Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Island

- den ville og vakre sagaøya

9. – 13. april 2018

Mange har et ønske om å besøke Island, og nå er muligheten her! Island er en reise til våre norrøne røtter, til vill og øde natur og et hypermoderne Reykjavik.

Ikke uten grunn hviler det et historisk sus over øya, som i sin tid ble befolket av vikingene, og naturen viser frem sin mangfoldighet i ulike former av landskap, lys og farger. Dette har inspirert mange kunstnere opp gjennom tidene.

Vi møter også et vennlig folk med en spennende historie med tette bånd til vårt eget land. Islendingene er stolte av sitt tradisjonsrike land og språk, og møter alle sine gjester med varme og vennlighet. Her er det godt å være turist!

Dagsprogram

Dag 1: Bergen – Island

/globalassets/europa/island/island-programbilder/bluelagoon_shutterstock_37297024.jpg

Vi flyr direkte med Norwegian fra Bergen til til Reykjavik. Allerede ved ankomsten til Islands internasjonale flyplass vil du bli slått av kontrastene som gjør dette landet så fascinerende – et landskap dekket av barske og opprevne lavamarker med små byer langs kysten og Reykjavik i det fjerne. Underveis inn mot hovedstaden gjør vi et stopp i Den blå lagune. Vi spiser en felles lunsj og det blir anledning til å ta et bad i det mineralrike vannet (forhåndspåmelding på badingen). Dette er en fantastisk start på et spennende opphold på Island. Om ettermiddagen sjekker vi inn på vårt hotell, Fosshotel Rekjavik. Felles middag om kvelden.

Dag 2: Dagsutflukt til Thingvellir og Gullfoss

/globalassets/europa/island/island-programbilder/geysir_shutterstock_34274932.jpg

Dagens rundtur vil gi oss mange fine naturopplevelser. Vi forlater Reykjavik og kjører mot Thingvellir, der islendingene holdt ting i nærmere 900 år. Vi spaserer ned gjennom den berømte kløften, Allmannagjá, og kan formelig føle historiens sus over stedet. Turen videre går over fjellet til Laugarvatn. Naturen kan virke gold uten trær, men vegetasjonen er likevel fascinerende. Lyset her oppe er helt spesielt og noe man sent vil glemme. Etter en stund kommer vi til Haukadalur, hvor vi finner den kjente Geysir som har gitt navn til sprutende,varme kilder over hele verden. Springkilden Strokkur er fremdeles aktiv, og vi kan beundre dette naturfenomenet som sender kaskader av varmt vann 15-20 meter opp i luften med 5-6 minutters mellomrom.

Vi kjører så opp til Gullfoss, som kan minne om Niagarafallene i miniatyr. Dette er et av landets største fossefall. Det blir opphold i nærheten av geysisrene med mulighet for lunsj og tid til å ta trappene fatt og ta bilder av dette spesielle fenomenet. De som ønsker det, kan besøke senteret som i lyd og bilder viser hvilke krefter som er i sving ved et vulkanutbrudd, og føle hvordan et jordskjelv virker. Etter en god pause starter vi tilbaketuren mot Reykjavik. Underveis besøker vi kirken i Skálholt, som var landets første bispesete. Utpå ettermiddagen er vi tilbake i Reykjavik etter en flott dagstur. Middag i kveld er på egenhånd.

Dag 3: Bysightseeing i Reykjavik

/globalassets/europa/island/island-programbilder/reykjavik_utecafe.jpg

Denne dagen skal vi gjøre oss litt kjent i sentrum av verdens minste og nordligste hovedstad. Selve sentrum kan virke lite, men byen har alle de institusjoner en hovedstad skal ha. Her er parlaments-bygning, domkirke, kulturhus, universitet og et rikholdig utvalg av gallerier og museer for å nevne noe. I tillegg finner vi småbyens sjarm i den gamle bydelen med en fredet trehusbebyggelse. Fiskerihavnen står sentralt i byens historie og Hallgrimskirken troner på en bakketopp og gir oss flott utsikt over hele hovedstadsområdet fra sitt spir.

Det blir en spennende rundtur med mye artig historie og nyttig informasjon om steder man kan besøke på ettermiddagen som er til fri disposisjon. Enkelte vil muligens utforske byens mangfold av spennende butikker, mens andre lar seg friste til en tur i byens store utendørsbad. Islendingene er jo kjent for å benytte seg mye av de naturlig oppvarmede bassengene året rundt. Mulighetene er mange. Middag på egenhånd.

Dag 4: Reykjavik på egenhånd

/globalassets/europa/island/island-store-bilder/Reykjavik_skulptur.jpg

Dagen i dag er til fri disposisjon. Enkelte vil muligens utforske butikkene, mens noen kanskje lar seg friste til en tur i badet. Andre ønsker kanskje mer kultur og vil besøke et av byens mange gallerier eller museer. Nasjonalmuseet beskriver det islandske folkets historie, og her er det også ulike utstillinger av varierende temaer. På Saga-museet er det naturtro voksdukker som viser historien fra de første bosetterne, til reformen. Culture house er det nasjonale kultursenteret, og det beskriver Islands historie fra vikingtiden og frem til nå. Felles middag og kvelden.  

Dag 5: Hjemreise

/globalassets/europa/island/island-programbilder/reykjavik_sunset.jpg

Oppholdet på Island går mot slutten, og vi flyr tilbake til Bergen. Vi håper oppholdet har gitt deg fine opplevelser og inspirasjon til å lære mer om dette “annerledeslandet.

Prisinformasjon

Turpris kr 8900,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Keflavik t/r med Norwegian
Flyavgifter kr 372,- (m/forb. om endring)
4 netter i dbl.rom på Fosshotel Reykjavik 
4 frokoster
1 lunsjer
2 middager
Utflukter i henhold til program
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2900,-
Bading i Den blå lagune, inkl. leie av håndkle kr 600,- pr. pers. (bindende forhåndspåmelding)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

5.9°