Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bilde i bildekarusell

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bilde i bildekarusell

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bilde i bildekarusell

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bilde i bildekarusell

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Opplev Andrea Bocelli i Toscana

Bli med til sjarmerende Toscana og se en spektakulær forestilling med Andrea Bocelli på hjemmebane

2. - 7. august 2017

Toscana er kjent for vakkert landskap, enestående kulturminner, god mat og vin. I tillegg er regionen hjemsted til sangeren Andrea Bocelli som hvert år holder en enkelt utendørskonsert som vi skal få oppleve. Vår base blir Montecatini Terme, i den nordvestlige delen av Toscana, det mest kjente og populære kurbadet i Italia. Kort avstand til berømte byer som Firenze og Siena gjør byen til et ypperlig utgangspunkt for å utforske Toscana. Du får også muligheten til å oppleve den vakre liguriske rivieraen med Cinque Terre der du kan ta et forfriskende bad i Middelhavet og nyte regionens kjøkken.

Dagsprogram

Dag 1: Norge – Firenze og Montecatini

Vi flyr med rutefly til Firenze. Vel fremme blir vi møtt av buss som bringer oss til vårt hotell i Montecatini Terme, der vi skal bo fem netter. De helsebringende varme kildene her har vært kjent siden middelalderen, og bassenganleggene er omgitt av nydelige parker og uterestauranter. Du vil i løpet av de nærmeste dagene også oppdage at denne lille byen byr på gode handlemuligheter og fine vandrestier som går opp i åsene til neste landsby.

Dag 2: Lucca og konsert med Andrea Bocelli

Denne dagen byr på spennende ingredienser. Etter å ha tilbrakt formiddagen i Montecatini, starter vi med et besøk i Lucca, som av mange betraktes som den vakreste byen i Toscana. Det var handelen med silke, vin og olivenolje som brakte velstanden hit. Misunnelsen førte til krig med andre italienske bystater og den massive 12 meter høye ringmuren rundt byens historiske sentrum, vitner om et århundre med mye krig. Vi tar en spasertur gjennom smale gater til den imponerende Martinsdomen og den ovale markedsplassen som står på fundamentene til et romersk amfiteater. Vi spiser felles lunsj her før vi får litt tid på egenhånd for å ta en titt i butikkene eller nyte en forfriskning på fortauskanten. Så kjører vi videre i retning konsertområdet. Ferden går innover i landet til åsene utenfor den lille byen Lajatico, hjembyen til Andrea Bocelli. Her ligger konsertarenaen ute i det vakre landskapet, der det er duket for en magisk musikkopplevelse. Arenaen blir spesialtilpasset denne ene kvelden hvert år, med spennende scenedetaljer i stort format. Det blir en spektakulær forestilling hvor Bocelli får følge av symfoniorkester, kor og dansere. Man kler seg i et behagelig aftenantrekk med gode sko, gjerne også en genser eller jakke siden dette er en utendørs kveldsforestilling. Bussen kjører tilbake til Montecatini etter konserten. Det blir sen retur til hotellet (ankomst ca kl 02.00).

Dag 3: Dagen er din i Montecatini og frivillig kveldsutflukt

I dag kan du slappe av og bestille en kurbehandling dersom du ønsker å skjemme deg bort. De som har lyst, kan bli med reiselederen på en handlerunde i Montecatini med fokus på lokale delikatesser. Her får du oppleve butikker i bakgatene der byens borgere pleier å kjøpe sine gode matvarer. Mot kvelden kan de som ønsker det, bli med opp til Montecatini Alto, gamlebyen med tilfluktsborgen fra middelalderen oppe på fjelltoppen. Her venter middag med god mat og drikke på en restaurant som har blitt drevet av samme familie i flere generasjoner, og som er viden kjent for sitt utsøkte kjøkken med lokale ingredienser.

Dag 4: Siena

Alle vil bli begeistret over denne flotte og uforfalskede middelalderbyen. I de trange og bratte gatene og smugene rundt Piazza del Campo kan vi oppleve stemning og atmosfære fra byens glanstid. Katedralen i hvit og svart marmor er en av Italias vakreste, og Campoplassen, den sentrale og berømte piazzaen, er åsted for det årlige hesteveddeløpet Palio og et fargerikt folkeliv. Med lokalguide tar vi en spasertur i sentrum før det blir lunsj og tid på egenhånd. Det er nok av butikker og «krinkelkroker» å oppdage. Eller gjør som mange andre: Nyt en cappuccino eller et glass vin med blikket hvilende på folkelivet. Utpå ettermiddagen returnerer vi til hotellet.

Dag 5: Cinque Terre (frivillig utflukt)

I dag skal vi bevege oss litt utenfor selve Toscana. På den liguriske kysten finner vi et område som i mange århundrer bare var tilgjengelig med båt. Og det er slik vi også skal oppleve det. Vi følger romernes gamle vei Via Aurelia nordover til La Spezia og tar en båttur tvers over bukten til Portovenere, en malerisk fiskerlandsby. Engelske diktere som Shelley, Browning og Lord Byron slo seg ned her rundt “Poetenes Bukt”. Vi skjønner godt deres begeistring når båten bringer oss rundt Tramonti og videre langs de stupbratte klippene. Her ligger de fem små landsbyene Cinque Terre, “fem land”, som klynger seg til den bratte fjellsiden. De pittoreske landsbyene er omgitt av skog, terrasser med vingårder og olivenlunder. Vi passerer Riomaggiore, Manarola og Vernazza med sine pastellfargede hus og bratte smug. Så går vi i land i Monterosso. Under oppholdet her kan vi anbefale en spasertur i byen, et besøk i de små forretningene eller kanskje noen ønsker å ta et bad på den lille sandstranden. Utpå ettermiddagen returnerer vi til basen vår i Montecatini Terme. I kveld spiser vi middag på en restaurant i nærheten av hotellet.

Dag 6: Firenze, renessansens vugge og hjemreise

Etter frokost tar vi avskjed med Montecatini og hotellet vårt og drar til Firenze. Her må vi ta beina fatt. Guiden vår viser oss noen av de mest imponerende bygningene, som katedralen med den karakteristiske kuppelen, Dåpskapellet med «Paradisportene» og Giottos klokketårn. Vi besøker også Palazzo Vecchio med Neptunbrønnen og broen Ponte Vecchio, «Den gamle broen». Det er ikke vanskelig å finne en restaurant ved lunsjtid og du får også anledning til å ta en titt på bodene på markedet «Mercato Nuovo» - skinnvesker, silke, bøker og spesielle trykk er noe av det som tilbys her. Utpå dagen drar videre til flyplassen og flyr tilbake til Norge etter inspirerende dager i Italia.

Prisinformasjon

Turpris kr 12 800,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Bologna t/r
Flyavgifter
All nødvendig busstransport
5 netter i dbl. rom på Grand Hotel Nizza et Suisse 4*
5 frokoster
1 lunsj
3 middager, derav en på restaurant
1/2 flaske vin, samt mineralvann til inkl. måltider
Kaffe etter middagene
Konsertbillett til Andrea Bocelli (kategori poltroncina)
Tips
Lokalguide i Lucca, Siena og Firenze
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1250,-
Montecatini Alto, inkl. transport og middag kr 650,- pr. pers.
Cinque Terre, inkl. transport og lunsj kr 1100,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,53 NOK
23.4°