Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Cruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Cruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Cruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Cruise på Rhinen

Bilde i bildekarusell

Cruise på Rhinen

Elvecruise på Rhinen

Fra Amsterdam til Strasbourg – kanaler, romantikk, vin og bindingsverk

2. - 9. oktober 2017

Finnes det en mer behagelig måte å reise på? Du sitter på dekk på et flott elvecruiseskip som rolig glir oppover elven, langs grønne elvebredder med landsbyer omgitt av frukthager og vinmarker og med middelalderborger på toppene. Du kan trekke deg tilbake til din hyggelige lugar og slipper å pakke kofferten hver kveld. På denne turen får du oppleve de mest innbydende byene langs Rhinen på strekningen mellom Amsterdam og Strasbourg om bord på MS Leonora.

Program

Dag 1: Stavanger – Amsterdam

Vi flyr direkte til Amsterdam på morgenen. Vi blir hentet på flyplassen med buss og kjører til den lille pittoreske landsbyen Zaanse Schanse hvor vi får litt tid til å gå rundt og kikke på gamle originale trehus og vindmøller, og vi kan også få se hvordan skomakeren lager de tradisjonelle treskoene.

Etter litt tid på egenhånd kjører vi videre til Amsterdam hvor vi sjekker inn på skipet vårt. Etter et informasjonsmøte blir det servert en velkomstdrink før vi lar smaksløkene teste den første middagen. Nydelig mat og spennende utflukter vil gi deg en ferie du kan leve lenge på.

Reiselederen vil i løpet av uka ta seg godt av sine gjester og gi all informasjon på norsk.

Dag 2: Amsterdam og seilas til Køln

Amsterdam er byen med verdens største museumstetthet, flest husbåter og en 800 år gammel bykjerne som kalles Nordens Venezia. Antall sykler er like mange som innbyggere, og ingen steder er husene smalere enn her.

Frivillig utflukt: Etter frokost kan vi bli med på en sightseeingtur i Amsterdam som inkluderer et cruise på byens vakre kanaler. Rundt lunsjtider er vi tilbake på skipet og starter seilingen sørover mot Rhinen. Da er det flotte soldekket å anbefale. Her vil du nok tilbringe mye tid i løpet av de kommende dagene. En forfriskende drink i en god stol med flott utsikt og hyggelige medreisende, kan absolutt anbefales.

Dag 3: Køln

Dagen starter rolig med en rikholdig frokost og late timer på dekk. Ved lunsjtid ankommer vi Køln med den vakre Kølnerdomen tronende i sentrum. Denne fantastiske gotiske katedralen med sine to karakteristiske spir, er byens kjennetegn. Det blir arrangert en spasertur i gamlebyen, hvor mange av byens severdigheter ligger innenfor en liten radius av katedralen og gamlebyen. Skipet ligger til kai helt til kvelden så det blir anledning til å kikke rundt på egenhånd også. Etter middag forlater vi Køln.

Dag 4: Rüdesheim

Nyt den flotte utsikten på soldekket etter frokost eller slapp av med en god bok. Underveis mot Rüdesheim passerer vi vinmarker, slott og gamle borgruiner i tillegg til den berømte 132 meter høye Lorelei-klippen. Da får du anledning til å være med og synge den kjente sangen og høre historien om Lorelei. På ettermiddagen kommer vi til Rüdesheim, Kanskje den mest kjente av vinbyene langs Rhinen. Mye av grunnen til at den har blitt satt på kartet, er rieslingvinen og den folksomme smale gaten Drosselgasse. Her ligger vinkjellerne tett i tett, med serveringssteder for de lokale edle dråper.

Frivillig utflukt: Vi benytter svevebanen fra sentrum og opp til Niederwald Denkmal hvor vi får en flott utsikt over byen og Rhindalens mange vinmarker. Etterpå besøker vi Siegfried’s Mekaniske Musikkabinett. Skipet blir liggende i Rüdesheim over natten.

Dag 5: Mannheim

Vi har en tidlig morgenavgang fra Rüdesheim, og etter lunsj, ankommer vi Manneim.

Frivillig utflukt: Vi blir hentet med buss og kjørt til Heidelberg, en av Tysklands vakreste byer. Her er et oppkomme av sjarmerende hus, og området er strødd med praktfulle palasser og vakre elvedaler. Her produseres også noen av Tysklands beste viner. Byens universitet setter sitt preg på området og studentene fra inn og utland lager liv og røre i byen. Vi er tilbake på skipet i Mannheim på ettermiddagen.

Dag 6: Mannheim og Strasbourg

I løpet av natten forlater vi Mannheim og seiler mot Strasbourg. Vi ankommer byen, som er hovedstaden i Alsace, etter lunsj. Strasbourg er i dag kanskje mest kjent for å være hjembyen til den europeiske menneskerettighetskommisjonen og Europaparlamentet. Men det er en vakker gammel by med imponerende bygninger i renessansestil og barokk, samt godt bevarte bindingsverkshus i bydelen ”Lille Frankrike”.

Frivillig utflukt: Bussen bringer oss inn til sentrum og vi blir med på et kanalbåtcruise i denne sjarmerende byen. Etterpå blir det tid på egenhånd før bussen kjører tilbake til skipet.

Dag 7: Strasbourg

Frivillig utflukt: I dag kan vi bli med på en utflukt til Route des Vines. Vi kjører på den franske landsbygda og får oppleve et nydelig landskap med blomsterprakt og grønne vinmarker. Vi besøker også en gård hvor det blir vinsmaking. De som ikke ønsker å bli med på utflukten kan oppleve vakre Strasbourg på egenhånd.

Dag 8: Strasbourg - Basel og hjemreise

Vi nyter vår siste frokost ombord og sjekker ut av båten. Men enda er det ikke slutt på opplevelsene. Buss henter oss og bringer oss til sentrum av Basel. Basel i det nordvestlige Sveits går for å være en av Europas vakreste og mest undervurderte turistdestinasjoner. Basel har en nydelig og livlig gamleby med middelalderbebyggelse og en av Europas eldste Münster-katedraler i delvis romansk stil. Her går timene fort, før vi utpå ettermiddagen kjører til flyplassen. Vi flyr via Amsterdam til Stavanger, med mange hyggelig minner og inntrykk etter en opplevelsesrik uke.

Prisinformasjon

Turpris kr 12 990,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Stavanger–Amsterdam/Basel-Stavanger m/KLM
Flyavgifter kr 469,- (m/forbh. om endringer)
Busstransport flyplass - skip t/r
7 netter i dbl.lugar på nedre dekk på MS Leonora
Full pensjon om bord
Levende musikk hver kveld
Vann og kaffe til alle måltider
Havneavgifter
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Lugar mellomdekk kr 1300,- pr. pers. i dbl.lugar
Lugar øvre dekk kr 1500,- pr. pers. i dbl.lugar
Enkellugar nedre dekk kr 3500 (begrenset antall)
Frivillig utfluktspakke kr 1350,-
Drikke til måltidene
Tips

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,3 NOK
17.0°