Gå til hovedinnhold på siden Gå til hovedmeny Gå til bunnmeny

Transatlantisk cruise fra Santos i Brasil til København

Et eventyr av en sjøreise

27. mars – 20.april 2020

Vi er klare for et nytt eventyr og er glade for å invitere dere med på denne spesielle reisen som starter i Brasil og ender opp i København. Cruiset byr på eventyrlige opplevelser fra verdensmetropolen Sao Paulo til flere historiske byer. Det er noe ved en havseilas som vekker minner om en svunnen tid da selve reisen var like viktig som reisemålet. En transatlantisk reise innebærer å reise på en komfortabel og stilfull måte i et saktere, mer sivilisert tempo; den elegante reisingens kunst. På et cruise får du mye for pengene. Sammenlignet med andre ferieformer inngår det meste i prisen. Ombord finner du det du trenger for en deilig og avslappende ferie, og ved havneanløp kan du bli med på spennende utflukter

Program

Dag 1: Bergen – Sao Paulo, Brasil

Vi flyr fra Flesland med SAS og TAP via Oslo og Lisboa til Sao Paulo hvor vi lander neste morgen.

Dag 2: Sao Paulo, Brasil

/globalassets/amerika/brasil/octavio-frias-de-oliveira-bridge-in-sao-paulo-brazil_nett.jpg

Vi lander i Sao Paulo tidlig på morgenen og kjører til hotellet for tidlig innsjekk.  Vi får litt tid til å slappe av på hotellet etter en lang flyreise før vi skal bli bedre kjent i byen. Sao Paulo, også kalt «Sampa» er Sør-Amerikas største by, og en smeltedigel av ulike kulturer, noe som gjenspeiles i alt fra kunst og kultur til byens restaurant og natteliv. Vi starter med en spasertur i sentrum av byen, og får se flere historiske steder som Pateo do Collegio, hvor byen ble grunnlagt, og São Bento klosteret. Vi går innom det lokale markedet hvor bodene bugner av ulike frukter og mat, og etter hvert får vi også nyte utsikten over byen fra takterrassen på byens kunstmuseum. Turen avsluttes ved inngangen til Ibirapuera parken hvor vi får se Flaggmonumentet, en stor granitt skulptur som ble laget til ære for de mange oppdagelsesreisende som kom til Sao Paulo på 1700-tallet. Vi spiser lunsj på en lokal restaurant underveis, og på kvelden møtes vi til felles middag på hotellet.

Dag 3: Santos og innsjekk på MSC Poesia

/globalassets/cruisebater/msc-poesia/msc_poesia.jpg

Etter en god frokost på hotellet og utsjekk, kjører vi så mot Santos hvor vi skal sjekke inn på skipet vårt. Men først skal vi få en liten sightseeing i denne havnebyen som har den største eksporthavnen i Sør-Amerika, og som håndterer blant annet en stor del av Brasils kaffeeksport. Byen er også kjent for fotballaget Santos F.C hvor legenden Pelé spilte stort sett hele sin karriere.

Så er vi klare for å sjekke inn på MSC Poesia som skal være vårt hjem de neste 22 dagene. Vi tror du vil trives godt om bord. Skipet holder en førsteklasses service, og her er restauranter, spa-avdeling, svømmebassenger, butikker og hyggelige kafeer. Om kveldene er det variert underholdning. Livet om bord skal nytes i tillegg til at det blir anledning til å bli med på utflukter i byene som anløpes. Vi ønsker velkommen og håper du vil trives og la deg skjemme bort på vårt flotte cruise.

Dag 4: Rio de Janeiro, Brasil

/globalassets/amerika/argentina/argentinabrasil-programbilder/rio---sukkertoppen.jpg

Tenk på Rio de Janeiro, tenk på karneval, sambarytmer, solskinn, gjestfrihet, farger og ekte feriestemning. Rio, som også kalles Cidade Maravilhosa (“Den vidunderlige byen”), er Brasils nest største by, og attraksjonene står i kø. Her kan du dra opp på toppen av Corcovadofjellet og oppleve den enorme Jesus-statuen (Christo Redentor), eller du kan taubanen til sukkertoppen hvor du kan nyte en fantastisk utsikt over byen. Eller hva med å oppleve en av de ikoniske og livlige strendene Copacabana eller Ipanema?

Dag 5: I sjøen

/globalassets/cruisebater/msc-poesia/msc_poesia_lobbybar.jpg

Livet om bord på et cruiseskip kan være deilig avslappende eller fylt med tett program – valget er ditt. Noen starter dagen med å se soloppgangen og nyte en tidlig kopp kaffe på dekk, mens andre spiser en senere frokost i spisesalen. Alle dager har forskjellige tilbud og aktiviteter. Butikker og taxfreeutsalg frister med et variert utvalg varer. Kanskje det frister med litt spa? Tilbudene er mange.

Dag 6: Ilheus, Brasil

Når du går i land i Ilheus, kan du ikke unngå å få øye på byens landemerke; Catedral de São Sebastião på Praça Don Eduardo. Byggingen av katedralen startet i 1931 og ble ferdigstilt i 1967. Den erstattet et eldre kapell som ble ansett for lite for byen og revet ned. I litterære termer er Ilheus den mest kjente byen i Brasil og det er her handlingen i Jorge Amados mest kjente roman Gabriela, Cravo e Canela finner sted. Om du ikke har hørt om boken på forhånd vil du garantert ha hørt om den etter dette besøket, hvor mang en bar, restaurant og hotell har tatt navn etter boken eller en av dens karakterer. Forfatteren har fått sitt eget museum i byen - Museet Casa de Cultura Jorge Amado - et utsmykket herskapshus bestilt av Amados far i 1926, og som en gang var hjemmet til byens mest kjente sønn. I tillegg til sentrum har byen en fin strandpromenade langs Avenida Doares Lopes, hvor du finner hovedkonsentrasjonen av barene i Ilehus.

Dag 7: Salvador, Brasil

/globalassets/amerika/argentina/argentinabrasil-programbilder/salvador-brazil1.jpg

Hvis du slår opp Salvador da Bahia på Wikipedia, vil du finne ut at byen er kjent som “gledens hovedstad” i Brasil på grunn av de sorgløse innbyggerne og utallige utendørsfestene, ikke minst gatekarnevalet. Dette er en fantastisk by og et flott feriemål. Salvador ligger på nordøstkysten av Brasil og er den tredje mest folkerike byen i landet etter São Paulo. Byen er også blant de eldste, og var faktisk den første kolonihovedstaden i Brasil. Mange av innbyggerne i Salvador da Bahia er av afrikansk herkomst. Byen har beholdt sine afrikansk-brasilianske røtter og er derfor et viktig sentrum for kunst og kultur. Byen i seg selv er slående vakker med bygninger fra 1600- og 1700-tallet ispedd gullprydede kirker.

Dag 8: Maceio, Brasil

/globalassets/diverse/diverse-bilder/strender/shutterstock_95587573_nett.jpg

Det store og flotte strandanlegget Maceió, de fantastiske strendene og det klare turkise vannet tiltrekker seg cruiseturister fra hele verden. Maceio ligger midt på en lang stripe med noen av de beste strendene i landet, alle lett tilgjengelige på dagsturer. De fleste drar til nord-enden, en beskyttet lagune dannet av et stort rev. Strandbarer strekker seg nordover, mens Avenida Dos Corais og Rua da Algas går parallelt med stranden og er fylt med butikker og restauranter. Pga sin nærhet til Maceio har Francês blitt en bystrand - så forvent en livlig atmosfære.

Dag 9: Recife, Brasil

Recife er en av de største og mest betydningsfulle byene på nordøstkysten av Brasil. Den historiske byen ble grunnlagt i 1535 og kjennetegnes av den avslappede feriestemningen, flotte bystrender i et unikt kystmiljø, levende kultur og underholdning. Vil du slappe fullstendig av, kan du legge deg på "Boa Viagem", som ikke bare er den beste lokalstranden, men kanskje en av de fineste i hele Brasil. Alternativt kan du foreta en reise tilbake i tid til de historiske byene Igarassu og Itamacara fra 1500-tallet. Her får du muligheten til å oppleve den store, rolige grå sjøkuen i naturlige omgivelser. Foretrekker du byliv, kan du utforske selve Recife, se nærmere på "Brasils Venezia" med båt, handle suvenirer, besøke severdigheter som det gamle fengselet og de vakre kirkene fra kolonitiden på en omvisning som raskt vil gjøre deg kjent med denne spennende destinasjonen.

Dag 10 - 14: I sjøen

Dag 15: Santa Cruz/Tenerife, Spania

/globalassets/europa/cruise-i-middelhavet/cruise-i-middelhavet-programbilder/teidenasjonalpark.jpg

Like utenfor kysten av Afrika ligger Tenerife, den største av Kanariøyene. Tenerife har mye å by på, fra varmt vær og strender til kunstgallerier og museer, som gjenspeiler den spanske kulturen som har preget øye siden slutten av 1400-årene. Skipet legger til kai i havnen Santa Cruz, og herfra kan du utforske øya. Tenerife har noe for enhver smak, både naturelskere og deg som elsker å shoppe. Tilbring dagen i Puerto de la Cruz med en blanding av shopping og sightseeing eller ta deg tid til å besøke de botaniske hagene som stortrives i øyas tropiske middelhavsklima.

Dag 16: Funchal/Madeira, Portugal

/globalassets/europa/madeira/madeira-programbilder/funchal_botanisk_hage.jpg

Den berømte portugisiske lyrikeren, dramatikeren og forfatteren Júlio Dinis beskrev Funchal på følgende måte: “Havet på den ene siden, fjellene på den andre, og midt imellom disse majestetiske herlighetene smiler byen lik et sovende barn som ligger trygt og varmt mellom foreldrene sine”. Det finnes ikke en mer passende og innbydende måte å presentere dette paradiset ved Middelhavet på. Funchal, som er hovedstad på den portugisiske øya Madeira, er selve essensen av Portugal. I den storslagne Funchal-bukten med funklende, blått hav, ligger havnen bare et kvarters gange fra sentrum av byen. På grunn av den strategiske beliggenheten midt i Atlanterhavet, har Madeira vært et viktig stoppested for havgående linjeskip i en årrekke og en viktig havn for cruiseskip som går mellom Europa, Afrika og Amerika.

Dag 17: I sjøen

/globalassets/cruisebater/msc-poesia/msc_poesia_pool.jpg

Etter mange dager ombord er du blitt godt kjent med dette luksusskipet og du har funnet ut hvor du trives best. En solstol på dekk med en god bok kan gi deg deilige formiddagstimer, før du entrer skipets bugnende lunsjbuffet som ligger vegg i vegg med soldekket. En ettermiddagslur på lugaren som hver dag er ryddet og innbydende kan kanskje friste, før du kanskje møter medreisende i en av skipets hyggelige barer for en drink før kveldens middag. Du har også blitt godt kjent med kelnerne i spisesalen som gir deg innføring i gode og spennende menyer hver kveld.

Dag 18: Lisboa, Portugal

Lisboa er Europas nest eldste hovedstad etter Athen. Dette er hjemmet til Bélem-tårnet og Jéronimos-klosteret, som begge står på UNESCOs verdensarvliste. Gamlebyen ligger like ved havnen. Hit er det kort vei om du vil utforske de berømte bygningene, som den 45 meter høye Santa Justa heisen, bygget i neogotisk stil. Bli med på utflukter og få en smak av Portugal, i en av de mange restauranter, kaféer eller barer.

Dag 19: Leixoes/Porto, Portugal

Fra Leixoes er det en kort og veldig interessant tur til Porto. Miks monumenter fra verdens ledende arkitekter fra fortid og nåtid, med noen fantastiske utskjæringer fra barokken. Legg til en verdensberømt vin og et hint av det britiske. Plassér alt dette ved en stor elv, og du har Porto. Portugals nest største by er en av Europas mest karismatiske byer. Det historiske senteret, Ribeira, ligger på den nordlige bredden av elven Douro og står på UNESCOs verdensarvliste. En båttur i de gamle Rabelobåtene gir perfekt utsikt over denne historiske byen. Vi setter av en dag for å oppleve Porto og de vakre omgivelsene.

Dag 20: Bilbao, Spania

Baskerland er Spanias kulinariske paradis, men mest av alt har nok Guggenheim-museet i Bilbao satt regionen på verdenskartet. Bilbao har i løpet av 20 år gjort en snuoperasjon fra en industriell by til en hypermoderne tumleplass for internasjonale arkitekter som Norman Foster og Frank Gehry. Byen er i tillegg kåret til Verdens Designhovedstad i 2014. Nabobyen San Sebastian, en av Spanias mest elegante kystbyer, er også verdt et besøk. Lange gylne strender, stemningsfulle tapasbarer, en aristokratisk historie, en internasjonal filmfestival og et dryss med Michelinstjerner preger denne byen.

Dag 21: I sjøen

Dag 22: Southampton, Storbritannia

Den gamle havnebyen Southampton ligger sørøst i England, og til tross for at den ble kraftig bombet under andre verdenskrig har den beholdt en del av sin middelalderske sjarm. Southampton er en universitetsby med et bra uteliv, og den har også et godt utvalg av museer, kunstgalleri og shopping. For den som ønsker å oppleve Englands hovedstad London så anbefales det en utflukt til denne fascinerende byen som har noe å by på for enhver smak. Hyde Park, Oxford street, London Eye, Covent Garden, Tower Bridge – bare for å nevne noe.

Dag 23: Zeebrugge, Belgia

Brugge har ofte blitt kalt „det nordlige Venezia“ på grunn av sine kanaler, og det er den mest populære turistdestinasjonen i Belgia. Når man kommer hit så får man følelsen av at man plutselig er noen hundre år tilbake i tid. Byen har en godt bevart middelalderarkitektur, og byr på små og store torg, bymurer og smale brosteinsgater. Her kan man kose seg med en spasertur, ta en båttur på en av de mange kanalene, og ikke minst – smake på den berømte belgiske sjokoladen.

Dag 24: I sjøen

Dag 25: København og hjemreise

Mange dager med opplevelser og inntrykk nærmer seg slutten. Vi har bodd godt, spist velsmakende måltider, blitt underholdt om bord og vært på nye steder. Vi ankommer København på morgenen, og på kaia står bussen klar til å ta oss til flyplassen hvor vi flyr direkte til Bergen.

Turinformasjon

Turpris kr 27 900,- pr. pers.


Turprisen inkluderer:

Flyreise Bergen – Sao Paulo en vei
Flyreise København – Bergen en vei
Flyavgifter
Busstransport ifølge program
1 natt i dbl rom på 4* hotell i Sao Paulo, inkl.frokost
Sightseeing, lunsj og middag i Sao Paulo
Sightseeing i Santos før ombordstigning
22 netters cruise i innvendig dbl lugar Fantastica*
Serviceavgift om bord (usd 12,5 pr pers pr dag)
Reiseleder Edvard Pettersen

Cruiset inkluderer:
Lugar i valgt kategori, helpensjon om bord (frokost, lunsj, middag og midnattsbuffet), mange aktiviteter om bord og variert underholdning hver kveld.


Tillegg:
Utvendig dbl lugar Fantastica* kr 4900,- pr. pers.
Balkong dbl lugar Fantastica* kr 7100,- pr. pers.
Enkellugar på forespørsel
Drikke til inkluderte måltider i Sao Paulo
Utflukter og drikkepakke om bord på skipet (bestilles direkte på MSC sin nettside)

*En lugar i kategorien FANTASTICA gir fordeler som gratis frokost på lugaren, 24 timers roomservice, 50% rabatt på fitness-klasser (yoga e.l.) samt generelt en litt bedre lugar med høyere komfort, m.m. Alle ekstrafordeler forbundet med FANTASTICA bestilles ombord på skipet.

Vi tar forbehold om endring av turpris i forhold til valutakursen, endringer i flyavgifter, turprogram og eventuelle trykkfeil.

21.9°