Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Bilde i bildekarusell

Albir & Costa Blanca

Bli med til Albir og Costa Blanca

med utflukter til Alicante og Valencia

5. - 19. september 2018

På solrike Costa Blanca er det godt å være turist. Her er det kort vei mellom sjø og fjell og alt imellom. Her kan man nyte stillheten og tilbringe late dager på stranden, eller oppleve vibrerende storby med vakre, majestetiske bygninger av både ny og gammel dato. Godt klima, hotell ved sjøen med alle fasiliteter, velsmakende spansk mat og god drikke i kombinasjon med hyggelige medreisende – hva mer kan man egentlig ønske seg? Bienvenido a España!

Program

Vi reiser til sol og varme

/globalassets/europa/alicante/albir-og-costa-blanca/albir-programbilder/bahia-albir-altea_albir-playa-hotel-022.jpg

Avreise: Bergen – Albir
Vi flyr med direktefly fra Bergen til Alicante.

Utflukter
I løpet av oppholdet i Spania tilbyr vi deg mange spennende utflukter. Costa Blanca bugner av skjulte perler og velkjente steder vi bare MÅ besøke.

Guadalest (halvdagsutflukt)

/globalassets/europa/alicante/albir-og-costa-blanca/albir-programbilder/guadalest-el-castillio.jpg

Vi kjører gjennom grønnkledde fjell og daler, og stopper underveis for å beundre den fantastiske utsikten over Guadalest og fjellene. Her får vi også mulighet til å prøvesmake Moscatel-vin, appelsinjuice og lokal honning. Vel fremme i Guadalest vil guiden vår dele ut rabattkort til byens ulike museer som vi kan besøke på egenhånd. Det blir tid til litt shopping før vi returnerer til hotellet.

Alicante (halvdagsutflukt)

/globalassets/europa/alicante/alicante-programbilder/alicante-handlegate.jpg

Vi starter dagen med sightseeing i buss og fortsetter etterhvert til fots. Vi får med oss den flotte promenaden «Paseo de Las Palmeras», gamlebyen og Castillo de Santa Bárbara, hvor det er flott utsikt over hele byen. Etter sightseeingen blir det tid på egenhånd. Kanskje det frister med shopping? Eller hva med å besøke ett av de mange flotte museene?

Altea og Calpe (halvdagsutflukt)

/globalassets/europa/alicante/albir-og-costa-blanca/albir-programbilder/calpe-gamlebyen.jpg

På denne fine ettermiddagsturen får vi oppleve en blanding av sjarmerende gamleby med små smale gater, og det nye og moderne som turismen fører med seg.

Utflukten avsluttes i Calpe hvor vi besøker havnen og den meget populære og interessante fiskeauksjonen som holdes hver ettermiddag.

Valencia (heldagsutflukt)

/globalassets/europa/valencia/valencia-programbilder/01_valencia_katedral.jpg

Valencia, en stor og flott by med rik historie og mange severdigheter, venter på oss i dag. Vi besøker katedralen med den berømte hellige gralen «El Santo Caliz», rådhuset og «Lonja de la Seda», den gamle silkebørsen hvor silke ble solgt fra 14-1800 tallet. Vi stikker også innom «Mercado Central», den store og innholdsrike markedshallen med fargerike boder som selger fisk og kjøtt, frukt, grønnsaker og krydder. Det blir noe tid på egenhånd til å spise lunsj, og før vi drar tilbake til Albir besøker vi Lladró-fabrikken. Deres eksklusive porselen eksporteres til hele verden.

Cullera, Albufera og Gandia (heldagsutflukt)

/globalassets/europa/alicante/albir-og-costa-blanca/albir-programbilder/gandia-palacio.jpg

Dagens utflukt starter med et besøk i borgen i Cullera. Herfra har vi fantastisk utsikt utover hele byen. Vi fortsetter med ett besøk i en grotte, «La Cueva del Pirata Dragut», hvor vi får forklart alt om piratene som herjet på denne kysten for mange år siden.

Deretter går turen til Albufera, den kjente saltvannslagunen utenfor Valencia. Her blir det en hyggelig båttur hvor vi kan nyte landskapet og fuglelivet. Lunsj på egenhånd.

På ettermiddagen fortsetter vi til Gandía hvor vi besøker palasset «Palacio Ducal de los Borgias». Dette var den berømte, og kanskje beryktede, Borgia-familiens offisielle residens i Valencia. Hele 11 Borgia-hertuger har gjennom 7 århundrer satt sine spor i dette palasset.

Caravaca de la Cruz (heldagsutflukt)

/globalassets/europa/alicante/albir-og-costa-blanca/albir-programbilder/calasparra_02.jpg

I Murcia-regionen ligger Caravaca de la Cruz, en by som domineres av slottet Santa Cruz fra middelalderen, med flere kloster og en forsamlingskirke. I kirken oppbevares et kors som anses av troende å ha helende egenskaper. Caravaca de la Cruz er derfor et viktig religiøst sentrum for katolikker og siden 1998 har byen vært en av fem hellige plasser for kristne, sammen med Roma, Jerusalem, Santiago de Compostela og Camaleño. Vi tar en spasertur i gamlebyen hvor det finnes mange butikker som selger små kors, kopier av det kjente korset som finnes på slottet, og som vi får se nærmere på under vårt besøk.

Vi fortsetter videre til Calasparra hvor vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Denne lille byen kalles gjerne også for «risens by» på grunn av den store produksjonen av paella-ris i området. Risen heter selvsagt Calasparra-ris.

Deretter besøker vi vakre Santuario de la Esperanza, et helt speseilt anlegg hvor kirken er bygget inn i fjellveggen. Her blir det tid til å utforske det spesielle bygget og ta inn roen og de naturskjønne omgivelsene ved Rio Segura før vi vender tilbake til hotellet.

Hjemreise: Albir – Bergen

Vi flyr med direktefly fra Alicante til Bergen.

Prisinformasjon

Turpris kr 13 900,- pr pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Alicante t/r
Flyavgifter kr 309,- (med forbehold om endringer)
Transfer flyplass – hotell t/r
14 netter i standard dbl.rom på Kaktus Hotel Albir
14 frokoster
14 middager
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 3000,-

Frivillige utflukter: 
Guadales kr 260,- pr. pers. 
Alicante kr 320,- pr. pers. 
Altea og Calpe kr 270,- pr. pers. 
Valencias Monument kr 690,- pr. pers. 
Cullera, Albufera og Gandia kr 550,- pr. pers. 
Caravaca de la Cruz kr 670,- pr. pers. 
Prisene er basert på minimum 20 deltakere.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flytider, flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

23.6°