikke overlesset med turister og med et fantastisk julemarked kun 1 helg i året!

Samtidig så er det noe spennende med å være midt i en pulserende storby, kjenne på energien og travelheten. Amsterdam er en av Europas store turistmagneter og har en puls som aldri hviler. Kanalbåter, syklister, diamanter – det er mange grunner til å bruke tid i Amsterdam.

Det tredje elementet i dette kinderegget er det tradisjonelle, det erke-nederlandske, det historiske. Hollandske tresko, pittoreske vindmøller og fargerike nasjonaldrakter og en stemningsfull liten fiskerlandsby.

Denne helgeturen gir deg litt av alt.

Program

Dag 1: Vi besøker en av Europas mest besøkte byer - Amsterdam

/globalassets/europa/nederland/amsterdam/amsterdam/amsterdam-juletur-programmbilder/i-amsterdam-sign-amsterdam-netherlands---vinter_nett.jpg

Vi flyr direkte fra Stavanger til Amsterdam om morgenen og kjører til Amsterdam sentrum – selvfølgelig er også denne smeltedigelen pyntet til randen med julefarger og julepynt og julelys. Vår skandinavisk talende guide som er lokalkjent vil ta oss med til de kjente og mer ukjente stedene før vi går om bord på en av de mange kanalbåtene, og mens båten glir under broer og forbi de karakteristiske husbåtene, tidligere lagerbygningene og nydelige alléene spiser vi en deilig lunsj i nederlandsk stil.

Senere, i Haarlem, sjekker vi inn på Ambassador City Centre Hotel. Et familiedrevet og komfortabelt hotell lokalisert svært sentralt i byen. Like rundt hjørnet finner du den beste shoppinggaten i Haarlem med mange gode restauranter og barer. Denne tidligere middelalderbyen byr også på både autentiske vindmøller, en storslagen katedral fra 1400-tallet og et mikrobryggeri i en tidligere kirke.

I kveld samles hele gruppe til middag på en uformell restaurant midt i hjerte av Haarlem. Her får du nederlandske spesialiteter med en liten internasjonal vri.

Dag 2: Julemarked (=Kerstmarkt) i lille Haarlem by

/globalassets/europa/haarlem-juletur/haarlem-programbilder/kerstmarkt-haarlem.jpg

Vår lille bli-kjent runde i går gjør at vi våkner forberedt og klar til å innta byens julemarked. Julemarkedet i Haarlem frister med over 200 boder! Byens torv, Grote Markt, gir deg virkelig julestemning. Duften av brente mandler, all verdens oster og smaksprøver på hollandske julespesialiteter, er noe av det som frister. De mange sangglade korene som vandrer rundt i byen, er med på å spre julestemning, og du støter nok borti Santa Claus både én og to ganger!

Du bestemmer farta i dag, kos deg på julemarkedet, vi anbefaler at du smaker på den lokale varianten av «glühwein», og sannsynligvis ender du opp med å kjøpe noen julegaver.

I kveld kan du velge om du ønsker tid for deg med middag på egenhånd, eller om du vil bli med på en ølsmaking etterfulgt av 3-retters middag i en tidligere kirke!

Dag 3: Fargerike nasjonaldrakter, ostefarm og fiskerlandsby

/globalassets/europa/nederland/amsterdam/amsterdam/amsterdam-programbilder/tresko.jpg

Vi tar farvel med Haarlem for å kjøre til et levende og arbeidende samfunn som daterer seg tilbake til det 18 århundre, Zaanse Schans. Den typiske arkitektoniske stilen fra Nederland er å se i vindmøllene, låvene, husene og museene som har blitt re-lokalisert her, bit for bit siden 1961.

Her besøker vi et tresko-museum for å se produksjonsprosessen og vi får smake på den vidunderlige osten de er kjent for.

Videre i dag skal vi besøke Volendam der du kan rusle rundt og finne en koselig lunsjrestaurant. Er du i den katolske delen av byen, kan det hende du får se innbyggerne som fortsatt går kledd i tradisjonelle drakter.

Vi lander i Stavanger om kvelden.

Prisinformasjon

Turpris kr 7900,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Flyskatt kr 434,- (med forbehold om endringer)
Fly Stavanger – Amsterdam t/r
Buss ifølge program
2 netter i dbl. rom på Ambassador City Centre Hotel
2 frokoster
1 kanalcruise med lunsj
1 middag
Lokalguide dag 1
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom Kr 1200,-
Ølsmaking og middag dag 2 kr 650,-
Øvrige måltider og drikke

Hotell:
Ambassador City Centre Hotel (3-stjerners)

3.2°