Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Gdansk i juleskrud

5. - 8. desember 2019

Havnebyen Gdansk ligger vakkert til ved Østersjøens sydlige kyst, og er av mange kalt «Østersjøens perle». Byen byr på en rekke kulturelle og historiske attraksjoner, trange og sjarmerende gater med pastellfargede bygninger, masse butikker og hyggelige spisteder. Når det nærmer seg juletid, blir torget Targ Weglowy pyntet opp med et gigantisk juletre og massevis av lys. Faktisk blir hele byen pyntet med morsomme lysinstallasjoner med juletema. Med snøkledde trær, glitrende lys og juledufter kan man nyte adventstiden og finne julestemning i den ærverdige byen. Velkommen med på tur!

Dag 1: Bergen – Gdansk

/globalassets/europa/gdansk/gdansk-store-bilder/gdansk.jpg

Vi flyr direkte med Norwegian fra Bergen til Gdansk, og lander på formiddagen. Bussen står klar til å frakte oss til sentrum. Før vi sjekker inn på hotellet, skal den lokale guiden ta oss med på en rundtur i Gdansk.  Selv om 80% av den ble ødelagt under 2. verdenskrig, er det imponerende å se hvordan gamlebyen er blitt bygd opp igjen i tro kopi fra 1600-tallet. Vi vandrer gjennom ruvende byporter, i de polske kongers fotspor. Underveis får vi se flere bygninger der de mektige handelsmenn møttes på 1400-tallet for å drive handel med bl.a. sølv og rav. Av andre attraksjoner skal vi se en av de største kirkene i Europa, den spesielle Neptunfontenen samt den kjente gamle trekranen ved elvebredden. Ulica Mariacka sies å være en av Europas vakreste gater, og her finner man en mengde butikker. En felles lunsj blir servert i løpet av dagen. Vi sjekker etter hvert inn på vårt hotell som ligger perfekt plassert like ved gamlebyen. Om kvelden møtes vi til en felles middag.

Dag 2: Julemarked

/globalassets/diverse/julebilder-diverse/christmas-market-at-opernpalais-at-mitte-in-winter-berlin_nett.jpg

Etter frokost vil reiseleder ta med de som ønsker det på en spasertur til julemarkedet. Det er et veldig koselig marked som selger juledekorasjoner, leker, håndarbeid, kunst, keramikk og klær med mer. Som seg hør og bør vil også noen av bodene inneholder søtsaker som flerfargede drops, sukkerstenger til krydrede nøtter og lokale pepperkaker. Julemarkedet fyller både innbyggere og turister med den gode julefølelsen, og den karakteristiske arkitekturen og de antikke bygningene gir en flott ramme rundt markedet. Middag på egenhånd denne kvelden.

Dag 3: Gdansk på egenhånd

/globalassets/diverse/julebilder-diverse/a-mature-married-couple-are-walking-through-a-christmas-market-together_nett.jpg

Gdansk er ingen stor by, og det er lett å komme seg rundt uten å gå seg vill. Reiseleder vil være tilgjengelig og behjelpelig med tips og råd, samt finne på noe med de som ønsker å gjøre noe annet enn å besøke julemarkedene. Hva med å for eksempel besøke det kjente skipsverftet der Lech Walesa startet etableringen av «Solidaritet»? En del av verftet er i dag omgjort til et spennende museum om livet bak jernteppet, og man får se hvordan arbeidsforholdene egentlig var. En artig del av museet er en butikk som er gjenskapt slik den så ut på 70-tallet i Polen. Særlig det begrensede vareutvalget vil nok gjøre inntrykk. Byen er kjent for lave priser, og er et aldri så lite shoppingeldorado. Man kan finne flere små og store shoppingsentre både i selve byen, og litt utenfor. Noe annet som er rimeligere her enn hjemme er spabehandlinger. Byen har flere velrenommerte steder hvor behandlinger av høy kvalitet utføres. Reiseleder kan være behjelpelig med forslag, og hjelp til bestilling. Om kvelden møtes vi til felles middag.

Dag 4: Hjemreise

Vi sjekker ut fra hotellet like etter frokost, og kjører mot flyplassen hvor flyet fra Gdansk til Bergen har avgang om formiddagen. Vi sier takk for denne gang og ønsker god tur hjem.

Prisinformasjon

Tur pris kr 5 500,- per person

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen – Gdansk
Flyavgifter (300,- med forb. om endringer)
1 stk innsjekket bagasje på flyreisen
Busstransport i følge program
3 netter i delt dobbeltom på Hotel Mercure Stare Miasto, Gdansk
3 frokoster
1 lunsj (dag 1)
2 middager
Sightseeing med lokal guide ved ankomst
Norsktalende reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 750,-
Drikke til inkluderte måltider

Flytider:
5. desember:
Bergen – Gdansk                             10.05 – 12.00

8. desember:
Gdansk – Bergen                             10.25 – 12.20

Vi tar forbehold om endring i pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program, hotell og flytider, samt eventuelle trykkfeil.