Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

San Sebastian OG MADRID

Bilde i bildekarusell

San Sebastian OG MADRID

Bilde i bildekarusell

San Sebastian OG MADRID

Bilde i bildekarusell

San Sebastian OG MADRID

Bilde i bildekarusell

San Sebastian OG MADRID

San Sebastian & Madrid

For matelskere og andre elskere.....

09. – 16. april 2019

Bli med på en tur som kombinerer to av Spanias mest spennende regioner. Vi starter med den nordlige regionen, og vår base blir i San Sebastian, en av Spanias mest elegante kystferiebyer som ligger flott til i Biscayabukten. Her finner man noen av verdens beste tapasbarer, et sydende folkeliv, flotte strender og dramatisk natur. Det imponerende og stadig omtalte Guggenheim-museet i Bilbao er verdt en reise i seg selv, og vi skal også legge turen innom Rioja-området for å smake på de edle dråpene som produseres her. Deretter forflytter vi oss sørover hvor den spanske hovedstaden tar imot oss. Madrid kan by på noen av verdens flotteste kunstsamlinger med alt fra El Greco til Picasso, spennende mat, tid til shopping og en utflukt til den mauriske byen Toledo. Viva España!

Dagsprogram

Dag 1: Stavanger – Bilbao - San Sebastian

http://norsktur.no/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/san-sebastian-programbilder/22_san_seb_kystlinje.jpg

Vi flyr fra Sola om formiddagen, via Amsterdam til Bilbao. Her står bussen klar til å frakte oss den korte veien til Biscayas vakre perle, San Sebastian. Vi sjekker inn på vårt hotell, og møtes til en felles middag.

Dag 2: San Sebastian

http://norsktur.no/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/s.sebastian2.jpg

I dag starter vi utforskingen av denne vakre byen, og vi begynner med å kjøre opp til Mount Igueldo hvor vi får en fantastisk flott utsikt over byen.  San Sebastian har en historie som går tusen år tilbake i tiden. Den ble stadig angrepet og til dels ødelagt av kriger. Men da dronning Isabel II fant at klimaet og saltvannet ga en helsemessig gevinst og tok med seg hele sitt hoff på sommerbesøk her, blomstret byen opp. På det store lokale fiskemarkedet vitner høye stabler med delikatesser om fiskens nøkkelrolle i byens liv. Hjertet i gamlebyen er den vakre Plaza de la Constitucion med bueganger og blå og oransje skodder. Kirken Santa Maria del Coro i nærheten skal vi også ta en titt på med sine rikt utsmykkede barokkportaler. Ettermiddagen og kvelden er fri til egen disposisjon.

Dag 3: Guggenheim og Bilbao

http://norsktur.no/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/bilbao_guggenheim_fasade_dag.jpg

Etter frokost setter vi kursen mot Bilbao, regionens største by. Vi starter besøket med en spasertur i den sjarmerende gamle bydelen Casco Viejo med sine kronglete gater og smug. Den ligger like ved elven og ble bygd på 1300tallet. Turen går så videre med buss for å se på mange av de kjente severdighetene. Byen er et eldorado for dristige kjente arkitekter, med slanke fotgjengerbroer over elven, frekke grønne trikker som ligner mer på romskip enn på rutegående kommunikasjonsmidler, og med en ny undergrunnsbane i glass, stål og betong. Vi passerer også det ultramoderne kongressenteret som har klart å symbolisere byens tilknytning til havet med formen av et enormt skip i ren jern. Underveis besøker vi selve smykket i Bilbaos kulturelle krone, nemlig Museo Guggenheim. Eventyrlig og gigantisk, som et sølvskimrende besøk fra verdensrommet, ligger bygningen ved elven som renner gjennom Bilbao. Det ble innviet i 1997 og har blitt en formidabel suksess. Guggenheims samlingrepresenterer et spennende bredt uvalg av moderne kunst og samtidskunst. Dagens lunsj blir lekre små munnfuller er spiddet opp på en tannpirker og sammen med et glass rødvin er det absolutt ikke å forakte! Retur til San Sebastian, middag på egenhånd om kvelden.

Dag 4: Rioja og vinsmaking (frivillig utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/europa/bilbao/bilbao-programbilder/rioja-vineyard.jpg

I dag kan de som ønsker det, bli med på en tur til gamle vingårder og idylliske landsbyer som for alltid vil bli forbundet med de prestisjetunge Riojavinene. Regionen er kjent for sitt nettverk av underjordiske ganger brukt til å lagre vin. Første stopp blir den sjarmerende middelalderbyen Laguardia med sine brosteinsbelagte gater. Stedet kan skilte med en upåklagelig utsikt fra bymuren, som holder landsbyen sammen som et belte. Her spaserer vi rundt med reiseleder, og de som ønsker det kan besøke en av få vingårdene som i dag holder til inne i selve Laguardia. Turen går så videre til den moderne vingården Baigorri hvor vi får omvisning og spiser en deilig 4-retters lunsj. Besøket i Rioja avsluttes med kjente Marques de Riscal som har produsert vin siden 1858. I tillegg til sin gode vin, er de i dag kjent for den flotte hovedbygningen, tegnet av Frank O. Gehry, som også har tegnet Guggenheim. Vi skal få en omvisning i produksjonslokalene, og en smaksprøve av stedets edle dråper hører selvsagt med. Retur til Bilbao om ettermiddagen, og resten av kvelden er på egenhånd.

Dag 5: San Sebastian - Madrid

http://norsktur.no/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/burgos_el-cid.jpg

I dag skal vi forflytte oss sørover mot Madrid. Bussen følger motorveien til Burgos, der vi tar ett stopp. Dette var hovedstaden i regionen Castilla i 500 år, og denne sjarmerende byen oser av historie. Mange kjenner kanskje til El Cid, Spanias nasjonalhelt, og den store Hollywoodfilmen med samme navn. El Cid ligger begravd i byens flotte katedral som sies å være en av Spanias største gotiske katedraler. Vi spiser lunsj her før vi fortsetter i  retning Madrid. Vi klatrer langsomt nedover Mesaen, det spanske høyplatået som kan være utsatt for snø om vinteren, mens det om sommeren kan bli meget varmt her. Vi ankommer vakre Madrid om ettermiddag, og etter en lang dag slapper vi av med middag på hotellets restaurant.

Dag 6: Madrids skjulte skatter

http://norsktur.no/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/madrid_palass1.jpg

Formiddagen i dag er viet sightseeing i sentrum hvor reiseleder vil fortelle om byens fascinerende historie og litt om spanjolenes hverdag. Vi skal også stifte et nærmere bekjentskap med byens mange severdigheter som kongepalasset Palacio Real, gamlebyen Madrid de los Austrias, historiske Plaza Mayor og Puerto del Sol hvor byens hovedgater møtes. Madrid er kjent for kunst og kultur, og noen av verdens viktigste museum finner man her. Totalt kan byen skilte med hele 60 museum, hvorav de tre viktigste ligger i kunsttriangelet Pase del Arte, like ved Buen Retiroparken. Denne parken er populær blant byens innbyggere hvor de slapper av under trærne, sitter på en benk, spiser på en kafé eller tar seg en liten rotur på en av båtene man kan leie.  Lunsj og middag er på egenhånd denne dag.

7: Toledo (frivillig utflukt)

http://norsktur.no/globalassets/europa/madrid-og-nord-spania/madrid-programbilder/toledo_windmills.jpg

I dag har du muligheten til å bli med til Toledo, en av de viktigste byene i europeisk middelalderhistorie. Festningsmurene er det første som slår en når man nærmer seg byen, og disse stammer helt fra romertiden da goterne slo seg ned her. På en høyde troner den gotiske katedralen med sine kraftige spir, og vi har lagt inn et besøk her. Det kjente ”Toledosverdet” har satt byen på verdenskartet innen stålindustrien.  Byen var Spanias hovedstad helt frem til 1560, og når man går gjennom de til tider meget smale gatene, føles det virkelig som en reise i tid. Mange vil nok slå til og kjøpe med seg noen av byens flotte håndverksprodukter som keramikk, broderier eller rett og slett et sverd! Lunsjen gir oss smakebiter av Toledos gode kjøkken. Middag på egenhånd om kvelden.

Dag 8: Hjemreise

Vi sjekker ut av hotellet og setter bagasjen til oppbevaring. Siden flyet vårt ikke har avgang før på ettermiddagen har vi tid til å utforske Madrid på tampen av turen. Noen vil kanskje besøke ett av de mange markedene som for eksempel Mercado San Miguel. Her kan man gå blant de mange bodene og bli lokket av deilige fristelser. Andre vil kanskje se byen i et fugleperspektiv fra domen over La Almudena katedralen eller dinglende over byen med Teleférico taubanen. Men dessverre må vi etter hvert konkludere med at alt en ende, og sier “hasta la vista” til Spania for denne gang.

Prisinformasjon

Totalt kr 15 000,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger – Bilbao/Madrid t/r
Flyavgifter kr 610,- (med forbehold om endringer)
Busstransport i henhold til program
4 netter i dobbeltrom på 4* hotell i San Sebastian
3 netter i dobbeltrom på 4* hotell i Madrid
7 frokoster
2 middager inkl. 1/2 flaske vin
2 lunsjer inkl. 1/2 flaske vin
Utflukter og inngangspenger ifølge program
Tips
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 3 400,-
Utflukt til Toledo med lunsj inkl. drikke kr 850,- pr.pers.
Utflukt til Rioja med vinsmakinger og lunsj ink. drikke kr 990,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

13.9°