Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Cruise fra Chile til Argentina

UNIKE NATUROPPLEVELSER OG FARGERIKE STORBYER

3. – 20. januar 2020

Er du eventyrlysten og søker nye opplevelser i eksotiske omgivelser? Å seile rundt sydspissen av Sør-Amerika og rundt Kapp Horn står på «bucket-listen» til mange cruiseelskere. Magellanstredet forbinder Stillehavet med Atlanteren, med kort avstand til Antarktis. Silhuetten av snøkledde Andestinder og isbreer, Patagonia og Ildlandet helt syd i Chile skuffer ikke den eventyrlystne. Vi kommer nært innpå pingvinkolonier og får et innblikk i hvordan dagliglivet utarter seg for mennesker som bor helt syd på kloden. Fra trendy vindistrikter i Chile til Punta Arenas og cruise inn i de chilenske fjorder runder vi tuppen ved Kapp Horn. Det blir mange utfluktsmuligheter underveis, fra kajakkpadling blant hvaler og sjøløver, besøk hos en sauebonde helt sør i Chile til katamarantur fra Ushuaia ved Beagle-kanalen.  Langs kysten nordover venter den UNESCO-beskyttede Valdés-halvøya med stupbratte klipper og et imponerende dyreliv.

Lonely Planet kåret i 2018 Chile til det beste landet å besøke!

En reise med stor spennvidde - fra atmosfæren som de første oppdagerne må ha følt, langt borte fra sivilisasjon, til de pulserende storbyene Santiago, Buenos Aires og Montevideo.

Celebrity Cruises forbindes gjerne med sofistikerte «voksencruise» med fokus på god mat og vin og elegant komfort. Om bord serveres måltider med tematikk fra Chile og Argentina. Skipet «Celebrity Eclipse» setter fokus på miljø og ønsker å legge igjen så lite fotavtrykk som mulig.

Tips: Det vil være høysommer på den sørlige halvkulen når denne turen finner sted, en optimal tid for å se sjøpattedyr og fugler. Temperaturen underveis vil variere mellom alt fra 10 til 30 varmegrader, da vi forflytter oss mellom ulike klimasoner.

Nyttige opplysninger på reise med Celebrity Cruises.

Dag 1-2: Norge – Santiago de Chile

/globalassets/amerika/chile/santiago-2000px.jpg

Vi flyr fra Norge på morgenen og etter ett stopp i London, flyr vi videre om natten til Buenos Aires. Herfra er det ikke langt med fly over de spektakulære Andesfjellene. Utpå ettermiddagen er vi fremme i Santiago, den chilenske hovedstaden.  Gamlebyen med sine kronglete gater i kolonistil gir et sjarmerende førsteinntrykk av dette spennende landet i Sør-Amerika. Byen ligger flott til i nærheten av Andesfjellene og Maipo Valley, der de verdenskjente vinene kommer fra. Santiago byr på alt fra boheme bydeler med fargerike markeder og nisjebutikker til hypermoderne skyskrapere. Den kulturinteresserte vil se frem til besøket i hjemmet til poeten og nobelprisvinneren Pablo Neruda. På ettermiddagen dag to kjører vi ut til havnebyen San Antonio ved Stillehavet, der vi går om bord i vårt luksuriøse flytende hotell. Celebrity Eclipse blir vårt hjem de neste to ukene.

Dag 3-4: Celebrity Eclipse – cruise med moderne luksusfølelse

/globalassets/cruisebater/celebrity-eclipse/lawnclub_alcove_1500px.jpg

Etter frokost vil reiseleder arrangere et informasjonsmøte for gruppen og informere om skipet og ruten. Skipet som ble bygget i 2010, tilhører Celebrity Cruises’ prestisjefulle Solstice-klasse. Om bord finner du to teatre, spa, butikker, barer og klubber, kafeer og bistroer samt fire spesialitetsrestauranter i tillegg til skipets hovedrestaurant. Akterenden av «Lawn Club» inviterer deg til å spille boccia og krokket, nyte en piknik med vin og ost eller sole deg mens du har ekte gress mellom tærne. Vi glir fort inn i cruiselivet om bord med kurs mot Sør-Amerikas sørligste punkt.

Dag 5: Puerto Montt, porten til Patagonia

/globalassets/amerika/chile/puerto-montt-chiloecastro-2000.jpg

Den største byen syd i Chile, ønsker oss velkommen denne morgenen. Puerto Montt ble grunnlagt ved foten av Andesfjellene av tyske utvandrere på 1800-tallet, og selv i dag kan man finne en bayersk «bierstube» eller tyske konditorier her. Her handler det meste om havet, enten man bor på de vakre UNESCO-beskyttede Chiloé-øyene med sine pålehus eller jobber med laksefiske som de fleste innbyggerne gjør. Hvordan vil du bruke dagen? Rederiet arrangerer et par flotte utflukter du kan velge å bli med på. Felles for disse er at du kommer svært tett på naturen og ikke minst hval og delfiner som hører til her.

Dag 6: De chilenske fjorder - pingviner og stupbratte Andesfjell

/globalassets/amerika/chile/pingviner.jpg

Å seile inn i de chilenske fjorder er en magisk opplevelse. Fra skipsdekket kan vi observere kondorer og pingviner som holder til her. Skipet vårt finner sin vei i en labyrint av trange fjorder og kanaler mellom fosser og stupbratte fjellsider som reiser seg til himmels. Denne delen av Andesfjellene byr på noen av verdens mest spektakulære tinder og snødekte vulkaner.

Dag 7: Magellanstredets magi

Denne dagen blir utvilsomt et av turens høydepunkter. Det langstrakte stredet som er oppkalt etter sjøfareren og oppdageren Ferdinand Magellan, byr på naturopplevelser av store dimensjoner. Sagnomsuste Patagonia med de vidstrakte slettene i nasjonalparken Tierra del Fuego, «Ildlandet», er et av verdens mest avsidesliggende og uberørte steder. Amalia-isbreen med sitt blåaktige skjær og nabo til vulkanen Relus, danner en storslått bakgrunn for de livlige pingvinkoloniene. Er vi heldige, kan vi få øye på hvaler som leker seg i vannet.

Dag 8: Punta Arenas, i Amundsens fotspor

/globalassets/amerika/chile/punta-arenas-2000px.jpg

En av de eldste handelsposter helt syd i Chile hilser oss velkommen denne morgenen. Grunnlagt som en liten straffekoloni i 1848, ble det snart en viktig handelsby og utgangspunkt for ekspedisjoner til Antarktis. Vi ligger ved kai her hele dagen, og du kan velge mellom flere utflukter. Hva med en båttur til fuglereservatet på en av øyene, der du får et nært møte med forskjellige pingvinarter og storskarv? Eller kanskje det frister med et besøk på en ekte chilensk estancia, der bonden disker opp med lokal lunsj og forteller om livet her i randsonene helt syd på kloden vår.

Dag 9: Ushuaia, Argentina – verdens sydligste by

/globalassets/amerika/argentina/argentinabrasil-store-bilder/ushuaia-valrosser-pingviner3-2000px.jpg

I løpet av natten har skipet vårt seilt videre sørover og inn i det smale Beaglestredet, oppkalt etter ekspedisjonsskipet HMS Beagle som Charles Darwin reiste med i 1826. Som Darwin, blir også vi betatt av den storslåtte naturen, med fossefall og isbreer skinnende i nyanser av blått og hvitt.  Å se koloniene av seler og sjøløver late seg på svabergene er nesten som å selv være i en film på Discovery Channel.

Når vi seiler gjennom kanalen i dag har vi Argentina på styrbord og Chile på babord side. Den argentinske byen Ushuaia regnes som verdens aller sørligste by. Skipet tilbyr et stort spenn av frivillige utflukter i dag. Prøv en tur med 4-hjuling på kuperte fjellstier, rib-tur på Escondido Lake eller bli med en katamaran til Magellanpingvinenes tilholdssted. Fuglelivet i området er unikt, og er du heldig får du se kondor, albatross og skarv.

Dag 10: Vi runder det legendariske Kapp Horn

/globalassets/amerika/chile/kapp-horn-2000px.jpg

Drakestredet er passasjen som skiller Antarktis fra det amerikanske kontinentet. Her møter det kalde vannet fra Antarktis varme vannstrømmer fra Atlanterhavet. Kapp Horn regnes for Sør-Amerikas sydligste fastlandspunkt. I tidligere tider var dette en risikabel og farlig passasje, og sjøfolk som kunne kalle seg «Kapp Horner» stod det respekt av. I dag er det fortsatt en av de mest spennende strekninger på seilregattaer verden rundt, men med dagens skip er ruten ikke lenger noen risikosport. Denne kvelden kan også vi kalle oss for «Kapp Hornere»!

Dag 11: Til sjøs

/globalassets/cruisebater/celebrity-eclipse/ec-aerialmiam1500px.jpg

Med så mange fristende tilbud er dagene på et cruiseskip lette å fylle. Skjem deg selv bort, bruk tiden på egenpleie, bli med på vinsmaking, hør et interessant foredrag eller finn deg en bok i skipets bibliotek. «The Solarium» har solsenger, et deilig basseng med herlig fossefall og et perfekt fristed for voksne. Etter middag kan du gå en tur i teatret og la deg underholde av et av de store internasjonale showene.

Dag 12: Puerto Madryn, Argentina

/globalassets/amerika/argentina/argentinabrasil-store-bilder/puerto-madryn-klipper-2000px.jpg

Skipet har nå begynt sin seilas nordover langs Argentinas kyst, forbi Patagonia med sine folketomme sletter, ørken, innsjøer og høyfjell. Dagens ankerplass ligger i den argentinske havnebyen Puerto Madryn. Det interaktive museet i byen inviterer gjester inn for å lære mer om naturen, sjøen, kysten og dyrelivet i dette episke landskapet. På slutten av 18-tallet slo innvandrere fra Skottland og Wales seg ned her, og enda i dag finnes det et levende walisisk samfunn. De har tatt vare på forfedrenes tradisjoner og kultur. Dette er sikkert ikke stedet der du hadde forventet å få en ekte britisk «Afternoon-Tea»!

Dag 13: Til sjøs

/globalassets/cruisebater/celebrity-eclipse/sunsetbar_1500px.jpg

Det er deilig å være på reise, og om bord på et så komfortabelt skip. Dagene og opplevelsene gir behov for ettertanke, og en dag til sjøs er ypperlige anledninger til å lene seg tilbake, nyte friheten, roen og bekvemmelighetene ombord. Om det er soldekket, biblioteket, lugaren din eller om det er trimrommet om bord – valget er ditt.

Dag 14: Punta del Este, en smak av St. Tropez i Uruguay

/globalassets/amerika/uruguay/punta-uruguay-1500px.jpg

I løpet av de siste to døgn har vi tilbakelagt en strekning som tilsvarer mer enn ti breddegrader. Fra nesten arktiske strøk har vi kommet til tydelig mildere klima. Vi seiler inn i den vide elvemunningen til Rio de la Plata, med Argentina på sørbredden og Uruguay på nordbredden. Vi er i Punta del Este, Sør-Amerikas svar på Den franske riviera, med motebutikker og strandpromenader. Nyt sommervarmen sammen med de lokale jetsetterne på en av de mange utekaféene eller tar en sightseeingtur til en fascinerende skulpturpark blant sanddynene. Sykkeltur eller vingårdsbesøk med piknikkurv, valget er ditt. Du får også mulighet til å bli med på et mini-kokkekurs i en autentisk uruguaysk «parilla» - vingård eller en tur ut til Ulveøya med en av verdens største kolonier med sjøløver.

Dag 15: Montevideo, Uruguay

/globalassets/amerika/uruguay/dag-15-picnic-at-vina-eden-winery.jpg

Montevideo er en livlig by og populær hovedstad. Metropolen regnes i dag som en av Sør-Amerikas tryggeste og byen skilter med en høy livskvalitet. Her er det et rikt kulturliv, operahus, universitet, frodige parker og et pulserende liv. Uruguay er blant de største vinprodusenter i Sør-Amerika. I de senere år har også resten av verden fått øynene opp for kvalitetsviner fra dette området. Smak selv da vel! Et besøk til det fargerike havnemarkedet vil nok resultere i noen flere suvenirer i kofferten på vei hjem.

Dag 16-18: Buenos Aires, Argentina - Norge

/globalassets/amerika/argentina/argentinabrasil-store-bilder/tango-1500.jpg

Vår rundreise er ved veis ende, og vi tilbringer den siste natten ved kai i vakre Buenos Aires, tangoens fødeby. Arkitekturen i de sentrale delene av byen er imponerende. Når vi kjører på den berømte 9. juli-avenyen som med sine 14 filer deler sentrum i to, virker våre opplevelser ved fjordene og breene ved Magellanstredet ganske fjerne, selv om det er bare et par dager siden.  På vår rundtur i byen får vi med oss bydelen La Boca med sine fargerike fasader og innslag av italiensk kultur. Det gamle havneområdet ved Puerto Madero har vært gjennom en enorm byfornyelse og er i dag byens svar på Aker Brygge.  

Med minner om storslåtte kontraster, fra fjorder og isbreer til pulserende og fargerike metropoler på netthinnen, går vi om bord i flyet som bærer oss hjem til Europa.

Turinformasjon

Turpris kr 44 200,- per person

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen – Buenos Aires t/r
Fly Buenos Aires – Santiago de Chile
Flyavgifter (2 100,- med forb. om endringer)
Busstransport flyplass – hotell – skip – flyplass
Orienteringsrunde med buss og lokalguide i Santiago og Buenos Aires
Besøk i hjemmet til Pablo Neruda
En hotellovernatting dobbeltrom i Santiago de Chile før cruiset inkl frokost
14 netter i innvendig dobbellugar på Celebrity Eclipse
Tips, romservice, skatter og havneavgifter på skipet
1 middag i Santiago
Helpensjon ombord i 14 døgn (frokost, lunsj, middag og midnattsbuffet)
Kaffe, te, limonade, juice til alle måltider om bord på skipet
Badekåpe og tøfler på lugaren
Mange aktiviteter om bord og variert underholdning hver kveld
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg og oppgraderingspriser:
Utflukter på cruiset (Bestilles her)
Enkellugar kun på forespørsel
Eventuelle måltider i spesialrestaurant om bord

Oppgraderingspriser per person i dobbel lugar, som alle inkluderer drikkepakken «Classic Package» med ubegrenset mineralvann, øl, vin, spesialkaffe og drinker verdt inntil $9 per enhet:
- Utvendig lugar kr 5 000,- per person
- Balkonglugar kr 10 200,- per person
- Aquaclass lugar kr 14 900,- per person
Les mer om lugartypene her

Vi tar forbehold om endring av pris i forhold til valutakurs og flyavgift, endringer i program og flytider, samt eventuelle trykkfeil.

AquaClass:
Oppgradert romkategori med egen balkong og sittegruppe, en egen spa-concierge som kan booke dine behandlinger og aktiviteter ombord, spesiell LED-belysning i lugaren, som også er mer romslig enn standardlugarene om bord. Oppgraderingen gir også tilgang til restaurant BLU som kun er for AquaClass gjester, samt spa-artikler og fri tilgang til spa-loungen the Persian Garden and Relaxation Room med mere.

Les mer om skipet

24.3°