Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Irland

Grønn, fargerik og poetisk!

25. – 29. april 2019

Bli med på en spennende reise til Irland. Vi bor tre netter på øyas frodige vestkyst, i byen Limerick, og tre netter på østkysten, i landets vakre og livlige hovedstad Dublin. Vi får oppleve landskap, byer og slott i noen av de mest fascinerende områdene av denne frodige og fargerike øya. Vi håper du har lyst og anledning til å bli med oss.

Meld deg på ved å klikke på den oransje knappen, eller på til Grete på telefon 92455433.

Dagsprogram

Dag 1: Norge - Limerick

/globalassets/europa/irland/irland-store-bilder/limerick_shannon_river.jpg

Tidlig morgen flyr vi med KLM via Amsterdam til Dublin. Vel fremme starter vår oppdagelsesferd av den grønne øya hvor vi overalt finner spor etter kelternes rike kultur. Fra bussvinduet ser vi ut over det frodige landskapet, og ser du godt etter vil du kanskje få øye på en liten fe i det grønne gresset! Irene har en rik fortellerarv, og mange tror på gode ånder og feer. Det blir lunsj underveis. Utpå ettermiddagen er vi fremme på hotellet i Limerick, en sjarmerende by med en historisk bydel og den mektige borgen King John’s Castle, beliggende langs elva Shannon. Limerick har et rikt kulturliv å by på. Her spiller folkemusikken en stor rolle, både på årvisse festivaler og på mer spontane opptredener av amatører i puben på hjørnet! Vi samles til middag på hotellet om kvelden.

Dag 2: Utforsk Limerick på egenhånd

/globalassets/europa/irland/irland-programbilder/afternooen-tea-1.jpg

I dag får vi anledning til å utforske byen Limerick i eget tempo. Byen ble egentlig grunnlagt av vikingene i år 812, men dagens by, slott og katedral stammer fra normannerne som erobret landet et par århundre senere. Det er tydelige forskjeller mellom bydelene på den nordlige elvebredden «English Town» med borgen, og den eldre bydelen «Irish Town» på sørsiden av elva. Nye handlesentra, gågater og et pulserende uteliv har bidratt til å gjøre Limerick til et spennende reisemål. Kveldens middag byr på mer enn mat. Vi skal til slottet Bunratty og spise på ekte riddervis mens musikanter i historiske drakter underholder med spill og sang. En nytelse for ører, øyne og gane!

Dag 3: Underveis til Dublin

/globalassets/europa/irland/irland-programbilder/rock-of-cashel.jpg

Fra den lille landsbyen nær vestkysten reiser vi i dag tilbake til Irlands livlige hovedstad. Denne gangen tar vi veien gjennom grevskapet Tipperary. Plutselig dukker Rock of Cashel opp, Irlands Akropolis. Det er en imponerende klippe som rager høyt over slettene. De mektige ruinene vitner om kongenes og kirkens store makt i tidligere århundrer. Her hadde kongene av Munster sitt sete, og tallrike sagn og eventyr er spunnet rundt dette stedet. Videre passerer vi Kildare, Irlands nasjonale stutteri og veddeløpsbane. Vi stopper og spiser lunsj underveis. Utpå ettermiddagen er vi fremme ved hotellet i Dublin. Irlands hovedstad bærer preg av alle diktere og nobelprisvinnere som dette lille landet har frembrakt. Kjente verk som Gullivers reiser og Dracula stammer fra irske forfattere. Her er teatre, museer og biblioteker med ufattelig verdifulle originaler for litteraturelskere. I en av de 800 pubene, spesielt i området Temple Bar er det lett å bli kjent med lokalbefolkningen! Her får du god anledning til å smake på Irlands flytende spesialiteter, Whiskey og Guinness, irenes mørke øl. Kan absolutt anbefales! I kveld blir det felles middag og show på hotellet.

Dag 4: Dublin

/globalassets/europa/irland/irland-programbilder/dublin_hapenny_bro.jpg

I dag har vi tid på egenhånd til å føle Irlands livlige hovedstad på pulsen. Du velger om du vil bruke dagen til shopping, eller vandre rundt og kikke på flott arkitektur fra 17- og 1800-tallet, der spesielt de fargeglade inngangsdørene vekker oppsikt. Storslåtte bygninger som Trinity College, Bank of Ireland og St. Patrickskatedralen gjør inntrykk. Elva Liffey deler byen i to, og gamle bydeler er blitt til spennende gågatestrøk med restauranter, gallerier og markeder. Hva med et besøk på Old Jameson Distillery hvor du kan få smake på husets egen whiskey? Eller Guinness Storehouse hvor du selvsagt får smake på Irlands mest kjente øl. Etterhvert blir det tid for lunsj og det er ikke vanskelig å finne en restaurant eller pub som kan servere et godt måltid. Irland er det eneste landet i verden som har et musikkinstrument som sitt nasjonale symbol, nemlig en harpe. Og landets musikk, dans og viser spiller en stor rolle i dagliglivet. Et opphold i Irland kan derfor ikke avsluttes uten en skikkelig festmiddag med irsk folkemusikk og folkedans i kjent “Riverdance”-stil! Vi skal oppleve middag og show på Johnny Fox’s, og her kan vi love at det svinger!

Dag 5: Hjemreise

Øyeblikket er kommet da vi må ta avskjed med denne vakre øya og dens livlige hovedstad. Vi får noen timer på egenhånd på formiddagen før bussen henter oss på hotellet og kjører oss til flyplassen. I løpet av det korte oppholdet har vi likevel blitt kjent med mange steder i Irland, og sett øyas mangfold og rike kultur.

Prisinformasjon

Turpris kr 12 500,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Flyreise Bergen-Dublin t/r med KLM
Flyavgifter
4 netter i dobbeltrom på 3*hotell
4 frokoster
2 lunsjer
4 middager (inkl. Middelalderbankett og “Johnny Fox’s”)
Busstransport iflg. programmet
Besøk på Rock of Cashel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2 800,-
Øvrige måltider
Drikke til inkluderte måltider
Tips

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

Hoteller:
Limerick City Hotel
Arlington Hotel Dublin

8.1°