Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Bilde i bildekarusell

Cruise i Kroatia

Øyhopping i kroatias vakre skjærgård

Opplev det ekte Kroatia med MS Lupus Mare

3. - 11. mai 2019

Bli med på et fantastisk ukescruise i Adriaterhavets skjærgård. Fra Split seiler vi via noen av Kroatias vakreste øyer, bl.a. Hvar og Mljet og avslutter når vi kommer til Dubrovnik. Skipet legger til i havner i hjertet av både små landsbyer og større byer. Slapp helt av og la kapteinen, mannskapet og reiselederen ta vare på deg. Om morgenen kan du nyte kaffen og utsikten på den romslige baugen. Underveis venter flotte utflukter, mulighet for sykkeltur, vinsmaking, kroatisk landsbyfest og utallige flotte opplevelser.

Utfluktene er inkludert i prisen og vår norske reiseleder skaper godt miljø og hygge underveis. Skipet vårt har flotte lugarer, alle utvendige. Her er det bare å hive seg rundt og være første mann til mølla!

Dagsprogram

Dag 1-2: Tromsø – Split

/globalassets/cruisebater/ms-lupus-mare/3.jpg

Fly fra Tromsø om kvelden og overnatting på et hotell på Gardermoen. Etter frokost går turen videre med direktefly til Split. All aboard! Vi mønstrer på skipet som blir vårt hjem denne uken. Skipet som skal være vårt hjem de neste 7 nettene, har en hyggelig og imøtekommende besetning som vil være med på å gjøre den neste uken til en flott opplevelse. Etter innsjekk spiser vi en deilig lunsj om bord.
Så er det klart for å gjøre seg bedre kjent i romerske Split. Havnepromenaden er midtpunktet i byen, og mange nordmenn elsker de steinbelagte områdene hvor man opplever sjø, solskinn, båtliv og møter lokalbefolkningen. Her er det deilig å rusle!
På markedet kan du la deg begeistre av de ferske og fristende råvarene. Prøv gjerne en kumquat. Den ser ut som en  bitteliten appelsin, men husk den spises med skallet på,  det er der sødmen er.

Dag 3: Split - Hvar

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/hvar.jpg

Endelig er vi på vei, cruise i Kroatias skjærgård er en behagelig måte å oppleve landskapet, klimaet og reisefølget du er sammen med. Denne ettermiddagen ankommer vi naturperlen Hvar, tidligere kåret til en av verdens vakreste øyer. Her finner du vinranker, palmer, enger med lavendel og rosmarin og ikke minst koselige, små landsbyer. Øya kan også smykke seg med å være en av de mest solrike øyene i Adriaterhavet.

Dag 4: Late timer og en lun bukt?

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/brac_bol_2.jpg

Underveis mot neste havn finner kapteinen frem til en lun og hyggelig bukt der de som vil kan bade. Det er så avslappende å ha både lugar, restaurant, bademuligheter og soldekk så nærme. Med en god bok og noe kaldt i glasset, vil tiden om bord gå altfor fort.
Etter en behagelig formiddag til sjøs ankommer vi Brac og havnebyen Bol. Underveis blir det servert lunsj. Vel fremme på øya Brac kan du bade i det krystallklare vannet. Det er noe magisk ved stranden Zlatni Rat – få strender er så billedskjønne, og denne brukes i markedsføringen av hele Kroatia. Bol er en typisk fiskelandsby som er blitt forvandlet til en populær turistdestinasjon.

Dag 5: Vis

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/bol_underwater.jpg

Øyen Vis var frem til 1990 stengt for turister, grunnet miliæraktivitet. Dette har gjort sitt til at området har beholdt sin middelhavs sjarm. På vår tur idag skal vi besøke et helt spesiell og vakkert naturfenomen. The Blue Cave er viden kjent forden helt utrolige blåfargen som oppstår når lyset reflekteres gjennom denne lille hulen. Det er kun mulig å komme inn i hulen med små båter, derfor er det med forbehold om sjø-og værforhold.Dag 6: Marco Polos fødested er en perle vi bare må besøke

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/korcula.jpg

I dag ønsker Korcula oss velkommen. Øya er mest kjent som fødested for Marco Polo og for sine historiske legender. Kjært barn har mange navn og Korcula går under navnet «den grønne øy» fordi den er den frodigste av alle øyene i Kroatia.
Vi rusler sammen med en lokalguide og blir bedre kjent, smugene, havnen og de små torvene som ligger beskyttet inne i byen. Mot slutten av vår rundtur får vi testet noen av de lokale produktene. Det blir smaksrikt i både glasset og på tallerkenen. Etter sightseeingen er resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 7: Tid til å vandre (eller sykle) i nasjonalparken Miljet

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/mljet_sykkeltur.jpg

Øya Mljet er den sørligste og østligste av de store øyene i Adriaterhavet, og den har vulkansk opphav. Dette har gitt øya dramatiske kløfter og juv. Navnet «Mljet» stammer fra «Melita», eller honning, som antikke grekere kalte øya.  Allerede i 1960 ble det anlagt en nasjonalpark her, og tur hiter inkludert. Det er mulig å leie kajakk og sykkel i parken.  
Om ettermiddagen drar vi videre til Dubrovnik.

Dag 8: Kroatias mest fotograferte by?

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/dubrovnik_taubane.jpg

Vakre Dubrovnik! Skipet ligger til ca ca 15 minutter fra gamlebyen. I formiddag går det buss fra havna til sentrum. De pittoreske gatene, smugene og ikke minst muren skal beundres. Reiseleder viser vei og forteller, og til slutt kan du ta kabelbane opp til nærmeste klippe slik at vi kan se det hele i fugleperspektiv. Her får du kanskje knipset turens vakreste bilde med de oransje hustakene, den 1940 meter lange muren og Elaphiti øyene i bakgrunnen.
Dubrovnik er lett å finne fram i - du havner uansett på  hovedgata Placa til slutt. Mange hyggelige restauranter og butikker ligger og frister. Denne dagen er lunsj på egenhånd samt retur tilbake til skipet. I kveld blir det «Captain’s dinner» om bord på vårt flytende hotell.

Dag 9: Solbrun og klar for hjemturen?

Vi nyter vår siste frokost ombord før bussen kommer for å bringe oss til flyplassen for retur til Norge. Fra Oslo går flyet videre slik at en ankommer Tromsø utpå ettermiddagen.

Prisinformasjon

Turpris kr 15 990,- pr. pers.
(Turpris ikke-abonnenter 17 598,-)

Turprisen inkluderer:
Fly Tromsø - Split med retur fra Dubrovnik
Flyavgifter kr 453,- (m/forb. om endring)
Busstransport flyplass - skip t/r
1 natt på hotell på Gardermoen i delt dbl rom ink. frokost
7 netter i utvendig dbl. lugar
7 frokoster (english breakfast)
6 tre-retters lunsjer, med 1 glass vin
2 tre-retters middager (inkl. Captain’s dinner)
Vin- og olivensmaking ombord
Kabelbane i Dubrovnik
Afternoon te eller kaffe ombord
Sightseeing med guide i Split, Dubrovnik, Hvar og Korcula
Inngang til Mljet nasjonalpark
Gratis WiFi
1 liter flaskevann hver dag
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkellugar på forespørsel
Mellomdekk kr 3000,- pr lugar
Havneavgifter eur 40,- betales ombord
Inngang Blue Cave
Tips

*MS Lupus Mare er i Premium Superior kategorien til rederiet Katarina Line. Skipet ble bygd i 2011 og er 42,5 meter lang samt 8,9 meter bred. Alle lugarene er utvendige, med egne bad og air condition. Fellesområdene inkluderer soldekk og restaurant.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

14.0°