Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Rotterdam

Bilde i bildekarusell

Skottland

Bilde i bildekarusell

Skottland

Bilde i bildekarusell

Skottland

Bilde i bildekarusell

Skottland

Skottland med Military Tattoo

Frodig natur, tradisjonsrike byer, pomp og prakt!

12. – 16. august 2018

Bli med på en uforglemmelig tur til vårt nærmeste naboland på den andre siden av Nordsjøen! Skottland har det meste: Høye forrevne fjell, fjorder, myke grønne åser, naturskjønne daler og store byer med vakre bygninger og monumenter. De to første nettene blir vi i Glasgow, byen som er berømt for sin kultur, arkitektur og design. Så forflytter vi oss til Dunkeld som ligger litt nord for Perth. Hotellet ligger et steinkast fra elva Tay som er kjent for sitt laksefiske. Omgivelsene er landlige og hjort og rådyr koser seg på de store slettene. Hyggelige turstier snor seg både bak hotellet og på den andre siden av elven. Her vil du oppleve en deilig ro! Vi bor strategisk til for utfluktene til Pitlochry, Edinburgh og Loch Lomond. En skotsk aften med musikk og dans og nasjonalretten Haggis hører også med. Dette er en tur spekket med høydepunkter, og mange vil nok glede seg stort til å oppleve Skottlands hovedstad Edinburgh og den berømte forestillingen Military Tattoo.

Dagsprogram

Dag 1: Otta - Edinburgh - Glasgow

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/glasgow_bro.jpg

Busstransport fra Otta til Oslo Lufthavn med påstigning underveis. Herfra flyr vi direkte til Edinburgh om ettermiddagen, hvor vår skotske sjåfør venter på oss. De to første nettene tilbringer vi i Glasgow, og hotellet vi skal bo på har sentral beliggenhet.
Middag i kveld er på hotellet.

Dag 2: Glasgow og Edinburgh Military Tattoo om kvelden

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/tattoo/marchingband.jpg

I løpet av de siste par tiår har Glasgow utviklet seg til å bli en av landets mest spennende byer! Byens hjerte er George Square med det storslåtte Rådhuset og flere vakre bygninger i kremgul sandstein. Den brede gågaten Buchanan Street er bare en av byens mange attraktive handlegater. På vår sightseeingtur (med buss) får vi se mange av byens severdigheter – bykjernen med sin ”kvadratur” fra 1700-tallet, vakre bygninger i jugendstil, det spennende nye konferansesenteret ved elvebredden og bydelen West End. Her finner vi et av Skottlands artigste bymiljøer, med fargerike brosteinsgater, morsomme butikker og gallerier og et yrende kaféliv. Glasgow regnes som en av Storbritannias beste handlebyer, klar til å utfordre Londons førsteplass!

Etter lunsj på egenhånd, går turen videre til Skottlands hovedstad. I Edinburgh får vi med oss flere kjente severdigheter, bl.a. New Town, “nybyen” som med sin flotte regelmessige arkitektur fra 1700-tallet ikke akkurat er ny, og den gamle bydelen på vulkanklippen opp mot borgen. Vi passerer Palace of Holyroodhouse, som gjemmer på minner fra Maria Stuarts tid.

Dette er nå dronningens residens i Skottland. Ikke langt unna ligger en av byens nyere severdigheter, et spennende kompleks som huser Skottlands Parlament. Bygningen ble innviet i 2004 og har fått flere arkitekturpriser. Fra et av Edinburghs syv fjell har vi en storartet utsikt over hele byen og Forthfjorden. Vi avrunder sightseeingturen med litt tid på egenhånd. Vi kan anbefale en spasertur i Princes Street Gardens med den berømte blomsterklokken eller handling i de mange og spennende butikkene langs Princes Street.

I hjertet av Edinburgh spiser vi en god middag i uformelle men spektakulære omgivelser, og dermed er tonen satt for det som skal bli en uforglemmelig kveld! Edinburgh Military Tattoo, som finner sted på borgplassen ved Edinburgh Castle regnes som en global møteplass og oppvisning av talentfulle musikere og utøvere. Det er en fantastisk opplevelse å se hvordan de dyktige soldatene med stor presisjon marsjerer og håndterer sine instrumenter. Hvert år er det et nytt tema og selv om ikke tema for 2018 er kjent enda, tyder alt på at når tattoo avvikles for 69. gang, vil det bli et fargesprakende og intenst møte med talentfulle musikere fra hele verden. Over 13 millioner har gjennom tidene besøkt Edinburgh Castle for å være publikum. Gled deg til en musikalsk reise.

Dag 3: Glasgow - Falkirk - Dunkeld

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/falkirk-wheel.jpg

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet og setter kursen nordover. Vi skal til The Falkirk Wheel, en spesiell heis som løfter båter opp 24 meter! Det blir en prøvetur for de som har lyst før vi kjører videre til det koselige lille tettstedet Dunkeld. Her spiser vi lunsj på den lokale puben før vi sjekker inn på hotellet. I ettermiddag har du god tid til å nyte de vakre omgivelsene, turterrenget her er absolutt å anbefale. Middag i hotellets restaurant i kveld.

Dag 4: Loch Lomond, det vestlige høylandet og Pitlochry

/globalassets/europa/skottland/skottland-programbilder/hoylandsku_shutterstock.jpg

Dagens utflukt tar oss med mot den vakre innsjøen Loch Lomond. Med sine mange små øyer regnes dette som en av perlene i det sentrale Skottland. Fra bussen kan vi skue mot tinderekkene i Queen Elizabethparken, med fjell opp mot 1000 meter. Utsikten fra vinduet skuffer ikke, de utallige grønnyansene er behagelige for øyet. Den verneverdige miniputt-landsbyen Luss består av noen bitte små dokkehusaktige hytter, hager som i et eventyr og en hjemmekoselig kafe med butikk. Etter lunsj stopper vi på et stort ullsenter som også driver med oppvisning av fårehunder samt jaktfugl. Vareutvalget her er særdeles godt, så det er vanskelig å komme tomhendt ut!

Før vi returnerer til hotellet skal vi besøke den trivelige byen Pitlochry. Det er alltid artig å kikke på lokale produkter og håndarbeid som kan kjøpes, og etter en ekte publunsj, går turen videre til Skottlands minste whiskydestilleri, Edradour. Her får vi et innblikk i hvordan de edle dråpene blir til, og det blir mulighet for en aldri så liten smaksprøve.

Utpå ettermiddagen er du tilbake på hotellet og kan glede deg til en ekte skotsk aften med sekkepipemusikk, dans og skottenes nasjonalrett, Haggis.

Dag 5: Hjemreise

Vår opplevelsesrike tur til nabolandet i vest er over, og med hjem tar vi gode minner og flotte fotomotiv og kanskje noen gode lokale produkter. Siste etappe går med buss fra Gardermoen tilbake til Otta

Prisinformasjon

Turpris kr 12 900,- pr. pers.
(Turpris ikke-abonnenter kr 14 190,-)

Turprisen inkluderer:
Busstransport fra Otta – Gardermoen t/r
Direktefly Gardermoen – Edinburgh t/r
Flyavgifter
Buss ifølge program
2 netter på Malmaison Hotel Glasgow 4*
2 netter på Dunkeld House Hotel 4*
4 frokoster
2 lunsjer
4 middager (hvorav 1 på restaurant i Edinburgh og 1 skotsk aften)
1 gl vin/øl til 1 av lunsjene
1/2 vin til middagen i Edinburgh
Utflukter ifølge program
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2100,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i program og flytider og eventuelle trykkfeil.

12.0°