Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Praha & Plzeň

Bilde i bildekarusell

Praha & Plzeň

Bilde i bildekarusell

Praha & Plzeň

Praha, Plzeň, og konsert med Alexander Rybak

En enestående mulighet!

2. – 6. oktober 2017

Gå ikke glipp av denne unike muligheten til å oppleve to spennende byer, samt konsert med vår egen Alexander Rybak!

Praha kalles «drømmenes by» og er blitt lovprist av millioner av besøkende. Her oppleves historie og kultur samtidig som tiden ikke står stille når det gjelder moderne utvikling.

Sørvest for Praha ligger Plzeň. Dette er hjembyen til bilfabrikken Skoda, og ikke minst Tsjekkias berømte og mest solgte øl, Pilsner Urquell. Plzeň er en konsert- og festivalby, en trivelig by med intime kneiper, hyggelige restauranter, teatre, museer og spennende butikker. Det er en by du vil trives i!

La deg friste og bli med på denne innholdsrike turen. Her får du mye for pengene!

Program

Dag 1: Bergen – Praha

Vi flyr direkte fra Bergen til Praha utpå ettermiddagen, en flytur på kun 2 timer.

Vårt 4-stjernes hotell ligger midt i byens hovedgate – Václavské náměstí, et topp utgangspunkt når vår reiseleder tar deg med på en kveldstur for å vise byens restauranttilbud. Her er det mye fristende å velge mellom.

Dag 2: Praha – Plzeň

Sightseeing i Praha er spennende! Byens historie starter med byens stolthet, borgen Pražský hrad. Her oppe på borgområdet er det en fantastisk utsikt. Et slott, tre kirker og et kloster finner vi innenfor borgens solide murer. Kontrasten er stor fra St. Vitus-katedralen til de pittoreske kunstnerboligene i Den gyldne gate, som er kallenavnet på gaten inni borgen hvor husene ser ut som tatt rett fra en eventyrfortelling.

Vi spaserer ned mot elven og entrer den berømte Karlsbroen. I over 100 år har broen ført mennesker tørrskodd over Moldau. De spaserende voktes av 30 helgenstatuer på sin vandring over broen. Her er et yrende folkeliv, og broen er blitt til Prahas spesielle friluftsgalleri. Her kan man gjøre et kupp på kunst og kunsthåndverk.

Vi hygger oss med felles lunsj før det blir tid på egenhånd i byens sjarmerende sentrum.

Utpå ettermiddagen kjører vi til Plzeň, Tsjekkias 4. største by. Felles middag på lokal restaurant om kvelden.

Dag 3: Plzeň i Bohemia

Gled deg til dagens opplevelser. Vår lokalguide har satt sammen en spennende spasertur i byens sentrum som har en fascinerende blanding av arkitektur og farger. Når man står oppe i Tsjekkia’s høyeste kirketårn, i St.Bartholomeus domkirke, ligger virkelig byen for våre føtter. Gamlebyens klenodier er restaurert med stor omsorg og fremstår i dag som flotte arkitektoniske og fargesprakende bygninger som minner om en svunnen storhetstid.

Plzeň har de senere år blitt et senter for internasjonale kulturbegivenheter og festivaler som både innbyggerne og tilreisende nyter godt av. Full av inntrykk etter formiddagens sightseeingtur er det godt med en pust i bakken. Vi kan definitivt anbefale en kald tsjekkisk øl på en fortausrestaurant, sammen av smakebiter fra det tsjekkiske kjøkken.

På ettermiddagen ønskes vi velkommen til landets mest kjente bryggeri, Plzeňský Prazdroj. Det var her hele verdens folkekjære pilsnerøl så dagens lys. Mange land har utviklet sine egne ølmerker, men originalen lages kun her i Plzeň! På bryggerimuseet får vi se både vi det gamle og det nye brygghuset, og vi skal selvfølgelig få smake på ufiltrert øl rett fra tønnen.

Dag 4: Frivillig utflukt til Plasy og konsert med Alexander Rybak

Hva vil du gjøre i dag? Bli med på klosterbesøk i Plasy? Eller frister det mer med litt shopping eller et museumsbesøk i Plzeň? Valget er ditt. For de som vil være med til Plasy starter dagen med en liten kjøretur. 350 m.o.h. finner vi den lille landsbyen Plansy med kun 2600 innbyggere. Landsbyen utviklet seg etter at prins Vladislav 2 grunnla det imponerende cistercienser-klosteret Abbage de Plasy i 1144. Gled deg til å høre om klosterets dramatiske historie og ikke minst vandringen inne i klosteret. Fargerike vegg- og takmalerier og flotte skulpturer gir et lite inntrykk av det som er et av Tsjekkias mest verdifulle skattkammer og et viktig nasjonalmonument. På klosterområdet er det i dag også et gjestgiveri, bryggeri og møllerhus. Her blir det både ølsmaking og lunsj før vi returnerer til hotellet. Tilbake i Plzeň spiser vi en tidlig middag før turens neste høydepunkt: Konsert med selveste Alexander Rybak, den kjente norske sangeren og fiolinisten som i kveld skal ha konsert sammen med Janacek Philharmonik Orchestra i Plzeňs storstue, Mestanska Beseda! Det blir garantert en fantastisk musikkopplevelse.

Dag 5: Slott, glasskunst og hjemreise

Man drar ikke fra Tsjekkia uten å trø over terskelen til et av landets mange slott. Vi har valgt ut det gotiske Zbiroh-slottet, som på slutten av 1200-tallet var den første aristokratiske residensen som ble bygget i Tsjekkia. Slottet er nydelig bevart og restaurert, som så mange andre praktfulle bygg i Tjekkia, og Zbiro-slottet ble i 2012 og 2013 tildelt «Wedding place of the year» og «Hotel of the year».

Vi fortjener alle en lekker lunsj i slottets restaurant før vi begir oss ut på turens siste store opplevelse – krystall!

Glassfabrikken Rückl i Nizbor har lange familietradisjoner og her trylles det frem de flotteste håndblåste gjenstander som eksporteres til USA, Japan og Russland. Fabrikken er også kjent for å lage trofeer for mange kjente kultur- og idrettsstjerner. Har du lyst til å lage ditt eget krystallglass så har du muligheten nå – en finere suvenir kan du ikke ta med deg hjem. Uansett hvor mye krystall du har i skapet hjemme, så vil både utvalget og prisene friste. Det blir kveldsfly tilbake til Flesland etter dager med mange nye inntrykk, hyggelige medreisende, gode måltider og ikke minst en stor musikalsk opplevelse.

Prisinformasjon

Turpris kr 7990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Bergen - Praha t/r med Norwegian
Flyavgifter
1 natt i dbl. rom på Hotel Adria, Praha
3 netter i dbl. rom på Hotel Courtyard Plzeň
4 frokoster
2 lunsjer
3 middager
Billett til konsert med Alexander Rybak
Utflukter i henhold til program
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1600,-
Frivillig utflukt til Plasy, inkl. lunsj kr 600,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

CZK 100 CZK = 35,86 NOK
8.0°