Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Marokko

Bilde i bildekarusell

Marokko

Bilde i bildekarusell

Marokko

Bilde i bildekarusell

Marokko

Bilde i bildekarusell

Marokko

Bilde i bildekarusell

Marokko

Marokko

- eksotisk og eventyrlig

8. – 15. november 2017

Bare et steinkast fra Europa venter eventyret på oss. Kongeriket Marokko har fascinert reisende i århundrer. Det er en fremmed verden som bedårer sansene med sine farger, lyder og smaker. Bli med og opplev slangetemmere og utrolige byggverk, ta turen opp til de høye Atlasfjellene og inn i de frodige dalene med sine maleriske berberlandsbyer.

Spennvidden er stor fra Saharas kamelkaravaner til de endeløse sandstrendene ved kysten der solnedgangen er en eksplosjon av farger. Du vil bli sjarmert av marokkansk gjestfrihet, og landets kjøkken begeistrer enten det serveres på en elegant restaurant eller en lokal riad. Den eksotiske basaren i Marrakesh er høydepunktet for den handleglade, mens historiske byer som Fès og Casablanca vekker nysgjerrigheten. Bli med til et land som tar godt vare på sine gjester, med en behagelig temperatur og solrike dager som bonus!

Program

Dag 1: Norge – Marokko

Vi flyr direkte med Norwegian fra Oslo til Europas nabo i sør. Vi stiller klokken 1 time tilbake, og etter en kort busstur er vi i sentrum av Marrakesh. Etter innsjekk på hotellet møtes vi til en velkomstdrink i baren før middagen.

Dag 2: Marrakech – Casablanca – Rabat

En spennende reise er i gang og vi skal utforske byer med afrikanske, arabiske, europeiske og orientalske ansikter. Vi tenker på Humphrey Bogart og Ingrid Bergmans filmklassiker når vi kjører gjennom Casablanca. Her er boulevarder og avenyer designet av franskmennene i en herlig blanding med moderne arabisk byggeskikk. Paris har Eiffeltårnet, Agra har Taj Mahal og Casablanca har Hassan 2. Moské. Verdens 3. største moské kan huse over 100 000 mennesker samtidig, og den har verdens største minaret og finesser som elektroniske dører og et tak som kan åpnes. Alt er overveldende og vakkert, med marmor, sedertre og granitt i fantasifulle formasjoner.

Vi reiser videre til Rabat, landets hovedstad. Dette er en velholdt by hvor byråkrater, ambassadører og en voksende middelklasse lever et moderne liv. Rabats lange og fargerike historie står i stil med en enestående og fascinerende arkitektur. Før vi sjekker inn på vårt hotell om ettermiddagen, får vi en smakebit av det marokkanerne er mest stolte av: kongehuset sitt. Vi passerer den populære kong Mohammed 6.s palass og de nærliggende regjeringsbygningene. Om kvelden samles vi til middag og hyggelig selskap med medreisende.

Dag 3: Rabat – Meknes – Volubilis – Fès

Vi starter dagen med et besøk til det rikt utsmykkede kongelige mausoleet, der både far og farfar til dagens konge ligger gravlagt. Fra bussvinduet opplever vi et yrende og fargerikt folkeliv og vårt neste stopp har noen helt spesielle innbyggere. Ruinen Chellah møter oss med viltvoksende palmer, oliven-, fiken- og banantrær, majestetiske gamle tårn, tykke murer og steinbuer, og alt ser tilgrodd og forlatt ut. Det er vanskelig å forestille seg at dette en gang var en romersk by, og seinere et gravsted for sultaner. Dagens innbyggere, hundrevis av storker, ser likevel ut til å trives her. De har bygget reir på alle søyler og tak og er en sjelden og annerledes attraksjon. Olivenlunder og frodige vinmarker passeres før byen Meknes åpner sin byport for oss. Enorme byggverk og høye bymurer vitner om en svunnen storhetstid. Når vi ser utover byens store vannbasseng hvor sultanen ble rodd rundt sammen med sine konkubiner, er kontrasten stor til dagens lokalbefolkning som promenerer rundt bassengkanten. Lunsjen inntar vi i en sjarmerende riad, et tradisjonelt marokkansk herskapshus med atrium og en indre hage.

Etter lunsjen blir utsikten fra bussvinduet stadig mer storslått, før den romerske ruinbyen Volubilis kommer til syne. Romerne slo seg ned her oppe på grunn av den fruktbare jorden og alle de ville løvene som streifet rundt her. Løvene ble fanget og sendt rundt i det store Romerriket til gladiatorkamper. Den tidligere romerske hovedstaden gjenspeiler fremdeles hvilke ressurser og rikdommer romerne hadde. Utpå ettermiddagen ankommer vi Fès, en av juvelene på turen. Kanskje det frister med en liten spasertur i sentrum før middag?

Dag 4: Fès

Marokko har hatt flere stolte kongebyer opp gjennom tidene: Meknes, Marrakesh, Rabat og ikke minst Fès, etablert for 1300 år siden. På midten av 800-tallet hadde byen fått sitt første universitet og ble raskt et senter for tro, kultur og vitenskap. Man tror også at Fès på 1100- tallet var verdens største by, og i middelalderen hadde byen 800 moskeer! Fès har beholdt sin storhet, og i 1981 kom den på Unescos verdensarvliste. Fra en festning høyt over byen får vi en storslagen utsikt over gamlebyen – medinaen. Det er et overveldende syn som møter oss. Bebyggelsen er tett i tett så langt øye kan se, med høye fjelltopper beskyttende rundt byen. Trolig er denne medinaen verdens største bilfrie område. Vi blir hensatt til en annen tidsalder når vi spaserer gjennom byporten – til et sted hvor tiden har stått stille i hundrevis av år. Det er et konglomerat av smug og smale gater og himmelen skimtes bare i små øyeblikk av gangen før en ny overbygget passasje dekker oss. Byen lever i dag av ull-, bomull-, skinn-, teppe- og såpeindustri, forretningene bugner av alle slags eksotiske varer, og små hjemme-industrier finnes på hvert hjørne. Fra et hustak ser vi hvordan saueskinn behandles og farges for hånd i store bassenger under oss, og på besøk i en villa får vi se de flotteste håndverksarbeider i tre, metall og marmor. En velsmakende marokkansk lunsj tilfredsstiller smaksløkene og gir oss en velfortjent pause før flere opplevelser står for tur. Utpå ettermiddagen er vi tilbake på hotellet og vi får litt tid på egenhånd før vi samles til middag om kvelden.

Dag 5: Fès – Marrakech

Mettet av inntrykk gjennom flere dager, skal vi nå ha en avslappende busstur tilbake til Marrakech. Fra bussvinduet får du et fantastisk panoramautsikt mot de de dramatiske Atlasfjellene, jordbruksområder med mandel- og valnøttrær men også dagliglivet.

Vi stopper for beinstrekk underveis, også for lunsj. Guiden vår forteller om livet i Marokko og krydrer turen med landets spennende historie.

Utpå ettermiddagen ankommer vi igjen landets mest kjente by, Marrakesh. Innsjekk på hotellet og felles middag om kvelden.

Dag 6: Marrakech

Vårt neste høydepunkt står for tur når vi i dag inntar gamlebyen i Marrakesh. Medinaen utfordrer alle sanser og skjerper appetitten. Som et pumpende hjerte med sentrale handlegater som store årer og smale gater som et fint forgreinet nett av vener er dette et opplevelses- og handleeldorado. Varer vi bare kan drømme om å finne i norske butikker, tilbys til latterlig lave priser. Det er spennende å prute med lokalbefolkningen, og det er like tilfredsstillende hver gang man gjør et kupp. Alle steder hilses vi velkommen av blide og imøtekommende marokkanere.

På Djemaa El-Fna-plassen eksploderer livet foran øynene på oss - medisinmannen med sin blå turban tilbyr pulver og urter som kurerer alt mens en akrobattropp med en dansende ape prøver å tiltrekke seg oppmerksomheten. Slangetemmerens fløytespill blander seg med bønnerop fra moskeene, mens en gjøgler samler mange nysgjerrige tilskuere. Har du tannverk finnes det alltid en håndverker som har spesialisert seg på tann-trekking, og ønsker du en hennatatovering blir du raskt tatt hånd om. Etter lunsj på egenhånd kan du tilbringe resten av dagen i denne eksotiske verdenen, eller returnere til hotellet hvor solstolen og bassenget venter. Om kvelden er det utesteder og nattklubber for de som ønsker det. Eller hva med enda en tur til Djemaa-plassen? Om kvelden omgjøres den til et enormt gatekjøkken med de utroligste retter. Folkelivet bobler her – hver eneste kveld – året rundt!

Dag 7: Fridag eller frivillig utflukt med jeep til Atlasfjellene

En avslappende dag ved bassenget, eller shopping og en spasertur i nybyen? Dagen er din!

Liker du spektakulære naturopplevelser, anbefaler vi dagens utflukt. Med jeeper tar vi oss opp mot Atlasfjellene, Nord-Afrikas høyeste fjellkjede, til primitive berberlandsbyer. Snø på toppene gir oss litt hjemlengsel, men det er også det eneste som minner om Norge. Vi besøker en gjestfri familie i en fjellandsby og en liten fabrikk som lager kremer, såper og oljer av argantreet. Naturen er vill og vakker og har sin helt spesielle flora. Vi klatrer videre i landskapet og kjører igjennom små berberlandsbyer. Berberne var den opprinnelige befolkningen i Marokko som alltid har livnært seg av jordbruk og sauehold. Dagens lunsj spiser vi under skyggefulle telt ved en idyllisk innsjø, før vi returnerer til Marrakesh utpå ettermiddagen. Turens avslutningsmiddag holdes i en storslått herskapsvilla i medinaen.

Dag 8: Marrakech – Norge

Denne siste formiddagen kjører vi med buss for å se enda mer av alt denne byen har å by sine besøkende. I tillegg til den sjarmerende gamlebyen har Marrakesh også en ny bydel, med elegante gater, butikker og grøntområder. Motedesignere, arkitekter, musikere og skuespillere fra hele verden bor her og er med på å gi byen et internasjonalt jetset-preg.

Vi besøker Jardin Majorelle som moteskaper Yves Saint Laurent overtok på begynnelsen av 60-tallet. Franskmannen var inspirert av orientalske og afrikanske landskaper og parken hans er full av vakre palmer, bougainvillea, bambus og kaktus.

Flyet har avgang utpå ettermiddagen. Vi har fått en smakebit av livet i Marokko og inntrykkene vil være med oss i lang tid fremover.

Prisinformasjon

Totalt kr 14 990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Oslo – Marrakech t/r
Flyavgifter kr 364,- (m/fbh. om endringer)
7 netter i dbl. rom på hotell (Kenzi Farah Hotel, MarrakechMercure Sheherazade Hotel, RabatBarcelo Fez Medina, Fez)
7 frokoster
4 lunsjer
7 middager, inkludert en festaften med drikke
Sightseeing, rundtur og inngangspenger
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltromstillegg kr 1750,-
Drikke til øvrige måltider
Tips
Atlasfjellene med jeeper kr 1250,- pr. pers. (m/forbehold om tilstrekkelig antall deltakere)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

MAD 100 MAD = 86,36 NOK
20.4°