Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Catalonia

Bilde i bildekarusell

Catalonia

Bilde i bildekarusell

Catalonia

Bilde i bildekarusell

Catalonia

Bilde i bildekarusell

Catalonia

Costa Dorada – kysten for livsnytere

Bli med Seniordanserne i Hordaland på tur

2. – 16. oktober 2017

Salou har i de siste årene etablert seg som en gjenganger for solhungrige fra hele Nord-Europa, noe som gjør at den lille kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, og innen kort avstand til flere severdigheter, som Tarragona og vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og fjellklosteret Montserrat. Salou nyter mer enn 300 soldager i året og har flotte strender for soltilbedelse. Byen har også et solid restauranttilbud, beregnet på lokalbefolkningen. Det er lite trolig at du finner norske flagg eller svenske “smørgossar” her, men derimot kan du få smake på alt det gode middelhavskosten har å by på.

Program

Fly - hotell - danseundervisning - måltider

Flyruten
Vi flyr med direktefly fra Bergen til Barcelona. avgang Flesland den 2.10 kl. 12.00 med landing i Barcelona kl. 15.15 Hjemreisen 16.10 flyr vi fra Barcelona kl. 08.00 og lander på Flesland kl. 11.20

Hotel Sol Costa Daurada 4*
Hotellet vårt er et 4 stjerners hotell i Salou, som har de fasiliteter som gir oss et behagelig opphold. Rommene er godt utstyrt og har balkong, og hotellet har restauranter, utendørs svømmebasseng og et velværesenter med innendørs basseng. En lang sandstrand ut mot Middelhavet ligger kun 15 min spasertur fra hotellet.

Danseundervisning
Vi har vårt eget danselokale på hotellet, og seniordansundervisning blir det hver dag, ledet av Haldis Olsen. Hun legger opp til danseundervisning både for de som ikke har danset så mye, og for de som i flere år har vært seniordansere.

Måltider
Turprisen inkluderer frokostbuffet. Velger du å kjøpe vår tilleggspakke med halvpensjon, får du også middagsbuffet på hotellet hver kveld, inkludert vann og 1 glass vin. Vår reiseleder hjelper til med å finne gode spisesteder for de som ønsker det.

Frivillige utflukter

Vår erfaring med tidligere turer er at du selv bestemmer hvilke utflukter du ønsker å være med på. Noen ønsker å oppleve mest mulig når de er på ferie, mens andre koser seg ved bassengkanten, går i butikker, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. I løpet av oppholdet vil vi tilby flere forskjellige utflukter som du kan melde deg på.

Frivillig utflukt til Sitges, med vingårdbesøk

Vi tilbyr en tur til den sjarmerende fiskerbyen Sitges med et stopp på en kjent vingård med lang historie. Turen dit fra Salou tar cirka en halvtime. Vingården ligger på området som en gang var «Via Augusta», eller «Romas handelsvei», veien som knyttet Roma til de viktigste middelhavsbyene. Derav navnet Avgvstvs.

Siden begynnelsen av 80-tallet har vingården produsert vin og vineddik av ypperste kvalitet, godt kjent blant verdens mesterkokker.

Turen forsetter til Sitges hvor det blir lunsj på en hyggelig argentinsk restaurant ved havet. Sitges er en liten, men veldig populær by. Ikke minst på grunn av sine mange strender og lange strandpromenade. Byen kan smykke seg med årlige filmfestivaler og karneval. Med sine smale gater og hvitkalkede bebyggelse, er dette den vakreste byen langs Costa Dorada. Her finner vi shopping av ypperste klasse, en rekke kunstgallerier og dessuten et vell av restauranter og kaféer.

Frivillig utflukt til Poblet og Tarragona

Poblet
Tre kvarters kjøring innover i landet ligger Poblet. Vel framme besøker vi det minneverdige klosteret som for tiden er boligen til 28 munker under Sant Benito-ordenen. Her får vi et innblikk i en verden full av tradisjoner og symboler, og vi får høre litt om historien bak dette historiske og artistiske mesterverket som også er en del av UNESCO’s verdensarv. Vi følger opp den åndelige freden man føler på dette stedet, med en lunsj rett ved siden av klosteret. Ekte, hjemmelaget mat med grønnsaker rett fra grønnsakshagen, autentisk og landlig, langt borte fra moderne stress og bylarm. Det er bare å lene seg tilbake og nyte.

Tarragona
Etter lunsj besøker vi kystbyen Tarragona, Costa Doradas hovedstad. Det romerske amfiteater tiltrekker turister fra inn- og utland, og er selvfølgelig også på UNESCO’s verdensarvliste. Fra utsiktspunktet «Middelhavets balkong» kan man virkelig kjenne essensen i det å bo ved Middelhavet.

Frivillig utflukt til Barcelona

Barcelona er Catalonias øyensten og ligger mindre enn en times kjøring unna Salou. Sightseeingen passerer Plaza Espanya, konstruert for verdensutstillingen i 1929. Derfra videre til høyden Montjuic, hvor mange av anleggene fra olympiaden 1992 finnes. Etter et kort stopp her kjører vi videre til Mirador del Alcalde hvor utsikten over hele Barcelona er helt enestående. Her kan man nyte et glass Cava vin foran en vidunderlig utsikt over hele byen!

Deretter går turen videre mot Via Laietana, den store gaten som deler gamle Barcelona. Nå er vi i byens sentrum, med Plaza Catalunya og Las Ramblas begynnelse. Bussen fortsetter opp Passeig de Gracia. Her ser vi noen av byens vakreste byggverk; Casa Amatller av Puig i Cadafalch, Casa Lleó Morera av Domenech i Muntaner og selvfølgelig Gaudí´s Casa Batlló og La Pedrera. Siste stopp før lunsj er på Sagrada Familia, Gaudís mest kjente bygg og uferdige kirke og Barcelonas mest kjente landemerke. Etter det kjører vi videre ned til Port Olimpico, Barcelonas havneområde, hvor det blir lunsj.

Om ettermiddagen blir det mulig å utforske byen litt på egenhånd før vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen.

Frivillig utflukt til Montserrat

“Montserrat” ordrett betyr “taggede fjell" (som et sagblad) på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av berg-formasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og er meget populær blant klatrere.

Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede Madonnaen befinner seg. Er vi riktig heldige får vi høre guttekoret som opptrer i kirken.

Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returenerer til hotellet vårt i Salou.

Prisinformasjon

Turpris kr 11 990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Barcelona t/r
Flyavgifter
Transfer flyplass – hotell t/r
14 netter i dbl. rom på Hotel Sol Costa Daurada
14 frokoster
Danseundervisning med instruktør
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 3500,-
Halvpensjon (frokost- og middagsbuffet) kr 1500,- pr. pers. Tips

Frivillige utflukter:
Barcelona, inkl. buss/guide/lunsj fra kr 800,- pr. pers.
Poblet og Tarragona,
inkl. buss/guide/lunsj fra kr 790,- pr. pers.
Montserrat, inkl. buss/guide/lunsj fra kr 790,- pr. pers.
Sitges og vingård, inkl. buss/guide/vinsmaking/lunsj fra kr 890,- pr. pers.
Prisene på frivillige utflukter er fra-priser og kan endres i forhold til antall påmeldte på hver utflukt. Forhåndspåmeldinger til frivillige utflukter anses som bindene påmeldinger og faktureres etter hjemkomst.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,32 NOK
25.1°