Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Spania - Salou

Costa Dorada

Spania 11. – 18. oktober 2019

Salou har i de siste årene etablert seg som en populær by for solhungrige fra hele Europa, noe som gjør at den hyggelige kystbyens befolkning øker betraktelig i sommermånedene. Salou ligger midt i hjertet av Costa Dorada, med kort avstand til severdigheter som fjellkjeden Montserrat, vinregionen Priorat, den pulserende storbyen Barcelona og sjarmerende Sitges. På Costa Dorada kan man nyte rundt 300 soldager i året og denne kysten har skryte av noen av de flotteste strendene i Spania.

Salou har det vi forbinder med en ferieby – flotte strender, hyggelige kafeer og restauranter som serverer deilig middelhavskost, og masse spennende forretninger med fordelaktige priser. Byen er kjent for sin lange strandpromenade dekorert med frodige palmer og sine eksklusive villaer.

Og her ligger også Spanias største fornøyelsespark – i gåavstand fra vårt hotell!

Flyruten

Vi flyr med direktefly fra Bergen til Barcelona. Avgang Flesland på formiddagen og retur fra Barcelona på morgenen.

Hotell

/globalassets/europa/spania/salou/salou-hotell/169668066.jpeg

Hotel H10 Salauris Palaca 4-stjerner

4 stjerners hotell i Salou, som har de fasiliteter som gir oss et behagelig opphold. Alle rom har balkong, og hotellet har restauranter, utendørs svømmebasseng og et velværesenter med innendørs basseng. En lang sandstrand ut mot Middelhavet ligger kun 10 min spasertur fra hotellet. Hotellet har også egne aktiviteter for barn.

Måltider

Turprisen inkluderer frokost- og middagbuffet på hotellet.

PortAventura – Spanias største fornøyelsespark

/globalassets/europa/spania/salou/portaventura-salou.jpg

PortAventura er den mest besøkte fornøyelsesparken i Spania og ligger kun 30 minutters gange fra hotellet. Parken tilbyr en verden av eventyr og noe for enhver i familien. Du kan velge mellom 40 attraksjoner fordelt på 6 ulike verdener – Middelhavet, Polynesia, SésamoAventura, Kina, Mexico og Den ville vesten.  I tilknytning til PortAventura ligger også Ferrari Land. Er du glad i fart og spenning er et besøk her et must! Her kan du blant annet få oppleve en autentisk Formel1 simulator og Europas høyeste og raskeste vertikale akselerator.

Utflukter og aktiviteter

Noen ønsker å  oppleve mest mulig når de er på ferie, mens andre koser  seg ved bassengkanten, går i butikker, opplever spennende spisesteder eller ligger på stranda. I løpet av oppholdet har du mulighet til å bli med på 3 ulike utflukter (forhåndspåmelding).

Sitges, med vingårdbesøk

/globalassets/europa/spania/barcelona/sitges-og-diverse-byer/store-bilder/fotolia_7473589_xl_lysnet.jpg

Vi tilbyr en tur til den sjarmerende fiskerbyen Sitges med et stopp på en kjent vingård med lang historie. Turen dit tar cirka en halvtime. Vingården ligger på området som en gang var «Via Augusta», eller «Romas handelsvei», veien som knyttet Roma til de viktigste middelhavsbyene.  Siden begynnelsen av 80-tallet har vingården produsert  vin og vineddik av ypperste kvalitet, godt kjent blant  verdens mesterkokker. Turen forsetter til Sitges hvor det blir lunsj på en hyggelig argentinsk restaurant ved havet.  Sitges er en intim og veldig populær by å besøke, med sin lange strandpromenade og flotte strender. Den smykker seg med årlige filmfestivaler og karneval. Med sine smale gater og hvitkalkede bebyggelse, er dette en av de vakreste byen langs Costa Dorada. Restauranter og kafeer, shopping av ypperste klasse,  kunstgallerier og folkeliv – her vil du trives med litt tid på egenhånd.

Barcelona

/globalassets/europa/spania/barcelona/barcelona-store-bilder/la-sagrada-familia_crop.jpg

Barcelona er Catalonias øyensten og en by man ikkje kan gå glipp av – her står severdighetene i kø.   Plaza Espanya, konstruert for  verdensutstillingen i 1929, høyden Montjuic, hvor mange av anleggene fra olympiaden 1992 finnes og Mirador del Alcalde hvor  utsikten over hele Barcelona er  storslått.! Sightseeingturen vår fortsetter mot Via Laietana, den store gaten som deler gamle Barcelona og er byens sentrum med Plaza Catalunya og den kjente spasergaten Las Ramblas.  Gled deg til Passeig de Gracia med noen av byens vakreste byggverk -  Casa Amatller av Puig i Cadafalch, Casa Lleó Morera av Domenech i Muntaner og selvfølgelig Gaudí´s Casa Batlló og La Pedrera. Siste stopp før lunsj er på Sagrada Familia, Gaudís  uferdige kirke og Barcelonas mest kjente landemerke. Rundturen ender opp i sentrum av Barcelona, hvor vi spiser lunsj på en hyggelig restaurant. Så blir det litt tid på egenhånd før vi returnerer til Salou utpå ettermiddagen.

Montserrat

/globalassets/europa/spania/barcelona/sitges-og-diverse-byer/montserrat.jpg

“Montserrat”  betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av bergformasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og dette området er populært for klatrere. Turen opp til Montserrat tar omtrent en time, og på veien kjører vi gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme blir det mulighet til  å besøke det gamle klosteret hvor den berømte fargede  Madonnaen befinner seg. Kanskje får vi oppleve guttekoret som ofte opptrer i kirken. Etter besøket blir det lunsj på restauranten Vinya Nova, før vi returnerer tilbake til Salou.

Prisinformasjon

Turpris Kr 7.800,- pr person

Prisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Barcelona t/r med Norwegian
Flyavgifter kr 370,- (med forbehold om endringer)
7 netter i dobbeltrom på 4-stjerner hotell
6 frokoster på hotellet
7 middager på hotellet, inkl.1 glass vin
Turistskatt
Buss mellom flyplass og hotell t/r
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1.200,- pr person
Tips

Frivillige utflukter:
Utflukt til Barcelona inkl.lunsj Kr. 790,- pr person
Utflukt til Montserrat inkl.lunsj Kr. 790,- pr person
Utflukt til Sitges og vingård, inkl.vinsmaking og lunsj Kr.990,- pr person

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

21.7°