Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Den spanske riviera

Bilde i bildekarusell

DEN SPANSKE RIVIERA

Den spanske riviera

Bilde i bildekarusell

DEN SPANSKE RIVIERA

Bilde i bildekarusell

DEN SPANSKE RIVIERA

Bilde i bildekarusell

Den spanske riviera

Nyttige opplysninger

Spania

Betalingskort: Bruk av betalingskort/kredittkort er svært utbredt. Visa, Eurocard, Master, Diners og American Express kan benyttes på de fleste restauranter, hoteller, butikker osv. over hele landet. Likevel kan du ikke betale taxituren med kort.
Ved tap av kort kontakt:
Eurocard/Mastercard på (0)145 67 84 84
Visa (0)1 42 77 11 90
Diners (0) 1 47 62 75 75
American Express (0) 1 47 77 72 00

Drikkevann: Kranvannet kan drikkes. Men har man litt ømfintlig mage anbefales mineralvann. Du kan velge mellom agua con gás (m. kullsyre,) og agua sin gás (uten kullsyre.)

Driks/tips: Service er vanligvis inkludert i prisen, men det er vanlig å gi litt når servicen er bra. Legg gjerne igjen litt når du kjøper lunsj på egenhånd. Etter endt opphold på hotellet anbefaler vi at du legger igjen noe på rommet og til kelnerne i matsalen. Det er også vanlig å gi til sjåførene etter endt utflukt.

Elektrisitet: Strømstyrken er 220 volt, og kontaktene er de samme i Spania som i Norge.

Forretninger: Vanlige butikker har varierte åpningstider, men de fleste er normalt åpne ca. 10.00 –13.00, og fra 17.00-20.00. Det er ikke vanlig å prute i forretninger. Store varehus som El Corte Inglés har åpent hele dagen, 10.00-22.00.

Flyreisen: Vi gjør oppmerksom på at flyselskapene aldri kan garantere for spesielle ønsker ang. plassering om bord i flyet. Mht. flytende væsker i håndbagasjen vil det i henhold til EU-regler kun være tillatt å ta med beholdere med maks 1 dl væske gjennom sikkerhetskontrollen, maks 1 liter til sammen.

Helse: Vi anbefaler deg å kontakte ditt NAV for å få Helsetrygdekort som gjelder for EU/EØS-land. Dette kan være greit å ha i tillegg til reiseforsikring i tilfelle du skulle bli syk.

Kaffe: Espresso er en liten kopp svart, sterk kaffe som spanjoler ofte drikker etter maten. Vil du ha den litt svakere ber du om en cortado, den har litt stimet melk oppi. Vanlig filterkaffe heter café filtro eller café americano.

Pass: Vi anbefaler å ta kopi av pass og forsikringsbevis og legge dette i kofferten. Dette sparer mye ergrelse i tilfelle tyveri.

Porto/post: Postkontorer, med skilt i gult og rødt, Correos, har åpningstid 08.00-14.00, lørdag til 12.00. Frimerker kan også kjøpes i tobakksbutikker. Disse markeres med et rødt neonskilt med ordet “estanco”.

Tax-free: Følgende kan tas tollfritt hjem: 1 liter brennevin, 1,5 liter vin/hetvin og 2 liter øl. Du kan også ta inn én kartong sigaretter eller 5 pk. tobakk eller 25 sigarer. Brennevinskvoten kan byttes i 1,5 liter vin eller øl, mens vinkvoten kan byttes i øl, liter for liter. Vin og øl kan ikke byttes i sterkere drikke. Hvis du ikke benytter tobakkskvoten kan du ha med deg 1,5 liter øl, rusbrus eller vin ekstra. Det er kun anledning til å bytte hele tobakkskvoten med alkohol. Alkoholkvoten kan ikke byttes i tobakk. Man kan handle tollfritt ved ankomst til Norge mot å vise gjenparten av ombordstigningskortet.

Telefon: Landsnummer til Norge er 0047, og du slår hele nummeret uavbrutt. Hvis du har en mobiltelefon med kontantkort, anbefaler vi at du kontakter din leverandør direkte for oppdatert informasjon.

Valuta: Det er EURO som benyttes i Spania. Link til oversikt over valutakurs og en praktisk konverteringstabell: https://no.coinmill.com/EUR_NOK.html