Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Albania - utreise fra Oslo

Sør-Europas uoppdagede skattkammer med langstrakte strender og historiske byer

10. - 19. oktober 2018

For 5. året på rad inviterer vi deg med på danseferie. I fjor hadde vi med en flott gjeng til Salou i Spania. I år går turen til en et av våre nye populære reisemål - Albania. Dette lille landet er nå blitt kåret til det mest interessante ferielandet kalt “Middelhavets nye kjærlighet”. Når høsten setter inn hjemme i Norge, er det deilig å dra sydover hvor det fremdeles er gode temperaturer. Vi har igjen vært så heldige å få med oss vår entusiastiske danselærer Haldis Olsen som vil gi deg inspirerende dansetimer til fengende rytmer – godt for både kropp og sjel!

Vår rundreise starter med storbyopplevelser i Albanias hovedstad Tirana, før vi kjører sørover til kystbyen Saranda, kjent for Sol, Sommer, Strand og Sjømat. Underveis krydres turen med noen kulturelle opplevelser og avslutningsvis besøker vi oltidsbyen Berat før vi er tilbake i Tirana. En reise til Albania, som har ligget som et uoppdaget skattkammer så altfor lenge, anbefales på det varmeste. Kontrastene mellom moderne storbyer, rustikke landsbyer og Adriaterhavets deilige strender er store, men felles for alle stedene vi besøker er den overraskende gode maten, naturskjønnheten, stoltheten for tradisjoner og et gjestfritt folk. Det er med andre ord duket for en helt spesiell reise til Europas skjulte juvel!

Program

Dag 1: Oslo, Norge – Tirana, Albania

Velkommen til Tirana, hovedstaden i Albania! Byens dramatiske historie og store omskiftninger er til å ta og føle på. Fotavtrykkene spenner fra mektige ottomanske byggverk og italiensk renessanse til kommunistisk betong. Tirana er i dag en levende og utrolig fargerik by som har opplevd en eventyrlig vekst siden kommunismens fall. Bulevarder, smale smug, kaffebarer og spennende forretninger bugner av et yrende folkeliv. For oss nordboere er Albania i tillegg et billig land å handle i, så her er det bare å spenne på seg shoppingbeltet! Kveldens middag er en symfoni av smak, duft og farge. I gåavstand fra hotellet ønskes vi velkommen til en nydelig middag.

Dag 2: Tirana – Gjirokastër - Saranda

/globalassets/europa/albania--makedonia/albania-programbilder/tirana2.jpg

På vår vei sørover, besøker vi “byen med de tusen trapper” - en av UNESCOs fredede byer og også fødebyen til to svært kjente albanere, nemlig den tidligere kommunistiske statslederen Enver Hoxha og forfatteren Ismail Kadaré. Gjirokastër er et av de få stedene i verden hvor du fortsatt kan oppleve det osmanske rikets arkitektur. Særlig den store borgen blir spennende å besøke. Her er det ikke bare store militære kanoner fra andre verdenskrig, men en tanks og et gammelt amerikansk spionfly. Ikke akkurat det du forventer å finne på en borg fra middelalderen.

Når vi vandrer rundt i disse historiske omgivelsene, kan det være vanskelig å tenke seg hvordan folk levde før, men etter et besøk i Skenduli House fra 1700-tallet, vil du lettere kunne se for deg hvordan de hadde det bak sine fire vegger. Til lunsj kan du velge hvor du vil spise, det er flere gode restauranter ved bazaren som tilbyr tradisjonelle albanske retter til svært gunstige priser.

Dagens mål er Albanias fine kystby Saranda. Her ser man rett over til Korfu i Hellas. Krystallklart vann, en deilig og ny hotellresort med privat strand, svømmebasseng, gåavstand til mini-market og kun 2-3 km inn til gamlebyen. Det blir lett å finne rytmen her!

Dag 3-8: Late dager og frivillige utflukter

/globalassets/europa/albania--makedonia/albania-programbilder/durres2.jpg

Et godt klima, hyggelige medreisende og et velsmakende kjøkken er noe norske ganer liker. Den ene dagen glir over i den andre, og pulsen senker seg. Hotellets fasiliteter frister med solsenger og deilige badetemperaturer. Kanskje du finner roen under en parasoll i selskap med en god bok? For de som vil krydre reisen og se litt mer av landet eller bli med til Korfu, vil det bli arrangert noen frivillige utflukter.

SENIORDANS MED HALDIS OLSEN

Haldis vil hver ettermiddag lede danseundervisningen, og hun legger opp til dansetrinn både for de som ikke har danset så mye og for de som i flere år har vært seniordansere.

FRIVILLIGE UTFLUKTER

Det blå øyet og nasjonalparken Syri i Kaltër
Etter en liten times kjøring fra Saranda kommer vi til en nasjonalpark med et vakkert naturfenomen. Sterke strømmer med iskaldt vann fra 18 kilder smelter sammen i en slags jettegryte. Her vil du se hver eneste nyanse av blått og grønt i skjønn forening. Et bad her, så blir du kanskje kåret til gruppens tøffeste! Dette er en utflukt hvor vi også ser en del av landskapet i denne delen av Albania.

Romerbyen Butrint står også på UNESCOS verdensarvsliste og er en av de store severdighetene i Albania. Hvis denne arkeologiske utgravningsplassen kunne snakke, så ville den fortelle om når keiser Augustus og hans kone Livia vandret omkring på disse marmordekte stiene eller om de romerske badene som ikke var bare for å bade, men også for sosialisering og andre aktiviteter. På denne utflukten får du med deg den vakre kyststripen og vi stopper også på slottsruinene
Ali Pasha.

Korfu sees fra solsengen din, og nå kan albanerne besøke denne greske øyen som ligger midt i smørøyet når som helst. Sånn har det ikke alltid vært, og det må ha vært underlig å se til “friheten” som var helt uoppnåelig. En liten “fun facts” her er at nettopp nærheten til det tidligere Albania har bevart østkysten av Korfu og skånet den for utbygging og masseturisme. Båttur til Korfu en av dagene er en av de utfluktene som tilbys i løpet av oppholdet.

Dag 9 – Berat

Berat. Albania

I dag forlater vi kysten og vårt gode hotell i Saranda. Midt i landet finner vi vårt neste stopp, oldtidsbyen Berat, med kallenavn «byen med de 1000 vinduer». Her klamrer husene seg fast både til hverandre og til åsen de er bygget opp etter. Ispedd grønne og blomstrende vekster er dette et av landets beste fotomotiver.

I Berat er innbyggerne opptatt av å bevare sin tradisjonsrike særegenhet. Det gjelder håndverk som treskjæring og metallog steinarbeider, men det er kanskje mest synlig i arkitekturen. Det er lett å føle at man vandrer rundt i et museum når man går gjennom gatene her. Vi tar turen opp til Berats 2500 år gamle slott som troner over byen. I løpet av disse ukene har vi fått smake mange lokale retter og spesialiteter. I Berat blir det felles lunsj og middag, og med et hyggelig reisefølge og nye minner som har blitt til, går nok praten løst idag.

Dag 10: Berat - Tirana - Bergen

/globalassets/europa/albania--makedonia/albania-programbilder/tirana2.jpg

Det er på tide å vende tilbake til hverdagen, men vi tror at Albania har etterlatt varige inntrykk. Og kanskje inspireres du til en snarlig retur. Vi er i alle fall sikre på at du har fått Albania litt under huden og kanskje hatt en og annen ahaopplevelse underveis. Fra Tirana flyr vi hjem til Norge. Litt rikere på inntrykk og opplevelser, og sprekere i form etter inspirerende dager med seniordans!

Prisinformasjon

Turpris kr 12990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo - Tirana t/r
Flyavgifter (kr 2540,- m/forb. om endringer)
Buss ifølge program
9 netter i dbl.rom på gode hotell
9 frokoster
2 lunsjer
9 middager
Danseundervisning med instruktør
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1500,-
Det blå øyet, kr 300,-
Korfu, kr 900,-
Butrint med lunsj, kr 500,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Hotel Rogner, Tirana 5*

Hotel Mangalemi, Berat

Hotel Saranda Palace

28.0°