Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Perler ved Adriaterhavet

Bilde i bildekarusell

Perler ved Adriaterhavet

Bilde i bildekarusell

Perler ved Adriaterhavet

Bilde i bildekarusell

Perler ved Adriaterhavet

Bilde i bildekarusell

Perler ved Adriaterhavet

Montenegro, Albania, Kroatia og Bosnia-Herzegovina

Perler ved Adriaterhavet

1. - 8. mai 2018

På rad og rekke ligger perlene langs Adriaterhavet – vakre havnebyer med en arkitektur som vitner om tiden som venetianske festningsbyer, omgitt av høye fjell som stuper i havet. Langs hele kysten av Kroatia og Montenegro ligger små bukter som frister med turkisblått hav. Kultur og historie gir turen et spennende innhold, og middelhavskjøkkenet med sine innslag av tyrkiske retter, er ikke mindre tiltalende. Albania og Bosnia-Herzegovina er for mange ganske eksotiske land. Gled deg til å oppleve fire spennende land på samme tur!

Dagsprogram

Dag 1: Stavanger – Dubrovnik – Montenegro

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/03_budva_city_beach.jpg

Velkommen til Dubrovnik! Fra flyplassen blir det en kort kjøretur til en hyggelig lunsjrestaurant. Vårt første møte med regionens spennende kjøkken er en artig opplevelse. Vi spiser i en gammel mølle med vannhjul og brusende bekk! Etter måltidet er vi klare for å sette kursen sørover. Vi passerer gjennom en frodig og vakker dal før vi krysser grensen til Montenegro. Små landsbyer og bondegårder ligger spredt mellom fikentrær, pinjer og slanke sypresser. Så åpner landskapet seg og man kunne tro man var ved en norsk fjord, hadde det ikke vært for middelhavsvegetasjonen! Vi krysser Kotorfjorden med bilferje og kjører direkte mot Budva, der vi skal ha vår base de neste dagene. Hotellet ligger rett ved stranda hvor det er hyggelig å spasere og slappe av.

Dag 2: Cetinje og Europas sørligste fjord

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/08_kotor_sorligste_fjord.jpg

Dagens tur bringer oss opp i høyden. Veien slynger seg oppover fjellsiden og vi får flott panoramautsikt over buktene og byene langs ”Budva-Rivieraen”. Etter en snau time når vi Cetinje, Montenegros gamle hovedstad. Fortsatt regnes byen som landets ”egentlige” og kulturelle hovedstad, med rike historiske minner samt dagens presidentpalass. Her oppe på nesten 700 meters høyde, hadde tidligere konger sitt hovedsete, og her er et av landets viktigste åndelige sentra med kloster, universitet og skoler. Byen har en stolt tradisjon som sete for boktrykkerkunst og forlagsvirksomhet. Det blir et besøk i palasset til Kong Nikola som regjerte landet før første verdenskrig. Så får vi tid til å spasere litt i byens hyggelige gågate, med fargeglade hus og tallrike utekafeer under lindetrærne. Når det nærmer seg lunsjtid, fortsetter vi turen videre oppover mot Njegusi, en liten landsby midt i Lovcen nasjonalpark, ved foten av den dominerende fjelltoppen Mt Lovcen. Den ga landet sitt navn – Montenegro, det svarte fjellet! Dagens lunsj gir oss en smak av to av landets kulinariske spesialiteter, luftrøkt skinke og en spesiell ost, akkompagnert av en god kald øl, samt vertens egne flytende produkter. Fra den spektakulære veien ned mot Kotorbukten får vi panoramautsikt over hele fjordsystemet, med buktene omgitt av høye fjell.

Dag 3: Fridag og tur til Budva om kvelden

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/04_budva_citadellet_stnikolas_island.jpg

Denne dagen kan du bruke som du har lyst. Bussen kjører om formiddagen inn til sentrum av Budva. Det er hyggelig å vandre rundt i gamlebyens trange gater med alle de små forretningene og kanskje ta en lunsj på torget. Du kan også følge promenaden nedenfor hotellet i begge retninger, enten mot Budva eller sørover mot neste bukt og halvøya Sveti Stefan. Denne kvelden skal vi nyte middagen i Budva på en fiskerestaurant rett ved havnepromenaden. Før vi kjører tilbake til hotellet, blir det kanskje tid til en liten kveldstur inn i den vakkert opplyste gamlebyen Stari Grad, som er omgitt av festningsmurer fra middelalderen.

Dag 4: Albania

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/13_shkodra_five_heroes_monument.jpg

Albania hadde lenge et dårlig rykte som et ultrakommunistisk og lukket land. Nå har landet i mer enn 20 år hatt sin frihet og menneskene har blikket vendt mot fremtiden. Gjester blir hilst hjertelig velkommen og landet har mye å by på, både av vakkert landskap og historiske skatter. På vår tur besøker vi byen som er nærmeste nabo til Montenegro, Shkoder, som ligger ved den største innsjøen på Balkan, ved utløpet av elva Drin. Turen går først sørover langs kysten, før vi setter kursen innover i landet mot Lake Shkoder. Vi krysser Montenegros ”albanske hjørne” – tydelig annerledes. Små moskeer og muslimske gravsteder sees fra veien. Menneskene her lever som for hundre år siden – eselkjerrer og små saueflokker med sine gjetere er pittoreske innslag i denne delen av landet. Vår lokalguide vil gi oss et levende bilde av landets historie under kommunisttiden før vi blir med på en spasertur i Shkoders gågate, som er flott restaurert. Det blir også besøk i et lite museum i et av landets tradisjonelle hus. Byen har eldgamle og stolte tradisjoner som handels- og basarby, og velstående handelsmenn preget i mange år byens ansikt og arkitektur. En velfortjent lunsj venter i utkanten av byen før vi drar tilbake til Montenegro. Vi er sikre på at dette korte besøket har gitt mersmak – Albania vil snart bli en ettertraktet perle av et reisemål!

Dag 5: Fra Montenegro til Cavtat i Kroatia

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/19_cavtat.jpg

Dagen er kommer for å forlate Montenegro og forflytte oss til nabolandet i nord, Kroatia. Veien snor seg langs bredden av Kotorbukten, og stadig nye vakre landskap åpner seg på vei mot Perast. Ute på fjorden skimter vi to små øyer med hver sin kirke, mens vakre befestede byer ligger som perler langs Europas sørligste fjord. Vi tar et stopp i Kotor for å utforske denne vakre venetianske byen før det blir lunsj i Perast. Utpå ettermiddagen krysser vi grensen til Kroatia og da er ikke veien lang til vårt flotte hotell i Cavtat. Den lille byen regnes i dag som en sydlig forstad til Dubrovnik. En gang lå den greske havnebyen Epidaurum her, 800 år før Dubrovnik ble grunnlagt. Cavtat ligger ved en vakker bukt og venter på å bli oppdaget! Hotellet vårt troner på en halvøy oppe over byen, med flott utsikt og en spasersti ned til egen strand. De som heller vil holde seg i høyden, kan nyte utsikten fra restaurantterrassen eller kose seg i et av bassengene. Her skal vi trives.

Dag 6: Dubrovnik

/globalassets/europa/cruise-i-kroatia/cruise-kroatia-programbilder/dubrovnik_stradun.jpg

I dag skal vi til Dubrovnik! Turen dit går utpå dagen med båt – 45 minutter fra havnen i Cavtat og direkte til byporten i Dubrovnik! På denne båtturen får vi se byen fra havet – absolutt et av dagens høydepunkt. Så ha kamera klart! Det er en vakker og spennende by som venter, og det er lett å finne seg til rette her. Reiselederen tar oss med på en rundtur før vi får anledning til å fortsette oppdagelsen av byen på egenhånd. Orienteringen er problemfri, vi havner uansett på hovedgata Placa (eller Stradun) til slutt. Mange hyggelige restauranter og butikker ligger og frister her og i sidegatene, og mange vil nok ta den nesten 2 km lange spaserturen på bymuren som omgir hele gamlebyen. Utsikten til havet og over byen, til kirker og bakgårder er belønning nok for strevet! Etter noen timer i denne hyggelige byen, samles vi til middag på restaurant ved havna før vi drar tilbake til Cavtat og hotellet med bussen.

Dag 7: Bosnia-Herzegovina

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/06_cetinje_lunsj.jpg

I dag går turen til Bosnia-Herzegovina, som erklærte sin selvstendighet i 1992. Vi skal besøke Trebinje som ligger ca 3 mil fra Dubrovnik. Byen unnslapp store skader i krigen og gamlebyen fra 1700-tallet er nydelig. Det blir både klosterbesøk og vinsmaking på turen. Det bosniske kjøkkenet har fått inspirasjon fra Tyrkia, og lunsjen i dag, som er på egenhånd, anbefales i gamlebyen. Om kvelden samles vi på hotellet til vår siste middag sammen.

Dag 8: Hjemreise

/globalassets/europa/montenegro-albania-og-kroatia/monalbkro-programbilder/20_kroatia_folkedans.jpg

Det er bare 20 minutters kjøring fra hotellet til flyplassen. Når vi igjen sitter på flyet med kursen mot Stavanger, har vi en opplevelsesrik uke bak oss, og minnene vil vare lenge.

Prisinformasjon

Turpris kr 15 500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Stavanger – Dubrovnik t/r
Flyavgifter
7 netter i dbl.rom på 4* og 5* hoteller
(Avala Resort og Hotel Croatia)
7 frokoster
3 lunsjer
7 middager
2 glass vin/øl til inkluderte lunsjer og 1/2 fl
vin til inkluderte middager
Tips til sjåfører, guider og restauranter
Utfl ukter i henhold til program
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2800,-
Dbl.rom m/havutsikt på begge hotellene
kr 950,- pr. pers. (begrenset antall)

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til
valutakursen, endringer i program og flytider og
eventuelle trykkfeil.

9.6°