Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Sorrento-halvøya

Bilde i bildekarusell

Sorrento-halvøya

Bilde i bildekarusell

Sorrento-halvøya

Bilde i bildekarusell

Sorrento-halvøya

Sorrento-halvøya

– et italiensk paradis

16. – 22. september 2017

Che bello! sier italienerne når de kommer på feriebesøk og skuer ut over Sorrentobukten. Sør-Italia er stappfull av kultur og skjønnhet og har siden romertiden vært høyt elsket for sitt klima, sin gode vin, oliven og sitrusfrukter. Og den storslåtte naturen kan ta pusten fra selv en nordmann. Amalfikysten med sine serpentiner veier skåret inn i fjellveggene, øya Capri som duver ute i Middelhavet, fargesprakende Positano, idylliske Amalfi, arkeologiske Pompeii og intime Sorrento.

Vi håper du har lyst og anledning til å bli med!

Program

Dag 1: Bergen - Sorrento-halvøya

Vi flyr med SAS, via København, og ankommer Roma om formiddagen. Her venter bussen som skal kjøre oss på gode motorveier sydover til Sorrento-halvøya. Underveis tar vi en beinstrekk og det blir mulighet for å kjøpe seg litt mat. I 6 netter skal vi bo i Vico Equense, en hyggelig liten by med en storslått utsikt over Napolibukta, og med vulkanen Vesuvio som troner i det fjerne. Hotellet er omgitt av en botanisk hage, har solterrasse og stort utendørsbasseng. Felles middag på hotellet om kvelden.

Dag 2: Sorrento

I dag skal vi oppleve Sorrento. Byen ligger på kanten av en bratt klippekyst, og utsikten herfra ga inspirasjon til Ibsen da han skrev “Gjengangere” og “Peer Gynt”. Vi møter vår lokale guide som tar oss med på en spennende sightseeingtur til fots, før vi får anledning til å utforske byen på egenhånd. De trange gatene er sjarmerende og de mange butikkene som ligger tett i tett i byens gågate og rundt det pulserende torvet, virker spennende og forlokkende. Restaurantene frister med italienske retter og god vin, du bestemmer selv hva menyen skal være. Vi returnerer til hotellet utpå ettermiddagen og samles til middag om kvelden.

Dag 3: Positano og Amalfi

Turen i dag er spektakulær. Bussen snor seg rundt klipper og utspring langs den stupbratte kysten. Underveis passerer vi maleriske fiskerlandsbyer som klamrer seg til de bratte åssidene. Appelsiner, sitroner og oliven er en viktig inntektskilde på Sorrento-halvøya. Vi besøker Positano, omtalt som «Italias St. Tropez”. Den tidligere fiskerlandsbyen er i dag et av de mest eksklusive feriestedene langs kysten her på grunn av sin idylliske beliggenhet. Et vakkert panorama åpner seg – gamle bygninger, trange spennende gater, små kafeer og artige nisjebutikker. Positano er kjent for sin flotte klesmote, hvor kjolene er dekorert med blonder og broderier. Ha kamera klart, her finnes et av de mest fotograferte motivene i Italia – fiskebåter på stranden og hus som danner en fargerik mosaikk oppover de bratte åssidene.

Vi tar båt fra Positano til Amalfi og får med oss den imponerende kyststrekningen fra sjøsiden. Det sies at for byens borgere som kommer til himmelen, blir dommedag en helt vanlig dag: De er allerede i paradis! Etter en liten spasertur hvor vi imponeres av bl.a. St. Andreaskatedralen, samles vi til felles lunsj. Kjøreturen tilbake viser oss mer av dette fantastiske og dramatiske landskapet hvor husene klamrer seg fast i fjellsidene. Vi møtes til felles middag om kvelden.

Dag 4: Dagen er din

Sol, bad, nytelse og egne opplevelser – i dag skal timene gå i ditt tempo. Kanskje lese i en god bok på en solseng ved bassengkanten? For de som foretrekker stranden, ligger den få minutters gange fra hotellet. En spasertur i byen Vico Equense med sine kafeer, restauranter og butikker vil nok også friste.

For de som vil utforske mer av området, ligger Circumvesuviana stasjon 800 meter fra hotellet, og herfra kan man ta tog til for eksempel Napoli eller Sorrento.

Middagen i dag er på egenhånd, men bli gjerne med oss til en av halvøyas spesielle pizzarestauranter, her bestilles pizzaen i metervis!!

Dag 5: Pompeii

I dag går ferden til et arkeologisk eventyr – et møte med Pompeii. Den rike handelsbyen som hadde 20.000 innbyggere, ble i år 79 dekket av et 6 meter tykt lag av aske da vulkanen Vesuv hadde sitt store utbrudd. Det kom så plutselig at mennesker og dyr ikke rakk å flykte. Dette frosne øyeblikksbildet av hverdagslivet i en romersk by for mer enn 2000 år siden med sine mennesker, bolighus, butikker, offentlige bad og teatre, gir oss en fascinerende mulighet til å oppleve en annerledes «historietime». På vandreturen inne i Pompeii får alle utdelt sine egne whispers, slik at man får med seg alle de fascinerende detaljene som guiden forteller. Om kvelden samles vi til felles middag og hyggelig samvær.

Dag 6: Capri (frivillig utflukt)

I dag inviteres du med til denne sagnomsuste øya som stolt kneiser ute i Napolibukta. Etter en halvtimes båttur fra Sorrento kommer vi til Marina Grande. Minibusser snor seg på smale veier opp til toppen av øya ledsaget av frodig og fargerik natur og karrige bratte klippevegger. Byen Anacapri møter oss med hvitkalkede hus, brolagte gater og skyggefulle plasser. Kirken med sin fantastiske gulvmosaikk og Axel Munthes villa San Michele, er verd et besøk. Her er det massevis av fristende butikker. Tar man stolheisen helt til toppen av øya, får man skikkelig panoramutsikt over det vakre landskapet. Deretter står byen Capri for tur med eksklusive forretninger i skjønn forening med populære suvenirbutikker i de trange gatene rundt byens sentrum, Piazza Umberto. På Piazzettaen kan du sitte og nyte et godt måltid, kikke på folkelivet og nyte feriestemningen.

Dag 7: Hjemreise

Mange dager med flotte opplevelser nærmer seg slutten. Om morgenen sier vi farvel til Vico Equense og Sorrentohalvøya og kjører tilbake til Roma og flyplassen i Fiumicino. Etter en mellomlanding i København lander vi i Bergen tidlig kveld.

Prisinformasjon

Turpris kr 10 990,- pr. pers.
Pluss flyavgifter kr 1560,- (m/forbh. om endringer)
Totalt kr 12 550,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Fly Bergen – Roma t/r
6 netter i dbl.rom på Grand Hotel Moon Valley 4* 6 frokoster
1 lunsj
5 middager
1/2 fl. vin til inkluderte måltider
Utflukter ifølge program
Tips
Reisevert fra Fagforbundet Hordaland
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 1300,-
Frivillig utflukt til Capri kr 850,- pr. pers. (inkl. buss, båt, minibuss og lokalguide)

Påmeldingsfrist: 1. april 2017

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

EUR 1 EUR = 9,32 NOK
23.9°