Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Vilanova og Catalonia

- sol, kultur og det gode liv ved Middelhavet

18. - 29. september 2017

Kystbyen Vilanova i la Geltru, 42 kilometer sør for Barcelona, er kanskje mindre kjent en nabobyen Sitges, men det vil ikke si at den har mindre å tilby. Snarere tvert om. Dette er den største byen på Garraf-kysten, men av en eller annen grunn, har det aldri vært i dens interesse å ta imot store mengder turister. Hotellkapasiteten er derfor begrenset, men kvaliteten på strendene, havnen og strandpromenaden, er det ingenting å utsette på.

Her nyter man over 300 soldager i året og et solid restauranttilbud, mest beregnet på lokalbefolkningen. Her er det lite trolig at man finner norske flagg eller svenske smørgossar, derimot får man ta del i det søte middelhavslivet. Byen har mange lokale festligheter, mest kjent er kanskje «karamellkrigen» som foregår under karnevalet i Februar.

Program

Dag 1: Norge – Barcelona - Vilanova

Placa de la vila. Vilanova

Fly fra Norge til Barcelona og en kjøretur fra flyplassen bringer oss til vårt hotell som ligger perfekt til rett ved stranden i kystbyen Vilanova. Hotel Atenea Park Suites tilbyr koselige leiligheter på 35 km2 med amerikansk kjøkken. Leilighetene har alle fasiliteter som på et vanlig hotell, med frokostbuffet, 24t resepsjon og daglig rengjøring. Sentrum ligger ca 15 minutters spasertur unna, langs strandpromenaden og deretter opp en gågate, nemlig Ramblaen.

Utflukt til vingården Pares Balta

Pares Balta stammer fra 1790 og ligger i vindistriktet Penedes. Reisen tar en halvtime. Bodegan eies av familien Cuisine og all produksjon av cava og vin kommer fra familiens egen vingård. Deres målsettning er å framstille viner av høy kvalitet i naturlige omgivelser. De har aldri brukt noen form for kjemisk gjødsling på sine vinmarker og derfor kan de garantere en helt organisk prosess når de framstiller vin.

Et besøk på Parés Baltá består av:
• Besøk på vinmarkene rundt bodegaen med guide som forteller om vinrankene og om de faktorer som påvirker druene under høstingen.
• Besøk i bodegaen der guiden forteller om selve vinframstillingen; plukking av druene, gjæringsprosessen, modningsprosessen på eikefat og endelig innflaskningen.
• Forklaring av cavaframstilling og besøk i ”grottene” der cavaen lagres.
• Smaking av bodegaens viner (2 røde, 1 hvit, 1 cava), med litt å spise (snacks).

Utflukt til Barcelona

Gruppen blir hentet på hotellet av buss og skandinavisktalende guide og turen mot Barcelona begynner. Etter vel 40 minutters kjøretur er vi fremme og det vil bli gjennomført flere stopp på de mest kjente severdighetene; Sagrada Familia, Den olympiske havnen, Plaza Catalunya og Paseo de Gracia. Turen avsluttes i Marina Havnen, hvor det blir lunsj. Om det ønskes, kan man ha fritid i Barcelona etter lunsj.

Frivillig utflukt til Montserrat

Frivillig utflukt til Montserrat “Montserrat” ordrett betyr “taggede fjell (som et sagblad)” på katalansk. Navnet beskriver den særegne delen av berg-formasjonen, som er synlig på lang avstand. Fjellet består av rosa konglomerat, en form av sedimentære bergarter, og er meget populær blant klatrere. Guide og buss henter gruppen på hotellet og veien går til Montserrat! Turen tar vel en time og går gjennom vin- og cavaregionen Pendedes. Vel fremme kan man nyte fantastisk utsikt og unike fjellformasjoner. Gruppen vil få mulighet til å besøke det gamle klosteret, hvor den berømte fargede Madonnaen befinner seg. Og er man heldig opptrer guttekoret i kirken. Etter endt besøk blir det lunsj på restauranten Vinya Nova.

Dag 12: Hjemreise

Buss kjører oss til Barcelona og flyplassen. Fra flyvinduet ser vi Spanskekysten forsvinne under oss. Nå bærer det hjem til Norge igjen etter 12 dager med opplevelser, gode minner og hyggelige medreisende.

Prisinformasjon

Turpris kr 10 900,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Bergen – Barcelona t/r med Norwegian
Flyavgifter kr 372,- (m/forbld. om endringer)
11 netter i dobbeltrom på Hotel Atenea Park Suites 3*
11 frokoster på hotellet
11 middager på hotellet
Turistskatt
Buss mellom flyplass og hotell t/r
Ankomstguide på flyplassen
Utflukt til Barcelona, inkl.buss, guide og lunsj
Utflukt til Penedes vindistrikt, inkl.buss, guide og vinsmaking
Reisevert fra Lindås Frivilligsentral

Tillegg:
Enkeltrom kr 2500,- pr person
Utflukt til Montserrat, inkl. buss, guide, lunsj kr 850,- pr. pers.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,32 NOK
24.5°