Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny
Bilde i bildekarusell

Kroatia, Montenegro & Albania

Bilde i bildekarusell

Kroatia, Montenegro & Albania

Bilde i bildekarusell

Kroatia, Montenegro & Albania

Bilde i bildekarusell

Kroatia, Montenegro & Albania

Montenegro, Albania, Bosnia-Herzegovina og Kroatia

- perler ved Adriaterhavet

30. september – 7. oktober 2017

På rad og rekke ligger perlene langs Adriaterhavet - vakre havnebyer med en arkitektur som vitner om tiden som venetianske festningsbyer, omgitt av høye fjell som stuper i havet. Langs hele kysten av Kroatia og Montenegro ligger små bukter som frister med turkisblått hav. Kultur og historie gir turen et spennende innhold, og middelhavskjøkkenet med sine innslag av tyrkiske retter, er ikke mindre tiltalende. Albania er for mange et ganske eksotisk land og Bosnia-Herzegovina likeså.

Gled deg til muligheten for å oppleve fire spennende land på samme tur!

Program

Dag 1: Bergen – Kroatia

Norwegian flyr oss til Dubrovnik. Ved flyplassen venter bussen, og turen går mot Dubrovnik og til Copacabana-stranden og Lapad stranden, ca 5 km fra sentrum. Her skal vi har vår base de neste dagene. Området er innbydende med deilig utsikt til havet, den lange stranden og en meget hyggelig gågate som byr på et rikt utvalg av restauranter og barer. Det tilbys et stort utvalg av vannsportsaktiviteter her, alt fra kano og dykking til fallskjerm og vannski.

Dag 2: Dubrovnik

I dag skal vi til Dubrovnik! Det er en vakker og spennende by som venter, og det er lett å finne seg til rette her. Reiselederen tar oss med på en rundtur før vi får anledning til å fortsette oppdagelsen av byen på egen hånd. Orienteringen er problemfri, vi havner uansett i hovedgata Placa (eller Stradun) til slutt. Mange hyggelige restauranter og butikker ligger og frister her og i sidegatene, og mange vil nok ta den nesten 2 km lange spaserturen på bymurene som omgir hele gamlebyen. Utsikten til havet og byen, til kirker og bakgårder, er belønning nok for strevet! Etter noen timer i denne hyggelige byen, samles vi til en bedre middag i historiske omgivelser på et tidligere kloster.

Dag 3: Bosnia-Herzegovina

I dag skal vi på utflukt til Bosnia-Herzegovina, som erklærte sin selvstendighet i 1992. Vi skal besøke Trebinje som ligger ca 3 mil fra Dubrovnik. Byen unnslapp store skader i krigen, og gamlebyen fra 1700-tallet er nydelig. Det blir både klosterbesøk og vinsmaking på turen. Det bosniske kjøkkenet har fått inspirasjon fra Tyrkia, og lunsjen i dag (som er på egenhånd) anbefales i gamlebyen.

Dag 4: Fra Dubrovnik til Budva i Montenegro

I dag forlater vi Kroatia og forflytter oss til nabolandet i sør, Montenegro. Etter bare en halv times kjøring gjennom en frodig og vakker dal, krysser vi grensen. Små landsbyer og bondegårder ligger spredt mellom fikentrær, pinjer og slanke sypresser. Så åpner landskapet seg og man kunne tro en var ved en norsk fjord, hadde det ikke vært for middelhavsvegetasjonen!

Veien snor seg langs bredden av Kotorbukten, og stadig nye blikk åpner seg på vei mot Perast. Ute på fjorden skimter vi to små øyer med hver sin kirke, mens vakre befestede byer ligger som perler langs Europas sørligste fjord.

Det blir stopp i Perast – vi skal med båt ut til den lille øya ”Our Lady of the Rocks”.

Etter lunsj fortsetter vi mot Becici, der vi skal ha vår base de neste dagene. Hotellet ligger rett på stranden og det frister kanskje med et bad i svømmebassenget i solnedgangen?

Dag 5: Lovcen Nasjonalpark og Europas sørligste fjord

Dagens tur skal bringe oss opp i høyden. Veien snor seg oppover fjellsiden, og vi får flott panoramautsikt over buktene og byene langs ”Budva-Rivieraen”.

Etter en snau time når vi Cetinje, Montenegros gamle hovedstad. Fortsatt regnes byen som landets ”egentlige” og kulturelle hovedstad, med rike historiske minner samt dagens presidentpalass. Her oppe på nesten 700 meters høyde hadde tidligere konger sitt hovedsete, her er et av landets viktigste åndelige sentra med kloster, universitet og skoler. Byen har en stolt tradisjon som sete for boktrykkerkunst og forlagsvirksomhet. Det blir besøk i palasset til Kong Nikola som regjerte landet før første verdenskrig. Så får vi tid til å spasere litt i byens hyggelige gågate, med fargeglade hus og tallrike utekafeer under lindetrærne.

Når det nærmer seg lunsjtid fortsetter vi turen videre oppover mot Njegusi, en liten landsby midt i Lovcen Nasjonalpark, ved foten av den dominerende fjelltoppen Lovcen. Den ga landet sitt navn – Montenegro, det svarte fjellet! Stedet er kjent for to av landets kulinariske spesialiteter, luftrøkt skinke og en spesiell ost, akkompagnert av en god kald øl samt en smak av vertens egne flytende produkter.

På veien videre ned mot Kotorbukten får vi panoramablikk på regionens flotteste fotomotiv, hele fjordsystemet, med buktene omgitt av høye fjell.

Dag 6: Fridag og tur til Budva om kvelden

Denne dagen kan du bruke som du har lyst. Her er det badestrand og fiskerhavn, kafeer og restauranter. Du kan også følge promenaden sørover hvis du har lyst på en tur.

Om kvelden blir det middag på en fiskerestaurant rett ved havnepromenaden. Og før vi finner køya tar vi en liten spasertur inn i den vakkert belyste gamlebyen Stari Grad, omgitt av festningsmurer fra middelalderen.

Dag 7: Albania

Shkoder. Albania

Albania hadde lenge et dårlig rykte som ultrakommunistisk og lukket land. Nå har landet i mer enn 10 år hatt sin frihet og menneskene har blikket vendt mot fremtiden. Gjester blir hilst hjertelig velkommen og landet har mye å by på, både av vakkert landskap og historiske skatter.

På vår tur besøker vi byen som er nærmeste nabo til Montenegro, Shkoder som ligger ved den største innsjøen på Balkan, ved utløpet av elva Drin. Turen går først sørover langs kysten, før vi vender oss innover i landet mot Lake Shkoder, og tar ca to timer hver vei. Vi krysser Montenegros ”albanske hjørne” – tydelig annerledes. Små moskeer og muslimske gravsteder ses fra veien. Menneskene her lever som for hundre år siden – eselkjerrer og små saueflokker med sine gjetere er et pittoresk innslag i denne delen av landet.

Ved grensen venter lokalguiden som tar oss med på en spasertur i byens gågate. Det blir besøk i et lite museum i et av landets tradisjonelle hus. Byen har eldgamle og stolte tradisjoner som handels- og basarby, og velstående handelsmenn preget i mange år byens ansikt og arkitektur.

En velfortjent lunsj venter nede i dalen, før vi drar tilbake til Montenegro. Vi er sikre på at dette korte besøket har gitt mersmak – Albania er blitt en ettertraktet perle av et reisemål!

Dag 8: Hjemreise

Etter turens siste frokost og utsjekk fra hotellet, tar bussen oss med til Kotor. Her blir det lunsj og tid på egenhånd. 

På vei mot flyplassen stopper vi for middag i en gammel mølle med vannhjul og brusende bekk! Regionens spennende kjøkken har vi fått smakt, og dette blir en artig opplevelse på tampen av turen vår.

Når vi litt senere sitter om bord på flyet er nok tankene fortsatt på bakken og minner fra ukens opplevelser vil vare lenge.

Prisinformasjon

Turpris kr 11 950,- pr. pers.

Turprisen inkluderer:
Direktefly Bergen - Dubrovnik t/r
Flyavgifter
7 netter i dbl.rom på gode hoteller (Valamar Hotel & Resorts, Dubrovnik, Montenegro Beach Resort, Becici)
7 frokoster
3 lunsjer
8 middager
½ flaske vin til 3 av middagene
1 glass vin til inkluderte lunsjer
Utflukt i henhold til program
Tips
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2200,-

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

HRK 100 HRK = 128,73 NOK
25.9°