Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Bilde i bildekarusell

COSTA DORADA

Costa Dorada med Spenst Nesttun, Spenst Førde og Grete Roede

Kysten for livsnytere

14. – 21. oktober 2019

Salou har i de siste årene etablert seg som en gjenganger for solhungrige fra hele Nord-Europa, noe som gjør at den lille kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til flere severdigheter som Tarragona og vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og fjellklosteret Montserrat. Salou nyter mer enn 300 soldager i året og har flotte strender for soltilbedelse. Byen har også et solid restauranttilbud, beregnet på lokalbefolkningen. Det er lite trolig at du finner norske flagg eller svenske “smørgossar” her, men derimot kan du få smake på alt det gode middelhavskosten har å by på.

PÅMELDINGSFRIST 11. SEPTEMBER 2019

TURPROGRAM

Flyruten

Vi flyr med direktefly fra Bergen til Barcelona. Avgang Flesland kl. 12.00 med landing i Barcelona kl. 15.15.

På hjemreisen flyr vi fra Barcelona kl.08.00 og lander på Flesland kl.11.20.

Hotel Sol Costa Daurada

/globalassets/europa/spania/salou/salou-hotell/hotell-sol-costa-daurada/169668066.jpeg

Hotellet vårt er et 4 stjerners hotell i Salou, som har de fasiliteter som gir oss et behagelig opphold. Rommene er godt utstyrt og har balkong, og hotellet har restauranter, utendørs svømmebasseng og et velværesenter med innendørs basseng. En lang sandstrand ut mot Middelhavet ligger kun 15 min spasertur fra hotellet.

Se mer av hotellet her.

Trening

Det blir trening hver dag med instruktør fra Spenst treningssenter. Under oppholdet kan du også delta på foredrag om kosthold og livsstilsendring ved Linda Hetlevik fra Grete Roede.

Måltider

Turprisen inkluderer frokost- og middagbuffet på hotellet. Det er også inkludert vann og 1 glass vin til middagen.

Frivillige utflukter

/globalassets/diverse/diverse-bilder/senior-couple-using-a-city-map-for-location.jpg

Vår erfaring med tidligere turer er at du selv bestemmer hvilke utflukter du ønsker å være med på. Noen ønsker å oppleve mest mulig når de er på ferie, mens andre koser seg ved bassengkanten, går på shopping, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. I løpet av oppholdet vil  vi tilby flere forskjellige utflukter som du kan melde deg på.

Frivillig utflukt til Sitges, med vingårdbesøk

Vi tilbyr en tur til den sjarmerende fiskerbyen Sitges med et stopp på en kjent vingård med lang historie. Turen dit fra  Salou tar cirka en halvtime. Vingården ligger på området som en gang var «Via Augusta», eller «Romas handelsvei», veien som knyttet Roma til de viktigste middelhavsbyene. Derav navnet Avgvstvs.  Siden begynnelsen av 80-tallet har vingården produsert  vin og vineddik av ypperste kvalitet, godt kjent blant  verdens mesterkokker. Turen forsetter til Sitges hvor det blir lunsj på en hyggelig argentinsk restaurant ved havet. Sitges er en liten, men  veldig populær by. Ikke minst på grunn av sine mange strender og lange strandpromenader. Byen kan smykke seg med årlige filmfestivaler og karneval. Med sine smale gater og hvitkalkede bebyggelse, er dette den vakreste byen langs Costa Dorada. Her finner vi shopping av ypperste klasse,  en rekke kunstgallerier og dessuten et vell av restauranter  og kaféer.

Frivillig utflukt til Barcelona

Barcelona er Catalonias øyensten og ligger mindre enn en times kjøring unna Salou.  Sightseeingen passerer Plaza Espanya, konstruert for  verdensutstillingen i 1929. Derfra videre til høyden Montjuic, hvor mange av anleggene fra olympiaden 1992 finnes. Etter et kort stopp her kjører vi videre til Mirador del Alcalde hvor  utsikten over hele Barcelona er helt enestående. Her kan man nyte et glass Cava vin foran en vidunderlig utsikt over hele byen! Deretter går turen videre mot Via Laietana, den store gaten som deler gamle Barcelona. Nå er vi i byens sentrum,  med Plaza Catalunya og Las Ramblas begynnelse.  Bussen fortsetter opp Passeig de Gracia. Her ser vi noen av byens vakreste byggverk; Casa Amatller av Puig i Cadafalch, Casa Lleó Morera av Domenech i Muntaner og selvfølgelig Gaudí´s Casa Batlló og La Pedrera. Siste stopp før lunsj er på Sagrada Familia, Gaudís mest kjente bygg og uferdige kirke og Barcelonas mest kjente landemerke. Etter det kjører vi videre ned til Port Olimpico, Barcelonas havneområde, hvor det blir lunsj.  Om ettermiddagen blir det mulig å utforske byen litt på egenhånd før vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen.

Frivillig utflukt til Montserrat

“Montserrat” ordrett betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av bergformasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og er meget populær blant klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til  å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede  Madonnaen befinner seg. Er vi riktig heldige får vi høre  guttekoret som opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returnerer til hotellet vårt i Salou.

Vår erfaring med tidligere turer er at du selv bestemmer hvilke utflukter du ønsker å være med på. Noen ønsker å oppleve mest mulig når de er på ferie, mens andre koser seg ved bassengkanten, går i butikker, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. I løpet av oppholdet vil vi tilby flere forskjellige utflukter som du kan melde deg på.

PortAventura


Parken er den mest besøkte fornøyelsesparken i Spania og ligger kun 15 minutters gange fra hotellet. Parken tilbyr en verden av eventyr og noe for enhver i familien. Du kan velge mellom 40 attraksjoner fordelt på 6 ulike verdener – Middelhavet, Polynesia, SésamoAventura, Kina, Mexico og Den ville vesten. Les mer om PortAventura her.

I tilknytning til PortAventura ligger også Ferrari Land. Er du glad i fart og spenning er et besøk her et must! Her kan du blant annet få oppleve en autentisk Formel1 simulator og Europas høyeste og raskeste vertikale akselerator.

Prisinformasjon

Turpris Kr 7 990,- pr person

Prisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Barcelona t/r med Norwegian
Flyavgifter kr 387,- (med forbehold om endringer)
7 netter i dobbeltrom på Hotel Sol Costa Daurada
6 frokoster på hotellet
7 middager på hotellet
Buss mellom flyplass og hotell t/r
Treningsinstruktører fra Spenst
Foredragsholder fra Grete Roede

Tillegg:
Enkeltrom kr 2000,- pr person
Øvrige måltider
Tips

Frivillige utflukter
Barcelona, inkl. lunsj kr 990,- pr pers.
Montserrat, inkl. lunsj kr 990,- pr pers.
Sitges og vingård, inkl. vinsmaking og lunsj kr 1150,- pr pers.

Prisene på frivillige utflukter er fra-priser og kan endres i forhold til antall påmeldte på hver utflukt.

Forhåndspåmeldinger til frivillige utflukter anses som bindene påmeldinger og faktureres etter hjemkomst.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

20.5°